icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

icub
15. feb 2011

@speranza1 fuuuuuuuha, po protekcii to tak dlho trva.... to je nejake divne.... no ak s tym bude problem, zastav sa predsa len u tej obvodnej.. za opytanie nic nedas, aspon tie predoperacne na interne...

icub
15. feb 2011

@speranza1 aj my sme to pichali (to mnoz. cislo preto, ze manzel 😉 ) vzdy vecer okolo osmej a tiez dipherelin, len mna to niekedy stipalo ako cert...
dievcence, pekny den, uvidime sa poobede 😉

sylvestra
15. feb 2011

@speranza1 dakujem velmi, cakam, ze sa pridas na tehu vlnku aj ty 😉 . A som rada, ze ti pichanie ide takto dobre. ale s tou krvickou to mas riadne domotane. mne bral moj gyndos, zhodou okolnosti som mala vtedy aj preventivku, tak to urobil jednym vrzom. vysledky som vzala na interne. Moj gyndos ma dokonca internistku s ktorou spolupracuje a posiela jej svoje pacientky, ktore potrebuju predoperacne. muzickovi brali krv u obvodaka, prisiel tam s tym papierom z Heliosu a bez problemov mu urobili odbery. Myslim, ze keby som potrebovala, urobili by to aj mne, ale "zneuzila" som sluzby gyndosa 😀

speranza1
15. feb 2011

@icub aj my to pichame spolu s manzelikom a budem sa tesit ked prides vecer papa zatial a pekny dnik ti prajem..a ty si uz v ktorej faze IVF?

ivankakov
15. feb 2011

@speranza1ja si to sama neviem pichnúť, mňa to strašne štípe, takže dnes si dám pichnúť 9 injekciu, pichám si to o pol osmej večer.

ivankakov
15. feb 2011

@speranza1 najviac ma teší, že postupne tie krabice z chladničky odbúdajú, neuveriteľne dobrý pocit mám z toho, že už jedna veľká krabica decapeptylu zmizla.

speranza1
15. feb 2011

@ivankakov mne to ide ako do masla 😀 😀 😀 ... stale si chytim kozu tam kde idem pichat 2ma prstami pichnem ihli tak v 45stupn. uhle a manzel uz len povytiahne ci sme sa nenapichni na nejaku zilku a potom to naraz vsetrekne... trolinku to mozno stipe neviem..ja mam asi vysoky prah bolesti.... 😀 😝 🙂 takze skoro nic necitim...samozrejme je to take zvlastne pichat si samam sebe injekciu..ale myslim ze su aj horsie veci 😉
...takze moja ty si uz tyzden predo mnou.. ja picham len dnes 3 injeksn... takze potom budem uz len cakat mrsku... viem ze si spinila..este spinis? alebo uz si dostala menzes?

ivankakov
15. feb 2011

@speranza1 špinila som 4 dni, potom to úplne prestalo, teraz už čakám ms, mám 31 deň, ešte zatiaľ nič. Zajtra budem aj tak volať do Martina.

speranza1
15. feb 2011

@ivankakov dobre potom daj vediet co ti povedali v MT...

ame
15. feb 2011

@sylvestra vcera sme tam dosli medzi prvymi,este ani 7 hodin nebolo, tiez som bola u dr. Gala, potom som sla na krv a na stiplavku a cca o pol 8 (to si tam este asi ani nebola, ale ludi uz bolo pozehnane) sme odchadzali....my musime prichadzat takto skoro, lebo manzel musi este utekat do roboty, tak aby vela nevymeskaval....takze to ranne vstavanie o 4 je nocna mora 😉 Juuj, tak sa tesim s tebou, si nam dala dobry priklad. 🙂 🙂

ame
15. feb 2011

@ivankakov ani ja si to sama neviem pichnut, od laku by som to asi vyhodila von oknom 😀 , tak picha manzel a tiez ma decypeptyl neuveritelne stipe.... uz ich mam v sebe presne 20, tak to mam opichane, tak preto asi tak stipe....ale zatial ani jedna modrina 😉

ivankakov
15. feb 2011

@ame to už končíš tretiu škatulu, ale ti je,a druhé máš čo?

ame
15. feb 2011

@ivankakov druhe injekcie su gonal, aj tu uz koncim, kazdu chvilu cakam, kedy mi oznamia termin OPU

katka.he
15. feb 2011

@ame jej takze ty uz mas v sebe 20 kusov?? pani tak to je dost a na ktory den ti vychadza OPU? nevies?

speranza1
15. feb 2011

@ivankakov ty a stipala ta aj hned prva injekcia? alebo az tie dalie.. mozno tie injekcie budu stipat aj mna ked budem pichat dlhsie...

