Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@sylvestra,je pravda,že som sa bála,ale vlastne vystrašila ma doktorka,ktorá robí v ordinácii s mojím gyndošom,ktorá mi po telefóne hovorila tie výsledky,že nemôžem podstúpiť ivf a dr. Krajkovič mi nato povedal,že to hovoria doktori,ktorí s tým nerobia a nerozumejú tomu 😉
Som zvedavá,čo porobia s mužíkom,ešte mu majú robiť kontrolný spg,keď nám schvália žiadosť...a majú mu zistiť,prečo sa mu bičíky zhlukujú do jednej guče...našťastie,protilátky netvorí,to už zistili 😵
ahojte dievcata... tak ako sa vam tu dari? 🙂
@majda27 ..gratulujem ku krasnemu poctu vajok..tfuj tfuj aby ste to dotiahli do zdarneho konca... 😵
@santana2 velmi ti drzim palceky... niekedy sa to podari aj s 1 spravnym vajickom... tak sa nicoho neobavaj.... 🙂 😉
@sylvestra ahojky..tak kedy sa dozvieme tu krasnu spravicku??? 😵
@icub vela stasticka moja zlata aj tebe
@danielkabn ako vam zistili tie protilatky???.. ja neviem ci nam to robili v Heliku ci nie.... 😕 🙂
@majda27 majdi ja som uplne na zaciatku moja... ja este len v nedelu zacinam s proverou.. teraz som este len dobrala 2 druhy antibiotik, pretoze som bola chora..a stale este kaslem, tak som z toho troska smutna.. beriem vselijake vitaminy a kurirujem sa..ale bohuzial... ja uz nechapem... roky som nebola chora a teraz ked mame podstupit liecbu tak ochoriem... 😔 .. ale verim na druhej strane ze coskoro budem OK...
@speranza1 ahojky. Ja som uz na PN od kedy som si začala pichať gonal. A vobec to nebanujem. Ja som to v praci povedala, ze idem na pn ale neviem kedy sa s nej vratim, tak moju robotu robia kolegyne.. Je lepsie byt doma, ako v praci, aspon sa nestresujem a vklude oddychujem.... Kludovy rezim pri IVF je velmi dolezity 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Pri provere kludne mozes brat lieky, a neskusala si brat aj probiotika? Ja beriem biogaiu a je mi odvtedy lepsie, nekaslem skoro vobec... ta mi pomohla dost posilnit moju imunitu...Ved aj moj manzel cca 1 tyzden dozadu dobral 2 antibiotika, a mysleli sme ze bude mat dost zly spg, a nakoniec ho mal najlepsi zo vsetkych co mu robili..
@majda27 ja beriem indonal, femibion, hlivu ustricovu s rakytnikovym olejom, probiotika, cecko.... tak uvidim ako dopadnem v tomto celom procese ja... ja som v robote sama..som sama na svoju robotu..mna nema kto zastupit..ibaze ma prepustia a vezmu si tu inu pracovnicku...
majdi a kedy idete na ET?...a uz vies kolko sa vam vyvija embryí?
DIEVCENCE, dakujem vam za povzbudzujuce slova.. no mame ich menej, no stale dufam, ze na vkladanie bude...
@icub to je dobra spravicka, kedy zase volas? v nedelu?
@speranza1kontrolu mam 14.2., ale mam velmi zmiesane pocity. vcera i dnes ma boli brusko ako pred ms, tak neviem, co si mam o tom mysliet. v robote nemas ani nejake kolegyne, ktore by si mohla zaucit? Ja som tiez kvoli praci obetovala vela, aspon si myslim. Ale povedala som si dost, ostanem doma a hotovo. Zaucila som dve kolegyne, sefovcom som oznamila, ze zostavam doma na dlhodobej PN, z ktorej neviem kedy sa vratim a ze dievcata su zaucene. Cely tento IVF proces je pre mna osobne dolezitejsi, ako praca. Porozmyslaj v klude, ako by sa ti to dalo v praci zariadit, mozno by aspon docasne niekoho preradili na tvoju pracu, ci nie?
@speranza1 dakujem aj tebe prajem nech sa ti dari a s tou pracou to je naozaj tažké niekedy sa človek tažko rozhoduje ale ten kludový režim je fakt doležitý . tu sa musi každý rozhodnut sam ja som naštastie nemala problem lebo nemam taku dobru pracu tak som sa rozhodla velmi rýchlo.Aspon niečo som nemala tažke
@icub prajem ti nech je čo vkladat drž sa toto je ešte horšie ako ked sme si pichali hormony toto čakanie a ta neistota ktorá sa deje mimo nas
@santana2 tak s tym suhlasim. Je to velka neistota, lebo nevieme ako su na tom tie nase bublinky, treba sa im prihovarat aj na dialku. Ja som tiez radsej zostala na pn, ako pisala @sylvestra pocas IVF je najdolezitejsi kludovy rezim, a nestresovat sa.
