Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@betiii ahojky,no takže pišem ako som sĺubila,takže začiname 16 DC,10 dni budem brat tabletky,na 23 DC začnem s injekciami a potom ked dojde mrcha,tak volam do Heliosu,objednaju ma na krv a sono a podla toho mi určia kedy a aku davku si začnem pichat /menopur/ ,budem chodit na kontrolu a podla doho ako sa mi budu tvorit vajka,budu mi davku znižovat alebo zvyšovat,pichnem pregnyl určia kedy /kolko hodin pred odberom/ , potom odber vajkov + manžel spmg. a o 5-6dni transfer,juchuuu a je to 🙂....som si myslela,že budem mat z toho gulaš,ale je to celkom v pohode....a ty ako si na tom,ako ste pokročili?...pekný večer
@katinka4 no aby som neklamala Utrogestan stal 6.77eur,brala som 3 skatuly,davala som si dva rano dve vecer,od prveheho dna pred vkladom a az do skoncenia tretieho mes.tehulkovania.Tak rataj,ale uz neviem kolko ich tam je.Diphereline 7.56eur.Provera 0.44eur.Menopur 286,40eur.Rozmrazenie embrya 160eur.Mrazenie kazde dalsie embryo 20eur.Priplatok za kazdy dalsi oocyt 66eur.ICSI 1-8oocytov 370 eur.Predlzena kultivacia 220eur.A ICSI priplatok za kazdy dalsi oocyt 297.Vezmy ze ja som bola v Prvom IVF try razy za sebou,a tiero lieky som brala a potom Druhe IVF vsetko od znova.Ale ber to tak kazda sme braly ine lieky ine davky,nemozes sa uplne z nikym porovnat,Toto je len z mojho IVF.Tak neviem nechcela som ta vyplasit.my sme z vychodu.Cesta rychlikom 15eur tam aj spat,a to som chodila zo zaciatku aj dva krat do tyz. 😒 no my boly tiez v soku ale teraz uz my je to jedno.Skor som sklamana ze pistovna my nechce ani len cestu preplatit ale uz sa nejdem o to pokusat vsak sme na Slovensku uzivam si 32 tyz.dnes som si vyberala uz pre male dajake oblecenie co by som vzala do nemocnice.Je to vela ale stalo to za to.drzte sa 😉
Ahojte dievcata 🙂 . Ja som absolutne cerstvo oplodnena pacientka v centre Helios Martin. Este neviem ako to dopadne, no musim verit, nic ine mi neostava. Bola to moja 3stimulacia, 2 predchadzajuce v KE. Prve 2 pokusy neuspesne, tak sme to vyskusali v Martine. Pristup, technika a styl stimulacie - vsetko max. profesionalita. V Kosiciach sa maju este vela co ucit. Cenovo o dost drahsi, no ked to ma mat ten spravny vysledok, tak sme to nejak naskrabali. Ak mate na mna otazky, kludne sa pytajte. Vsetko mam v cerstvej pamati. 😉
@katinka4 ahojky,presne ako pise ramadasa,kazda inak znasame davky hormonov a kazda mame iny pocet odobratych vajicok a nasledne vyvijajucich embryi, takze my sme pred prvym IVF boli 3x na inseminacii a kazda stala 100€, 1.IVF nas vyslo na 800€ a to preto,ze som dobre reagovala na liecbu,takze mi nezvysovali davky,mali sme 31 vajicok, no nemali sme ICSI,takze sa vsetky vajicka oplodnili v skumavke same, ale mala som 6embryjok,takze po vklade mi 5mrazili. Potom som bola 4x na KET-e a kazdy jeden vklad stal 160€, po viacerych potratoch sme isli do druheho IVF,mali sme 27 vajicok, ale tu sme si uz dali spravit ICSI na 14vajickach a 2 embryjka sme dali geneticky vysetrit,co bola najdrahsia zalezitost, myslim,ze 1200€,takze nas toto IVF stalo 3000€,tak dokopy sme nechali v Heliose okolo 5000€ a to neratam cestu tam a spat,ale stalo to vsetko za tu nasu Bambulku 😉 a poistovna preplaca iba cast sumy za lieky a samotny odber vajicok a klasicke oplodnenie v skumavke,no vsetky ukony navyse si hradis sama a teda tych ukonov je dost (ICSI, predlzena kultivacia do 5-6 dna, mrazenie embryi,rozmrazenie embryi, genetika embryi... drzim palce,aby vsetko islo hladko a stalo vas to co najmenej 😉
@martika32 ahojky tak teda celkom dobre vam to vyslo to sa tesim.no ono to je zlozite to cele pochopit lebo zozaciatku ma clovek z toho ozaj gulas.no vidis uz len zvladat pichat inekcie.ale tesim sa pises to tak super taky dobry pocit z toho mam.no my nic zataial cakam na tu nestastnu mrchu.
