Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@zuzina1881
@franchise27 toto som este nasla ze co navrhuju v heliose:
Dobrý deň. Vyšetrenie protilátok proti trofoblastu /proti placente plodu/ sa realizuje z krvi ktorýkoľvek deň cyklu, nie je potrebné byť nalačno. Tieto protilátky sa vyskytujú veľmi zriedkavo, ale po opakovaných neúspešných IVF cykloch je vhodné ich vyšetrenie. Medzi ďalšie vyšetrenia po opakovaných neúspešných IVF patrí genetické vyšetrenie Vás aj Vášho partnera, optické vyšetrenie dutiny maternice - hysteroskopia /individuálne podľa ultrazvukových nálezov a doterajšej sterilitnej anamnézy/ a v novom IVF cykle predimplantačná genetická diagnostika vzniknutých embryí /aCGH/. V prípade záujmu sa k nám môžete objednať na bezplatnú konzultáciu, podrobné informácie Vám radi poskytneme osobne.
@smoulinka13
Kocky zaujimalo by ma ci pred KET riesili sliznicu maternice aj skor ako ten 14DC? ci ak toho 14DC nebude sliznica dostacujuca tak asi daju lieky a vklad sa posunie vsak...?Inak uz som objednana na hematologiu az na 11.6.a vysledky zakladne budu v ten den ale vraj by mi mali zobrat krv aj na nejaku genetiku a to bude trvat aj 6 tyzdnov...takze u mna KET asi najskor august...☹ co som aj smutna, ale uvidime
@smoulinka13 nie, ja som nemala ani protilatky na spermie spravene! Vysledky? Pochybujem, ze budu za 3pracovne dni! Ale my na ne nechceme cakat s KETom, ideme do toho a verime, ze je vsetko ok a teraz je ten spravny cas 😉
Tak ty budes mat tiez na 19-20 DC? Jasne, den hore-dole, sme na tom rovnako! 🙂
S utrosom nie je v lekarni pri heliose problem, maju dost..
@franchise27 ahoj moja skusenost: 1.KET na 14 DC nizka sliznica, isla som na kontrolu na 18 DC, nizka sliznica a az vtedy mi dali estrimax, tak som mala vklad na 23 DC.za tych 5 dni narastla na 10 mm 🙂 predtym na 18 DC bola len 6 mm.
2.KET - dali mi hned od zaciatku cyklu estrimax a kontrola az na 14 DC
3.KET - to iste
ja som sa bola dnes objednat na hematologiu, to idem buduci tyzden. a genetiku mame za sebou a to sa caka aj mesiac...ale moja ty nemusis cakat na vysledky genetiky, lebo ked je genetika zla to sa robi potom PGD embryi ale vy ked mate zmrazene tak sa s tym uz neda nic robit, tieto vysledky ti posluzia ak 2.IVF ak by bolo treba, ja tiez necakam na vysledky, idem hned teraz o tyzden na posledny ket
@franchise27 ja ani neviem, nikdy som tam skor ako na 14.dc nebola.. a ani som nemala nikdy lieky na sliznicu, nejako vzdy sama dorastla.
Tiez by som na tie vysledky necakala do augusta, lebo ako smoulinka povedala, to mrazene embryjko to uz nijako neovplyvni..alebo si skus napisat / zavolat do heliosu a porad sa s nimi, ci mas cakat..
@zuzina1881 tak uvidim ci som mala proti spermiam robene aj ja alebo nie...takze utros je super 🙂 jasne ani ja necakam na vysledky a idem na vklad hned tento cyklus...asi bude pondelok utorok 🙂 tak sa tesim ze budeme spolu
@smoulinka13 no uvidim co mi povie lekarka na hematologii...s nou sa poradim...tiez si myslim ze genetika mi nie je pred KET treba...ale tiez som sa cudovala ze na hematologii chcu nieco take robit...bohvie...Fuu tak to si ma prekvapila...lebo ak na 14DC bude sliznica prilis nizka a budu to predlzovat tak pri mojom cca 25dnovom cykle bude vklad az prilis neskoro...No to sa asi dohodnem na zaciatku cyklu a zavolam si ci nema prist aj skor ako 14DC...alebo to skombinujem s kontrolou u svojho gynekologa napr. na 11DC aby som mala zapis z jeho sona...do slaka pri jednom mrazacikovi aby som bola v strese ci zas nieco nedodrbu len preto ze neriesia ze im od zaciatku omielam ze vzdy som musela pred ovulaciou jest estrimax... este teraz ho mam doma...to bol moj pravidelny "priatel" niekolko cyklov...
@zuzina1881 no ako som pisala vyssie uvidim co mi povedia na hematologii...
