Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@javorinka2 a ak sa smiem spytat tak v tom juni si v ktorom tt potratila ☹
ahojte dievcata!chcem sa spytat,ci niektora ste tiez zaradena v poradovniku,alebo mate skusenost a viete mi povedat kolko sa caka na darcovstvo..a ci sa vam ozvu oni z centra alebo ste si to y same obvolavali a informovali sa..dakujem za odpoved-niekde som citala,ze cakacie doby su priblizne cca 1 rok...
@rica1 začiatkom 8tt;( teraz som cca tiež tak tehotná tak mám nervy na dranc;(
@javorinka2 ja som zajtra 8+0tt a tiez sa strasne bojim, strasne, som si myslela ze ked sa to konecne podari bude sa neskutocne testi ale stale len nervy mam, nesnazim sa to tak nejak prezivat aby to neublizilo ale podvedome stale na to myslim ze co ak sa nieco stane ☹ len to nesmieme, mne trvalo dva roky kym som nasla // , na tretie IUI to vyslo... a velmi sa bojim,
@rica1 veď to hlave nerozkazeme;( ale neboj všetko bude o.k.My sme sa trápili 3roky.U nás tiež 3.iui vyšlo;) ale teraz sme prirodzene;)držím päste a mysli pozitívne!!!;)
Ahojte dievčatá. Chcem sa spýtať, nepošlú ma preč v Heliose keď im poviem, že sa snažíme menej ako jeden rok? Chcem tam ísť ak sa nám nepodarí do pol roka ale všade sa píše, že do centier as. reprodukcie sa chodí po roku až dvoch neúspechu. Veď by som sa dovtedy zbláznila... :(
@nastickakessinka a preco im chces vesat na nos ze sa snazite menej? Im povedz ze skusate rok a hotovo. Ja som partnera poslala na spermiogram po pol roku a uviedol že sa snažíme vyše roka a žiaľ potvrdil sa môj tusak nejakeho problému keď výsledky spermio dopadli veľmi zle a potom sme šli do centra.
@lucusik33 Veď hej, môžem im povedať že sa nám nedarí vyše roka. Pomohli vám tam?
@nastickakessinka zatiaľ nepomohli mame za sebou 3 vklady a 3 biochemicke tehu v priebehu 4-5 mesiacov. Dávam si pauzu momentálne od dalších vkladov, potrebujem to.
@lucusik33 Nie moc dobrá správa. Dúfala som, že centrum pomôže väčšine párov ale ako tu čítam všetky možné fóra o asistovanej reprodukcii tak je to tak 50 na 50 a neskutočný stres... Aj vám povedali v čom je problem okrem toho, že priateľ má zlé výsledky spermio?
@javorinka2 no dnes som bola na kontrole a podla utz 8+2tt a vyzera byt vse ok, dokonca mi dal uz tehotensku knizku 😕 som nevedela ze tak skoro... tak som trochu kludna a zas idem o 10dni..
@nastickakessinka neposlu ta prec. Platis. 🙂
@rica1 super správa;) teším sa z teba;) Zajtra idem ja a vyzerá to tak že budeme mať aj podobný dátum pôrodu;) zajtra na mňa mysli..bojím;(
@javorinka2 ja poznam Tvoj nick ja som to tu sledovala a pisala do vsetkych for ako helios, alebo IUI tak aj ja mam radost ze sa Vam to podarilo, vela kociek to tu mam odsledovanych inak my sme v jednej sukromke ze moje snazilky a tam som otehotnela ako posledna 😠 😅 to na mna vzdy vychadza ako v tych reklamach ze 9 z 10tich a ja som vzdy ta 10ta... inak ja som sa rano zobudila s takou nervozitou a zaludocnou neurozou ze ma hned rano tak prehnalo, proste adrenalin fungoval, a ked som cakala v cakarni a doktor tameste nebol tak som bola trosku kludna ale ako nahle som ho pocula ze dobre rano a cakala som len kym ma sestricka zavola paaaana srdce mi bilo, ale hned na mne videl ze som nervozna a mi hovori ze sa musim ukludnit lebo ze keby ma teraz poslal do nemocnice a ja by som len lezala ze mi nikto nezaruci ze porodim a vsetko bude ok, proste ze to jezivot a ze sa nemam stresovat ze budem vsetko sledovat, nooo a ze mam navstivit psychologa mi povedal 😖 😲
inak , ja som chodila najskor do heliosu a tam dve IUI nic a potom som sla do iscare lebo som sa docitala ze oni ked robia ivf tak robia aj soft, co som ja v pripade ze by sme museli dojst k ivf chcela , chcela som soft tak som sla do iscare a tam ze reku skusime najskor este IUI a vyslo to, ale podla mna to bolo lepsie nacasovane, v heliose mi pichali pregnyl uz pri 17mm folikule a v iscare cakal az do 22mm az potom pregnyl a podla mna aj preto sa podarilo, vajicko bolo lepsie pripravene , ale co, ja neviem, ale mam silny pocit ze toto bol uspech
@rica1 jasné oni akoby nás nechápali..nevidia do našich hláv;( zajtra píšem moja a ty si pekne oddychuj;)!
