Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
Ahojte 🙂 viete mi povedat ako sa robi prvy utz po KET?mam ist na krv a potom na UTZ.....zo spodu alebo cez brusko?dakujem 😉
@dianaana ahoj, my sme boli objednaný na prvu konzultaciu za ktoru sa nic neplati. v ten isty den isiel manzel na spermiogram platili sme 17 €. Mne zobrali krv na vysetrenie chlamidie a latky ktore mozu zabijat spermii. za to som platila iba 3 € za odber krvi. Urcite bude robit aj vysetrenie, ak nebudes mat menstruaciu tak klasicky zo spodu...my sme sa telefonicky vopred dohodli co si mam priniest a co nas caka. Doniesla som si aj kartu od mojho gynekologa,aby si ju mohli prestudovat
@zuzgas001 ahoj,no tak vy ste už važne skoro pri cieli..ja som začala dnes s diphereline,cez vikend alebo zač. bud. týždna by som mala dosat menzes a potom martin,akurat som dnes volala koordinatorke,že ak by mi prišiel menzes už cez vikend,tak možeme dojst v pondelok bez objednania,a aku davku ti dali pri menopure?Pri diphereline sa picha 1ks vodička a 1ks prašok a ale pri menopure je toho asi viac?maš moj obdiv,že si to pichaš sama,ja chodim k ženskej sestre,uvidim možno časom aj ja vyskušam 😉 ...maš nejake stavy z menopuru,ja si radšej vedlajšie učinky ani nečitam,lebo si budem namyšlat 😒 ..pekný den a vela sil
Ahoj...12.3.ideme na prvú konzultáciu a mužík na spermio...dúfam že sa tam konečne dostaneme lebo už 2krát sme museli odriecť...ideme ku Krajkovičovi
@martika32 ahojky no ja uz zajtra idem na odber drz palceky 🙂 vedlajsie ucinky som ani ja radsej necitala ale ani nic zvlastne som necitila iba mierne svrbenie na brusku po tych vpichoch a dnes ma uz trochu bolelo brusko ako pri menzes ale iba mierne cely den som iba oddychovala a co sa tyka pichania ku koncu som mala dost problem uz si pichat lebo som vedela ze to zaboli ale zvladla som a cez vikendy ti bude tiez sestra pichat? neboj vsetko bude ok 🙂 🙂 len sa pripravte na caste navstevy do Martina hlavne ked budes pichat menopur ja som davala 1,5 davku teda 1 vodicka a 2 prasky a spomenula som si na 1 vedlajsi ucinok u m na mam miernu nechut k jedlu mozno aj kvoli tej vode ze musim jej tolko vypit 😒
no ahoj,držim palčeky,už maš isto po odbere,takže už len kročik k vysnivanemu cielu🙂....ja som bola dnes na 3-tej inj.,cez vikend mi bude pichat znamy lekar,uvidim ako dojde mrcha,podla toho začne kolotoč ciest do Martina,dufam,že už nebude taka snehova kalamita,ako bola....som zvedava,aku davku menopuru daju mne..ja sice tiež pijem cez 3 litre vody,ale mne chuti aj tak🙂....pekný dník a dakujem za info.....daj vediet ako to prebiehalo?pa
Ahojte zienky. Mam otazku na tie z vas ktore mate dlhy protokol..od 21 dna cyklu mam pichat decapeptyl a na kontrolu prist o 14 dni na to...ine inj mi zatial nedali, do vtedy mam mat ms... od ktoreho dna ked vam prisla MS ste si zacali pichat inj na stimulaciu vajecnikov (napr.Menopur atd)? Vopred dakujem za kazdu odpoved.
@erijan ano od 21 DC pichaš decapeptyl a na kontrolu mas dojst do heliosu ked dostanes menzes najblizsi pracovný deň rano !nemusis sa ani objednavat...az oni ti povedia na zaklade vysledkov z kontroly (poobede ti zatelefonuju) ze kedy mozes zacat pichat aj tie druhe injekcie (menopur)...drzim palce!
@jasna aha tak to chodi v MT...ja chodim do KE, len odtial mi nikto nevedel povedat,baby mali kratky protokol,tak preto som skusila napisat tu,ze ako to funguje v inom centre...dakujem za odpoved...ja som volala do centra,tak ze mam pichat decapept.dalej a prist na kontrolu az o 8 dni, tal to mozno budem uz aj po MS...do vtedy len pichat decapeptyl.
