Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@anuska30 tak sa drz, hlavne stastlivo nech to u teba pokracuje...Takze ti dali fraxik aj bez toho ze by si mala nieco so zrazanlivostou? Ja idem zajtra po komplet vysledky na hematologiu a budem sa tam pytat tiez nato...Ja mam tiez obavu ze som potratila kvoli hustej krvi....Lebo som tu uz citala ze to mnozstvo hormonov co sme do seba dali musela nejak ovplyvnit hustotu krvi..no uvidim. Budem sa pytat aj ked mam obavu ze natrafim na Krajkovica alebo Starovecku a ich pripadnu blbu naladu tak na mna len zagania ze co vymyslam.
@bambula27
@anuska30
@smoulinka13
@franchise27 No baby, tak dnes som bola u svojho lekara, vypytat si vymenny listok na hematologiu - odmietol mi ho dat, povedal, ze sa dava az vtedy, ked sa potraty opakuju.... 😠 ale pisala som do heliku a daju mi ho....na druhej strane mi povedal, ze ked budem po KET, predpise mi ten fraxik....ako citam, tak pomaha..
@mariajuraj takyto postoj som zazila na klinickej imunologii a podobny aj na hematologii...vsade hovoria ze taketo veci a vysetrenia je este skoro riesit, ze aj po viacerych potratoch pripadne viacerych ivf by robili....nie je to divne...ked je raz dane ze tehotnestvo moze byt len na zaklade ivf tak asi je cielom telo zeny co najmenej zatazovat dalsimi a dalsimi stimulaciami a snazit sa aby tehotenstvo vyslo na prvy pripadne dalsi krat...na imunlogii (klinickej) to pochopila az ked som povedala ze ja mam len jedno zamrazene embryou, ze tazko mozem skusat 5-6krat tak pobrala krvi na co sa dalo...a toto zajtra poviem aj na hematologii...nemam 20rokov aby som skusala do nekonecna a az po par pokusoch nieco riesili
@mariajuraj ale aj tak ti urobia na hematologii iba zakladne vysetrenia.Podrobnejsie robia az ked sa min. 2x potrati.
@franchise27 dakujem.Praveze mne Starovecka bez problemov predpisala fraxik.No...ale ja som uz potratila predtym.
@ingrid0105 ahoj.drzim palce.Raz to vyjde.Ja som sa tiez dockala a bola to dlha cesta.Uz len stastlivo dobojovat do Januara ;) Strach je stale.
@mariajuraj Bojuj o ten fraxík....
Ja som šla bez toho, že by som niekedy potratila... sama som sa rozhodla s mm na genetiku na rozbor ..... dôvod IVF. Na genetike mi moje rozhodnutie schválili a boli nahnevaní na centrá,kde hned naordinuju IVF bez genetiky, hematologie atd..... A dobre, že som tam šla. Zistili mi niečo, čo by som sa nikdy nedozvedela a hned som naletela na fraxiparín a dalšie IVF bolo už s ním ! (Aj celé tehu aj po nom pár mesiacov) Možno to zachránilo život MNE aj dieťaťu. 😉
So sprievodným lístkom to bolo zdarma, bez neho sa platí.
@anuska30 Trombofilné mutácie a polymorfizmy:
Faktor V.Leiden(G1691A) heterozygot
Polymorfizmus MTHFR(A1298C) homozygot
V skratke- 10 násobne viac sa mi zráža krv.
Počas tehotenstva (aj 3 mes.po ňom) som každý mesiac chodila na hematologiu na odber krvy, kde mi upravovali po výsledku výšku ml fraxiparínu. Začínala som 0,3ml a skončila 0,8ml.
Teraz chodím na kontroly každý 2 rok.
Na genetike mi nakázali (v prípade dalších stimulácii pred IVF) užívať fraxiparín preventívne už pred "otehotnením" skrz hormony (ktore zrážajú krv), aj v tehotenstve, aby nedošlo k potratu a teda upchatiu pupočnej šnúry zrazeninou a tiež po pôrode, kedy je vysoké riziko zrážania krvy prve 3 mesiace.
Aj s dieťaťom som ako 6 mesačnou musela isť na odber krvy na genetiku skrz predpokladané riziko dedičnosti.
