icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

zuzgas001
9. feb 2015

@ramadasa 🙂 gratulujem. snazim sa co najviac oddychovat rano len nieco ukuchtima cele pobedie oddychujem aj mne odporucili nic nedvihat a vela pit, ja ale vypijem len 3- 3,5L vody aj to niekedy pijem uz nasilu. Prosim ta opis mi ako vyzera cely den ked ti odoberu vajicka, co si mam so sebou vziat ako to cele prebieha ako vedel mang. kedy ma uz za tebou prist a tak prosim napis mi 😒 aj sa na to cele tesim lebo sme blizsie k baby ale aj mam obavy ☹ ☹ dakujem

zuzgas001
9. feb 2015

@martika32 nie este som nebola tehu. vedlajsie ucinky zatial v pohode len som viac unavena myslim ze pobede si potrebujem na hvilu lahnut a pospat ale inak nic. Menzes som dostala na 30 DC, ale veeelmi slabunke dnes uz skoro nic, a ani bolesti ziadne som nemala inokedy velke bolesti a tlaky a teraz nic takze to bolo super. Dnes sme boli v Heliose brali krv a ultrazvuk vsetko je ok. Pobede mi volali ze od zajtra mam pichat menopur. takze takto zatial.

zuzgas001
9. feb 2015

@martika32 este som sa chcela spytat ci uzivas aj nejake vitaminy ty alebo aj mangel. My berieme bunkove soli zinok vitamin C, B-vitaminy

maraja
9. feb 2015

ahojte dievčatá, ja som tiež pacientka Heliosu a po neuspešných stimulaciach na IUI, tažkému PCO nás čaká plánovanie IVF. Prosím Vás aké vyšetrenia ešte budem musieť podstúpiť pred IVF? Je nutná aj genetika?ja mám za sebou laparoskopiu, krvne testy ako napr. chlamidie, odolnost voci spermiam a pod...manžel samozrejme spermiogram, to všetko robené v Heliose. Na konzultáciu o IVF ideme až vo štvrtok ale ja už som teraz nedočkavá a zvedavá čo ešte nás ešte čaká okrem čakania na schválenie od poistovne...dakujem za vaše odpovede a skusenosti 🙂

ramadasa
10. feb 2015

@zuzgas001 Dakujem.neboj oni tu povedia a daju aj patier na ktorom to budes mat presne napisane,ale tusim to bolo.Sobota rano dipherelin,menopur.Sobota 21.00 do sedacieho svalu Pregny to my pichla kam.ona je sestricka a vraj je to lepsie ako do bruska.Nedela uz ziadne lieky,oddych,ziadne fizicke zataze.Ja som uz v ren den od 18.00nic nejedla.Pondelok 7.45 nalacno,nenalicena,ziaden parfum,lak na nechty nic.Doniest vozky,biele,ponozky.Kosielku a ciapku ti daju tam.V ten den pojde aj tvoj muz.Kym budes cakat daju ti taku tableku oblbovak,potom ides na satnu prezlict sa a o 5 min.uz lezis nasale.Ja si pametam ako som dala ruku kazaly sa my nadychnut a prebrala som sa na izbe asi po1 a pol hod,tam lezis,daju ti caj a ides domou,Ja som bola este dlhsie na infuzii,klesol my tlak a nemohy ma prebrat,tam su velmy zlati ja bola dva razi da sa to zvladnut.Drzim palce 🙂 tusim ti aj uz povedia ze kolko ich mas.Ono nieje dvolezite aby ich bolo az vela ale kvalitne.My ich v prvom maly len 8 tusim,ale sa nepodarilo a v druhom ivf 17 a nakoniec az to piate sa podarilo.Ono zalezi aj vajicko aj spermia ci sa spoja,udria po pokope,a dale ked sa rozmrazia ci preziju,no tak to je.Ja poviem za seba ze vdaka im ale aj vdaka Bohu sa to podarilo a dribec uz ostal tu,i ke viem ako baby tu niekdy sa zlostia ze im nepomahaju,ono to ide jedno z druhym. 🙂 🙂 su to tiez len leudia a neverim ze su radi ked sa nepodary,im tiez ide o prestich ako klinka funguje ake maju vys.Tak pekny den

zuzgas001
10. feb 2015

@ramadasa dakujem srdecne, som sa trochu skludnila ked viem co ma caka. dnes som zacala pichat menopur. a liekov si mala dost nechybali ti ja sa aj toho trochen bojim. ten pregnyl este nemam to mi asi daju az ppotom. jaj dakujem ti velmi velmi 🙂 🙂 🙂 Este som sa chcela spytat ked si sa prebudila mala si nejake bolesti a potom krvacas velmi alebo da sa dakujem

