icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

chorucka
27. feb 2015

@lubica28 ahoj ja som bola v SPN a cakali sme okolo 5 týždňov 😉

lubica28
27. feb 2015

@chorucka -ahoj,kde to je SPN?

lubica28
27. feb 2015

@alison758 -3tyzdne,to je super.lebo nam povedali az 2mesiace.a mne sa to zma strasne dlho.a v heliose vam to robili?

alison758
27. feb 2015

@lubica28 ano v heliose, schvalenie ziadosti moze trvat 3 mesiace..nemysleli to dokopy?genetiku+ziadost?

lubica28
27. feb 2015

@alison758 - ahoj, dokopy to urcite nemysleli, lebo nam ziadost podavali v januari a na genetike sme boli vo februari. tak dufam, ze budeme mat stastie a tiez to budeme mat hotove do mesiaca. a poslali vam vysledky z genetiky aj domov? lebo ze vraj to posielaju, tak neviem. dakujem

alison758
27. feb 2015

@lubica28 nie my sme sli za genetikom ale sme si davali zistit ajci je manzelova cukrovka dedicnatak sme sa s nim boli porozpravat.ale nechapem to lebo ziadost do poistovne helios bez vysledkov z genetiky neposiela.ta genetika sa robi hlavne kvoli poistovni.ale odkedy som ja zacala chodit do heliosu tak sa mohli veci zmenit lebo uz je to tam ako na pase vo vyrobnej hale

chorucka
28. feb 2015

@lubica28 Spisska nova ves 😉 po dialnici sme to mali lepsie ako trepat sa do martina a Lekar z SNV chodieva aj do martinského heliosu na genetiku vola sa Mistrik nic sme neplatili

chorucka
28. feb 2015

@alison758 @lubica28 My sme boli na 1IVF v heliose a nemali sme genetiku a z poistovne prislo schvalenie do mesiaca a teraz pred 2IVF sme chceli aj genetiku ale nebola to podmienka na 2IVF mne sa zdalo ze vsetko zalezi na pacientke o ake vyšetrenia má záujem ked povies ze chces ist bez genetiky tak im je to jedno su to tvoje peniaze tvoje pokusy 😉

alison758
28. feb 2015

@chorucka mija ja uz z toho taky pocit nemam.nam povedali ze bez genetiky sa to neda a aj parom co vtedy boli na tie testy povedali to iste.. kolko si mala vkladov?podarilo sa nieco?

chorucka
1. mar 2015

@alison758 Ja som mala 1IVF december 2013 mala som 8 vajok ale po predlženej kultivácii ostalo len 5 Prvé sme vložili v januári 2014 a posledné koncom augusta 2014 potom sme si dali pauzu a do heliosu sme išli začiatkomna oktobra poslať žiadosť do poisťovne a povedala som že chceme skúsiť genetiku či mi dajú odporúčanie povedali že dajú tak som sa hneď ten den ešte objednala na genetiku na 20.10 O pár dní mi prišlo odporúčanie na genetiku poštou lebo mi sme chceli isť do SPN máme to bližšie a po výsledky sme si boli 22.12.2014 Sú tam skvelé sestričky a aj lekár Z heliosu mi volali v polke decembra že mám schválenú žiadosť tak sme sa dohodli že manžel príde 10.1.2015 na halosperm lebo predchadzajuce výsledky boli už staré a ja prídem pre recepty a na kontrolne sono Tak ešte som poprosila Culbovú že keďže mám krátky a nepravidelní menzes či by som mohla od 12dc užívať utrogestan na upravu cyklu lebo ja duphaston neznesiem mám bolesti hlavy Aby som teda toho 10.1. akurát nemala menzes lebo to akurát bol čas menzesu Tak som si nasadila utrogestan na 12dc a vypočítala som si to tak aby som mala menzes pondelok 12.1 resp. utorok 13.1 a hned by som začala stimulovať 10.1 na sone bolo všetko ok sliznica 10mm čo u mna je 8mm už zázrak Dostala som tie recepty a pero a cestou domou som išla do lekárne nech mi na pondelok objednajú lieky Na druhý deň to bola nedeľa ráno o 6:00 som vstala a napadlo ma že mám ešte jeden tehu test že ho ciknem aby ma nepokúšal po stimulácii a skoro som odpadla boli tam // to som bola 26dc tak som volala do heliosu a prvé čo mi kázali isť do lekárne zrušiť objednávku liekov a o týžden som išla do heliosu na krv a dnes som už 11tt 😀

alison758
1. mar 2015

@chorucka uzasne,blahozelam :D este ze si si ich nevybrala v martine v lekarni pri heliose : D

lubica28
1. mar 2015

@alison758 - presne aj ja mam pocit, ze uz je to tam ako na pase a to je smutne. mne povedali, ze ziadost do poistovne sa posiela na schvalenie ivf. a kedze priatel ma azoospermiu, musime absolvovat aj genetiku.