@icub drz sa, je to teraz takze pre nas vsetkych.... uvidis ze su to pekne bojovnice a zabojuju... a onedlho ich budes mat v brusku. Ja si mam volat zajtra ako su na tom
@sylvestra moja ja pracujem ako tlmocnicka, sekretarka a ako ekonomka... pre jednu zahranicnu spolocnot a nikoho okrem chlapov na dielni tu na zaucenie nemam..a je velmi tazke zohnat za mna nahradu, ktora vie rozpravat a tlmocit+ vie robit ekonomiu+ dokaze pracovat v ich zahranicnych programoch.. takze je to tazke..o pracu by som nechcela prist, pretoze ma bavi,ale na druhej strane je pre mna prednejsie babatko... je to tazke..
@icub mojenko tfuj tfuj.... uz aby sme sa spolu s tebou tesili
@danielkabn hej len neviem ci to robili aj nam hned pri tej prvej kontrole alebo nie..to neviem...musim sa to opytat
@icub v nedelu, najneskor v pondelok mas bublinku v brusku 😉
a majda so santanou v pondelok, alebo utorok
juj, ale sa tesim, dievcence, ze sa ku mne pridate 😉
@santana2 mas pravdu, ze toto cakanie, ako sa bublinky vyvijaju, je este horsie ako pichacky. a tie stavy po transfere ani nehovorim. ako na hojdacke.ale spolocne to zvladneme, ved preto sme tu. ved sme nejake xeny bojovnicky!
@speranza1 tak to mas pravdu, chlapov na dielni fakt nezaucis. tu je asi tazko nieco radit, treba sa dohodnut s vedenim a to cim rychlejsie, aby si nestracala cas. ide hlavne o teba a o tvoju pohodu, ktoru budes potrebovat.
@ame no ako pekne si nam pokrocila, supis, a kolko ides pichat? nebojkaj nic, gonal je pohoda jahoda 😎 len si pred prvym pouzitim poriadne precitaj pribalovy letak, je tam presne vysvetlene, co a ako mas pred prvou davkou urobit. ak by ti nebolo jasne, pytaj sa, na to sme tu, poradime 😉
@icub ani nie vykyvy, ako skor take myslienky divne ma napadaju. Najskor sa tesim, ze mam v brusku dve bublinky, zachvilu ma napadne, ze ci su vobec este tam...a tak...a tie bolesti ako pred ms mi tiez nepridavaju, lebo zajtra mam 28.DC, cize termin nastupu mojej ms ☹ tak sa toho dna trochu bojim ☹
mne vkladali tie dve expandovane blastocysty a nasla som na nete, ze cca na 3 den od vkladu sa rozpada ich obal a v dalsich 2-3 dnoch sa zacinaju uhniezdovat...cize mi to vychadza akurat v tieto dni, dnes som 4.den po ET. tak som strasne zvedava, co sa mi tam vnutri deje. inak moj muzicek si mysli, ze dvojicky musia byt vzdy toho isteho pohlavia 😀 som sa na nom zabavila 😀 nechcel si to dat vysvetlit...
@sylvestra to je mile.. mne sa prave take ze chlapcek a dievcatko paci..(ked su dve),
mne sa to tiez pacilo, ked ukazovala tie expandovane blastocysty.. a obe si mala take? to je super, tak teraz sa fakt zahniezduju...
a ano tie nalady.. vies po odbere som sa tesila, ze to mam za sebou, ze nieco bolo a teraz je to presne ako pises, ci bude, ako bude... je to des (nuz niektorym sa zadari ani nevedia ako a niektori si to musia prezit takto..)
@icub nuz a pri tychto hokusoch-pokusoch sa lahko moze stat, ze budu dvojky ineho pohlavia 😀 ked vkladaju dve, ani oni nevedia, co sa v nich skryva 😀
ano, obe boli tie expandovane, tie sme vlozili. ta tretia bola blastocysta, ale normalna, tu sme dali zamrazit. vraj tie vo vyssom stadiu vyvoja /expandovane/ sa uz dobre nemrazia - neviem preco, embryologicka nam nepovedala. mozno uz nemaju taky predpoklad, ze sa dobre rozmrazia.
neboj, my sa nejako k tym detickam dopracujeme aj tymto sposobom spolu s ostatnymi kockami a o to viac si to potom budeme uzivat a vazit 😉

@santana2 ved aj ja na nu myslim... Uz by sa mohla ozvat ze ako su na tom jej bublinky, urcite pekne podrastli vsetky 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