@franchise27 ty si normalne jedna estrimax kvoli sliznici aj predtym? a teraz ti to nedali ze ho mas brat?ci ako ste sa dohodli ze kedy prides na kontrolu? no ak ho mas doma a vies ze ho musis brat kvoli sliznici tak by som ho brala
@smoulinka13 ja som ho jedavala ked som chodila na folikulometriu ku svojmu gynekologovi...vzdy som mala sliznicu na 12-14DC max. 6-7mm ..a po uzivani som mala max 9mm...pred ivf som to hovorila tiez a tvarili sa ze 7mm je dost naco brat estrimax...No na kontrolu pred KET pojdem ked budem mat vysledky z hematologie...cize skor ako koncom juna asi nie...a asi sa najskor dohodnem ci nemam prist aj skor ako na 14DC, pripadne sa dohodnem ze pojdem k svojmu gynekologovi na sono aby zmeral sliznicu cca na 11DC a poslem im to az viem ci uzivat alebo nie...toto ma serie, ze si clovek musi sam riesit diagnozy a vysetrenia...a dookola pripominat doktorom v car aby na nieco nezabudli
@franchise27 no niekto aj užíva estrimax a aj tak má nízku sliznicu,,a aj tak otehotnie,,,,ale mal by sa brať od 1dc,, nie až potom,a postupne zvyšovať, ale všade ináč robia,,,myslím,ja som zvykla na sono 10dc a vklad mi potom určili približne 20deň,podla sliznice,,,naposledy už 16dc som mala vklad,,a to mi chcel robiť KET úplne bez liekov ale som nesúhlasila,,tak mi dal 😉
@karkana ja som bravala u svojho gyndosa estrimax od 5DC az do ovulacie asi cca 5 cyklov...Cize je asi lepsie sa dohodnut na skorsej kontrole...dik za info. Dva dni pred OPU som mala sliznicu 7mm a ked som sa pytala ci je to OK na pripadny ET, lebo ze som vzdy jedavala lieky...tak mi odpovedali ze to je v poriadku, ze je lepsie mat taku ako prilis bujnu sliznicu... 😀 vo vsetkych spravach som mala az po liekoch max. 10mm co je najlepsia vyska pre uchytenie embrya...ale odrazu u nich staci 7mm....vsak ano embryo sa vie uchytit aj v najmensej sliznici, ale ked som raz v car a vsetko sa riesi "umelo", furt jeme nejake hormony, tak preco sa uz neriesi aj sliznica tak ako ma....No vidim ze este aj ten KET bude boj 😉
@franchise27 no vieš, ja som mávala ukážkovú sliznicu stále 10mm a viac,, a nie som tehu, a čo mali aj 6mm a sú, tak fakt neviem, asi to nezáleží len od sliznice,,, 😉 ,
@franchise27 aj ja som mala tak nizko na 14 DC a potom mi uz davali estrimax od prveho dna cyklu, jaj teraz tak beriem.inac presne ako hovoris, clovek aby sa stale domahal a pripominal im co "maju" robit...
Na tu hematologiu pockaj a uvidis podla vysledkov 🙂 clovek teraz nevie co je lepsie, ci aby boli vysledky dobre alebo zle..ak budu dobre clovek musi patrat dalej v com je problem, ak budu vysledky zle tak mozu dat lieky 🙂)
jasne ze to nezalezi len od toho, treba byt hlavne v pohode, ale ako to tu poslednou dobou citam, tak toto ma daleko od pohody. Ja ani neviem aku sliznicu som pred et mala, pred Ket v inom centre som mala 12 a aj tak to nevyslo a to som brala estrimax od 1dc. Takze dievcata hlavne klud
@karkana to mas pravdu..ak je embryo zdrave tak sa vie uchytit aj v nizsej sliznici...a ak sa v nom nieco pokazi tak nepomoze ani "obria sliznica" 😉
@jana954 Ahoj moje zlate ziena ;) Drzim sa. Mam sa dobre, nic mi nie je...Tak uvidime. Som este len 6.den po KET a chcem vydrzat co najdlhsie bez testovania. Uvidime ako dlho vydrzim ;) Vcera som mala na chvilu taky mrchovsky stav, ale uz je vsetko prec...Ja som tiez zvedava, ale sa aj bojim. A co vy? kedy, kedy, kedy???? 😵
@bambula27 ahoj 🙂 si po KETe doma, ci chodis normalne do prace? Ja som po poslednom bola doma len jeden den..nevyslo.. tak zvazujem, ci predsa len neostat par dni, nemam fyzicky narocnu pracu... ale pohodicka doma s vylozenymi nohami alebo na zahradnej hojdacke v slnecny den, ako je dnes je predsa len pohodlnejsia ako 5h za katedrou 😀
Drzim palce!!! Ja som tiez odhodlana tentokrat netestovat (ket mam v nedelu).