@erijan ahoj,no ja mam dlhý protokol,t.j. od 16 dc som jedla lieky Provera /2x denne 1 tbl po dobu 10 dni/,od 23 DC si picham diphereline 1 x denne,čakam na menzes,potom Helios a tam mi povedia kedy začnem s Menopurom. Neviem podla čoho davaju krátky alebo dlhý protokol????..kedy začinaš?..držim palce
@martika32 co som ja zistila tak.kratky protokol davaju zenam starsim po 35-tke, alebo takym co maju nizke AMH, alebo ked nereaguju dobre na dlhy protokol...dlhy protokol je vraj setrnejsi k telu...ale ja poznam len baby co maju kratky protokol,takze som sa s nimi nemohla bavit o dlhom. Ja som uz zacala, picham od 21 dc Decapeptyl, dnes mi prisla MS(som 28 dc) cize od dnes ratam 1dc a na kontrolu mam ist 5.3., cize ked budem mat 8 dc, do vtedy mam len pichat Decapeptyl, 1 inj/denne. Mala by som mat potom naordinovany tiez Menopur...len mi to nejak nesedi,ze preco mi daju Menopur az 8 dc,ved to uz budem koncit MS a ja som bola v tom,ze sa inj na stimulaciu vajecnikov zacinaju pichat uz pocas MS. Aj ja ti drzim palce 🙂
@erijan no je to kus divne lebo v Heliose som aj ja mala dlhy protokol ako vacsina zien a ak ma pamat neklame tak klasika provera od 16dc, ptom od 21DC ako poises decapeptyl ale menzes mi mal prist najneskor do 31DC ak nie tak som sa mala hlasit v centre a moj prisiel nejako tak 30-31DC ale nakolko to pripadlo na piatok tak som bola na kontrole v Heliose na 4-5DC aj ked v papieroch bolo napisane ze kontrola v CARE 2-3DC....a viem ze som nejako od 5-6DC noveho cyklu uz pichala Gonal a odber som mala az na 18DC lebo vajicka neboli skorej ready....neviem preco ti davaju menopur az tak neskoro
erijan....no ja mam už 36 a dali mi dlhý protokol,asi preto,že som mala super vysledky hormonalneho profilu,ale fakt neviem,prečo to mame každa inak a ine tabletky,ale v konečnom dosledku ide hlavne o vysledok 🙂 ...kolko rokov maš ty a bola si už niekedy tehotna? pekný den
@lucusik33 no to netusim aj ja, ale volala som dnes do centra presne preto,ze som dnes dostala MS a objednali ma na kontrolu az o tyzden a to uz budem 8 DC, ale povedali mi, ze ano tak to ma byt, ze to je v poriadku, ze dovtedy mam pichat len decapeptyl...a ze odber bude niekedy v druhej polke marca... no som velmi zvedava ako to dopadne...a ty tiez momentalne stimulujes ?
@martika32 ano ano vysledok je dolezity 😵 ja som len bola zvedava ako to prebieha v inom centre, ktore vychvaluju, ze je super, tak som to chcela porovnat s tym kde chodim teraz ja... urcite mas preto dlhy protokol lebo mas vyborny horm.profil, to som mala aj ja, ze mam v poriadku hodnotu AMH, takze z toho mi vychadza, ze v tom pripade davaju dlhy protokol... ja som este nebola tehotna, toto je moje prve planovane tehotenstvo, ,my sme si s manzelom povedali ze by sme chceli babo minuly rok, tak som isla na preventivku ci som v poriadku ci sa mozeme zacat snazit a dr mi nasla endometricku cystu a musela som ist rovno na operaciu, s tym ze namiesto laparoskopie som sa zobudila s rozrezanym bruchom, potvrdila sa endometrioza... dali nam polrok na otehotnenie, zial sa nepodarilo tak ma poslala moja gyndoska do centra, skusili sme 3x IUI a teraz ideme na IVF...mam 30.
Baby,prosim vas,ktorym robili genetiku,ako dlho ste cakali na vysledky?dakujem
inak dievčatá som sa pomylila stale tu píšeme že Diphereline/decapeptyl je v dlhom protokole od 21 DC ale spravne to ma byť od 23 DC, nie?
babulky viete niektora povedat ako mam v den vkladu uzit utrogestan ked beriem cez usta 1_1_1?????pls

@dianaana ahoj, no môžeš mať len konzultáciu, alebo sa objednáš na vyšetrenie a oni ti presne povedia kedy máš dôjsť (podľa cyklu). Prvý ultrazvuk sa robí počas mn a cez brucho. My sme mali konzultáciu (2 IVF) a manžel mal seprmiogram. Ceny si žiaľ nepamätám, ale pri tom spermiograme sme mali ešte nejaké špeci vyšetrenie, ktoré nám ponúkol dr. Nám sa to v MT podarilo na prvý krát, takže držím palce 🙂