Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@anuska30 GRATULUJEM z celeho ♥!!! Ty si dokaz toho, ze zazraky sa deju! Prajem pokojne tehulkovanie 🙂
@trinity8 bože tie ich názory milujem;( a kedy to je potrebné keď žena potrati 3x?? Ja som sa radšej objednala vydupala som si to u svojho dr.lebo zažiť toto ešte raz uff to je na mňa priveľa:(
@javorinka2 no asi tak, viackrat sa mi potvrdilo ze starovecka a krajkovic mali uplne iny nazor. Tiez som si spravila vsetky testy aj ked starovecka mi len povedala skusajte dalej, im sa to lahko povie
@smoulinka13 ani nehovor berú to tam ako na páse a škoda vravieť;(
@javorinka2 Je potrebne odporucanie od Dr. ked chces ist na genetiku pripadne na hematologiu???? Mala by som to aj ja zacat riesit cez mojho Dr. lebo mne sa zda ako to uz aj baby tu pisali ze v Heliose je to vsetko o peniazoch. Mne po potrate nerobili ziadne vysetrenia tam, len sme vypisali ziadost na IVF + HALOSPERM (potrebny k ziadosti). No este pockam na vysledky Halospermu a budem si to dalej riesit sama.
@trinity8 moja zlatá pokiaľ si sama nezacnes riešiť určité veci tak dovi dopo;( bohužiaľ je to tak..Ja som skúsila dnes zavolať u nás na hematologiu povedala som že som po MA a kazali zajtra prísť..Potrebujem ešte výmenný lístok od gyndosa..s tým nemám problém, on je v tomto ústretový že keď chcem nech si len vybavim.Tak asi takto;(
@trinity8
@javorinka2 a neviete ci aj v inych centrach je to tak? Budem musiet na druhe ivf, ci mam menit car
@javorinka2 co je MA?
@trinity8 , @javorinka2 ahojte dievčatá....tiež idem v pondelok do CAR na vyšetrenie.... SPG nám vyšiel - morfologia 1,5 % a všetko ostatné nadpriemerné hodnoty ☹ som zvedavá čo mi tam povedia
môžem sa vás spýtať, koľko tam stojí IUI a IVF ? 🙂
držím vám palčeky
@1aduliatko1 ahoj my mame tiez zlu morfologiu len 1 %. Absolvovali sme uz 2 IUI a druhe skoncilo potratom. IUI v Heliose stoji 100€. IVF presne neviem povedat ako tu baby pisali je to rozne od cca 900 - 1500€
@trinity8ahoj, ďakujem za odpoveď. veľa teraz študujem ohľadom toho, tak čítam kde sa čo dá 🙂
a tebe robili nejaké vyšetrenia? a partnerovi dajú nejaké vitamíny?
@smoulinka13 ja neviem ako je to v inych centrach...... Manzel uz aj chcel aby sme zmenili ale ja som zatial nechcela ze zase vsetko absolvovat od zaciatku. Ze ak druhe centrum bude chciet svoje vysledky mat a predsa ten MT zo ZA nie je az tak daleko.
@trinity8 jasne, neviem co robit ci ostat v heliku alebo nie, v heliku mame uz schvalenu ziadost na druhe ivf ale stale mozme odist
@trinity8 , @smoulinka13 dievčatá a po akej dlhej dobe neúspešného snaženia vám odporučili prvé IUI ?
@1aduliatko1 my sme iui nikdy neriesili, hned ivf
@smoulinka13 Je to tazke rozhodnutie ☹ . Podla mna by si mala dat na svoje pocity ako to citis a ci si pozitivne naladena ostat tam. A ak sa rozhodnes ako kolvek musis byt presvedcena ze si urobila dobre. Vela zohrava psychika, viem to podla seba. Drzim palce.
@smoulinka13 a ako dlho sa snažíte? asi to záleží aj od veku, aj všetkých výsledkov
@1aduliatko1
@trinity8 jasne dakujem ;) snazime sa 2,5 roka a mame 28 rokov ale to bolo kvoli spermiogramu uplne katastrofalny, musrli sme davat picsi. Uz som bola na 4.Kete a stale nic
@1aduliatko1 My sme isli do centra po jeden a pol rocnom snazeni vzhladom na nas vek ☹. V centre sme IUI absolvovali asi po dvoch mesiacoch.
@smoulinka13 , @trinity8 ja mám 26, priateľ 34, a snažíme sa zatiaľ 17 mesiacov...
my máme zlú len morfologiu...
@smoulinka13 uuuuuf moja 4 x KET ☹(((((((, to musi byt na psychiku velmi narocne a ja sa tu stresujem po 2 neuspesnych IUI ....... Bola si uz aj na genetike a hematologii???