@isabella22 ja zatial nic nemam.a pisala si mail komu doktorke co ta mala??mozno by som mohla aj ja.
@katinka4 spermiogram nam robili jeden u nas,Ale tam som zaplatila aby muza vzaly co najskor tusim som platila 10 eur a potom oni robia v Martine a tiez sa plati ale uz neviem kolko.Ako pise pet my sme v jednom centre ale na kazdu zabera nieco ine aj tie davky co budes brat treba len vydrzat,a uz som pisala ked odporuci bit doma ostan doma ja som od 1.7. a uz my to coskoro konci,treba peniaze ale za ne si nekupis babo.My sme hladaly info.o adopciu a tu sa caka 10 rokou?takze co je to tych 5000eur nic.Je to nespravodlive ze tak malo poistovne preplacaju nam strednej vrstve a tym hore az 5 krat vsetko a maju vymozenosti az po nebo mynule to bolo v spravach co ma dost nastvalo,o co sme my horsie. 🙂
@betiii ano starovecka mi pisala....aku si mala ty?
@isabella22 ja culbovu.asi jej nepisem.
@betiii napis dobra bola??kedy ides na dalsiu kontrolu??
my uz zaciname dnes som vzala 1x proveru a od buduceho tyzdna zscinam pichat inj.difereline 🙂 kto tu este zacina s inj.
@isabella22 bola velmi prijemna naozaj cokolvek som sa opytala pekne mi vysvetlila vsetko.bola prijemna.
@martika32 ahoj no tak dufam ze ti mrcha nepride tak ako mne.cakam cakam mrcha mi meskala vyse dva tyzdne ale nesriesila som to.boleli ma prsia neskutocne stale ma velmi bolia ani spat nemozem poriadne a jemne ma picha dole v podbrusku bolia ma nohy som unavena a vsetko mi v robote smrdi.tak som si dnes urobila test a 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 predstav si to dve ciarky.boze plakala som velmi este teraz sa cela trasiem.nechce sa mi tomu verit ze sa to podarilo s tou diagnozou v piatok idem zenskej.takze vlastne do martina uz mozno ani nepojdeme.alebo pojdem a podakujem doktorke lebo mozno mi priiesla stastie alebo co to je.len sa teraz strasne bojim aby tie dve ciarky nezmyzli.boze neuveritelne po dvoch rokoch snazenia a plakania a hadok.ale bojim sa.dufam ze v piatok dopadne vsetko dobre potom napisem.drz sa
@betiii ja idem akurát v piatok u nas na odber krvi...zoberu mi tie hormony co mi brlai aj na 4DC a este aj ten anti mullerov hormon...dufam ze sa to nebude dlho vysetrovat...tebe brali krv?
@isabella22 ahoj ja idem zajtra doktorke na vysetrenie pretoze som si vcera robila test a vysli dve ciarky.takze do martiona uz mozno nemusime ist.lebo vyse dvoch tyzdnov mi meskala mrcha a tka bolest prsnikov a tam dole a tak zrazu kadeco.boze neverila by som tomu ze sa to takto podari.ale uvidm co bude zajtra u dokotorky 🙂 🙂 🙂
@martika32 dakujem ti dufam ze bude vsetko ok uvidim co mi povie zajtra doktorka.a tvoj muz je v poriadku??lebo u nas som bola v poriadku ja ale drahy mal oligo tak vlastne nechapem ze sa to podarilo.ale stalo sa to po vysetreni v martine povedala mi ze mi dozrievaju vajicka ze bude sparvny cas a nejako sa to stalo.asi aj moj drahy bol ukludneny vies aj sviatky boli ziadna praca stresy a mozno mu pomohli aj tie tabletky co jedol.takze ja som bola v poriadku no uz len aby nenastali ziadne kompplikacie.tebe budu prefukovat vajcovody alebo ako sa to bude dalej rieist.

@ramadasa ja som myslela ze IVF preplaca poistovna a lieky som ratala na ccca 200 eur ,ale tych 5000 sa mi zda brutal vela - akoze ja by som pre babo urobila cokolvek ,ale manzel pri tejto sume asi z koze vyskoci 😒