icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

macicka52
21. nov 2015

@andrea8383 Ahoj, ja som mala len 6 vajok, z toho 4 zrelé a oplodnené a nakoniec mi zostali 3 embrya, takže na kvantite nezáleží ale na kvalite. Držím palce aby Vám to vyšlo 🙂

andrea8383
21. nov 2015

@macicka52 ďakujem ti....som nervozna z toho čo sa zajtra dozviem,ale dúfam,ze len pozitívne správy 😉

macicka52
21. nov 2015

@andrea8383 Aj ja som vždy bola, len mysli pozitívne a bude všetko dobré, uvidíš 🙂 Zajtra daj vedieť ako si dopadla

andrea8383
21. nov 2015

@macicka52 najhoršie je to čakanie.....jasne zajtra dám vedieť 😊

alica311
3. dec 2015

Ahojte dievčatá, chcela som sa spýtať, či ma čakajú na prvej konzultácii v Heliose aj nejaké vyšetrenia, ultrazvuk, prípadne odber krvi a pod. Pred štyrmi rokmi som sa musela objednať 7 dní po menzese, teraz mi na recepcii povedali, že je to jedno, ktorý deň cyklu som...keď som volala na recepciu tak vško ako zrýchlika, nestihla som sa nič som sa nestihla opýtať...

dasaa
3. dec 2015

Ahoj @alica311 no ja som tam bola pred 4 r ale ked si dobre pametam tak by ti mali zobrať krv

alica311
5. dec 2015

Dievčatá, prvá konzultácia v heliose je bezplatná, ako je to z ďalšími, platí sa za ďalšie, prípadne ak by som chcela hovoriť s emryologičkou, je to tiež spoplatnené?

ivanka0603
5. dec 2015

@alica311 ja som tam bola v auguste a za konzultacie a kontroly sme neplatili nic

macicka52
5. dec 2015

@alica311 Ahoj, ak ideš do IVF, tak neplatíš nič, teda aspoň ja som nič neplatila(myslím konzultácie), len lieky, PK, ISCI , mrazenie embryí a ich uskladnenie. Inak pozri si cenník na ich stránke, tam by malo byť napísané všetko za čo sa platí a čo je bezplatné(ak ideš cez poisťovňu).

maminka1986
5. dec 2015

@alica311 my sme neplatili nič za konzultacie..s embryologičkou sme tiež neplatili nič ked sme šli na IVF všetko vysvetlila pekne...

alica311
5. dec 2015

@ivanka0603
@macicka52
@maminka1986 ďakujem za info, som už objednaná do Heliosu, ale stále váham či nie skôr iscare, iscare v BA máme bližšie, ale zdvihli dosť ceny, tak ešte stále váham, keď som volala na recepciu pani v telefone bola dosť nervózne, nič som sa nestihla opýtať, všetko zrýchlika a "tiež mi povedali, že je jedno, ktorý deň cyklu budem", tak nechápem, nebudem mať ultrazvuk?

alica311
5. dec 2015

@ivanka0603
@macicka52
@maminka1986 my sme chodili do heliosu pred 4 rokmi, vtedy som bola spokojná, prvé iui vyšlo, teraz však má manžel oveľa horší spermiogram, tak ivf pravdepodobne, rada by som išla opäť tam, len dúfam, že sa nepokazili, lebo to rýchle objednanie ma dosť zneistilo

ivanka0603
5. dec 2015

@alica311 no jedna ta pani alebo slecna na recepcii bola vzdy dost nervozna, ale asi by som bola aj ja z tolkych telefonatov a ludi, co tam je denno denne. Ale pristup lekarov, embryologicky a aj sestriciek sa mi pacil.

alica311
5. dec 2015

@ivanka0603 veď aj ja som bola max. spokojná, to len toto...mala si na prvej konzultácii aj ultrazvuk?

ivanka0603
5. dec 2015

@alica311 ano....ale myslim,ze preto ti povedali, ze je jedno ktory den, ze keby nie zo spodu tak ti ho spravia cez brusko. Tak myslim...no neviem

macicka52
6. dec 2015

@alica311 Ahoj, ja som bola spokojná s prístupom všetkých, možno mala zlý deň tá pani na recepcii.
Na prvej konzultácií mi robili ultrazvuk a brali krv. Je jedno, ktorý deň prídeš, ak máš MS, tak robia utz cez bruško.

