Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@natalia11111 dakujem pekne za odpoved. aj ked odpisujem az teraz🙂. vazne v zmysle zivotohrozujuce to nebolo ale nebolo to dobre znamenie. Nieco sa pokazilo-Starovecka povedala,ze medzi nebom a zemou.....takze nakoniec z 8mich folikulov bolo len jedno biedne vajicko a to sa neoplodnilo. A po niekolkych peripetiach po stimulacii dufam,ze sa to cim skor vsetko upravi. Telo nejako nezvycajne zareagovalo na hormonalnu stimulaciu. Hoci som mala rovnake lieky ako kedysi,ked to vyslo. Drzime si palce,Co ine zostava
Ahojte chcem sa spýtať dnes som 10den po Et a tehotensky test je stále negatívny
Mám ešte nejakú šancu ?
2dni som spojila na hnedom ale aj to tak že keď som sa utrela veľmi slabo.
Menzes som nedostala 5dni meškajú
@regina24 este je skoro.chce to trpezlivost 🙂drzim palce
@jajabajaja a tak včera som začala krvácať tak zas nič stoho.
Druhé ivf neúspešne .
Vždy dám prášku prečo musíme my ženi toľko trpieť.
Ale čo už mu si život ďalej.
@regina24 to je skoda. ale ano,zivot ide dalej. a vsetko ma svoj zmysel,ktory sa castokrat odkryje az neskor. mozno to tretie ma byt take uzasne a v case,ze bez neuspechu druheho by to neslo....treba sa vediet utesit. aspon ja sa tak zvyknem. cize hor sa na dalsi pokus.do tretice vsetko najlepsie sa nehovori nadarmo 🙂))
@jajabajaja to máš pravdu len vieš tie obavy stresi.musim pozitívne myslieť len toľko sklamaní stále som myslela pozitívne a nedopadlo to dobre.
Vy máte kolkateho ivf?
@regina24 Ahoj tak to mi je luto☹Aj mas este nieco mrazene alebo musis ist na cely novy cyklus IVF?Mysli pozitivne,malokomu to vyslo na prvy krat,teda prvy vklad.Tebe sa pri prvom IVF ak si dobre pamatam prestali vsetky embrya vyvijat tak si nemalal ani vklad,cize si mala prvy vklad.Hlavu hore ono to raz pride,nam tiez nevysiel prvy ani druhy vklad.Az treti❤
Drzim palce!!!
@regina24 my musime pockat aspon dva mesiace. po poslednej stimulacii som mala komplikacie a musim sa dat najprv dokopy. ale cca zaciatkom roku 2019 ideme snad zas.a vy?
@adkaaa nam vyslo prve IVF na prvy raz. nemali sme nic mrazene,lebo sme mali len jedno jedine embryjo aj to nie najlepsej kvality. a dnes ma 6rokov 🙂) takze obcas sa postasti. o to tazsie sme znasali dalsi neuspech. zatial sa nevzdavame. velmi by som si priala,keby bolo co mrazit nabuduce. uz mame posledny pokus...
@jajabajaja jasne poznam aj vela pripadov co im to vyslo na prvu supu,ale zial viac co im to nevyslo hned na prvy krat.Drzim palce aby vam to vyslo!!!My sme sa dockali po 8 rokoch snazenia.
@adkaaa ďakujem za radu nemám ani jednu embrijkom vôbec mala som len to jedno.
Prvé ivf zas vajíčka nevyvíjali sa do predĺženú kultiváciu.
I keď ma to bolí ozaj že mi to teraz nevyšlo ale tak musím dobojovat do úspešne aby sme mali ten najkrajší dar života.