zuzgas001
10. feb 2015

@maraja ahoj caka ta este interne vysetrenie a nejake krvne odbery a ultrazvuky ale neboj vsetko je v pohode da sa. koordinatorky su zlate mile vsetko ti vysvetlia 🙂 🙂

martika32
11. feb 2015

@zuzgas001 ahojky,no tak vy už budete zachvilku na šatastnom konci🙂 ja začinam len od pondelka /16dc/ s proverou atd...,kolký den cyklu si šla na sono?..pred tým si mavala na kolký den menzes?....no k tým vitaminom,ja uživam femibion koli kyseline listovej manžel ništ a snažim sa jest každý den vela c-ečka,citron,pomaranč,jablčko aj cesnak,zazvor aby sme neochoreli,lebo neviem,ako by sme postupovali dalej,keby sme dostali chripku,či by sme to posunuli na dalši cyklus alebo ako???.....na kolký den od začianku menzesu je asi cca vklad?...ozaj ,minule si sa pytala či som pn alebo chodim do prace,nepracujem som doma,takže tak,aspon nie som každý den vo vire chaosu a virusov 🙂....a ozaj kolko maš rokov ja mam 36,najvyšši čas na babo?..pekný den

ramadasa
12. feb 2015

@zuzgas001 ako pise maraja este ti treba interne,Ako som uz pisala dostanes taky papier na ktorom budes mat vsetko napisane.Fak su tam super baby aspon ku mne boly ok.Jej o krotej som sa prebrala asi za 1 hod 2 netusim uz.Len viem ze ked som bola na druhe Ivf tak ma nemohly prebrat ale ako som tiez pisala mne klesol tlak,ja mala ako babo,ale tebe sa to nemusi stat,nemozes sa tu z nikym porovnavat na kazdu to zabera inac-Chybaly my lieky a tusim my daly nahradu,alebo ine uz neviem.Pregnyl a utrogestan je vzdy nedostatocny,takze v tom ti nepomozem ja len oni.Bolesti som nemala,len trochu,take male bodnutia,ale nic moc aj krv len trochu.Po prebudeni ides na WC oni sa ta sj pytaju ci nekrvacas sylno,preto ti treba vlozky,my potom isly vedla na slepaciu polievku vyvar,podalo my v hod a rych.spat.a potom som doma spala jak babo,lebo my tusim isly uz rano 4.20 rychlikom my nemame auto a doma som bola po 15.00 tusim.Ja sa tiez bala ale uz je to za namy a teraz sa tiez uz zacinam bat ale mam na mys.kolko zien uz to zvladno tak zvladne snad aj JA 😒

alison758
12. feb 2015

ahojte baby mam na vas otazku ked si chcem v heliose pri ket dat vlozit 2 embrijka tak sa platia 2 alebo 1 poplatok?

alison758
12. feb 2015

a este mam jednu blbu otazku do kolkych dni po vysadeni utrogestanu by sa mi mala spustit mrcha?

franchise27
13. feb 2015

Kocky len taka narychlo otazka, funguje este v Heliose koordinatorka Janakova? pytam sa preto ze som tam bola naposledy v oktobri 2014 a mala som pocit ze je tehotna a chcela som ju teraz kontaktovat mailom tak ci ma vyznam jej pisat ....mozno som mala len mylny dojem o jej tehotnestve tak sa pre istotu pytam 🙂

gksd1984
13. feb 2015

Ja som bola tiez v Heliose a naozaj su tam sikovni, musela som ist na umele oplodnenie lebo manzel mal azoospermiu a ina moznost nebola, hned na prvy raz sa nam to podarilo, takze sme naozaj vdacni, daju si tam skutocne zalezat, vyzaduju caste kontroly, podarilo sa nam zmrazit este jedno embryjko tak ked budeme chciet dalsie dietatko tak si tam len zbehneme a pocas plodnych dni ho zase zavedu, vrelo odporucam, uz po roku snazenia, urobia testy a zistia kde je problem 🙂

malzeville
14. feb 2015

gksd1984 blahozelam🙂

dm2
14. feb 2015

@gksd1984 ahoj, aj my mame azoospermiu + ja mam problemy...ako v heliose riešia azoo? môžeš mi napisať niečo bližsie prosim ťa? 🙂

trinity8
14. feb 2015

@franchise27 nie nepracuje teraz , mas pravdu je na materskej co je skoda velmi mila koordinatorka

franchise27
14. feb 2015

@trinity8 ano prave mi pisala ze je na materskej...fakt ona bola taky anjel toho centra...vzdy pomohla poradila upokojila....skoda

