icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

lucusik33
30. sep 2014

@cuculik1 ak máš nízku sliznicu pri kontrole na 14dc tak v ďalšom cykle nasadia estrimax-estrogen na rast sliznice a 14dc pridajú utrogestan. Ja som zas názoru že ak si v poriadku, ovulujes a horm. Profil ok tak načo lieky.ja som 2x brala ale dAlsie ket chcem bez liekov

cuculik1
30. sep 2014

@lucusik33 tak ja som mala sliznicu vzdy ok ;)

lucusik33
30. sep 2014

@cuculik1 ak aj HP tak ja by som do seba nic nepchala.

cuculik1
30. sep 2014

@lucusik33 ano ja som ok.

ingrid0105
30. sep 2014

@erinka12345 ahoj chcem sa ta spytat ja sa chystam tiez na KET ale do Brna Helios, ake embryjko ti vkladali, aku si mala sliznicu a kt. den DC bol klad? Inac velka gratulka 🙂

dorotka66
30. sep 2014

@cuculik1 mám pocit, že pre 3 rokmi sme sa stretli, niekde v téme KET, ale možno sa mýlim. 😉 ďakujem, že si sa ozvala. Ja som začala 16. deň 2x Provera a od 6.10. pichám Decapeptyl. Stimulku mám s Gonalom (ten som už raz mala). Ale zatiaľ nič iné, inak ja som OK. Len ma zaujímalo ako to prebiehalo pri iných kočkách. Ty si prešla z Iscaru do Heliosu? ale práve čítam, že postup @lucusik33 upresnila. ďakujem 😉

cuculik1
1. okt 2014

@dorotka66 no veru mozno sme sa "stretli" . Ja som toho uz tolko popisala, ze si nepamatam. My sme presli z iscare do heliosu....v iscare som mala jeden fresh s dvomi embr. Vraj krasne ukazkove blastocysty a nic...potom ket, zas dve krasne bl. A zas nic....a potom helios a prenos jednej bl. A to nam vyslo. Mame chlapceka. Aleuprimne ani si nemyslim, ze to bolo zmenou centra, skor tym, ze som tvrdohlavo trvala na inej liecbe a co mi nedali v heliose mi dal moj gynekolog. A teraz rozmyslame o surodencovi ;)

erinka12345
1. okt 2014

@ingrid0105 ahojček. No ja som mala sliznicu na 14 DC iba 6,1 mm, tak mi kázal utrogestan vkladať až 17 DC a vklad bol namiesto 19 DC až na 21 DC. Sliznicu sme už potom nemerali, ale pri vklade mi povedal, že je pekná (nedala sa zmerať tým sonom). Brala som od 1 DC estrimax 2x1 tbl. Vkladali mi dve embrya po predlženej kultivácii (obe boli expandované blastocysty A-čkovej kvality) aspoň tak mi to povedali. A ďakujem veľmi pekne 🙂

ingrid0105
1. okt 2014

@smoulinka13 ahoj chcem sa ta spytat dnes som bola na hematologii robili mi jeden kontrolnz odber je to ok, ale predpisala mi pani doktorka fraxik. odkedy sa to ma zacat pichat? a mas sa ako?

smoulinka13
1. okt 2014

@ingrid0105 ahoj to ti dala len preventivne? ja som zacala pichat fraxik odo dna vkladu a skoncila som tusim v 8tt...Ja uz sa mam ovela lepsie, uz som v 12tt tak najhorsie za mnou 🙂 uz sa len vytesujem a vyberam vybavicku 🙂

ingrid0105
1. okt 2014

@smoulinka13 jeeej tisko a v dobrom zavidim 🙂 musi to byt uzasny pocit. mam tam nejaku mutaciu stacilo by brat zvysene mnozstvo kys.listovej ale ze aj moj vek a aj sa dokazalo ze dopomaha k uhniezdeniu embrijka fraxik. uz si nepamatam ty si mala zle vysledkzy preto si si ho pichala? a pracujes ci si domenko?

ingrid0105
1. okt 2014

@erinka12345 a neboli proti aby si si dala vlozit 2?