@javorinka2 dakujem a verim,ze nabuduce sa to podari tebe aj ostatnym.Dufam,ze bude vsetko ok.Neviem kolko mas rokov,ja 37 .Mne odporucili ivf ako som ti pisala,ze som nemala problem spontanne oteh.,,ale potratila som.Vajicok som mala iba pat a z toho bolo ok iba jedno. Nechcem ta nahovarat,ale skus sa v centre porozpravat ci by nebolo vhodne ivf. Metodu sme mali klasik.Manzel ma spermie ok.Prepac,ale nemala si ziadne naznaky,ze neni nieco s babatkom v poriadku? Bojim sa.
@1aduliatko1 nas ivf vyslo asi 700 €,ale mali sme metodu klasik.Manzel mal spermiogram ok,tak sme natom usetruli.Plati to poistovna
@1aduliatko1 na iui mozes ist hned v dalsom cykle
@javorinka2 prosim ta,este sa ta opytam.Chodila si do prace,alebo si bola pn ? Dakujem
@anuska30 takže moja hneď ako mi zavolali že som tehu bola som na PN, absolútne kľudovy režim, duphaston, gs mamavit, mala som aj tehu príznaky;( Teraz v pondelok sme boli pozrieť srdiečko a maternica už prázdna..ako v zlom sne;( avšak v nedeľu minimum hnedého spinenia, ale ozaj minimum ani som to neriešila a v pondelok takýto šok;( mám 28 rokov bolo to naše 1.tehu.Muž je úplne o.k.a ja mám pco, preto nám navrhli iui že zbytočne pôjdeme do skumaviek...Len sa drzkaj a mysli pozitívne..ja som sa len sledovala a bala o babo a asi to nebolo o.k.;(
Veľa tu poslednou dobou čítam, že ste 'nespokojné' s centrom, tak pridám svoj názor a skúsenosť! Ak uvažujete o zmene a máte pocit, že pre Vás v centre mohli urobiť viac tak to proste urobte! Zmeňte ho! Začínala som v KE v jednom nemenovanom centre v roku 2009. Urobili sa vyšetrenia a výsledok- protilátky proti spermiám, nejaké vysoké číslo, anovulačné cykly, manžel obstál relatívne dobre. Tak nás odoslali na genetiku, ja endokrinológia, manžel andrológ. Medzitým som ešte študovala VŠ externe.Genetika výborná, endokrinológia- zvýšené anti-TPO, čo však nemá byť príčinou neplodnosti a manžel vitamíny. V roku 2012 som absolvovala 1.cyklus IVF. Bez akejkoľvek hematológie a protilátkam proti trofoblastom . Získali sme 9 oocytov, oplodnilo sa 8 oocytov metódou ICSI. ET- zaviedli jedno embryo, dodnes neviem akej kvality, pretože to v protokole nebolo uvedené, našla som si tam len že vložené 2 embryá, na čo som lekára hneď upozornila, tak len že to bol preklep. Po vklade som bola PN. Nevyšlo! KET vložené 2 embryá-nevyšlo. Bolo to pred vianocami, no na moje počudovanie ma nikdy nikto neinformoval o stave a počte naších embryí- keď som sa nato pýtala vždy ma nejako odbil a zmenil tému- a bola som ešte hlúpa nevedela som ako to chodí v iných centrách,žiadna koordinatorka ma nenaučila ako pichať injekcie a keď som potrebovala akékoľvek info musela som volať nie príliš ochotnému lekárovi, ktorý pracoval sám a mal toho asi vyše hlavy a tak len s malou dušičkou som vytáčala jeho číslo. A keď som mu medzi sviatkami volala, že kedy možme pokračovať, povedal, že nemáme už ani jedno embryo, ale že mám prísť podpísať novú žiadosť. Nechápala som, nešlo mi to do hlavy, bola som nahnevaná, verila som že tam ešte predsalen niečo bude a nič! Tak som si to nechala prejsť hlavou a keďže som končila školu a mala toho vyše hlavy, tak sme sa s manželom rozhodli, že počkáme do júna.No ale bolo leto, tak že zas počkáme. A v septembri som zahlásila, že ideme do MT! Súhlasil aj keď nebol príliš nadšený, trepať sa toľké kilometre. Nemuseli sme tam chodiť príliš často, stačili im papiere z KE+ vzali mi ešte krv a sono a vypísali sme žiadosť. Ale k samotnému ivf sme sa vďaka práci mojho drahého dostali až v marci. Tieto centrá sa nedajú porovnať snáď. Všade ide o peniaze, ale prístup, ochota a dostatok času a info ktoré sme v MT dostali urobili svoje. Takže ak máte pocit, že niečo treba zmeniť, tak to urobte! Vyšiel nám hneď prvý ET, vďaka heliosu. 😉 toľko moja skusenosť, ospravedlnujem sa za chyby, píšem z tabletu....
@javorinka2 moja a srdiecko vam uz bilo alebo ste isli pozzriet ci uz bije ?

@javorinka2 robia ale len ked sa nazhana viac bab zavolaju tam geneticku, pytala som sa Janakovej ked mi volala vysledky HC po potrate ....
Potom som sa nato pytala Culbovej a povedala mi ze to nie je u mna potrebne ☹, tak sme to nechali tak zatial.