Tak neviem či si mám nechať pauzu teraz koľko cyklov alebo mám ísť do toho hneď neviem sa rozhodnúť poraď mi prosím ďakujem 🙂
@regina24 A ty mas problem s AMH alebo PCO?Ked si mala len jedno embryo?Ja pisem za seba ako som to ja urobila.Ked nam nevysli dva vklady po sebe tak som to stopla.Dala som si porobit vysetrenia na reproimunologii a hematologii.Na reproimunologiu som dlho cakala na termin ked ma objednali,tam mi doporucili porobit stery u mojej gyn.Zistili mi pozitivne ureaplazmy,tie sme preliecili s antibiotikami a potom som mala dobre vysledky-nastastie.Niektore baby sa dlho liecia kortikoidmi lebo maju zle vysledky.Zial ani po prelieceni neni 100% istota ze vklad bude uspesny.A na hematologii mi zistili syndrom lepivych dostieciek,doporucili mi ze ked pojdem na vklad tak budem pichat clexan a uzivat aspirin.Tak som aj urobila a som presvedcena ze prave na tej hematologii mi zistili tu pricinu neuspechu.Je to na tebe ale na tvojom mieste pred poslednym pokusom by som si to dala vysetrit.
@adkaaa hej aj ja som stimulácie rátala že dám porobyt všetky vyšetrenia z genetiky už mám výsledky to sú negatívne.12.12idem pre výsledky na imunológie a ešte na hematologiu pôjdem a potom asi pôjdem ďalej čo ako ďalej.
Ďakujem moc pekne za radu ja len dúfam že to už konečne vyše.
Ahoj baby, budúci štvrtok ma čaká hyfosy... Nervózna som už teraz 😑 ale aspoň konečne budem vedieť , na čom som... Inak musím pochváliť personal, v utorok som posielala mail na recepciu s predoperacnymi výsledkami a do pol hodiny mi pani doktorka volala. Takú rýchlosť som nečakala :D
@7ovecka7 ano jasne bolo to v narkoze robene,najskor dostanes tabletku na take oblbnutie a potom ta uz na koze uspia,mne povedali ze mam vsetko priechodne,tak ideme na dalsie iui.Akurat dnes zacinam s clostylom.Mne robili hysteroskopiu+hycosy+ vzorka na hystoligiu.Tebe budu robit ako pises hyfosy,cize v podstate to iste len namiesto roztoku pouziju penu.
Moja skúsenosť po dvoch rokoch chodenia do Heliosu a dve neúspešne Ivf nám tretí pokus vyšiel ale vďaka Ket darované embryo..Teraz už ťahám 17tt a verím že dieťatko je zdravé..
@regina24 daj si pauzu ja mám za sebou 2 neúspešne Ivf až nakoniec sme sa rozhodli pre darcovské embryo keďže moje vaječníky už nemajú kvalitné vajíčka...Vôbec neľutujem že máme embryo od darcov...lebo teraz ťahám už 17tt..
@smeralda80 gratulujem .koľko stojí darcovstvo vajíčok ??
Tiež uvažujeme lebo tiezam nekvalitné vajíčka .
Tak Vám gratulujem hneď na prvé darcovské vyšlo ?
Ahojte, ja som v tejto oblasti nova. S manzelom sa snazime vyse roka (ale 5 sme si nejak extra pozor nedavali). Mam za sebou folikulometrie - ovulujem, hormonalny profil mám dobrý, cyklus pravidelny a muz ma velmi dovry doermiogram (síce niektore maju zly tvar, ale zas ich ma 3krat viac ako je bezne, tak to vraj problem nie je 😏). Teraz ma doktor poslal po kultivacii na laparku. V Heliose sme este neboli, spermiogram robili v Ziline. Ako mam postupovat? Staci tam zavolat, ci musim osobne. Od gynekologa mam papiere, co este potrebujem k objednaniu? Kolko taky zakrok stoji? Dakujem za odpovede
Ahojte. Sk si nájdete čas na odpoveď budem vďačná. Od septembra chodíme do heliosu asi nemame inu moznost ako ivf a máme sa rozhodnúť či áno. Tie čo máte skusenost so stimulaciou pred Ivf všetko to obnáša? Viem, že sa pichaju hormóny, ako dlho? Aké sú vedľajšie účinky? Ja mám vajíčok dosť, je to aj tak nutné? Ďakujem
@michaela329 v Heliose laparoskopiu nerobia,na diagnostiku priechodnosti robia hysteroskopiu a hyfosy/hycosy.Je to hradene poistovnou,neplatis za to.Laparoskopiu ti spravia v nemocnici.Do Heliosu sa mozete objednat kedykolvek a nepotrebujes k nim ziadne odporucenie ani vysledky vysetreni oni Vam vsetko potrebne vysetria.
