icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

izzie27
5. feb 2011

@majda27 dakujem 🙂

ivankakov
5. feb 2011

@makovicka53 zatiaľ mám piť okolo 2l., ale potom ked budem pichať ten fsh hormon tak 3 až 4 litre. Musíš piť inak ti hrozí hyperstimulačný syndróm.

makovicka53
5. feb 2011

@ame ahaa ...dobra info dik 😉

makovicka53
5. feb 2011

@ivankakov ..coooze?tak ja mam problem dostat do seba 1,5 L...paneboze ze 4 L....a to sa ako prejavi ten syndrom

majda27
5. feb 2011

@makovicka53 to sa moze skoncit aj v nemocnici....Ja som mala jeden 0,5l pohar a to som vedela ze musim vypit cca 8 takychto poharov. Ale ja som pila aj viac mozno aj 10. Ja som pila len caj, a obcas to bola mineralka... Je dobre vela pit, aby sa dalo vyhnut danemu syndromu. Vlastne ten syndrom je to ze vajecniky produkuju vodu, a ta sa dostava do dutiny brusnej az do pluc... Je dovodom aj na predcasne ukoncenie IVF.Aspon tak som sa to tu niekde dozvedela 🙂 🙂 🙂 🙂

ivankakov
5. feb 2011

@makovicka53 aj ja som sa spočiatku zľakla, ale teraz si to skúšam a potom už budem trénovaná. Ja mám zasa 1,5 l džbán, takže jeden vypijem do 12 h a druhý približne do 17h. a potom večer už len podľa toho či ešte vládzem niečo do seba dostať 😀

icub
6. feb 2011

AHOJTE DIEVCENCE...
sylvestra, pridavam sa k tebe do skupiny.. uz mam bublinku.. 😉
a duuuuuuuuufam, ze zajtra sa k nam prida aj majda27 a santana2, myslim na vas dievcata... nic to nie je...je to rychle a bezbolestne a dostanete prvu fotku, vraj do albumu 😉 😉 😉

majda27
6. feb 2011

@icub ahoj. Ved som aj na teba myslela, ze ako si dopadla. A mate aj nejakych mrazacikov? Ja si mam volat zajtra rano ale asi tiez my povedia ze tam mame prist. 😉 😉 😉 😉 😉 😉

ivankakov
6. feb 2011

@majda27 ahoj budem na teba zajtra myslieť, ja má tiež dôležitý deň, večer pichám prvý decapeptyl.

izzie27
6. feb 2011

ahojte,
@icub jeeeej gratulujem a prajem nech to víde. 🙂 A kde máme tu fotku, nech sa aj my s tebou potešíme? 😉
@majda27 aj ja budem na teba zajtra mysliet a aj na santanu a držím všetky palčeky.
@ivankakov Tak aj ty uz začínaš kolotoč s injekciami. Držím palčeky aby ta to moc neštípalo. A budes si poichat sama alebo ti bude niekto pomáhať? 😉

ame
6. feb 2011

Dievcata, citili ste pocas pichania Gonalu vajecniky? Ja mam po 3. davke a citim ich....pijem vela, ale az mi je z toho mnozstva tekutin zle a ani mi moc nechuti jest, kedze som preplnena vodu..... Ked ste boli na prvej kontrole, cca po 4 vpichnutiach FSH injekcii, mali ste uz nejake folikuly?

ame
6. feb 2011

@icub Gratulujem 😉 a este o dva tyzdne chceme citat pozitivnu spravu, ze si tehulka 😉 to vazne davaju fotku? 😲
@majda27 drz sa.... uz to bude len dobre.... ako rychlo to ubehlo
@ivankakov ani nebudes vediet ako a na injekcie si zvyknes....mne by uz vecer bez nich aj nieco chybalo 😀 😀 a potom si budes chvalit FSH injekcie.....tie vobec nebolia...este aj ihla sa mi pri nich zda kratsia a tensia

majda27
6. feb 2011

@ame ahojky. Ja som ich tiez z casu na cas citila, ale to je bezne.. 😀 😀 😀 😀 😀 😀

santana2
6. feb 2011

@icub gratulujem to je super tešim sa verim že aj ja s majdou zajtra napišeme také pozitivne spravy 🙂 ta noc ktorá bude dnes bude strašná to si viem predstavit lebo ja dobre nespim už davno.Ale ked budu nejaké bublinky v brušku budem kludnejšia

santana2
6. feb 2011

@ame to je normalne aj ja som sa citila pri pichaní injekcí ako balon stale som len pila a tiež mi nechutilo jest mne vychadzali kontroly každý 4 den asi (štvrtok pondelok štvrtok pondelok a v stredu OPU)

majda27
6. feb 2011

@santana2 ved aj ja nebudem zasa spat. A budem velmi mysliet na ne, nech sa pekne vyvijaju dalej.. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Ved som aj ja zvedava co mi zajtra rano povedia. Ale tiez ratam s tym ze asi sa pojde do martina.

