Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@betiii u nas nic take...dnes som 2DC v pondelok ideme do toho heliosu...mne robil moj obvodny hormonalny profil myslis ze to nestaci??
ahojte,neviem či som v dobrej teme,ale už som pisala do dvoch a nik neodpisal,len by som poprosila niekoho o info ohladom dlheho protokolu,začiname o týžden s prvým sedenim u koordinatorky,aky je rozdiel medzi krátkym a dlhým protokolom,čo všetko absolvujeme a kolko nas to vyjde?--začiname vraj 16 DC...dakujem pekne
@isabella22 no dlhy mozno ani nie leby my sme isly v prvom ivf try razy po sebe co nieje dobre.a Potom sme isly az po roku.jedny lieky ma vysly na 800 eur.V oboch pripadoch som si napichala 100 injek plus minus uz neviem presne ja mala dobru odozvu pre som bola aj na dlhy protokol je aj kratky oni ti povedia na aky aky tebe je vhodny..Drzim velmy palce zajtra mame poranu 🙂
@isabella22 akurat dnes nam poslaly cilo uctu my mame este zmrazene tak do konca tyz.pojdeme poslat cez bankomat zaplatit.Ak vsetko pojde ok tak o rok by sme isly po surodenca ak Boh da a vystrly z motyky zeby som bola tehu bez toho tak zrusime a iked my toho drobca bude luto predsa je to zivot nieco z nas no uvidime,ako dopane porod ktory sa nam pomaly blizi a aka bude mala ale nechcem uz dlho cakat mam uz coskoro 38.
@ramadasa fuha a to ti nepreplaca lieky aj poistovna??ze si tolko vrazila do toho...po akom.case sa vam zadarilo?jabuvidim keby to ma byt moc zdlhave nemozem.tam.chodit.kvoli praci a dochadzaniu...
@isabella22 no ja mam Union poistovnu ja sa bola aj pytat ci my nieco nepreplatia ale nie.Ze keby som mala pripoistenie tak by my mozno.My sme od zaciatku isly do toho naplno prvy raz 22.4.2012 ten rok som isla try razy za sebou.Potom pauza,lebo nic a dost ma to vzalo A 2013 znovu.V prvej som brala Ivf decapeptyl,1krat denne plus gonal.Druhe ivf diphereline plus,menopur 600.Vzdy po vklade som bola doma jasne ze sa to uvydelo na vyplate ale muzom sme sa tak rozhodly a isly sme na poly z korunkamy.A teraz to uz neviesim i ked tych 5000 uz neuvidim ale som tehotna zo 340 euramy na marodke,nedorobenym bytom ale tehotna a stastna uz len to dotiahnut do konca uz mame 31tyz. 🙂
@ramadasa my mame chvalabohu vsetko.zariadene aj babo by malo bsetko.zabezpecene len.ono nam.chyba preto.sa.chceme.poradit.s.mudrejsimi.osobami...a.neslo.to.tak.ako na.pase??ci sa.da.aj.kludne.porozoravat s nimi...ty si odkial??
@isabella22 ono to ide v pohode,len ja som chcela.Kym my schvalili v pistovni tusim som cakala dva ci try mes.uz neviem a potom.V juli som mala prvy zakrok august druhy oktober treti a vraj to nieje dobre lebo organizmus sa vycerpa,alebo aspon ten moj. ked sa nepodarilo som bola mymo.nato my o pol roka zomrel oco a uz som bola celko mymo preto muz povedlaze nam treba pauzu.A teraz to vyslo.Dnes poradna male ok 1380g,ja nejake to kg tiez ale nehundrala ale uz len sedem a pol tyz.pana ani sa my nechce verit,moc drzim vam tu vsetkym palce 🙂 ked uz citis tie pohyby je to nieco uzasne,neboj podari sa len treba vydrzat a v pokoji sa vsetci traja dohodnut 🙂
@ramadasa jojha musi to byt super pocit ked uz citis to male v brusku 😉 a toho sa bojim ze to nevyjde prvy druhy treti raz...taka som si bola ista ze ked do mna lekar napcha clostillbegyt a pichne pregnyl ze ostanem rovno tehotna a nic z toho ☹ preto do toho ist sa aj bojim...vidim ze si si prezila svoje ale vsetko zle je na nieco dobre...a teraz to vidis...drzim palce 🙂
😲 ahojte snazilky!ak je medzi vami niektora zapisana v poradovniku o darcovstvo..viete mi povedat za aky cas sa vam ozvali?alebo si mam sama zavolat?viem,ze sa tam caka aj rok + - niejaky mesiac,pan doktor Krajkovic na konzultacii vravel,ze oni zavolaju tak radsej cakam. drzim vam vsetkym palce a nech je v tomto roku 2015 co najviac tehuliek 😵 😵
Ja som uz druhy po ET a oba uspesne. Mame dvojrocnu dcerku a teraz cakame druhe babo. Ja som bola spokojna.