alison758
1. mar 2015

@lubica28 manzel hned hovoril ze mame ist inde...drzim ti palce ale ak potrebujete tu genetiku tak ziadost do poustovne poslu uz po vysledkov,tak nech ti ju nestratia ako nam 😀 🤐

lubica28
2. mar 2015

@alison758 - ja si myslim, ze si to tam robia,ako im to vyhovuje. lebo nam uz ziadost poslali a na genetike sme boli az mesiac po.

sfera
2. mar 2015

No u nas to bolo napriklad tak, ze my sme boli na genetike este z predchadzjuceho centra a tam aj ostali papiere a ked sme boli na prvu konzultaciu v heliose tak sa len pytali ci mame genetiku a ja som len povedala ano, papiere ostali v KE, ale obaja mame karyotypy normalne a tym padom uz nic netrebalo

erijan
2. mar 2015

@sfera mozem sa opytat kde ste chodili do KE ? a neboli ste spokojni ? dakujem 😉

sfera
2. mar 2015

@erijan gyncare a ano neboli sme spokojny, je to neporovnatelny rozdiel medzi tymito dvoma centrami

erijan
2. mar 2015

@sfera ano rozumiem, a v MT sa vam to podarilo ? ci mate ivf este len pred sebou ?

erijan
2. mar 2015

Baby, poradte mi prosim, tie ktore mate skusenosti s dlhym protokolom...od ktoreho dna cyklu ste si zacali pichat inj na stimulaciu vajicok /napr.Menopur/ a ktory den cyklu ste mali odber vajicok? budem Vam vdacna za odpovede 😉

sfera
2. mar 2015

@erijan ano vyslo nam to hned na prvykrat, maly ma uz 2a pol mesiaca 😉
Ja som sice pichala gonal ale od 3DC a 15DC som mala odber

erijan
2. mar 2015

@sfera to je perfektne,gratulujem 🙂 och no toho som sa bala,takej info, ze si zacala pichat v dlhom protokole gonal uz od 3 dc...ja mam ist na kontrolu az 8 dc a sa mi to zda neskoro ☹

fifitko25
2. mar 2015

@erijan mam dlhy protokol, mam 16-25DC jest provera tabletky a od 23DC diphereline injekcie. Potom subezne s nimi od 1DC menopur, odber asi na 13DC podla toho, ako budem reagovat... Chodim do iscare.

erijan
2. mar 2015

@fifitko25 dakujem za info...takze zase od zaciatku cyklu Menopur... preco mne kazali prist az 8 dc ☹ to je nejake divne

fifitko25
2. mar 2015

@erijan to veru neviem, v tomto som zaciatocnik 😅 mne v centre vraveli, ze ma budu casto kontrolovat, ked budem.pichat tie dve davky subezne, zacina sa na 5DC a ze mozno kazde 2 dni, aby vedeli, ci foliky rastu

sfera
2. mar 2015

@erijan ja nerozumie celkom, pichas uz decapethyl,ci diphereline?

erijan
2. mar 2015

@fifitko25 ano rozumiem, takze zacinala si tie druhe inj pichat 5 dc... ved to ze aj ja som v tom zaciatocnik 😅 , ja picham Decapeptyl a do centra mam ist az na 8 dc a dovtedy len pichat Decapeptyl

erijan
2. mar 2015

@sfera ja si picham Decapeptyl od 21 dc...potom som dostala MS, ktora mi uz konci a na kontrolu mam ist ked budem 8 dc a dovtedy mam pichat len Decapeptyl...no a mne sa to nepozdava, ze preco az na 8 dc mi chcu dat Menopur

sfera
2. mar 2015

@erijan hm tak to teda netuším, ale oni snáď vedia prečo. ..

dorotka66
3. mar 2015

@sfera ahoj sfera, ako sa vám darí? 🙂 ja pekne priberám, teda mohla by som aj pomalšie. Užívate si?

sfera
3. mar 2015

@dorotka66 ahoj mame sa skvelo, maly pekne rastie. Z vahy si tazku hlavu nerob ja som pribrala 19kg pocas tehu a v porodnici som nechala hned 10kg, ale tych 9 sa ma drzi ako kliest 😠 pozeram ze mas 20tt, bola si uz na velky morfologicky usg? A inak ako, zostala si doma ci pracujes este?