@zuzina1881 Joj, moja....ja som po ET bola doma 2 dni a nevyslo. Predtym pri prvom IVF som bola doma cely cas a tiez nevyslo. Dokonca som na 3 den ochorela....cize som ratala s tym, ze nevyjde. Pomaly by mi isiel cas a myslela by som len na to. Takze som mala KET vo stvrtok a teda som lezala doma 4 dni a od pondelka som v praci. Mam taku pohodu, obcas su aj horsie dni....ale v MT mi povedali, ze pokial nerobim v bani, tak do prace mozem, a ze este niekedy je lepsie, ked si medzi ludmi a nie doma zavreta a myslis na to, ci si alebo nie si tehotna. Ja si myslim, ze ked to ma vyjst vyjde to, ci som doma alebo v praci.... 😉 A dakujem. Ty sa drz v nedelu a len same dobre spravy pis!!! 🙂
@jana954 ja to citim, ze na mna myslis a krasne ti dakujem 🙂 ♥ Akurat ked som ti napisala, tak ma zacalo boliet podbrusko...trosku som sa zlakla, ale...dala som 2 ks zavinu, slane chrumky :D a uz to prechadza. Tak ma, moja krasna, v pondelok hned informuj, kedy to bude vas den D a ja na vas tiez myslim, drzim silno-presilno palce. 😵
@bambula27 presne tak, v nedelu KET, 4dni ostanem doma a potom sup do prace 🙂 po tych 3-4 dnoch aj tak uz neovplyvnim uhniezdenie, tak pojdem do prace a tak v light rezime vydrzim dva dni do vikendu 😀
(Ja som pri ET bola doma vyse mesiaca, 33 vajicok mi dalo zabrat a po OPU som nadalej pichala injekcie fraxiparin a solumedrol, OHSS bol mierny, ale aj tak nevyslo! Pri KETe som bola doma len 2dni, tiez nic...)
Ok, opatruj seba aj embryjko a daj priebezne vediet, ako na tom si 🙂
@zuzina1881 Vidis, vyskusali sme uz cokolvek, byt doma, byt v praci, lezat, nelezat....a aj tak tehotne nie sme. Hlavne aby si nebola v strese a ja sa priznam, aj keby v praci ma do toho stresu chcel niekto dostat, NEDOSTANE!!! Tak som sa nastavila, ze mi nic zily netrha, nech sa aj poskladaju. Tak sa mi drz, moja....budem na teba mysliet v nedelu, nech sa vam embryjko tiez tak krasne preberie ako nam ;)
@bambula27 ved to, ze clovek je po vklade uz bezmocny a nijako neovplyvni vysledok. Inak by nam to vsetkym vyslo na prvy sup! 🙂
Aj ja som teraz v takej tazkej pohode, ze ma len tak lahko nic nevytoci 😀 slniecko svieti, doplna energiu a robi dobru naladu... 🙂
Pri minulom KETe sa nad hned prebralo a bunky sa delili, verime, ze to bude aj teraz tak 🙂
@bambula27 moc ti prajem, nech je to uspesne...uz tu chcem zas citat pozitivne spravy. A spravne nastavene myslenie..."zily netrha" to je hlavne.
@franchise27 Moja krasna....DAKUJEM ♥ Aj ja som verila, ze ty budes dalsia, kto nam tu pozitivnu spravu poda. Citam ta stale, len ja sa chcem koniku uz trosku stranit, lebo .... pomaha mi to trosku na to vsetko nemysliet. A strasne prezivam aj vsetky vas ostatne, ktore pisu opät o neuspechu....Dakujem za prianie a VER mi, ze tak ako ty mne prajes, tak aj ja tebe ... VELMI ;)
@bambula27 Ked som mala OPU tak sme ta s anuskou spominali ked sme lezali na posteliach 🙂....Ja tiez planujem ze jun bude uplne ocistny hlavne pre moju hlavu,tak si dam predsavzatie nechodit na MK 😀 sice vzdy kukam len toto forum a cakam kt. co napisete, ale musim polavit...ale neda mi to nakuknut ako si dopadla ty a ostatne kocky. Hrozne moc mi dalo to ze som mohla sem nieco napisat, opytat sa alebo postazovat,lebo vsetky sme na jednej lodi. nech je teda tvojmu drobatku dobre a drzi sa ta...moc moc ti to prajem. Inak to ze je krasne pocasie ti isto pomaha byt pozitivna...toto mne strasne po ET chybalo.
@franchise27
@zuzina1881 caute no ja po kete asi pojdem hned do prace :( uz nema dovolenku vobec, minula som si ju ked som bola cely februar doma..ale ako ste pisali, po ET som bola doma stale a nic, po prvom kete som bola doma 3 dni a nic, pri dalsom 4 dni a nic..takze mi to ani nevadi ze pojdem hned do roboty.ako poviem vam, ze uz ani nemam dako silu sa po 4.krat vytesovat a sledovat...mozno je to tak lepsie
@bambula27 neboj dám vedieť ako som dopadla.... už by som to chcela mať za sebou.... lebo ani neviem čo ma čaká.... a radšej to ani nechcem vedieť.... najprv som si myslela že ostanem doma ale ako tak pozerám, keď sú baby doma tak sa viac pozorujú... tak ja asi pôjdem do práce, tam nebudem mať kedy sa sledovať.... 😉 však čo sa má stať sa stane... a ty si dávaj na seba pozor a manžel nech sa o teba pekne stará ..... 🙂

@zuzina1881 ahoooj tak super super 🙂 to ti nerobili ani proti smeriam protilatky? a vysledky budes mat do nedele? ja by som mala mat vklad asi pondelok tak budeme spolu na tom 🙂) a utros si zohnala?