icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

kefalinek
11. mar 2010

megynka a odkial si z ktoreho sidliste?

megynka
11. mar 2010

z Rozkvetu, no keď sa nedarí a chceme mimčo tak to ešte skúsime, tiež by som bola radšej keby to vyšlo na prvý krát ale je veľa takých ktorým to nevyjde ani na štvrtý ☹

hencidlo
11. mar 2010

fomarik, dakujem za privitanie 😎 ,

jerry cauko, konecne sa mozem pridat k debate,

huraaaaa uz mi prisli tak jem clost a je mi s neho tak zle, ze minulu noc som myslela, ze je so mnou konec, mala som taku bolest hlavy uz 3 den po sebe no hruuuuuuuuuuuuza 😝 , dufam ze este tie dva dni vydrzim a 17.3 ma doki potesi milou spravou 😀 a pojdeme uz konecne nato. neviem sa dockat 17 ide to akosi pomaly.

a vy baby ako sa mate? 😉
vsetkym vam drzim palec 🙂

jerryjanka
11. mar 2010

luccetta - no pokračujeme nijak
vajičko nebolo tam kde malo byť
tgak buduci mesiac idem skusiť 5xdenne clostil
dufam že to prežijem
ak to ale nezaberie tak nam asi doporučia ivf 😢

fomarik
14. mar 2010

Lucetka, áno mám aj clostil, tak uvidíme. Dnes som dobrala Duphaston, takže čakám na mrchu.
jerryjanka, to mi je ľúto. Tie bekané vajká si robia čo chcú 😖 . Ale clostil nám pomôže. 😅 😅 Jerrynka, držím ti palce, prihováram sa k tvojím vajkám, aby už poslúchali ( a tie moje tiež 😢 )

jerryjanka
14. mar 2010

fomarik 😀 no veru budeme im svorne dohovárať. ja mam do ms asi 4-5 dní tak možno pojdeme naraz na folikulu ak teda teraz už nenajdeš //

slavka32
15. mar 2010

Ahojte,
dnes som tu prvy krat a vidim ze nas do Martina chodi neurekom 🙂
S manzelom sme uz absolvovali vstupny pohovor aj odbery. Teraz cakame na 22. kedy pojdeme na konzultaciu. Po predchadzajucich vysetreniach mimo centra, to vyzera tak ze ja som v poriadku a manzel ma nekvalitne spermie. Podla doktora to vyzera na IVF.
Nemozem sa dockat kedy bude 22....stale mam pocit ze sa to vsetko neskutocne vlecie.

Podla toho co som sa tu docitala, mam pocit ze budeme este dlllllho cakat.
Mam take klasicke otazky...kolko od schvalania poistovnou trva kym sa zrealizuje IVF?
Mate uz s tym skusenost?
Dakujem

strelka11
15. mar 2010

ahoj slavka...ja chodim tiez do Heliosa aj ked tam uz pomaly koncim,pretoze nase IVF dopadlo uspesne,ale myslim ze ti mozem poradit 🙂
po tej konzultacii s koordinatorkou by ste sa mali dohodnut ci zacnente od najblizsej tvojej menstruacie alebo az o mesiac neskor,to uz je na vas,len to musite stihnut do polroka od schvalenia poistovnou
inak oni ti tam vsetko pekne vysvetlia a este bude zalezat do akej miery ma tvoj muz zle spermie,lebo mi sme mali tiez zle spermie,ale dalo sa znich povyberat,no a zvysok pripravky na IVF ti zacne od menzesu

slavka32
16. mar 2010

🙂 Dakujem Strelka za odpoved. A dodatocne gratulujem k uspechu 😉
My by sme najradsej zacali hned...aj dnes. Je to take zvlastne, cakame uz skoro dva roky takze sme si uz zvykli na to ze sme cakatelia. Ale od kedy chodime do centra a sme blizsie k cielu, tym viac sme netrpezlivi. Uz po prvej konzultacii sme boli "sklamani" ze si babo nenesieme domov 😀

Ako si znasala tie lieky ktore sa pred IVF uzivaju? Boli to len injekcie? Ako dlho ich treba brat?

strelka11
16. mar 2010

Dakujem slavka za gratulaciu 😵
My sme cakali na babo 5rokov,ale az posledne dva roky sme zacali chodit do centra,presli sme si najprv tymi lahsimi a lacnejsim moznostami,ale kedze nepomohli,tak sme sli na IVF.Hlavne sa treba psychicky uvolnit od stresou pred IVF a aj pocas,teda najma po transfere,ja som prvy den len lezala a vykladala som si nozky 😅
No co sa tyka liekov,tak ja osobne som v Pripravnej faze brala na 16DC 10dni Proveru a potom na 23DC som zacala pichat Diphereline,potom som cakala na druhy menzes a ked som ho dostala,tak som isla na 2den ms na ultrz a krv a poobede mi zavolali kedy si mam zacat pichat 2injekciu Menopur a to uz som v Stimulacnej faze.
Co sa tyka mnozstva a dlzky bratia injekcii,ti bude zavysiet ako bude tvoje telo reagovat na hormony a preto su potrebne pravidelne kontroly,ktore ti oni povedia,budu ti vzdy brat krv a pozru ta na ultrazvuku,asi tak v skratke 🙂