@javorinka2 drzim palce..🙂 urcite bude vse oki, musime verit
@nastickakessinka no uz teraz viem ze ivf a uspech pri nom je hlavne o stasti. Povedali mi len tolko ze to sa stava a ze je 1000 dovodov preco sa nemuselo udrzat. U nas je problem len v spermiograme, ja mam pravidelny cyklus s potvrdenou ovulaciou aj vajickovody priechodne. Uz viem ze sa treba na ivf pozerat kus s nadhladom. A neverila by som ani tym statistikam uspesnosti na strankach centier. Chyba im tam statistika zivonarodenych detureniec na pocet vkladov. Ale to by zrejme bolo dost nizke cislo. Napriek vsetkemu poodychujem a ideme dalej.
Baby,nepotrebujete Utrogestan?Mám 7 škatuliek so zárukou do 01/2017,5 škatuliek za 6,47€ a 2 za 6,77€.Prajem pekný deň! 🙂
Tak kocky dnesne sono 20D po KET a v maternici pravidelny gestacny vacok priemer 4mm, mam silne obavy ze to nie je dost, ale to som typicka ja, ze vzdy najdem nieco negativne...Ak nahodou zacnem spinit tak mam ostat doma, nakolko vcera som mala jednorazove ruzove spinenie a na maternici sa jej zazdalo ze nieco odkrvacalo...V stredu idem na sono ku svojmu lekarovi a uz teraz sa bojim ako to dopadne....boze baby ja som krava, ja sa neviem tesit lebo sa bojim co sa vsetko moze stat...
@franchise27 neboj fran, hlavne to chce pokoj a zamestnať sa nejakou inou aktivitou. Všetko je o pozitívnom naladení 😀 a dopadne to dobre. Ja mám stimulku a týždeň má bolí zub. Teraz sedím v čakárni, pravdepodobne mi bude trvať nervy. 😔
@franchise27 Ahoj moja, rob presne to co Ti povie lekár, hlavne oddychuj a pozitívne mysli.....ja viem je to velmi tazke sa nestresovat a nemysliet na vsetko co sa moze stat. Teraz je ten cas, ked musis byt v klude, teraz zacne babo rast, uvidíš 😉 .....ja som bola taka ista..stale som na nete citala rozmery, priemery, tabulky...a potom som koli tomu ani nespala.....Ja cakam na mrchu a v polke novembra by sme chceli ist na KET. Drzim silno palceky.
@franchise27 moja ešte dlho sa nebudeš vedieť tešiť. Ja som stresovala pred každou poradňou až do 20 tt kedy som bola na morfologiu A tam nám namerali krátku nosovu kostičku., preplakala som 2 dni, až pokiaľ som si povedala, že bude čo ma byt, že predsa takýmito stresmi si nemôžem ublizovat a ani babu.
kočky mám 4 deň stimulky, pichám gonal 225 (včera mi vytrhli nervy zo zuba) a už druhý deň ma hnusne bolí hlava. myslíte si, že je to z hormónov? Alebo len dôsledok počasia 😉 Zajtra idem na kontrolu, tak uvidím čo mi povedia, ale dnes sa zase cítim pod psa. Skrátka stimulku si poriadne užívam.
Ahojte dievcata, som tu medzi Vami nova. Tento tyzden zacinam pripravnu fazu Proverou, nasledne 23.den cyklu budem pichat Decapeptyl. Bude to moje prve IVF, tak som plna ocakavani. Chcem sa Vas opytat, tie, ktore ste tym presli, ked ste boli v prvej pripravnej faze, tak ste boli aj PN, alebo az ked ste zacali stimulacnu fazu? (vtedy uz samozrejme budem PN, ziadna fyzicka, psychicka zataz a pod.) Vopred vdaka. A gratulujem vsetkym, ktore sa dostali az do finale 🙂 😉
@klara030 ahoj drzim palce 🙂 ja ked som brala proveru nebola som na PN, nie je nutne, mozes robit hocico aj cvicit, takze ja som aktivne prezivala tuto fazu.ODkedy som zacala stimulaciu (menopur), uz som bola doma, lebo sa chodi kazde 2-3 dni na kontrolu a vysvetlovat stale v robote kde chodim..tak som bola doma..aj potom asi po 5 dnoch uz mi byvalo dost zle, takze som bola rada ze som doma..Pri 2.IVF to bolo cez letne prazdniny (som ucitelka tak som bola automaticky doma), ale aj ked som mala uz stimulaciu, nic mi nebolo, tak som nelezala doma ani nic, normalne som fungovala, az na to ze som si davala pozor a nic som take nedvihala a tazke nerobila. Ked pichnes Pregnyl, tak som ten jeden den prelezala aby nepopraskali foliky, po opu som mala bolesti a to som bola tiez doma, po ET som bola doma az do testu 🙂 drzim palce a hlavne pozitivne mysli

@javorinka2 aha, takze Ty si uz predtym potratila? no ja som zajtra 8+0tt idem k doktorovi na kontrolu, a dnes som bola na hematologii, ale to preto lebo moja mama mala vela potratov a podobne veci ☹ tak a tiez ked sa konecne podarilo tak nechcem nic zanedbat, len teda vysledky budu az o dva tyzdne..