@mariajuraj ahoj mne ho gyndos v pohode dal. Sice mam vysledky z hemato dobre budem chciet fraxiparin brat dalej
@anuska30 dakujem, ja som si ho pichala pri poslednom vklade a nepodarilo sa ale budem si ho pytat aj nabuduce ;)
@smoulinka13 moja.inak ja som chodila asi 2 mesiace pred ivf aj na akupunkturu na posilnenie zdnskych organov a na ladviny.Verim tomu,ze aj to mi pomohlo.Ten pan ku ktoremu som chodila mi vravel,ze aj ladviny mozu sposobovat potraty.Ked som isla k svojej lekarke a vravela som jej o tom,tak mi zobrala moc ,poslala do labaku a zistilo sa,ze mam zapal mocovych ciest a dala mi antibiotika a ja som nic necitila ani ma nebolelo nic.Moja 17 rocna dcera mala silnu a bolestivu menst.Raz ju napichal/zenske organy/ zazrak,uz mi vravi ,ze nema sjlnu a ani taku bolestivu.Verim na akupunkturu.Som sa rozpisala,alr snazim sa vam tiez pomoct mojimi skusenostami....Chcem, aby ste sa tesili z tehu a aby to bolo cim skor...
@anuska30 dakujem ti velmi pekne za radu, vies ak nevyjde toto ivf uz viac asi nepojdem a necham to tak, teda budem sa snazit mozno tou akuounkturou a inymi dostupnymi metodami. Ivf je velka zataz na organizmus a neviem ci sa dam znova na to nahovorit. I ked dufam ze druhe ivf bude uspesne
@smoulinka13 budem drzat palce.Inak,zabudla som napisat,ze celu zimu som chodila aj na pilates.Ten tiez velmi pomaha na otehotnenie.Su to cviky na spevnenie maternice a na uvolnenie celeho tela
Cvicitelka vravela,ze mala zeny ktorym sa podarilo po pilatese otehotniet.Hlavne aj hlava sa vycisti.
@anuska30 ano uz som o tom pocula dakujem 🙂 ja sa snazim momentalne tiez cvicit, citala som ze pred ivf je dobre cvicit
@smoulinka13 cvic cviky na panvove dno. Mozu to byt ak kegelove cviky.cviky Mojzisovej Ludmily.Tie su zname na otehotnenie
@anuska30 tak to áno...tento polymorfizmus v homozygotnom stave je ok. Aj ked uplne najlepšie by bolo mať testy mutácií negatívne, no vzhladom k dostupným literárnym udajom, ktore su iba sporadické a vo velkej miere ešte nepreskúmané ... je to OK a tieto mutácie má velké % populácie, aj ked o tom nevie a celý život prežije uplne normálne a v zdraví....človek sa to dozvie iba náhodne, čo je pochopitelné, kedže nie každý sa dáva takto pracne geneticky preklepnúť, kedy nemá na to dôvod.
(Moja dcera má to , čo ty v heterozygotnom stave...pokial nebude fajčiť ako komín, nebude príliš obezna, nebude užívať velmi antikoncepciu, bude riadne a vela piť a užívať kys.listovu, železo, či jesť vela "zeleného"...všetko bude OK 🙂 )
@anuska30 tak by mohla dostať trombozu... miernu...nábeh na ňu...alebo potratiť v tehotenstve atd...
Kdežto pri leidene (čo mám ja) by už išlo o život ☹ a každú operáciu, každý let lietadlom, či užívanie hormonov musím skonzultovať s hematologičkou a až ona mi musí tieto veci povoliť...vraj. Čiže aj IVF bolo velmi nebezpečné,no díky bohu, bola som pod dohladom 🙂 A dokonca aj pri obyčajnom trhaní zubu som musela najprv isť k zubárovi, na hematologiu a chirurgiu....nemohli mi ho len tak vytrhnúť. Ani epidurálku pri pôrode mi nemohli dať a tak.
Ahojte.Dievcata,dnes som bola v centre na NT sono v 12tt .Prisli sme s manzelom o 7:00 a ja,ze ci neni zavrete ;) Vo vnutri 2 pary.Dnes nepracoval dr Krajkovic. Dnes to bola rychlovka ;) No,ale nakolko mi vyslo na hematologii mutacia homogozyt ,tak dnes mi oznamila dr Starovecka,ze budem pichat fraxik cele tehu aby sa nieco nestalo. :( Ja som sa tesila ze uz posledny tyzden.. Noo,ale co neurobime pre babatko.Keby tie ihly neboli take tupeeee ;((( Keby je to klasicka tenka ihla,tak je to sup rup...Dnes mala dr dobru naladu.Posrandovala ;)
baby zacinam mat depku ze zas nic.Dnes je 7 dni po vklade chute mam ach boze,mrcha zatial nic ale citim akoby prichadzala,15,7mam kont.Nejdem robit test lebo to je skoro 😒 uz sa aj mierujem ze zas nic i ked by som veeeemy chcela,neviem ☹

@anuska30 sa tesim ze pekne pokracujes v tehulkovani, myslievam na teba ako na zazrak a verim ze kazdej z nas sa raz zadari 🙂 mne nevysiel ani 1 KET teraz ale ideme dalej. Drz sa 🙂