icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

sylvestra
11. feb 2011

@icub len si pekne uzivaj, dnes aj tak nehodno ani psa vyhnat z domu, najistejsie je doma, alebo v posteli 😀 Predo mnou je veru uz len vikend a potom dlho ocakavany pondelok 😀 joj, dievcata, taka som zvedava, ze az 😀
@ame ja som dostala pred OPU iba jednu stiplavku - pregnyl, davala som si ju pichat vecer na pohotovosti. V pondelok o 21.00 bol pregnal a v stredu OPU. Moze to byt ta ista injekcia, co davaju tebe, niekomu staci jedna pred OPU, niekomu treba viac. A to si uz dostala dalsiu? Minule si pisala, ze si sa oprela o stenu 😀 pamatas? Sme navrhli ten drziak 😀

ame
11. feb 2011

@sylvestra jasne, ze pamatam na drziak, este ho tam nenamontovali 😀 😀 hej, ja som zasa dostala dalsiu, to je FSH, folikulostimulacny hormon, asi na lepsie dozrievanie, asi mam toho hormonu malo, neviem, ako stipe pregnyl, ale viac ako toto uz asi nemoze... 😝

sylvestra
11. feb 2011

@majda27 veru, musime si davat na seba pozor. Dnes uz si davam sama sebe zakaz vychadzania 😀 ked sa tak smyka, tak je to nebezpecne.
@icub, @majda vy veru v pondelok budete v polcase, ale to bezi. Len tot sme stimulovali a cakali na OPU. Verim, dievcence, ze budeme uspesne a ze nas dalsie kocky budu nasledovat 😉

icub
11. feb 2011

@majda27 nuz dobre... lezim si v postielke, citam knizky, pocuvam radio... a teraz tu este tukam trosku do stroja, este ze vynasli notebooky... 🙂

icub
11. feb 2011

@sylvestra podla toho co pises, si myslim, teda som skalopevne presvedcena, ze dobre bude, pozitivna odpoved a uz sa na to tesim ako nas tu vsetkych "nakazis" // 😉

sylvestra
11. feb 2011

@ame chuda moje, uz len kvoli tebe by tam mali ten drziak namontovat. normalne z tvojich slov citim, ako tazko to tam prezivas ☹ mne tak svinsky stiplavy prisiel moj prvy pregnyl, mne injekcie nerobia nic, ale ta ma polozila, bola studena z chladnicky a pichnuta v stoji, kokso, 15 minut som si zadnicu necitila 😀 Odvtedy musi byt izbova teplota a poloha lezmo 😀

icub
11. feb 2011

@ame no mne ho pichli v martine asi 3x... ci taku davku ako ked bolo pred OPU neviem ale stipal ma dvakrat ako slak 😉, no ale nevydrzime to pre babatka?? 😉

sylvestra
11. feb 2011

@icub dufam, ze ked uz pocuvas radio, tak aspon zarabas usami 😀
Zienky, treba verit, ze to dobre dopadne. @majda27, @icub a vy skusite buduci tyzden testnut? Ci vydrzite bez, ako ja? Mna uz lamala svagrina na testovanie v stredu, ale nedala som sa 😀 som jej povedala, nech testne za mna a nech si tam za mna najde // 😀

icub
11. feb 2011

@sylvestra pocuj sylvestra, ten zakaz vychadzania si si dobre dala, co sa chces tesne pred testovanim dorazit??? daj manzelovi, nech sa stara o nakup... to uz dakych par dni zvladne ci nie?
a ako s pn, das ukoncit v pondelok, ci budes pokracovat??

icub
11. feb 2011

@sylvestra ja eeee, mienim vydrzat,., necham sa prekvapit v MT, len duuuuuuuuufam, ze nebudu vysledky o siestej....

sylvestra
11. feb 2011

@icub ved ano, manzel sa stara, ale ja si vzdy najdem nejaku zamienku /napr. cerstve pecivo/ 😀 , alebo ze mi dochadza nejaka kozmetika 😀 a tak...ved na co mam vychadzku? treba sa aspon na chvilu vyvetrat, nie? Ale uznavam, ze dnes na tej poladovici je to fakt nebezpecne, takze uz ani na krok. Ja v pn pokracujem v kazdom pripade, ak by to vyslo, moj gyndos by ma uz nepustil do prace a okrem toho mam tu zvysenu zrazanlivost, takze to by som musela poriesit a pri tom vraj tiez nechavaju pn. A ak by to nevyslo, tak hned v dalsom cykle by som sla na KET, tak sme sa s drahym dohodli. Pre mna nema vyznam vracat sa do mojej stresujucej prace napr. na 2 tyzdne, akurat by som sa za ten cas pekne vynervacila a stratila tu psychicku pohodku,ktoru mam momentalne.

