icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

mariajuraj
28. máj 2014

@1aduliatko1 Ahoooj, ano, presne tak, vezmu Ti krv a urobia sono. Podla vysledkov sa uvidi ako dalej. Vobec sa nemas coho bat, su tam zlati ľudia 😉

zuzina1881
28. máj 2014

Baby moje! Prave som nechtiac roztrieskala taku masivnu dozu zo skla po babicke... ze by crepy priniesli uz aj nam to najvacsie stasticko?! 🙂 🙂 🙂

smoulinka13
28. máj 2014

@zuzina1881 jeeeej tak urcite sa podariiii

arwen181
28. máj 2014

ahoj baby, chcem sa vas len opytat jednu vec 🙂 da sa balenie 600jednotiek puregonu, jedna flasticka rozdelit na viacero davok? picham si to perom 300 jednotiek na den. vcera som si pichla prvu davku a polka sa zvysila. ak sa to moze tak viete mi poradit ako si tu davku dopichnut ?

sfera
28. máj 2014

@arwen181 ahoj , nechápem celkom otázke .... Máš to pero, kde sa menia náplne ? Ak áno tak opäť natiahneš 300 a pichneš. Niečo by ti ešte malo zvyšiť, stále je tam o pár jednotiek viac, pri 900 som mala o 100 viac

lea912
29. máj 2014

@javorinka2 Ahoj 🙂 Vám sa podarilo otehotnieť po IUI? Môžem sa spýtať na koľký krát a akú ste mali morfológiu, keď vám v Heliose odporučili IUI? A zisťovali ti pred IUI aj priechodnosť vajíčkovodov? My ideme totiž tento cyklus prvý krát na IUI, ale napr. tú priechodnosť mi nezisťovali... :( Poradte baby, čo urobiť... 🙂

franchise27
29. máj 2014

@arwen181 pri 600 baleni je tam vzdy viac...normalne natiahni 300 IU, pichni a stlac....a este ti tam ostane..to nevyhadzuj. Na dalsi den znova natiahni 300 a stlac pokial to pojde...ked je flasticka prazdna tak ti piest zastavi a na ciselniku ti ukaze kolko este do tej tvojej davky chybalo. Nic ine neurobis len otvoris pero a vymenis flasticky . S ciselnikom nic nerobis, nechas ho tak. Ked mas novu flasticku tak len znova pichnes a dotlacis piest kym nie je nula...a pokracujes dalej...

javorinka2
29. máj 2014

@lea912 mm mal ukážkovy spg neviem presne hodnoty..Len toľko nám povedalí že by bolo zbytočne nás hneď tlačiť do skumaviek;) Vyšiel nám až 3.pokus.Bola som rok predtým ná laparke kde ma poslal ešte môj gyndos.Vajíčkovody boli o.k.Ja som mala jediný problém PCO:( a Krajkovic mi povedal že pri tejto diagnóze jr všetko o hlave že nech do užívam život a nech sa nezamýšľam nad tým ak ti hneď nevýjde;) S presne tak aj bolo;)

jana954
29. máj 2014

@zuzina1881 ja mám zajtra KET, my sme museli čakať na vysledky z Brna.... 🙂 mám trošku obavy, keď tu čítam, že sa to veľa dievčatám nepodarilo...

zuzina1881
29. máj 2014

@jana954 je to tazke, nikto nam nikdy nezaruci, ze to vyjde. Ja som zdrava, bez liekov a aj tak nam 2pokusy nevysli, napriek tomu, ze mi vzdy vkladali expandovanu blastocystu vybornej kvality. Ale verime zakazdym, ze sa to podari... a ak nie, pojdeme do toho znova, kym to nevyjde! 🙂
Drzim ti palce! 😉

arwen181
29. máj 2014

dakujem pekne za odpovede ;) ja som si len nebola ista, ci mozem znova kvazi narusit tu skumavku a dopichnut 300 jednotiek dalej... manzel mi najprv vravel ze to by sme uz mali vyhodit ze nemozem dalej dopichnut davku lebo je to uz akoze otvorene atd kontaminovane zvonka alebo daco take... no ale na youtube som si pozrela video a mozem skludom davku dopichnut.. ved ten liek je drahy tak to by bola skoda.. akurat mi nie j ejasne ze pise tam 600 a ked som si celu davku dopichla tak tam ostalo trolinku.. to uz asi necham tak ci?

