icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

makovicka53
14. feb 2011

@icub ahojky a tych 500-700€ v tom su aj leky ci to len zakrok tolko....kolko si vlastne treba prichystat na prvy recept...zajtra nasvtivim koordinatorku 1x tak myslim ze mi hned da aj recept...ktorý si mozem vybrat aj v inom meste ci len tak u nich v lekarni ... 🙂

izzie27
14. feb 2011

@makovicka53 zajtra idem na odber. A co sa týka tých liekov, suma závisí ake lieky si mala schválené. Ja som mala decapeptyl a puregon a platila som okolo320 eur. Radsej som si ich vyzdvihla tam, aby som ich potom nemusela zháňať kade-tade.

makovicka53
14. feb 2011

@izzie27 ..budem na teba mysliet...a kolko ti narastlo folikul...ked ja si nepamätam ake lieky mi to hovoril...nam len schvalenie trvalo 2 mesiace kym sa to vlastne pohlo..takze vsetko sa dozviem zajtra snad mi to daju pisomne...ako to tam vlastne prebieha

izzie27
14. feb 2011

@makovicka53 tak to sa tam zajtra mozno uvidíme.Na recepcii povies, ze más pohovor s koordinátorkou a oni ti aju karticku. Koordinátorka, ktorá vám všetko vysvetlí, ukáže ako sa pichajú injekcie aj si to vyskusaš. Na 16.deň začneš s proverou(10 dní), na 23.deň začneš s prvými injekciami. Po ms začneš s druhými injekciami a budes chodit na kontroly krvi a sono. Oni ti vždy v ten deň zavolajú a povedia, kolko jednotiek si más pichnut.A ked budu foliky dostatocne velke pojdes na odber.

icub
14. feb 2011

@izzie27 hlavne ziadne stresy, OPU je v uuuuuuuuplnej pohode a ta euforia, ze mas v brusku bublinku, to je super, si to uzivaj,kym mozes.. 😉

icub
14. feb 2011

@izzie27 pocuj, ty si uz aka frajerka... s tymi radami... 😉 😉 (a nebolo to myslene ironicky... - len ze ako sa to postupne pribuda, uz nemusime my - sylvestra, majda, ja)

izzie27
14. feb 2011

@icub dakujem si zlata.budem sa snežiť byť bez stresu.

icub
14. feb 2011

@izzie27 je to naozaj v pohode, nic ta neboli, pekne si polezis, personal mily... neboj nic... a ste rozmyslali kolko bubliniek vlozite?

makovicka53
14. feb 2011

@izzie27 ...super...a na marodku si sla kedy?...mozno sa veru stretneme 🙂o kolkej ides?

izzie27
14. feb 2011

🙂 @icub no ved, tak ako ste radili vy mne.Za co som vám velmi vdacná. 😵 Presne viem aká som bola vyplasená a nevedela som co a ako ,a vy ste mi pomohli. Na co nikdy nezabudnem. 🙂 Ved sme predsa kamosky, ktoré sa navzájom povzbudzuju a pomáhajú si , ved vsetkým nám ide o to isté. Tak preco by som si mala Vase dobré rady nechať len pre seba

icub
14. feb 2011

@izzie27 spravny pristup 😉 (no idem od pc, stretneme sa neskorsie poobede, som velmi zvedava na sylvestru...)

majda27
14. feb 2011

@makovicka53 to bola len suma za zakrok. Lieky sme platili zvlast. Lieky ta vyjdu do 350E maximalne. Ale to zalezi od toho co ti daju. Ja som mala pera a tie su o 100E drahsie.

makovicka53
14. feb 2011

@majda27 ...ja som si dala klasicke injekcie..dakujem za info...vsak zajtra nam to vsetko hadam vysvetlia 🙂

izzie27
14. feb 2011

@makovicka53 ja so na dovolenke lebo este pred vianocami mi riaditel chcel nanutit dovolenku, tak som povedala že bude cas, kedy si ju vyberiem, nech sa neboji. Takže som isla na RD az na tretí deň ako som si pichala puregon. Este som musela niečo dorobit a pripravit veci, ked tam nebudem.
@icub este sme nerozmýšlali, ale v mojom veku asi tie dve. Teda ak budu nejake.Pri phovore s doktorom aj on hovoril, ze by boli vhodné tie 2.

izzie27
14. feb 2011

@icub to aj ja som na nu zvedavá.

makovicka53
14. feb 2011

@izzie27 ahaa no tak to mas fajn 🙂...ja rozmyslam ked tak tiez si dam asi vlozit dve..aby to hlavne vyslo...uvidim co nam povedia...a kolko mas rokov ked tak pises vzhladom na moj vek.. 😉 hmm?

izzie27
14. feb 2011

@makovicka53 no tento rok budem mat 36 😠

makovicka53
14. feb 2011

@izzie27... .juuj to si este mladica 🙂...hlavne drzim palce

izzie27
14. feb 2011

@makovicka53 Dakujem aj ja tebe. A ty mas kolko?

makovicka53
14. feb 2011

za chvilinku 29 ... 🙂 ...dakujem

izzie27
14. feb 2011
makovicka53
14. feb 2011

a sylvestra sa dnes dozvie vysledok? 🙂 ...

bberika
14. feb 2011

@izzie27 No to si naozaj este mladica ,ak sa možem pripojit k teme.Ešte to mozes risknut aj z dvomi. 🙂 To ja som si vzhladom na vek dala vložit len jedno embryjko.Tento rok budem mat už 40!!!
@makovicka53 sylvestra dnes bude vediet vysledok,vraj po 15 hod. som sa to niekde tu dočitala.Dufajme,že bude pozitívny. 🙂

makovicka53
14. feb 2011

@bberika ...musi byt, drzime silno palce 🙂

bberika
14. feb 2011

@makovicka53 Jasnačka!!! 🙂

majda27
14. feb 2011

@sylvestra ahoj tak ako si dnes dopadla? Uz netrpezlivo cakame na tvoj vysledok . A zišli by sa tu už prvé tehu vyrusiky? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

izzie27
14. feb 2011

@bberika Dakujem.a ako sa citis? Ktorý den si po ET?
aj ja drzím sylvestre moc palce. Coskoro to uz bude vediet. Verím, ze to budú len tie najlepsie správy 🙂

helenka12
14. feb 2011

@izzie27 ahoj ja mam dnes 29 den a sviatky nikde dufam,ze ich dostanem zajtra na ten 30 den lebo uz mam s toho depku, 😀 a vsetkym vam tu drzim palce nech sa nam to podari 🙂 🙂

izzie27
14. feb 2011

nemaj z toho depku. treba klud. ved ked sviatk nepridu do daného dna tak aj tak tam zavojaj a oni ta objednaju na krv a sono. ked nepridu, tak spravia tehu test. drzkaj sa

majda27
14. feb 2011

@helenka12 hlavne nepanikar. To ti nepomoze. Kludne ju mozes dostat aj na ten posledny den ako mas v rozpise. Nechaj tomu volny priebeh ona sa dostavi v ten pravy cas.