icub
11. feb 2011

@sylvestra a ss tym radiom samozrejme, ako aj ty 😀

sylvestra
11. feb 2011

@icub ved tych vysledkov o siestej sa aj ja bojim. A to boli preco tak neskoro? Dufam, ze to bola len vynimocna situacia.

icub
11. feb 2011

@sylvestra stahovalo sa vtedy laboratorium.. v ktorom im testovali krv... ja si myslim, ze to uz bude ok...pre mna to vtedy nebolo vobec stresujuce, lebo sme cakali len na to, aku davku pichnut a kedy dalsia kontrola, no pre tie zienky co cakali na vysledky.. ci zadarilo alebo nie to muselo byt hrozne...
aha, takze ty by si mala byt potom doma az do uplneho konca ako na rizikovom?? ja by som chcela ist.. aj som tak predbezne povedala, ze v utorok pridem... no uvidime...

bberika
11. feb 2011

Ano,je to HCG,ale neviem na čo je to dobre.Asi to pomaha pri tvorbe vajicok. Len sa uvolni ked ti to pichaju a pokus sa pritom mysliet na nieco prijemne 🙂 🙂 🙂
@ame

bberika
11. feb 2011

@majda27
@sylvestra
@icub Tak dievčata,som tam dnes volala.Bubliniek mame už len 7, z toho 3- jednotkove,4-dvojkove.Neviem či ešte aj z tych dvojkovych možu byt ešte jednotkove,alebo to bude len horšie ☹ ?Novšie spravy budu v nedelu.Dufam,že pozitivne.
@sylvestra Ty ideš v pondelok na kontrolu?Držim všetky pršteky-tfuj,tfuj,tfuj,nech to je vyborna sprava.Aj ostatnym držim pršteky,len Ty to maš najbližšie. 🙂 🙂 🙂 .

izzie27
11. feb 2011

ahojte kocky, hlasim príchod z kontroly. Takze, este mam prísť na dalsiu kontrolu v pondelok, povedal dr. Galo. Museli mi pichnut este dalsich 150 jednotiek HCG. Stípala a trosku aj bolele. Takze cakám na telefon.
A vy sa ako cítite buduce tehulky?
@ame ahoj ja som ju dnes dostala. Stípala a bolela tiez.

majda27
11. feb 2011

@bberika treba sa im aj na dialku prihovarat. Z tych 2 sa este mozu stat 1, my sme to tiez tak mali, rano ked som si volala bola 2 a ked sme tam prisli bola to 1, ako vyšita.... Treba im posielat vela pozitivnej energie a prihovarat sa im. Oni potom budu bojovat viac. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

sylvestra
11. feb 2011

@icub aha, tak to meskali tie vysledky kvoli tomu..to uz by fakt malo byt ok a hadam nebudem musiet cakat dlho. Mas pravdu,ked ide "len" o davku, je to ine, ako ked sa uz mas dozvediet vysledok, ci si tehu 😉 ano, tak som pochopila svojho doktora, ze by ma nechal doma. aj kvoli veku, aj kvoli stresu v praci..vraj ked sa to konecne podari, tak sa musi postarat o to, aby sme to dotiahli do uspesneho konca..tak mi povedal.
@bberika jeeej, super, stale ich mas dost, pekne sa im na dialku prihovaraj. A ziadne "len" 7, ok? Aspon sa vyselektuju a ostanu len tie najbojovnejsie a najzivotaschopnejsie 😉 . A v nedelu cakame len dobre spravicky, ine si ani nepripustaj 😉 A dakujem, ze mi drzis prsteky, vlastne vam vsetkym dakujem, kocky, ze na mna myslite. Je to fajn, ked sa mozeme takto navzajom podporit.
@izzie27 som zvedava na telefonat, povedali ti uz nieco blizsie o termine OPU? Ci uvidite v pondelok? Sice s Galom sa moc debatovat neda 😠 aspon mne sa zdalo

izzie27
11. feb 2011

@sylvestra to mas pravdu. Iba sa spýtal, či mám este lieky, a ze sa uvidíme asi v pondelok,sestričke diktoval velkosti folikulov (narátala som ich asi 9) len aby v nich boli aj vajíčka. 😕 Dal mi do ruky zelený lístok, na ktorom bolo napísané kolko jednotiek mi maju pichnuť. Ale nemozem sa na neho stazovat aj on je príjemný. Uz mi robili sono vsetci traja a su naozaj velmi milí.
O OPU nebola ziadna reč. Predpis na pregnyl som dostala uz minule. Takže v pondelok sa tak asi uvidíme. A samozrejme čakáme len a len výborné správičky o tvojich bublinkách. Azej a uz ste rozmýslali aj nad menami?
@bberika držím palce aby tvoje bublinky boli velke bojovníčky a nevzdali to. 🙂