sfera
29. máj 2014

@arwen181 môžeš to este použiť tak ako pisala franchise27 ,nastavis dávku vypichnes ten zvyšok, vymenis náplň a dopichnes do 300, len tam neviem už ako je to s ciselnikom, ale myslim že ti po nedopichnuti zostane číslo ktoré treba este dopichnut! Nemáš k peru tu knižku s návodom? Tam je to pekne vysvetlene!

arwen181
29. máj 2014

som si nevsimla ten komentar co napisala franchise27.. som v praci tak som len narychlo odpisala 🙂 a ano @sfera mam tu knizku, nehladala som to v nej 😅 ... resp to mi manzel vsetko robil, lebo ja som bola z toho v strese .. celkom dost 😖 .. no a zo vcerajsej tej davky co sa zvysila uz asi nic, lebo to malo byt v chladnicke a ja som to nechala v sacku na stole :/

franchise27
29. máj 2014

@sfera
@arwen181
tak ja som pichala puregon pera...takze tu vymenu naplne a dopichovanie chybajucej davky som robila presne takto...tak ma to naucila aj koordinatorka....a je to jednoduchsie. V navode je aby si si nastavila davku pichla a stlacila pokial pojde piest a zapisala cislo kt. ti ostane na ciselniku a potom vymenila davku a vynulovala ciselnik a nastavila na nom to co si si zapisala....pre mna to bolo zlozitejsie, lebo zapisovat si a potom to spravne nastavit kazdy jeden klik...eeee...tak som to robila tak ako som ti pisala hore.a nemas obavu ze sa pomylis.Flasticka bude vzdy po prvom pouzity napichnuta...ale nemusis sa obavat...vzdy musis vsetko dezinfikovat...pri kazdom nasadeni novej ihly musis dezinfikovat tamponom miesto kde davas ihlu, cize to kontaminovane nie je...A neboj sa, v kazdej flasticke je skoro 100IU navyse...v jednej som mala 100IU a v inych o nieco menej. A vzdy aj cele pero davaj do chladnicky .

arwen181
29. máj 2014

@franchise27 dakujem, uz budem vediet. 😉 . skoda toho posledneho trosku co tam ostalo.. a inac, ja som len dostala pero a vybrala lieky z lekarne, nikto mi nic neukazoval, ziadna koordinatorka.. len manzel pomahal, pichol... dnes uz ale skusim pichnut sama. taktiez aj potom liek Cetrotide musim sa naucit namiesat a pichnut... toto ale asi tiez pichne manzel, lebo to je uz klasicka ihla 😔 a ja to nezvladnem 😲

adka666
29. máj 2014

po dlhej dobe sa ozyvan, ze nam to nakoniec nevyslo, 11. tyzden kyret ...... co uz, v auguste najskor mozme ist na KET. mame este 2 mrazene tak ostava verit, ze to vyde raz.

zuzina1881
30. máj 2014

@adka666 tak to ma velmi mrzi! :'( och, je to strasne tazke, cim vsetkym musime prejst, kym chytime do narucia vlastne babo!