@ame ty mas injekcie v chladnicke alebo pri izbovej teplote?

ame
15. feb 2011

@katka.he hej, uz mam v sebe 20 ks, dnes to bude 21. kus 😝 Velmi rychlo to ubehlo.. na zaciatku mi to pripadalo strasne.... tolko injekcii si dat....OPU este neviem kedy, uvidim, co mi povedia na najblizsej kontrole, ale ratam tento tyzden

@speranza1 mam ich v chladnicke na najvyssej policke

speranza1
15. feb 2011

@ame paani 20 kusov..ja mam v sebe este len 2 a dnes picham tretiu (dipherelin).... neviete ze kvoli comu sa pichaju tie prve injekcie? sama by som bola zvedava tiez ze odkedy zacinaju rast tie folikuly..ci uz od pichania tych prvych injekcii ci az od stimulky...

ame
15. feb 2011

@speranza1 folikuly zacinaju rast az od tych druhych, FSH injekcii, tieto prve su na utlmenie prace hypofyzy, na pripravu, aby si reagovala na FSH injekcie a ked budes pichat aj druhe inj. sucasne s prvymi, tak tie prve tlmia folikuly, aby nedoslo k ovulacii....tak som si to niekde nastudovala 😉
A od zaciatku pichania FSH injekcii pi vela vody, aby nedoslo k hyperstimulaku... ja sa nalievam tak 4-5 litrami denne, uz nevladzem.

speranza1
15. feb 2011

@ame myslim ze to pitie bude pre mna horsie ako pichanie injekcii 😀 ...kedze ja nie som niekdy smadna... ach jaj... 😝 uz teraz sa snazim pit aspon 1,5 litra denne..ale je to o drzku...

ame
15. feb 2011

@speranza1 verim, ja sa musim nutit vypit do obeda 2 l a do vecera dalsie 2-3 l, kombinujem vodu, caje, dzusy.....

bberika
15. feb 2011

@sylvestra Dakujem.Snažim sa vytvorit pre moju bublinku co najlepši dočasny domov 🙂 .Aj sa s nou rozpravam čo síce vyzera dost komicky ale mne je to vlastne fuk(na ulici sa s nou nerozpravam,to by vyzeralo dost čudne 😉 ).A ty prečo maš prist na kontrolu o 10 dni na sono do Helíku? Tam budeš chodit cele teho,alebo len na začiatku?A ešte raz- velmi sa tešim ,že ti to vyšlo 🙂 🙂 🙂 a tfuj,tfuj,tfuj aby sme neporiekli.

graen1
15. feb 2011

@sylvestra ahoj, ja sem sice velmi casto neprispievam, ale chcem ti tiez poblahozelat k tehu 🙂 🙂 🙂 🙂 velmi ti to prajem 😉 😉 😉

icub
15. feb 2011

@speranza1 ja som vo faze cakania na vysledok... v pondelok... 😉 tak duuuuuuuuuuuuuuufam

makovicka53
15. feb 2011

@sylvestra ...som hrozne rada ze to vyslo 🙂 ...opatrujte sa 😉 ...ja som dnes bola 1x na konzultacii vybrala som si aj recept a od pondelka zacinam s proverou ...kolko si si ty dala vlozit embrijok 🙂

izzie27
15. feb 2011

Ahojte dievcata, hlásim sa z prebudenia. Tak ako ste hovorili, personál veeeeelmi milí. To by som nebola ja, keby mne nebolo nieco naviac, tak som k tomu dostala este aj infuzku. Inak mala som ich iba 5 ☹ a ta jedna bola trojková, takze ich mám 4 a dufam že tieto aspon vydržia.

ivankakov
15. feb 2011

@izzie27 držím palce tým 4 embryjkám, perfektne si to zvládla, už len čakať.

izzie27
15. feb 2011

@ivankakov dakujem, docitala som sa ze aj ty pekne postupujes v injekciach. Mna nestipali, vtedy ked som si to pichala a koz som mala celý cas nariasenu a prstami som si to tlacila.

helenka12
15. feb 2011

@ivankakov ja som dostala dnes ,hura 😀 uz som sa bala,tak som sa objednala na zajtra nech to mam za sebou este som nebola na ultrazvuk pri menzese ale vraj to kontroluju cez brucho to tam ja budem zajtra zasa stresovat 🙂 ,inak dnes si picham 8 inekciu dekapektylu celkom sa to da cakala som to horsie a koordinerka nan to pri prvom pohovore odhadla na 3 marca už oplodnenie tak uvidime ako to pojde 🙂 a vy ste ako na tom ? 🙂

ivankakov
15. feb 2011

@izzie27 zajtra ráno už idem na sono a krv, dnes poobede som dostala ms a ešte som stihla zavolať na recepciu a objednali ma na zajtra. Takže už pôjdem do toho druhého štádia, nie jedna ale dve injekcie, ma porazí. 😒

ivankakov
15. feb 2011

@helenka12 aj ja som dostala, zajtra sa tam stretneme.