santana2
6. feb 2011

@majda27 ved sme si povedali že zajtra pojdeme nie? tak pojdeme 🙂 už aby to bolo

majda27
6. feb 2011

@santana2 len ono to nezavisi od nas, ale od toho co oni povedia kedy mame prist. Ale manzel ma poobednu tak aspon sa nebude musiet odbiehat z prace, ale len zavola ze ideme k doktorovi. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

santana2
6. feb 2011

@majda27 moj ide do prace a sme dohodnutý že mu budem volat po telefonate do MT a uvidime čo sa dozvieme 🙂

icub
6. feb 2011

@santana2 @majda27 jasne, ze pojdete aj vy dve, som zvedava, co budete zajtra pisat..
majda len sa priprav, ze pojdete okolo 10:00-11:00, najprv idu dievcata na odber a az potom tie na vklad... ale ked uz rano zavolate a budete vediet vysledok, je to uz jedno, kedy pojdete...
@ame, nuz velmi by som si priala napisat vam tuto spravu o dva tyzdne... 😉 a dufam, ze budem druha po sylvestre... a ano, taku ako si nosia mamicky tehulky od svojej gynekologicky zo sona 😉 a ak ta bolia vajecniky, znamena to ze pracuju...(vo velkom tvoria vajicka 😉 😉 )

majda27
6. feb 2011

@icub a ty si si preco davala jedno? Ved na posledy si ich tusim mala 5?

makovicka53
6. feb 2011

@majda27 .no boze...tak to si treba dat fakt bacha...

makovicka53
6. feb 2011

@ivankakov ...to potom cloveku nechuti ani nic jest hehe

icub
6. feb 2011

@majda27 no len po predlzenej kultivacii ich uz 5 nebolo.. a dohodli sme sa tak s manzelom.. chceme jedno, nie dve 😉 (teda zatial... 😉 )

danielkabn
7. feb 2011

Ahojte dievčence,@icub,super,nezabudni dať bublinku do albumíku a nech pekne rastie 😉
@santana a @majda27,tak už ste volali do Helíku,čo nové? 🙂 🙂
Chcela som sa vás spýtať,či ste mali niektorá z vás pri pohovore dr.Krajkoviča a čo ste sa ho pýtali? lebo nám kázal nabudúce otázky..ale ešte nie ohľadom samotného ivfka,lebo vraj to nám všetko povie koordinátorka..že ešte je zavčasu 😕

sylvestra
7. feb 2011

Ahojte dievcence
@icub jeeeej, tesim sa s tebou, tfuj, tfuj, tfuj, nech je bublinke u teba dobre a nech sa pekne chyti 😉
@majda27, @santana2 babulky, tak vy mate asi dnes svoj velky den, drzim palce, nech su bublinky dobre vyvinute a nech vam tam pri vklade cvrknu aj trochu lepidla 😉
@ame vajecniky budes citit pocas stimulky stale. a foliky sa tvoria hned. len ked budes pri najblizsej kontrole este krvacat, urobia ti sono cez brusko a vtedy nevedia dobre zamerat ich velkost, takze v podstate len skontroluju, ci su tam. Ak ti budu robit zospodu, tak kazdy jeden pekne premeraju.
@ivankakov drzim palce na pichanie, urcite to zvladnes, nemas sa coho obavat.

icub
7. feb 2011

@sylvestra dik.. už len čakať a dúfať, že nám všetko dobre dopadne...., ty si už v polčase.. ti to teraz bude len a len odsypat.. čo hovori bruško??
@majda27 @santana2.. keďže tu nie ste.. znamená, to, že je všetko ok a ste práve v heliku na transfere DRŽIM PALČEKY!!!

sylvestra
7. feb 2011

@icub, no ved to cakanie...ja som veru uz v polcase, po psychickej stranke by som to nazvala polcas rozpadu 😀 jedna hemisfera vravi, ze z toho nic nebude a druha sa snazi zachovat aspon stipku nadeje a viery...tak neviem...pocity su zmiesane...a brusko je tisko, obcas zaboli ako pred ms, ale nie tak intenzivne ako koncom tyzdna..skor tak 2-3x za den pride taka chvilka bolesti.zlatko, mas IP.

icub
7. feb 2011

@sylvestra ja som si to vsimla, len pred chvilkou, uz som poslala 😉
a ano zatial som v euforii z transferu, ze sme daco mali a dali.. uvidim neskor, no naozaj ako raz majda hovorila, stres je nas uhlavny nepriatel...

sylvestra
7. feb 2011

@icub tak sa nestresuj, oddychuj a snaz sa cim dlhsie si udrzat tu euforiu z transferu. no a nase dievcence @majda27 a @santana2 su uz snad pretransferovane do stadia tehuliek 😉