icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

lubirosko
1. aug 2017

Dakujem za info ste super.vcera ked som bola u doktora tak som sa sestricky pytala,ci mi nevie poradit kolko stoji ta iui ,a ona mi povedala taku palku ze som skoro odpadla.Tak preto som chcela od vas info dakujem moc.🙏

janulino
1. aug 2017

Ahojte..vie mi niekto povedat,kolko sa plati za IVF v Heliose v Martine?resp.kolko preplati poistovna a kolko my?dakujem 🙏

veveka28
1. aug 2017

@janulino poistovna ti preplaca samotny zakrok...nas to vyslo na 1580 ale to zalezi kolko ocystov si budes davat oplodnovat a kolko sa ujme a kolko.ich budes chciet mrazit podla toho sa pohybuju ceny...a ako budes reagovat na lieky a tak 🙂

janulino
1. aug 2017

@veveka28 dakujem

lula2728
7. aug 2017

ahojte, ako dlho ste cakali na schvalenie ziadosti umeleho oplodnenia? moze to byt aj o 3 tyzdne?

babusik85
7. aug 2017

@lula2728 ahoj! poistovna na schvalenie ma 30dni. Ja som aj cakala tolko.
Ale niekedy schvalia aj skor.

lula2728
7. aug 2017

@babusik85 vdaka🙂

lulululienka
8. aug 2017

@lula2728 Ahoj, my sme podpísali žiadosť v Heliose 7.6. a 22. alebo 23.6 nepamätám si už presne mi volali že máme žiadosť schválenú. 28.6. sme už boli na konzultácii s IVF koordinátorkou. 3.7. som začala so stimuláciou.

adkaaa
9. aug 2017

Aj nam trvalo schvalenie 2 tyzdne😉

janulino
14. aug 2017

Ahojte..mame konecne schvalenu ziadost..volali mi z poistovne..aky je dalsi postup?mozem zavolat do MT ze nech mi daju dalsiu konzultaciu ohladne liekov?ci to az oni zavolaju?a vedeli by mi dat konzultaciu este do tyzdna?ci sa na tu konzultaciu caka dlhsie?tolko otazok...ja viem..ale potrebovala by som to posurit trosku,aby sme necakali dalsi mesiac..vie mi niekto vysvetlit ako to vsetko je?dakujeeem😘

lulululienka
14. aug 2017

@janulino Nám z poisťovne nevolali. Volali až z centra, že to máme schválené a rovno sme sa objednali na konzultáciu s koordinátorkou. Či budú mať na Vás čas do konca týždňa uvidíš- treba sa spýtať, ale je možné že áno. Keď tak si zavolaj rovno do CAR a nečakaj kým ti zavolajú.

monika225
16. aug 2017

@lula2728 uz sa necaka ,nie je potrebne podavat ziadost ,ale iba ak mas vseobecnu zdravotnu

lulululienka
16. aug 2017

@monika225 takze je to pravda? Pocula som uz o tom,ale moc som tomu neverila.Aj vies ako to potom funguje? Musis zaplatit sama vsetko a potom ziadas poistovnu o preplatenie alebo ako?

monika225
16. aug 2017

@lulululienka dneska som to zrovna riešila v Heliose išli sme písať žiadosť a pani doktorka nám milo potešila že prišiel pripis ....ja myslím že to bude ako bežné u lekára ,čo si platíš sama zaplatíš a ostatné si budú žiadať od poisťovne,

lulululienka
17. aug 2017

@monika225 Jasné, to mi tiež napadlo, že asi ako keď ideš bežne k lekárovi. Čo treba zaplatíš a ostatné si rieši lekár s poisťovňou. Tak super, ja som o tom už dávnejšie počula, ale som tomu nejak neverila. Takže sa teoreticky proces urýchli o tie 2-4 týždne 😉

lubirosko
22. aug 2017

Dievcata tak v pondelok ideme na prvu konzultaciu do martina😉
Drzte prsticky🙏😘

martina7905
22. aug 2017

Tak dnes som opät navstivila helios robili ci mam priechodne vajcovody a brali vzorky bola som uplne pod anestezou ale uzasny pristup pod chvilkou chodili ako mi je ako sa citim super fakt uz len cakat dalej

desza17
23. aug 2017

Dievčatá je tu niektora ktora absolvovala v Heliose vklad 2embryjok?

domca002
24. aug 2017

@desza17 ja 🙂

desza17
24. aug 2017

@domca002 ahojko..a kto ti to robil a kedy?krajkovic bol zasadne proti,preto sa pytam

veveka28
24. aug 2017

@desza17 mne to tiez nechceli dovolit zacal sa vadit ze ake su v tom vsetky rizika....

desza17
24. aug 2017

@veveka28 a nakoniec ako to dopadlo?aaa vidim ze si tehu,gratulujem💕🙏

veveka28
24. aug 2017

@desza17 ano som dakujem...ale chceli sme vkladat dve ale nedovolili nam to ..ale podarilo sa aj pri jednom ☺

desza17
24. aug 2017

@veveka28 a ake dali dovody?myslim ze by nemali zakazovat,len poradit,ale konecne rozhodnutie by malo byt na nas

veveka28
24. aug 2017

@desza17 same rizika vy vymenovalli.ze si to nezoberu.na zodpovednost ale tak nakoniec som ustupila ale mozno keby si bola neoblomna tak ti mozno musia povolit

domca002
27. aug 2017

@desza17 čože ja som to povedala krajkovicovi pri sone. A povedal iba ok a nič iné .podpísala som papiere že som oboznámená z rizikom a to bolo vsetko

luiana
2. sep 2017

Baby viete mi povedat kolko vas vysiel jeden pokus umele oplodnenie v tomto centre?

martina7905
2. sep 2017

@luiana mala by ti to preplatit zdravotka

domca002
2. sep 2017

@luiana prepláca poisťovňa ale čo si budeš musieť zaplatiť je cca 1500 eur podľa toho koľko budete mať vajok aj čo všetko si dáte ale určite sa to bude pohybovať takto

msmutna
2. sep 2017

@luiana No nás so všetkým úplne (mali sme napr.8vajicok napichovanych spermiami,nie samé,všetky možné nemožné testy..atd)...rátame aj cestu z Trnavy vždy...tak nás to vyšlo ako mimo poisťovne 3tisic(podľa mňa Max.mozny strop co sa da-"nesetrili "sme)...hneď prvý pokus úspešný...len pred odberom vajíčok som musela viac inj.ako býva zvykom mať kvoli zdravotným problémom to išlo ťažšie,ale sme spokojní...mame krásnu ročnú dcérku..zostalo nám 7embryi...ale už sú v pase,ostatne necháme na osud ked by malo byť druhé bábo.