@tdli doktorka povedala, že podľa výsledkov mi dokážu odobrať aj 15 vajíčok čo je super a to bez hormónov. U mňa je všetko ok, skôr je problém na strane manžela. Zaujímali ma skôr tie vedľajšie účinky, dá sa pri tom normálne fungovať v práci? Ja Viem, že možno hlúpe otázky, ale keď čítam čo všetko to môže ovplyvniť: malatnost, naduvanie, priberanie...ďakujem.
To ti povedali v heliose?To na zaklade akych vysledkov?Asi ste sa zle rozumeli.V tele zeny tolko vajicok naraz nedozrieva.Bez hormonalnej stimulacie isto nie.To mas zlu informaciu.A ako ti bude pocas stimulacie to je tazko povedat.Do roboty chodit mozes pokial nemas fyzicky namahavu pracu alebo pracu na smeny.Niektore zeny to znasaju dobre a inym je zle...no a potom OHSS,aby si ho nedostala,nakazu ti velmi velmi vela pit a to cloveka obmedzuje dost lebo chodis stale cikat.
@repkaz Kolko mas vajicok nemozes vopred vediet...bud ste sa nespravne pochopili alebo ti podali mylnu info. Ako dlho sa pichaju hormony zalezi od toho,aky budes mat protokol. V Heliose zvacsa byva "dlhy (sydney)" kedy sa pichaju hormony pocas dvoch mestruacnych cyklov za sebou.Alebo kratky-kedy sa picha cca 10-16 dni,podla toho ako sa to vyvija pocas stimulacie. Davky hormonov su tiez rozne-podla toho ako reaguje telo. Pocas kontrol sa robia odbery krvi,aby sledovali hladinu hormonov a v pripade potreby upravili mnozstvo "praskov". Cize vopred sa to jednoznacne povedat neda. Vacsina zien sa pocas stimulacie dava na PNku. Jednak kvoli psychickej pohode ale aj preto,ze cca od druhej polovice stimulacie je zakazane dvihanie tazsich veci, ci vyraznejsia fyzicka aktivita,kvoli tomu,ze by folikuly mohli predcasne popraskat a to nie je zelane. Vedlajsie ucinky su rozne. No pokial nemas nejake ine zdravotne problemy,malo by to byt v pohode. Netreba sa toho bat .Aj ked kazde telo reaguje inak a nikto vopred nevie ako to bude. Pokial su uz pred IVF problemy s krvou, cievami alebo srdcom-je vhodne sa sledovat viacej kvoli pripadnej tromboze,resp. embolii. Najcastejsou komplikaciou je ale asi OHSS-co by vsak mali v CAR ustriehnut. A hrozi skor mladym snazilkam. Malatna som nebola, naduva ma aj bez stimulacie a pribrala som,lebo som sa pri 2IVF rozpapkala. Ale isto nie zo samotnych hormonov. Lebo ked som si pri 3. IVF strazila kolko coho jem,nepribrala som. Keby aj nahodou niekto take veci pocitoval, pride mi to "mala dan" za vytuzene dietatko.

@laurazma.. aha tak ich je asi málo potom na ten halosperm....pred mesiacom cca moj gynekológ pod mikroskopom pozeral partnerove spermie tak len 3 milióny/ml....preto sme isli do CRM kedze je ich tak malo...