icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

gaganka81
19. jún 2014

ahojte baby, tak zacíname stimuláciu pre IVF. Prvá injekcia decapethyl za mnou.... dosť štípala...

smoulinka13
19. jún 2014

@jana954 hm..tiez rozmyslame nad PGD..ale ako hovoris..ani to nie je zaruka ze sa podari...

sfera
19. jún 2014

@gaganka81 ahoj, skús ju vybrať z chladničky trocha skôr a nechať pri izbovej teplote cca 15-20 min.

gaganka81
19. jún 2014

@sfera ďakujem, zajtra to vyskúšam 🙂

jana954
20. jún 2014

@smoulinka13 my sme to museli podstúpiť, lebo sme mali zlé výsledky z genetiky.... 😒

smoulinka13
20. jún 2014

@jana954 jaj..a kolko ste mali dobrych embryi po PGD? museli ste ale cakat na KET ze?

franchise27
20. jún 2014

Baby mate niektora skusenosti s wobenzymom? pytam sa preto ze imunologicka mi ho doporucila, lebo mi nasla min. zvysene leukocyty a uz prehana ze nejaky skryty zapal moze byt pricina neuspechu...trosku to pritiahla za vlasy, lebo tie leukocyty maju byt max. 10,9 a ja som mala jeden tyzden 13 a na druhy 11,39...viem ze celkovo mnohym ludom wobenzym pomohol, ale ja prilis o tom presvedcena nie som ze mi ho treba...preto som zvedava ci ste niektora nieco take uzivali

jana954
20. jún 2014

@smoulinka13 my sme mali po stimulácii 4 embriá... 3 sme dali na PGD a 1 sme nechali zamraziť... a z tých troch bolo jedno s nejakou poruchou....(vysvetlili nám to, že by sa neuchytilo)... a potom sme išli na KET, ktorý bol neúspešný....

smoulinka13
20. jún 2014

@jana954 dakujem tak na et ste neboli vobec? Ste cakali az na dalsi cyklus? My rozmyslale zs dame hned jedno a ostatne dame na pgd abt sme necakali, ale vsetko zalezi kolko bude embryi

tajnicka007
22. jún 2014

@franchise27 ahoj, ja som užívala wobenzyn po jednom zákroku.A mne teda urýchlil hojenie a kamoška zase užívala, ked mala akné, a pomohlo jej to, mala v tele nejaký zápal.Ale užívala to dlhodobo.Takže ja by som to určite odporúčila,ak máš zápal v tele.

cikyta
22. jún 2014

Tak znovu: Kolko stojí to PGD ?

seliselka
23. jún 2014

baby, ktora zacinate v Martine-Helios teraz v juli ci v auguste 2014?
Idem na druhy pokus tak snad to vyjde.....

smoulinka13
23. jún 2014

@seliselka ahoj ja zacinam tento tyzden s dlhym protokolom v Heliku...takze OPU a vklad vychadza na koniec jula..

seliselka
23. jún 2014

smoulinka13
no supeeeer...a je to tvoje prve IVF? ja si idem buduci tyzden uz po lieky.. prvy pokus som mala kratky protokol ale neuspesne....a teraz mi zmenili lieky tak uvidim aka zmena bude....si aj z martina ci dochadzat budes ako ja?

smoulinka13
23. jún 2014

@seliselka ahoj a budes mat dlhy protokol?kedy zacinas? toto bude moje 2.IVF, prve IVF som mala vo februari, mala som 5 krasnych blastocyst ale ani jedno sa neuchytili :( ja som od NMnV..a ty?

kescha
23. jún 2014

@seliselka ahojky, môžem sa opýtať, či ten krátky protokol Ti navrhol lekár alebo si ho chcela ty? ja plánujem svoje prvé IVF v septembri, tak trošku študujem aký je rozdiel medzi krátkym a dlhým prokokolom, ten krátky má menšiu úspešnosť ako dlhý?