adka666
30. máj 2014

@zuzina1881vdaka, ano, ale stve ma aj fakt, ze nikde poriadne neuvedu, kolko z klinickych tehotenstiev konci realne porodom, az teraz, ked sa mi to stalo mi jeden odbornik prezradil, ze takmer kazde 4 tehu po isci ci picsi takto konci, lebo jednoducho dostane sancu kazda spermia ktoru vybera clovek.....ja uz to mam za sebou 2 x takze som uz zmierena s tym, ze sa to este zopakuje, kym dorazime do ciela.....aspon ze ja nemam problem s otehotnenim

franchise27
30. máj 2014

@adka666 ☹(( to nemyslis vazne Adi, strasne ma to mrzi. Ty si ma na mojom zaciatku nakopla a ked to tak krasne u teba slo tak som verila ze raz to musi vyjst aj nam. Ja som verila, ze ked si tu dlho nic nenapisala ze si uzivas tehotenstvo.. ☹
A to s tymi statistikami, uz viem ze oni uvadzaju vysledky z prveho potvrdeneho hcg a potom dalej z potvrdenia akcie srdca plodu...dalsia statistika neexistuje pre tieto centra..a je to presne o tom stasti, ci clovek nahodne vybral spravne geneticky spermiu.

adka666
30. máj 2014

@franchise27 Ahoj, presne tak to je, to potom ti už nik nepovie.......my sme mali akciu ešte aj v 8.tt. Sedela som s odborníkim a ten mi povedal že štatisticky každé 3-4 tehu po ICSI konči MA. To už na stranku nevycapia..............ja to beriem tak, že by na to aspon mohli upozorniť, lebo je to niečo ako "riziko" a o rizikách máš byť poučený.........................čo už. a vy ste ako dopadli ? už by si mala byť aj po ET, nie?

zuzina1881
30. máj 2014

@adka666 vcera som na stranke heliosu citala novu spravu o uspesnosti za minuly rok! Podla ich predpokladov by som teraz po mojom tretom vklade mala mat sancu 95% na aspon biochemicke tehu! Ale doteraz to nikdy nevyslo ☹ snad by som si aj ja uz zasluzila // na teste! 🙂 uvidime o par dni, teraz som 5.den po vklade..
Opatruj sa, po case to preboli a verim, ze nabuduce sa to uz podari dotiahnut do stastneho konca! 🙂

franchise27
30. máj 2014

@adka666 Vies co Adi, ja mam z nich zmiesane pocity, tie usmievave a usluzne tvare sa po samotnom ET menia. Stavaju sa z nich ludia kt. nechapu preco sa stale nieco pytas, preco sa stale niecoho dozadujes, vsak uz od teba dostali tie hlavne eurace a urobili za ne co bolo v cenniku...No my sme dopadli zle ...z 11 folikulov som mala nakoniec len 2 oocyty, nastastie oba zrele a nastastie oba sa oplodnili...ale na 9D po ET zacalo krvacanie, aj ked tehu testy boli silne..a na druhy den hcg uz len 30...cize to odislo..Cize mame uz len jedneho mrazacika, pre neho sa chystame asi v juli, ked budem mat vysledky z hematologie...ale uz tam nejdem sa takou nadejou a doverou...

javorinka2
30. máj 2014

@adka666 bože nie!!! Veľmi ma to mrzí:(

smoulinka13
30. máj 2014

@adka666 ahoj moja akurat som na teba vcera myalela ze urcite si uzivas tehotenstvo ked sem nechodis, mrzi ma to joj hruza :((( ja som bola utorok na 4.kete uz nemame mrazacika. Stale sa nedari a oni v care nic nerobia tak som to musela sama riesit, bola som na genetike a hematologii, tiez uz neviem co robit, uz mam voci heliosu averziu ale ktohovie ako to funguje inde, ci to nie je este horsie