smoulinka13
1. okt 2014

@ingrid0105 ja som mala vysledky z hematologie aj genetiky dobre, dali mi ho preventivne lebo uz sami nevedeli preco sa neuchytilo predtym...Mozno aj to pomohlo, netusim. Ty mas kedy ket? Ja som zatial na Pnke,mozno az dokonca 🙂

ingrid0105
1. okt 2014

@smoulinka13 teraz v sobotu by som mala ist na vklad, na 18DC lebo mam 26dnovy cyklus, sliznica mala krasnych 11mm bez estrofemu, uz len dufat ze aspon jedno embrijko bude dobre. v heliose mi embryologicka povie ake su embrijka a povie ake maju sance? lebo ja som tiez heliosacka ale Brno 🙂 a oni nedavaju pred vkladom diazepan? v GF ho davaju pred vkladom

erinka12345
1. okt 2014

@ingrid0105 no čo ti poviem nadšený neboli. Ale my sme boli rozhodnutí pre dve. Zakázať ti to nemôžu. Je to na tebe, aký máš zdravotný stav hlavne. 😉

smoulinka13
1. okt 2014

@ingrid0105 ano povedia ti pred vkladom akej su kvality🙂 tak to mas peknu sliznicu super a diazepan nedavaju to ani neviem co je. Drzim palce 🙂

ingrid0105
1. okt 2014

@smoulinka13 dakujem, dam vediet ako som dopadla. oni to davaju vraj na uvolnenie 🙂

smoulinka13
1. okt 2014

@ingrid0105 aha tak uz viem 🙂 ok ozvi sa budem drzat palce!!

ingrid0105
1. okt 2014

@smoulinka13 este sa chcem spytat ci sa doplaca nieco v lekarni za ten fraxik a ci mi tam daju k tomu aj ihly alebo to pozhanam kde a aku ihlu? a kde sa to najlepsie picha a ako? dakujem 🙂

ingrid0105
1. okt 2014

@smoulinka13 ja hlupana teraz kukenkam, ze to je hned ako pripravok aj s injekciami 😀 ale predsa este cosi kedy si si to pichala a len 1x denne?

smoulinka13
1. okt 2014

@ingrid0105 ahoj doplacala som par centov je to v pohode a je to uz s ihlami tak ok🙂 a pichala som si to len raz denne, pre mna to bolo horsie pichat ako cez stimulaciu, zdali sa mi tie ihly hrubsie..ale uvidis, zase su kratke..

ingrid0105
1. okt 2014

@smoulinka13 a kto ti potom stale predpisal ten fraxik?

smoulinka13
1. okt 2014

@ingrid0105 mne to predpisali v CARE dost baleni, este mi aj ostalo potom

dorotka66
2. okt 2014

@smoulinka13 ahoj smoulinka, ja mám zistený antifosfolipidový syndróm a pichla som si fraxík ale len 2% a naordinovala mi ho hematologička. tebe ho v care dali bez vyšetrenia na hematológii? zvažujem či ísť na hamatológiu, alebo sa nemusím plašiť a počkať na vyjadrenie v centre...Ďakujem 😉

smoulinka13
2. okt 2014

@dorotka66 ahoj 🙂 mne ho v Care dali najskor pri KET preventivne bez vysetrenii z hematologie, potom pred 2.IVF som bola na hematologii a vysledky boli dobre a dali mi fraxik v CARE kvoli ohss na riedenie krvi. Aj sa ma pytali ci ho chcem alebo nie, takze je to aj na tebe 🙂 Povedala som ze chcem tak mi ho predpisali a vysadila som ho az v 8tt..Dufam ze tom si pomohla...

ria191
2. okt 2014

čaute baby potrebujem od vás pomoc 😀 😀 😀 nemáte zvyšné riediace vodičky k menopuru. Veľmi by ste mi pomohli 😀 😀 😀 potrebujem asi 20 ks. Ďakujem

ja1986
2. okt 2014

ahojte, pred týždňom v stredu som mala ET, v utorok som začala špiniť a slabo krvácať a dnes ráno už krv na pyžame ako keď príde menzes... hmmm??? je tu ešte šanca? či?

ingrid0105
2. okt 2014

@ja1986 sanca je vzdy, drzim palce 🙂

dorotka66
2. okt 2014

@smoulinka13 pomohla samozrejme, mne sa na tú hematológiu nechce ísť 🙂 a ako sa inak máš, užívaš? 😉

smoulinka13
2. okt 2014

@dorotka66 tak fajn, ak mas daky problem oni to ho daju 🙂 ja uz sa mam konecne dobre mozem povedat, vlastne od OPU mam problemy co bolo 30.7 takze 2 mesiace ma to drzalo ale uz si konecne tento "stav" uzivam 🙂 dkaujem, drzim palce...