seliselka
23. jún 2014

@kescha
to mi predpisal lekar...nemyslim zeby si to vyberali pacientky.....no neviem aky protokol budem teraz mat....som zvedava ci ten isty kratky alebo mi daju dlhy...ja som pocula ze kratky protokol maju zeny s horsimi vysledkami, tak neviem.....ja som zvazovala nad septembrom tiez, ale v podstate nemam za cim cakat a oddialovat to uz nechcem....

ramadasa
24. jún 2014

@seliselka ja som mala dlhy protokol mne nechcely davatv 2Ivf kratky lebo mam ok vysl.tento piatok idem na krv a sono a dohodnut dalsi vklad pocitam ze 2.7 ho my urobia.Tiez dufam ze sa to piatky krat ub by mohlo podarit ale mame 2 zmraze keby ze nie.tak uvidime.Drzim palce 😉

waw
26. jún 2014

Ja zacinam druhe IVF buduci tyzden/kratky protokol 🙂

kescha
26. jún 2014

@waw ahoj, nevedela by si mi povedať od čoho závisí aký máš protokol? či dlhý alebo krátky? ja sa chystám na IVF v septembri

waw
26. jún 2014

@kescha v Heliose volia krátky protokol v prípadoch kde je to nevyhnutné napr. nízke AMH , alebo ked v dlhom protokole stimulácia nedopadla podla ocakávani.
Ja som pri dlhom protokole male len tri oocyty a to len na jednom vajecníku druhy vajecnik vobec nereagoval na stimulaciu a bol bez vajicka. Nastastie vsetky tri sa podarilo oplodnit a mala som dva vklady ale neuspesne to bolo pred dvoma rokmi.
Tentokrat , by sme chceli mat viac vajicok "ak sa podari", preto v Heliose zvolili kratky cize agresivnejsi protokol.

cikyta
26. jún 2014

Odpovie mi niekto ? 😕

jasna
26. jún 2014

@cikyta podľa cenníku navyše ešte 1200€ za genetické vyšetrenie 1-3 embryí, každé ďalšie 250€ 😉

kescha
26. jún 2014

@waw ja som si myslela, že ten krátky protokol je menej hormónov a dlhý naopak ... predtým si bola tiež v Heliose?

cikyta
26. jún 2014

@jasna Pre boha 😕 Viem, že to bolo "dosť" a teda ked sme tam chodili my, ešte sa to tam nerobilo. Nebola tá možnosť. Fuuuu tak to by nás vyšli (obe IVF spolu) na 200 000 sk a nie 70 000 sk. Veľmi rýchlo by sme skončili 😖

waw
26. jún 2014

@kescha ano v heliose.Ak chces menej hormonov tak potom soft alebo nativ a to v Heliose nerobia ale v ISCARE.Ja som uvazovla aj o tomto sposobe, ved i napriek stimulacii som mala len dva embria.Samozrejme o tomto sposobe uvazujuj len v tom pripade ak ovulujes aj bez hormonov a dozrievaju ti krasne vajicka. V dlhom protokole sa stimuluje hlavne preto, aby si mala co najviac vajicok, potom embrii a nasledne co najviac moznosti na vklad a otehotnenie. 🙂

seliselka
26. jún 2014

@waw ja idem tiez buduci tyzden na 2 iVF 🙂
tak sme dve...ides uz na kontrolu ci estelen predpisat lieky? ja idem po lieky....

kescha
26. jún 2014

@waw aha, takže soft a nativ je menej bez hormónov, a majú nejakú úspešnosť?

cikyta
26. jún 2014

@kescha Ak môžem aj svoj postreh k teme....krátky protokol, soft aj native je šetrnejšie k telu "vďaka" menším dávkam hormonov, no s menším počtom nastimulovaných folikúl-vajíčok.
Ale...
Načo mať 20 nekvalitných vajíčok, ako radšej 3 kvalitné-silné......pri dlhom protokole sa ich vytvára viac,kde ide kvantita na úkor kvality 😔

jana954
27. jún 2014

@smoulinka13 presne tak, my sme na et neboli, a čakali sme na výsledky z Brna, potom sa pani dr.Staroveckej nepáčila maternica tak sme mali prvý KET 31.5. a druhý pokus v utorok.... 😝