matusik111
16. mar 2010

ahojte kocky, mozem sa opytat, preco vysetruju SPG v Heliose niekolko dni a v inych CAR su vysledky hned ? Vysetruju tam nieco viac ako ostatne CARy?
Strelka, gratulujem k tehulkovaniu 😵 😵

strelka11
16. mar 2010

Dakujem matusik za gratulaciu,aj ked mam este pred sebou najtazsie tyzden,tak dufam,ze sa nic nepokazi 😖
O tom vysetreni SPG v Heliose ti neviem poradit,lebo uz si nepamatam kolko trvalo dokym mm urobilo vysledky a ako to chodi v ostatnych CARoch,to teda netusim 😒

slavka32
17. mar 2010

Ahoj Matusik. Co sa tyka SPG tak manzel bol predtym nez sme isli do centra trikrat a vysledky mal v ten isty den. Doktor nam vysvetloval ze budu robit kompletny rozbor aby zistili vsetky parametre a podla toho nastavili dalsiu liecbu. Okrem toho sa vykona aj kultivacia, tak prepokladam ze prave kvoli nej sa caka dlhsie.

ka131
autor
21. mar 2010

🙂 😉 kde ste? Čo máte nové?

kefalinek
21. mar 2010

ahoj ka 131 ja som vcera zacala brat proveru takze sa to nase ivf uz pomalinky blizi

ka131
autor
25. mar 2010

drtím ti palce kefalinek.

kefalinek
25. mar 2010

dakujem

zuzanabb
31. mar 2010

ahojte baby, je tu sice pusto, ale mozno sa to rozbehne 😉
kukam, ze kefalinek zacala 20.3. brat proveru presne ako ja 😀 takze sme asi na tom rovnako. Od 27.3. si picham diphereline a akurat mi vychadza, ze mam dostat menzes na sviatky. V utorok 6.4. idem do MT na sono a krv a povedia mi, kedy mozem zacat pichat menopur. Priatel ma zlu morfologiu, tak preto ICSI.

kefalinek
31. mar 2010

zuzi tak to sa tam stretneme lebo aj ja idem 6. na sono a krv. kolko si dala prosim ta za lieky.

zuzanabb
31. mar 2010

kefalinek, ja som este neplatila za menopur a za proveru a diphereline kuknem doma na blocek, lebo to som si objednavala skor, ale do toho som mala zdravotne problemy, tak som musela pockat a uz si nepamatam. napisem zajtra ak nezabudnem pozriet blocek. ty si dala kolko za lieky? a ak presne beries? tak sa v MT stretneme 😉

kefalinek
31. mar 2010

ja beriem proveru dipherline a puregon, bolo do slabych 300 eur, stretneme ja budem mat aj malu so sebou

zuzanabb
1. apr 2010

kefalinek, zabudla som kuknut blocek, ale ja som este neplatila za menopur a ten bude tiez tak stat ako pises, mozno trochu menej. v utorok sa tam teda vidime, neviem ako stihnem vlak z BB ale medzi 7-8 mi kazali prist. aj si sa tam objednavala? lebo ja som si ten termin dohodla len s koordinatorkou

kefalinek
1. apr 2010

aj som si termin dohodla len s nou ved hadam si to tam oni daju na poriadok, aj nam kazali prisst medzi 7-8 ale ja idem autom

zuzanabb
6. apr 2010

ahoj kefi, dnes som bola rano o 7:05 uz v MT tak neviem kedy si prisla ty. Mam si zavolat o 15:00 na vysledky, ze od kedy a aku davku si mam zacat pichat toho menopuru. Bola som si ho vybrat, tak som platila nieco cez 200 eur a predtym som platila asi 10 eur za diphereline. Inak som menzes dostala uz v piatok, tak som bola v soku, lebo na papieroch bolo pisane, ze od 30-32 dna cyklu ma prist a mne prisiel na 29 DC. Bala som sa, ze uz bude neskoro ked tam dnes pridem na 5 DC.

kefalinek
6. apr 2010

ahoj sedeli sme oproti sebe sla si hned po mne na sono, ja zacinam stredu brat puregon 150 jednotiek,pondelok potom na kontrolu, mne prisiel menzes dostala na 30 den a to bolo v sobotu takze som tam bola na 4 den.

zuzanabb
6. apr 2010

to vazne? 😀 ty si sedela oproti? a co si do mna netukla? Ale bola si bez malej nie? Lebo dietatko som tam nevidela. Ja ani neviem kto tam poriadne bol, lebo som mala dnes od rana hroznu migrenu, tak som sa modlila aby som to mala cim skor za sebou. este aj Krajko na mna cumel, ze preboha preco sa cela trasiete? 😅 Reku mam otrasnu migrenu. Mne kazali si pichat od dnes 150 jednotiek a kontrola v piatok.

kefalinek
7. apr 2010

mala zaspala v aute ja som si nebola ista ci si to ty mala som take fialove tricko

kefalinek
7. apr 2010

ja si zacinam pichat od zajtra 150 jednotiek a pokracujem s dipherlinom a pondelok mam kontrolu

zuzanabb
7. apr 2010

kefi uz viem, kukla som ti do albumu este raz na teba a fakt. ty si stala sa mi zda este aj na krvy predo mnou ze? 😀 a ty si ma podla coho preboha spoznala? 😅
ako ti to slo dnes s pichanim?

zuzanabb
7. apr 2010

inak tu si piseme len mi dve kukam 😀