icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

franchise27
18. jún 2014

@jana954 tak toto zaujima aj mna...citala som ze to moze tak okrajovo nahradit aj prednison...len nikde nemozem najst kde sa daju kupit nejake tablety chilly, resp. sa to vola kajanske korenie ci tak nejak...

cikyta
18. jún 2014

@jana954 hned po menzese počas stimulácie, kedy sa vytvára nová výstelka 🙂 po ET (či KET) už nie 🙂 len do toho dna "vloženia" 🙂

smoulinka13
18. jún 2014

@franchise27 ahoj ja som skusala aj chili aj vino pred ketom a nic :( uz len estrimax pomohol, kedy ides na ket?

franchise27
18. jún 2014

@smoulinka13 ja s estrimaxom zacnem od 1DC pred Ketom...to je jasne pri mojej pidi sliznici...ale citala som ze Chilly pomaha pri tzv. autoimunnej reakcii...neviem co je na tom pravdy...len tym ze ja mam problem s crevami tak to asi nebude prilis vhodne...Na KET som chcela ist v juli alebo v auguste, ale muz chysta dovolenku viac aktivnu ako lenosenie pri vode,tak to odlozim asi...uvidim.este cakam na vysledky z hematologie a od mojej imunologicky...Ty kedy zacinas s dalsim kolom?

franchise27
18. jún 2014

@smoulinka13 jaaj teraz pozeram ze v juli mas kontrolu...tak nech ti to ujde rychlo...mas kratky protokol?

smoulinka13
18. jún 2014

@franchise27 tak si aspon uzite dovolenku, my budeme tento rok dovolenkovat v heliose xixi, zacinam s menopurom v polke jula.. Este sa chystam na reprodukcnu imunologiu tak uvidim co zistia

smoulinka13
18. jún 2014

@franchise27 mam dlhy protokol, myslim ze v heliku robia len dlhy ale mne je to dako jedno. Diphereline zacinam pichat 2.7 a cca 11.7 ma dojst mms a potom uz menopur, bojim sa tej narkozy ale co uz

franchise27
18. jún 2014

@smoulinka13 narkozy sa neboj, ved si ju uz raz zvladla...to bude taka pohoda uvidis...ja keby ze musim na 2.ivf a naberiem odvahu na to tak by som chcela kratky protokol...sice je to jedno ale ta priprava sa mi strasne vliekla a tolko injekcii napichanych ...ja sa jedineho bojim, ze 2.ivf dopadne horsie ako toto prve, ze sa moze stat ze ani jeden oocyt nebude OK, a hlavne sa bojim ze ak zmenia lieky tak to budu musiet byt tie na miesanie a budem musiet pichat klasickymi ihlami a nie perom...to viem ze nedam, lebo obycajnou ihlou som pichala len pregnyl a revala som pri tom ako "truba". uvidime. A kam ides na reprodukcnu imuno? Ja by som sla asi skusit to centrum Pece o matku a dite v Podoli...vraj su tam na imuno najlepsi...

smoulinka13
18. jún 2014

@franchise27 ja sa narkozy ako takej nebojim ale ze to velmi skodi zdraviu a vypadavaju vlast z toho a tak. Ja budem mat klasika ihly dufam ze budem mat dost vajicok ako predtym, ja som volala na imunologiu do blavy a tam ma nechceli zobrat tak som volala do nitry a objednali nas az na 19.8 sice neskoro ale co uz, o tom podoli som nepocula pozriem

franchise27
18. jún 2014

@smoulinka13 to je v Prahe, to je normalne CAR s tym ze sa tam dost venuju tejto imunologii a potom vlastne BA a NR s nimi nejak spolupracuju....lenze tam to clovek musi ako samoplacta absolvovat tu imunologiu...no uvidime a drzim palce nech to dobre dopadne 😉

smoulinka13
18. jún 2014

@franchise27 dakujem, no uvidim, ty budes tiez riesit imunologiu?

franchise27
18. jún 2014

@smoulinka13 no ja som ju zatial riesila len u klinickej imunologicky, urobila mi klasicke kozne testy...to hruza alergia na vsetky travy a okrem toho mi zobrala krv snad na vsetko mozne co ona dokaze zo svojej pozicie spravit, zial priamo vysetrenie na reprodukcnu imunitu oni nedokazu...tak sa uvidi. Ona spomenula ze mozno som aj pripad kde moja vlastna imunita ,kt. prehnane reaguje pri sennej nadche a Crohnovej chorobe sa moze obratit aj proti plodu a to sa riesi Prednisonom...ale toho sa bojim...chcem skusit detoxikaciu pomocou naplasti na chodidla...moja mam chodi k jednej maserke kt. sa dost zaujima o takuto medicinu tak sa asi dam nahovorit.... ale ak dalsie ivf tak dost silno uvazujem nad tym Podolim..odporuca mi to aj moja imunologicka.