Nam sa vdaka Heliosu konecne po vyse 6-tich rokoch podarilo dojst az do 23tt a teda dufam,ze to pekne potiahneme az do uspesneho konca.Tiez sme si toho uz vela zazili (2 IVF, 7 vkladov,4 potraty) a vela poniazkov minuli (5000€),ale stalo to za to a vynahradza mi to kazdy kopancek od malinkej 🙂 ak mozem poradit,tak uz pri prvom neuspechu treba zacat patrat a postupne si dat spravit vsetky mozne vysetrenia,ktore by mohli dopomoct k uspechu (hematologia,endokrinologia,imunologia).A drzim palce vsetkym snazilkam-heliosackam 😉
@kristina290 super,akurat som bola dnes u segri a ta ze o try mesiace aby som uz isla zas.Ja vyhuk na nu ci je tuk,tuk.Viete lebo Synovec sa narodil 26.11 a presne v ten den 26.11 ale o rok sa narodila neter aj cas rovnaky.No ja uvidim ze ako ale po roku urcite pojedme.tak sa drzte 🙂
@isabella22 neboj ja sa vela uplakala a chapem ale ako tu dole pise dalsia baba treba patrat ze preco a nevzdavat to.velmy drzim palce
@ramadasa ved v pondelok ideme na prvu konzultaciu do heliosu..teda dufam ze sa tam dostavim lebo obchadza ma nejaka chripka...priepustka z prace vybavena 😉 ved prave gyndosi mi davaju vselijake lieky a nic...tak idem na vyssie pracovisko
Ahoj. Nemam veru dobre spravy. ☹ Znovu missed abort. Musela son na cistenie a dnes ma pustili. Zakrok bol komplikovany, podarilo sa im poskodit maternicu. Tak uz ani neviem co bude. Drzkajte sa!😉
@mariajuraj prajem skore zotavenie a co sa stalo? Teda zistili pricinu ak chces o tom rozpravat. Ja som mala potrat pred 4rokmi v 19 tt po prvom iui viem ako ti je drzkaj sa
@ramadasa ja som prvy krat bola v heliose v roku 2012 na dvoch inseminaciach ktore boli neuspesne. Potom som sa pripravovala na IVF ale mi ho v predpokladany den odberu zastavili pre hyperstimulacny syndrom. O triesiace zase IVF a uz uspesne. Narodila sa nam krasna zdrava dcerka aj ked som z 9mesiacov prelezala 6 mesiacov doma v posteli ale stalo to zato. V juli 2014 som otehotnela prirodzene ale v 9tt som potratila
A po troch mesiacoch v oktobri 2014 sme boli v Heliose na ET opat uspesne. Zatial je vsetko ok a dufame ze aj bude. Dakujeme a aj ja Vam drzim palceky nech mate rychly porod a nech sa podari aj surodencek
My sme to planovali takto po dvoch rokoch. Ked sa male narodi dcerka bude mat skoro tri a pojde do skolky a ja sa mozem naplno venovat malinkemu.
baby, prosim vas,ako dlho sa caka na genetiku a kolko to stoji v heliose v MT? neviete nahodou? dakujem
@pet1308 Drzim palceky az do uspesneho konca. My sme sa snazili 5rokov a potom sme sli prvy krat do Heliosu. Mame krasnu dcerku. Druhy krat som otehotnela prirodzene no potratila som v 9tt a o trii mesiace sme isli zase do heliosu na ET ktory bol tiez uspesny a teraz som v 15tt. Tak dufame ze to dobre dopadne.