sylvestra
11. feb 2011

@izzie27 vies, ja som po kontrole u neho mala pokazeny cely den...tak som uz pri dalsich kontrolach sondovala, kto kde robi sono 😀 Ja stale verim, ze v pondelok budu spravicky dobre. Nemozeme predsa stracat nadej, dievcence. Ale ze by sme rozmyslali nad menami, to veru nie. Moj manzel je v takychto veciach velmi opatrny, on to vsetko preziva dost tak vnutorne, sam so sebou by som povedala, nechce sa pri nicom radovat predcasne, aby nebol potom sklamany. On je skor taky pragmaticky typ, berie na zretel aj realitu - napr. v tomto pripade uspesnost IVF. Vie, ze je to 1:1, tak to tak aj vnima.Preto take veci ako pohlavie, mena a pod. zatial vobec neriesi.A to sa snazi vtlkat do hlavy aj mne. Ale ja som iny typ, taky emocionalnejsi, vsetko prezivam a snazim sa samozrejme nestracat nadej. To je moja hlavna napln tychto dni 😀 a ak bude v pondelok dobry vysledok, tak mozno budem uvazovat, ci su tam dve, alebo jedno 😀 Vsetko ma svoj cas. Daj poobede vediet, ci ti na pondelok daju tu kontrolu 😉

makovicka53
11. feb 2011

@sylvestra ...ahojky drzim moc palce 😉 ....a mas aj nejake zvlastne pocity ?

izzie27
11. feb 2011

@sylvestra samozrejme ze dam vediet. Ja som tiez skor pesimista , rátam vzdy skor s tou horsou variantou. Aby som potom nebola moc sklamaná.Ak by sa to podarilo, 🙂 mne je tiež jedno akého pohlavia by to bolo. Doma mám už dvoch synovcov. Takže dievča by nebolo zlé. Ale ako hovorím,či to bude chlapec alebo dievca, je to jendo len aby sa to podarilo a hlavne aby to bolo zdravé. 🙂 V týchto dnoch sa snažím verit tomu ze to bude OK

sylvestra
11. feb 2011

@makovicka53 ahoj, dakujem. zvlastne pocity - guca v krku kazde rano a pocit svalovice na bruchu 😀 ved v pondelok uvidime, uz to tie dva dni nejako vydrzim. uz som aj rada, ze sa pondelok blizi a ze bude nejaky rezultat, lebo toto cakanie je na nervy. A ty ako pokracujes?

sylvestra
11. feb 2011

@izzie27 ides na to velmi dobre, treba verit v dobry vysledok. Podla mna si pri tomto nikto nemoze byt isty, pripadny neuspech by bol v tom pripade tak dovod na samovrazdu 😀 . Treba verit a pozitivne mysliet, ale zaroven byt zorientovany aj v realite.

makovicka53
11. feb 2011

@sylvestra .neboj nic...tie dva dni uz prezijes 😉 ....hlavne ocakavam pozitivnu spravu 😵 ...juuj ja idem len na konzultaciu ku koordinatorke v utorok...normalne sa uz tesim...ty si aj na PN?ked si zacala 16DC potom s kedy nastupila na PN...urcite sa nebudem stresovat v praci...taktiez ostanem doma hlavne aby to malo daky efekt 🙂

sylvestra
11. feb 2011

@makovicka koordinatorka ti vsetko vysvetli a ukaze. ja som zacala 16.DC s proverou, potom od 23.DC dekapeptyl. S nastupom dalsej ms som ostala doma, isla na kontrolu a podla ich pokynov som zacala pichat gonal.Takze som vlastne doma uz od 10.1. a nelutujem, ze som sa takto rozhodla. odporucam kazdej.

makovicka53
11. feb 2011

@sylvestra ..no ved urcite...a v praci si co povedala...ja chcem zajst za svojm gynekologom nech mi tam napise daku diagnozu...absolutne nechcem by o tomto vedeli v praci...koli tomu ze co ak a vobec je to taka osobna vec 🙂 ...

sylvestra
11. feb 2011

@makovicka na tych papieroch pn, co sa odovzdavaju zamestnavatelovi, su len kolonky uraz, choroba ci co...tak mi tam moj gyndost zafajkol ze choroba 😀 diagnozu napisal iba na kontroly papier, ktory mam mat u seba, keby mi prisla nahodou kontroly a ktory mu na konci odovzdam spat. A co je na nom mi moze byt jedno 😀 ja som musela kolegynky zaucit na svoju pracu, kukali ako puk, ze preco uz len mozem vypadnut na par tyzdnov z prace, tak som im povedala.Drzia mi palce, som s nimi stale v kontakte. Ale sefovi som povedala iba tolko, ze mam uz dlhsie zdravotne problemy, ktore si musim poriesiet a ze uz sa to inak neda, len ostat doma, lebo mi to lekari odporucaju.Nech si o tom mysli, co chce 😉

ame
11. feb 2011

@izzie27 uz ti dnes volali?