smoulinka13
18. jún 2014

@franchise27 a prednison sa berie kedy? su dake zle vedlajsie ucinky? ja som kedysi bola na alergologii a nemam alergiu na nic, tiez robili vela testov. ja si skor myslim ze unas to bude problem v spermiach, ze asi nenasli tu spravnu :(

franchise27
18. jún 2014

@smoulinka13 Prednison je liek-hormon kt. potlaca tvoju vlastnu imunitu...uziva sa v pripade autoimunnej reakcie tela. V centrach ho davaju ked zistia ze napr. telo vytvara protilatky voci spermiam, embryu a pod. napr. ked imunita tela niekedy bojuje az prilis a moze svoju silu obratit napr. na embryo. Je to kortikoid hormony kt. maju viacero vedlajsich ucinkov...No tak u vas bude dolezita genetika a spravny sposob oplodnenia a bude to fajn.

smoulinka13
18. jún 2014

@franchise27 dakujem, genetiku mame ok a mali sme picsi aj tak nic :( neviem ci existuje nieco viac ako picsi

jana954
19. jún 2014

@cikyta a myslíš, že to môže byť aj zavárané chili???

jana954
19. jún 2014

@franchise27 aj ja som kukala po nete a nejako som sa nedopracovala k ničomu.... ja idem vyskúšať zavárané chili papričky.... veď za to nič nedám.... pozerám, že chcete vyskúšať niečo nové.... tak Vám budem držať palce nech všetko dobre dopadne... chcete tam ísť ešte pred ketom???

franchise27
19. jún 2014

@smoulinka13 existuje potom uz vysetrenie samotnych embryi : predimplantačná genetická diagnostika /PGD/ embryí ...viac moznosti uz myslim nie je. Ale ak mate genetiku v poriadku tak PGD je myslim zbytocne. Ako tu raz jedna kocka adka spominala, spermie na oplodnenie vybera clovek a sam ju "napravi" do vajicka aby ho oplodnilo...cize tam je to 50 na 50, resp. ak nie aj viac % na stranu neuspechu,lebo nikto nevidi do samotnej spermie ci vajicka ci je naozaj uplne v poriadku.

franchise27
19. jún 2014

@jana954 ahoj Jani...tu som nasla kajanske korenie http://www.sanopa.eu/index.php?route=product/pr... je to vlastne ten samotny prasok z chilly papriciek. ale myslim ze aj zavarane chilly by stacilo, alebo chilly pasta ale naozaj kvalitna s velkym obsahom chilly, nie nejake umele nahrazky. Myslis tu reprodukcnu imunologiu?..Nad tym silno uvazujem pred dalsim IVF ak sa nepodari KET a naberiem odvahu. Nejak mi to stale vrta hlavou ze mozno ta moja imunita bojuje proti mne...A dost uvazujem ze KET posuniem asi aj na neskor ako jul/august, lebo celkom rozmyslam ze kym mam sennu nadchu,kt. mi trva do augusta tak asi nie je najlepsie skusat KET, ked pocas alergie vlastne prebieha tzv. autoimunna reakcia...Asi az prilis nad tym rozmyslam 😀 a uz mi z toho hrabe.

smoulinka13
19. jún 2014

@franchise27 dakujem.hej nam Starovecka hned odporucila PGD, ale neviem co je to nutne ked mame genetiku dobru...ide zase len o peniaze... A tym PGD sa nic nevyriesi, len vylucia zle embrya...Nam tiez hovorili ze prirodzeny sposob oplodnenia pri IVF, teda nie ICSI, je lepsi ako ICSI, lebo spermia sama vnikne a take embrya su kvalitnejsie ako po ICSI alebo PICSI..ale zase nam normalnym sposobom by to neslo tak nemame na vyber :(

cikyta
19. jún 2014

@jana954 Hádam hej. 🙂 Podla mňa chilly ako chilly 🙂 Ale nezabudni-len po transfer 😉

cikyta
19. jún 2014

A to PGD kolko stojí ? (Ked som chodila do helíku na IVF, vtedy nebolo toto PGD. Iba ICSI.)

jana954
19. jún 2014

@franchise27 veď to že človek len rozmýšľa čo by bolo najlepšie a niekedy je z toho na nervy.... my sme najprv povedali že teda si dáme pauzu... potom doma sme rozmýšľali že zas to odkladať a keď sme už v tom vlaku tak sa vezme... už ako to dopadne uvidíme.... 😖

jana954
19. jún 2014

@cikyta tak dnes som dala jednu papričku a je to dosť pálivé.... nemyslela som že až tak..... 😀

cikyta
19. jún 2014

@jana954 Jedz to spolu s chlebom-mäsom atd....a len trochu prežuj a preglgni. 🙂

jana954
19. jún 2014

@smoulinka13 my sme aj PDG mali a pozri.... nič a to som si myslela, že to bude na prvý krát..... za tie peniaze....

jana954
19. jún 2014

@cikyta samozrejme, že ja som to jedla samé... veď predsa niečo vydržím.... ale nebudem to už skúšať.... 😉

cikyta
19. jún 2014

@jana954 ja mám rada štiplavé, ale ani ja by som to samotné bez ničoho nezjedla 😀

franchise27
19. jún 2014

@jana954 jani nejedz chilly samotne, aby ti to neuskodilo na zaludok...najlepsie je to zjest po jedle alebo s jedlom 😉

jana954
19. jún 2014

@franchise27
@cikyta už budem aj ja múdrejšia.... 😝