@kristina290 dakujem 🙂 aj ja drzkam palce,aby si aj toto tehu dotiahla do stastneho konca a tesila sa z druheho pokladika!To je krasne,ze uz ste si boli v Heliose po surodenca,my tiez potom planujeme si ist po dalsieho drobca (ak vsetko dobre dopadne) tak po 1,5 az2 rokoch 😉
@isabella22 drzim palce,je niekdy tazko radit,na kazdu ine nieco zabera aj telo mame kazda ine,ale preto su tu oni aby nam pomohly.Uz skor tu jedna baba pisala ze IFV nieje podla Bozieho moralneho ok,ale ked chcem dieta tak mys.ze vsetko ide bokom a kto to nevie pochopit,ci nezazil tie utrapi okolo toho tak to nepochopi.Ja som stastna a cela moja rodina skoda len ze sa moji rodicia toho nedozili a to ma trapi viac ak nejake Ivf a moralka.Tak sa drz 🙂
@kristina290 dakujem.Prosim ta kolko si pribrala pri dcere? vcera ma zjazdila segra ze mam male brusko pritom 14 som bola v poradni mala ma 1380g a doktorka my nic nepovedala na to je nieco zle aj srdiecko je ok.Som v 31 tyz. od zaciatku do teraz som pribrala 10 kg,Ja som tiez doma od zaciaku ale nemusim lezat ako ty no ale ak nic nerobim mys.okrem obeda tak lezim cely den nozky hore,taky nejaky zvyk mam od zaciatku.Tak super a drzime tiez palce.kamka ma malu Timeu ma mesiac a je drobuka a ma 4 kg.Rodia sa v nasom pripade mensie deti?Aj my segra povedala ze ked bude mat male len 2,5 kg ze budem dlhsie v nemocnici,mam sa bat ci je to ok,ale keby nieco tak my lekaka povie nie?13.2 mam poradnu. 😒
@ramadasa Ja som pri dcerke pribrala 25kg. Ale ja som skoro cele teulhu prelezala. A aj z hormonov na zaciatku som dost pribrala. Dcerka ked sa narodila mala 3150g a 50cm ako pri normalnom tehu. Kamaratka mala normalne tehu a mala jej mala priblizne ako moja. Keby nieco tak by Ti to podla mna doktorka povedala
Nozky hore to ja poznam to som aj ja tak prelezala. Toto tehu sa mi nic z toho neda kedze som s dcerkou a manzel je v robote.
@pet1308 1,5-2roky je ok my sme tiez tak lebo akurat potom pojde male do skolky a mas sa cas naplno venovat druhemu dietatku
@kristina290 presne aj na to som myslela a tiez nechcem,aby bol medzi nimi velky vekovy rozdiel,nech mozu byt partaci pri hrach 🙂
@pet1308 Ano presne tak sme to aj my chceli
Susedia maju taky rozdiel medzi detmi a teraz sa uz vedia pekne pohrat samozrejme aj pobit ale to je normalne
ahojte snazilky, mozem sa pridat. My mame za sebou uz druhu navstevu v heliose a som velmi spokojna s ich pristupom. O dvatyzdne zaciname s liekmi ☹ Trochu sa obavam tych injekcii ☹
@isabella22 fuuha to ja neviem ci to staci ze ti obvodny robil hormonalny profil.ale podla mna ked im to nebude stacit tak oni si zabezpecia dalsie tvoje vysetrenia aby mali kompletne vysledky.ved potom daj vediet co dalej.

@isabella22 nooo to si aj ja mylsim ze to vzera na dost dlho.ale nevadi len nech to vyjde.len teraz cakam kym mi dojde mrcha potom musim ist na krv a zas cakat.a potom som zvedava na kedy sa objedname do martina.a u vas co nove??