alica311
6. dec 2015

@macicka52 OK, ďakujem pekne za info, tiež ma to napadlo, že mala asi toho veľa... len nechcem, aby k nám pristupovali ako na páse....počula som, že niektoré centrá v BA k tomu už dospeli ☹

andrea8383
6. dec 2015

@alica311 dúfajme, že sa to nestane a nebudú nás brať len ako poradové čísla, ja som velmi spokojná s ich prístupom 😉

alica311
6. dec 2015

@andrea8383 No uvidíme, ideme prvýkrát 16. decembra, manžel má spermiogram aj test fragmentácie DNA spermií, výsledky budú až o 10 dní, v ISCARE boli hneď, nevieš prečo?

andrea8383
6. dec 2015

@alica311 ja chodím len do Heliosu,s inými nemám skúsenosti,ale tu väčšinou výsledky testov trvajú nejaký čas

alica311
7. dec 2015

@andrea8383 Ahojky, môžeš mi prosím ešte povedať, aké vyšetrenia zahŕňajú predoperačné vyšetrenia? (len krv, EKG a moč, alebo ešte niečo?) Do heliosu ideme až 16.12 na prvú konzultáciu, hneď v januári by sme chceli ísť na IVF, lebo manžel má zlý spemiogram, idú vianoce, tak by som si predoperačné obehala už teraz, aby som potom stíhala., ďakujem moc.

andrea8383
8. dec 2015

@alica311 ahoj....ja som bola len na krv a EKG a doktorka sa ma pýtala na pár vecí a to bolo všetko

alica311
8. dec 2015

@andrea8383 OKi, ďakujem veľmi pekne, EKG má aj moja obvodná, takže to je super 🙂

erika2312
28. dec 2015

@mimili kočky, dám svoj názor, ja už mám jedno dieta druhé sa nedarilo viac ako rok, poslala som muža nech ide na spermiogram k lekárke gynekologičke čo robí velmi odbre spermiogrami, výsledok: ologospermia gravis, že nie je schopný ma oplodnit , šanca je velmi malá, to isté mi povedala aj moja gynekologička a poslala ma do heliosu, tak robili spermiogram a výsledok ten istý oligospermia, ja som uplne zdravá, keby bolo treba pošlem ho aj k urologovi ale vyšlo to rovnako aj u gynekologičky v ZA aj v heliose MT.

msmutna
29. dec 2015

Ja som tomuto centru vdacna za pokladik co nosim pod srdcom.Pristup neporovnatelny s Gynfivom v Ba.Vsetci Dr.super. Hned prvy vklad (ET) vysiel...cakame dievcatko...to najtazsie urobili...teraz len stastne donosit a porodit 🙂 Odporucam toto centrum...som z Trnavy(Hlohovec) a stalo to za tu cestu

ramadasa
31. dec 2015

@msmutna super tesime sa my uz mame 9 a pol mes.dceru Sofiu sice na 5 piaty pokus ale je tu.Prajem vam vsetkym krasny den a silvester 🙂 🙂 🙂 🙂

jasna
31. dec 2015

Silvestrovská báseň z FB stránky Heliosu:
Rok čo končí nebol ľahký...
Rok čo končí však za to stál,
prežili sme pády, búrky,
čo rok dal - s pokorou som vzal...
Občas som sa bál, občas cítil žiaľ...
Ale čokoľvek sa dialo, nikdy som na to nebol sám!

Keď si pri mne, verím, že všetko sa podarí,
že život nás tým najdrahším darom obdarí,
s úsmevom na tvári každú prekážku prekonám
len nech teba, aj v novom roku, po svojom boku mám...
😉

kvetinka125
7. jan 2016

ahojte dievčatá, chcela by som sa popýtať, či neviete, či by sa dalo v Heliose absolvovať folikulometriu a samotné IUI aj v poobednajších hodinách (okolo 16-17.tej), dakujem.

jasna
8. jan 2016

@kvetinka125 pracovnú dobu majú do 15:30 tak asi nie...ale zase v cenníku majú položku: vyšetrenie mimo pracovnej doby (30eur) tak možno by to aj išlo...skús tam zavolať

leren1
12. jan 2016

Holky kolko ma vyjde umele oplodnenie v martine v heliose ak sa bude podielat aj poistovna ? Dakujem