zuzgas001
15. feb 2015

@martika32 ahojk& pripravena zajtra zacinate drzim palceky. Diphereline ja v pohode. Pri menopure sa citim viac unavena, my uz zachvilu sme v cieli. Len je to teraz trochu narocne na dochadzanie do Martina minuly tyzden sme boli dva krat tento tyzden asi aj 3 x pojdeme uz sme objednany aj na embryol. pohovor. Som taka zvedava co tam bude. Napis ako si zvladla prvu inj. 🙂 🙂

martika32
16. feb 2015

@zuzgas001 ahojky,no tak super,vy to za chvilku mate za sebou,držim palce..ja som dnes začala len s tbl.proverou,bud. pondelok začinam s inj.....no to som aj ja zvedava,ako často budeme dochadzat do MT,hmm a odkial si,mate to daleko?...maš nejake vedlajšie učinky z toho menopuru,okrem toho že si unavena?...tabletky si brala presne na minutu,či tam je tolerancia vačšia ako pri inj?...krásny slnečný den ti prajem a pekne oddychuj a nezabudajme vela,vela ovocia,papa

zuzgas001
16. feb 2015

@martika32 Do Martina mame tak 2 hodky cesty autom. Vedlajsie ucinky nebadam ziadne akurat dnes v noci ma boleli krize ako pre menzesom ale inak nic Snazim sa jest maso, viajicka zelenian ovocie a veeela pijem. Myslela som ze trochu priberiem ale moc mi jest nechuti kedze som stale naliata vodou stale mam plny zaludok. Tabletky som brala rano rovnako ale vecer vselijak ako ma napadlo, tie som nebrala presne na hodinu, inj. sa snazim presne 16:30 si zacnem pripravovat a pichnem takze nie je to presne na minutu. Zajtra ideme na embryo pohovor tak napisem co tam bolo.Aj ty oddychuj pekny den pa

martika32
17. feb 2015

@zuzgas001 dakujem za info,určite už mate po embryo pohovore,tak ste mudrejši...už ste len kročik k cielu 🙂....ešte jednu otazočku,či si minula všetky inj. Diphereline,do kedy sa tieto inj beru,lebo ja ich mam 28 ks....no k tomu pitiu,veru aj ja som sa dala na rovno na džbany,tak celý den len beham na vecko 🙂...pekný slnečný den prajem a vela pohody,pa

zuzgas001
17. feb 2015

Ahoj embryo pohovor bol kratky len nam vsetko vysvetlila a ukazala ten proces na obraz. a odporucila nam metodu oplodnenia a to bolo vsetko. Diphereline si picham od toho 23 DC az doteraz cize stale aj mi este ostanu nejake inj. Takze naraz picham dve inj. najskor diphereline potom menopur. Ak mam byt uprimna uz ma to nebavi dve injkcie naraz a sama si ich picham ach jaj 😒 ale vydrzim. Stoji to za to. Este pojdeme raz na vysetrenie a potom uz ciel 🙂 🙂 Jak som zacal s menopur chodime tam 2x do txzdna. Pekny vecer 🙂

maraja
18. feb 2015

Prosím Vás je tu niektora, co si dala v Heliose vlozit 2 embrya alebo planuje vklad dvoch? Viem, že velmi nie su nadšení, skôr uprednostňujú vklad jedného a v prípade neúspechu viac vkladov, no zaujímalo by ma, či na to pristúpia lekári pokial si to vyslovene pár želá? ak môj zdravotný stav dovolí a podarí sa, my by sme chceli dvojčatá 🙂 dakujem za Vaše skúsenosti

trinity8
20. feb 2015

Ahojte. Vie mi niekto povedat kolko sa plati za geneticke vystrenie ????

yoyo123
21. feb 2015

@trinity8 ahoj 🙂 mas na mysli genetiku teba a partnera alebo geneticke vysetrenie embrii?

yoyo123
21. feb 2015

@maraja ahoj,kamoska si davala vlozit 2 embrijka 🙂 Oni ta budu sice odhovarat,ale je to tvoje rozhodnutie 😀 drzim palce 🙂

trinity8
21. feb 2015

@yoyo123 geneticke vysetrenie mna a manzela

yoyo123
22. feb 2015

@trinity8 jaaaj tak to ti neviem poradit 😝

candour
22. feb 2015

@yoyo123 Trinity, my sme v ba neplatili nic zan.hradi to poistovna,ak mas odporucanie z CAR

dianaana
22. feb 2015

Ahojte, prosim mohli by sre mi napisat, co vsetko sa robi pri prvej navsteve? Ultrazvuk, spermiogram, a tak? Kolko sa za to plati? Dakujem 🙂