adka666
30. máj 2014

@franchise27 pošlem ti večer ss k tejto teme. Ja nezávisle od toho, čo a ako sa stalo a potvrdia to tu aj moje skoršie príspevky som vôbec z Heliosu až tak nadšená nebola..................už teraz mám v pláne že následne IVF ak bude treba ideme tu do KE do SPLNU. Ak to ma výsť výde všade a ušetrím si to nehorázne cestovanie ráno a vkuse ................... Tiež mám skúsenosť keď sme po kyrete kontaktovalo Krajka aby nám s niečim poradil, odpovede sme sa už nikdy nedočkali a to tam osobne môj manžel volal.................takže toľko asi. Ja som tiež bola včera na hematológii aj keď ja som už bola po prvom a som odpadla na zem, keď mi povedala, že čo je to za CAR keď nam Fraxiparine nedali hneď po ET, respektíve že nás neodporučili si ho ísť na hematológiu predpísať, že to je všeobecne známe, že hormóny zhusťujú krv a že ich teda pri IVF berieme neúrekom ešte o to viac.................potom sliznica maternice nie je prekrvená a dieťatko pomalay odumiera..................mne povedala, že keď pôjdem v auguste na KET dostanem pravdepodobne aj preventívne Fraxiparine...............ale že najdôležitejšie je to po ET, lebo že vtedy sme prehormónované od hlavy po päty.................ja mam komplet genetiku z hematológie negatívnu, ale mi ešte teraz odpichla 4 skúmavky krvi na neaké ďalšie 4 mutácie.......

adka666
30. máj 2014

@smoulinka13 Večer ti napíšem zoznam všetkých vyšetrení, čo môžeš absolvovať a je dobré ich absolvovať. Kedže to už mám všetko za sebou. Ja som pochopila presne, ako to v Heliose prebieha, dostaneš toľko, čo si zaplatiš a nič naviac...................ale kde je hypokratova prísaha...............dobre, sú s.r.o. ale veď sú v prvom rade lekári.................oni málo čo urobia naviac, aj e-maily dostanem len také že ano/nie 🙂 Jedine Cuľbová trochu niečo pridá 🙂

smoulinka13
30. máj 2014

@adka666 hmmm veru nic viac, nic neporadia, nic nevysvetlia. Ja som si dala urobit genetiku. Dnes som bola na helatologii a od utorka si picham fraxiparine. Ale to bolo len na moju ziadost ze nech nieco robia. Este mam v plane ist na imunologiu ak to nahodou nevyjde. Je to tam o peniazoch a ktohovie ako to je inde

franchise27
30. máj 2014

@adka666 Moja ja som si ziadanku ziadala na hematologiu sama od seba...a dakujem za info, aspon sa o tom porozpravam na hematologii s lekarkou, nech mi aspon ona poradi ked helios na nas kasle. A sliznica ani nehovorim..pred vkladom som ju mala 7mm vysoku...vraj to staci...moj gynekolog krutil hlavou ze to je velmi malo a u mna je este to ze klesanim progesteronu sa zacne este znizovat kym dostanem menzes...a oni nic....ani na moje upozornenia ze ja som vzdy uzivala Estrimax, lebo sliznicu mam slabu...odpoved " netreba" ale nakoniec teraz pred KETom som len Krajkovicovi oznamila ze budem uzivat Estrimax a on zrazu suhlasil...ale co uz. Uz som si zvykla na ich vseobecne odpovede a rady. Jednoducho je to biznis a nikoho z nich nezaujima ze pre nas je dieta najdolezitejsia vec na svete...Budem teda cakat spravu k teme, verim ze mi zas dost pomoze a budem na KET viac pripravena..resp. budem pripravena na tych "skvelych lekarov"...Inak stale mi je dost smutno z teba, ako si dopadla...Sice to zivot prinasa, ale uz by sa mohol nad nami aj zmilovat 😉

adka666
30. máj 2014

@smoulinka13 aj mne dajú Frexiparine pre KET. Ale mne nie na moju žiadosť............a vravel že potom prípadne celé tehu + 3-7 mesiacov pk pôrode si budeš pichať. Mne hej ☹((((((((( ale ešte mi to na 100 % nepotvdila. mam tam isť pred KET.

smoulinka13
30. máj 2014

@adka666 ja som sa ich len pytala, ze ak som mala biochemicke tehu a minule som cely cas po KET krvacala a kedysi som sa liecila na zlu zrazanlivost, ci by mi daco mohli dat. potom usudili ze mi daju fraxiparine.uvidim podla vysledkov ci mi to treba alebo nie..a podla toho si to budem asi pichat alebo nepichat cele tehu,dufam ze nebudem musiet...