Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
baby ako ste zvladli pichanie injekcii trochu sa toho obavam ☹ o dva tyzdne zacinam s inj,
@betiii nie obvodny gynekolog mi robil hormonalny...zajtra ideme tam☺
@zuzgas001 tie injekcie su v pohode.Ja som s nich mala tiez obavy. My sme boli s Heliosom spokojny teda aj sme este tam chodim na ultrazvuky. Vdaka nim mame krasnu dcerku a cakame druhe babo.
@zuzgas001 neboj da sa to ja sa prve try dni triasla a potom uz ok,ak by si mala pero gonal tak to je super to si len stlacis sval a pich akoby vcielka ta pichla ja som si riedila aj davkovala,ale gonal bolo najlepsie oni ti to tam ukazu aj si vyskusas na takej malej figurine.drzim palce.Ja som uz tu pisala ja si napichala 100 pocas celeho obdobia das to neboj 🙂
dakujem za povzbudenie mala by som si verit ze to zvladnem 🙂 potom napissem ved toto tie prve budu asi najhorsie a potom to pojde. Odporucali vam aj doplnit stravu o bielkoviny a pitny rezim a co ak budem malo pit
@zuzgas001 Ja som sa nejako donutila vypit aspon 3l vody denne pila som Lucku. Pero gonal je fajn aj ja som ho používala. Na zaciatku som mala trosku modrinky ale ked som si už zvykla tak ok.
@isabella22 drzim palce 🙂
@betiii a ty si bola.zatial.len na konzultacii??ako.dlho.trvala?boli prijemny??steasne.sa.tam bojim.ist...predsa.ich.nepoznam...a netusi.co.bidi.so.mnou.doprevadzat a.kolko.si.platila?krv ti brali.hned.na.prvej konzultacii??kolky.DC si.to bola?
@betiii a na krv ides na hormonalny.ci.na hematologiu?
prva konzultacia nie je dlha s nami sa chcvilu porozpravali mne urobili zakladne sono vysetrenie manzelovi spermiogram a mne este zobrali krv a podali sme ziadost do poistovne potom sme museli cakat mesiac na schvalenie na druhej konzult. nam povedali vysledky a objed. sme sa aj u koordinatorky ktora nam vsetko super vysvetlila 🙂 🙂 a teraz znovu cakame
@kristina290 mne povedali ze si mam pichat klasik injekcie ako to je s tym perom gonal radsej by som prijala to
@zuzgas001 ja som si pichala raz denne jednu klasik a raz denne perom puregon to je ako pero gonal. Kupila som si ho v Heliose. Oni my povedali kolko jednotiek IU si mam pichnut. Podla toho som si na pere nastavila IU a tolko som si pichla.
@isabella22 ahoj ano ja som bola zatila ibana konzultacii.velmi mily boli aj dievcata na recepcii pekne nam povedali co ako mame vyplnit a aj doktorka bola dost prijemna a aj ta co mi brala tam krv bola velmi zhovorciva.takze zatial nemozem nic zle povedat.drahy odovzdal vzorky 🙂 mne doktorka robila sono ja som bola tusim 14dc takze mi pekne vedela povedat aj to ze mi prave dozrieva vajicko.krv mi brala do troch skumaviek.platili sme cca5eur za krv a 17eur za spg.a u dokotrky sme neboli dlho neviem cca pol hodka.ale pekne sanas vsetko pytala choroby v rodine a nase.a co sme chceli sme sa opytali.aj dvakrat nam povedala.no a teraz mam ist na hormon na tu krv k svojej.len cakam na tu nestatsnu mrchu.uz ma to aj hneva.neboj sa zatial to tam bolo ok.co bude dalej neviem.
@betiii ahoj tak my sme boli vcera....tiez sme mali aj spermiogram krvicku a o 10 dni budu vysledky....tvoj chlap mal aky priebezny spermiogram?? nam zatial papiere nevypisovali ziadne ze dalsi postup navrhne az ked bude mat komplet vysledky...aj ja mam ist pak k svojej gyndoske na krv...
dievcata vsetkym vam drzim palce nam sa to na prvýkrát nepodarilo ale druhy pokus bol uspesny mame doma 2,5rocne dvojcata hlavu hore a mysliet pozitivne zelam vsetko dobre
@isabella22 tak presne takto sme aj my dopadli.ja stale cakam na mrchu aby som mohla ist na krv ale zatial nic.no a spg mal oligospermia od dvoch lekarov.ale vies to bolo iba take ako od urologa.som zvedava co zistili tuto.
@betiii no ja som im prave pisala mail ci nahodou uz nie su vysledky aj moje hormonalne aj chlapov spermiogram sice je este len v pondelok ale uvidíme. Aj ti teraz nieco predpisala ci nie??
Ahojte, aj my ideme na prvú konzultáciu na budúcu stredu. Mám strach, lebo netuším ako dlho sa budeme musieť snažiť a koľko nás to bude stáť? Chceli by sme sčasti využiť úhradu poisťovne. Mám už len dva roky, tak dúfam, že sa nám to podarí. Aj za prvé tri IVF ste museli platiť (nepočítam lieky), vyšetrenia, odbery, vklad? Mala niektorá z vás nepriechodné vajcovody? Čo všetko budeme musieť absolvovať pri takejto diagnóze? Ďakujem Vám za odpoveď.
Ahojte , kolko sa priblizne doplaca za lieky v Martine ? ja mam pco , manzel je podla vsetkeho zdravý , čaká nás zrejme IVF, este otazocka plati sa tam za spermiogram .Mám veľa otázok - snazim sa najst tu odpovede ale je to tazké sa orientovat v tych nazvoch 😖 ak sa najde jedna dobra dusa ktora tomu rozumie - budem vďacná 😉
@katinka4 ahoj,Hned vedla sanatoria je lekaren a cenovo je to si rovnako.No uz skor maly tam zatvorene tak ma Krajcovic poslal do mesta atam maly len v jednej.je lepsie ak si hned vyberies tam ako potom hladat.Za spermiogram sa plati no my platili aj za odber krvi ale len pri prvej konzultacii mys.potom uz nie ale to uz neviem musela by som pozriet na ucty.Ale urcite ti tu niekto odpise inac dostanete tam aj cennik tak potom uvidis.Najhorsie je ak nebude Utogestan je toho totiz malo,ale mozo uz tento rok je na tom lepsie.Co sa tyka platenia asi kazda z nas platila inu sumu nas to vyslo na 5000eur aj z cestou,Dva krat som bola na IVF a piaty pokus vysiel.Drzime palce. 🙂

@martika32 no to mas dobru temu.urcite ju budem v blizkej dore riesit aj ja.