icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

ivankakov
20. feb 2011

@monca303 a na tretej kontrole už bolo vidieť foliky, aj vieš približne koľko ich bolo?

ivankakov
20. feb 2011

@helenka12 dnes máš druhú kontrolu, myslím na teba, prosím ťa o nejaké infošky ako to prebiehalo.dík

monca303
20. feb 2011

@ivankakov mne ich uz bolo vidiet aj na druhej kontrole, mam ich malo, asi sest, sedem

speranza1
20. feb 2011

dobre rano dievcence....ako sa vam dnes spinkalo? ako sa dnes mate?
mne zatial mrcha nedorazila, takze zatial nadalej cakam 😉 🙂

izzie27
20. feb 2011

Ahojte kocky, zajtra si mam opat volat ale nevidia to nádejne. Uz bublinka nemá ani známku, lebo sa zliala.
@ivankakov stale ma pobolieva lava strana vajecníka a podbrusko. Asi zajtra zavolam doktorovi.
@makovicka53 ja to nekupujem ale bratrancova dcera mala taký kocík a mne sa velmi páčil. A v blizkej buducnosti asi ani kupovat nebudem

speranza1
20. feb 2011

@izzie27 budem ti drzat palce na zajtrajsie spravy

izzie27
20. feb 2011

@speranza1 dakujem. citam, ze ty este len cakas na ms. a kedy by mala dorazit?

ame
20. feb 2011

@izzie27 este nehadz flintu do zita, este sa moze prebrat, hlavu hore 😉

izzie27
20. feb 2011

@ame este sa mu stale prihovaram aby zabojovalo. tak uvidime zajtra.dufam ze to zvladne.
A ty sa mas ako?

makovicka53
20. feb 2011

@izzie27 ...nadej zomiera posledna ver do poslednej chvilocky...silno drzim palce, myslim na teba stale...

speranza1
20. feb 2011

@izzie27 prave som zacala spinit, takze zajtra to uz pojde naplno... zajtra rano si hned zavolam do &heliku aby ma objednali... ty si komu volala koordinatorke, alebo normalne na recepciu?

makovicka53
20. feb 2011

@speranza1 ahojky a stale mas pocity na mrchu?coskoro dorazi 😉 vsak je ten pravy cas

ame
20. feb 2011

@speranza1 staci zavolat na recepciu
@izzie27 keby nemusim pit tolko vody, aj by to uslo 🙂 IP

speranza1
20. feb 2011

@makovicka53 tak uz to nie su len pocity uz je to aj spinenie az by som povedala ze taka svetlucka krvicka, takze zajtra alebo este dnes v noci sa to rozbehne... uf... a ty? ako si na tom?

speranza1
20. feb 2011

@ame dakujem ame ..tak zajtra si tam zavolam... dievcata myslite ze robim volajaku chybu ked si prikladam na brusko (kedze ma uz dost boli a ja mam velmi bolestivu mrchanu) teply vankusik?

makovicka53
20. feb 2011

@speranza1 ....tak to je super dobre ti to vyslo..ranko tam volas a hned ti daju prvu navstevu 🙂....ja zatial pohodicka .... 😀

makovicka53
20. feb 2011

@speranza1... nie robis dobre ak pocitujes ulavu 🙂 🙂

speranza1
20. feb 2011

@makovicka53 dakujem..ja len ci to volajako zle nevplyva na vajka.... alebo tak.... 😕

lussynka
20. feb 2011

Ahojte kočky, chcem sa spýtať, po akom čase snaženia ste sa vybrali do Heliosu? A aký je vlastne postup? Vybrali ste sa tam samé alebo Vás tam poslal doktor...? My sa s mm intenzívne snažíme 17-ty mesiac, spermiogram je vraj OK, chodím na folikulometriu, folikuly pekne dozrievajú (aj keď neviem, či prasknú to lekár nesleduje), hormonálny profil mi nerobil, no nasadil mi clostil. Po 3 mesiacoch mi dal aj duphaston, ten idem užívať od zajtra...Neviem, aký je ďalší postup. Ak sa nebude dariť, po akom čase mám ísť do Heliosu, resp. to mi lekár odporučí alebo sa tam mám vybrať sama? Ďakujem 🙂

makovicka53
20. feb 2011

@speranza1 ...urcite nie...akurat pocit uvolnenia 😉

makovicka53
20. feb 2011

@lussynka ahojky...ja osobne som sla po 2 rokoch snazenia...ale vraj ked sa nepodari do 1 roku spontanne otehotniet mala by si navstivit minimalne gynekologa...ja som mala pri planovanom pohl. styku tiez clostil + duphaston ale nedarilo sa a teraz sa chystame na ivf 😉 ...skus sa poradit so svojim gyndosom...pripadne daj na seba a chod do CAR je to tam uplne v pohodicke ludia su tam milí a zhovievaví 😉

bielalady
20. feb 2011

@ivankakov, - tak to si ma mierne zmiatla, ale vďaka ..... tie bolesti vaječníkov a zároveň na konečníku som mala 2 dni, odvtedy sa táto bolesť už neobjavila .... no každopádne dám vedieť ako som dopadla....

@speranza1 , @izzie27, @makovicka53 : ďakujem Vám baby za rady - najbližšie sa ozvem.... ale tehotná isto nie som

😀

lussynka
20. feb 2011

@makovicka53 ďakujem. A išla si tam nezávislé od svojho gynekológa, resp. bez toho, aby on o tom vedel a bez akéhokoľvek odporúčania? Lebo myslím, že ten môj by nebol veľmi nadšený, keby som mu povedala, že tam chcem ísť..... Len keď mne sa to už zdá dlho, to čakanie. Clostil užívam tretí mesiac s tým, že mi povedal, že ho môžem brať aj rok, no žiadny hormonálny profil mi nerobil.... ale ja nechcem brať rok clostil.... ☹

izzie27
20. feb 2011

@makovicka53 dakujem. A ako ide pichanie?
@speranza1 volala som normalne na recepciu. Ak byvas blízko, mozno by si po telefonáte este tam stihla prist do tej 8. Ale asi ta objednaju az na utorok. Silno drzim palceky aby to dobre prebehlo.
@lussynka ahoj, mne doki dal letacik asi po dvoch rokoch snazenia. Mne moj doki robil hormonálny profil, sledoval folikumetriu a snazil sa vylucit vsetko, co by mohlo branit otehotneniu. A na spermiogram by som sa moc nespoliehala. V care si urobia svoj a lepsi a tam mozu vysj uplne ine hodnoty.Ale ako hovori @makovicka53, mozes tam ist aj sama. 🙂

mrnous1
20. feb 2011

@monca303 6 alebo 7 veď to je super ja som mala na druhej kontrole 4. Nakoniec nieje dôležitá kvantita, ale kvalita. Možno je dobre keď ich máš viac, ale na druhej strane možno je to na úkor kvality. 🙂

makovicka53
20. feb 2011

@bielalady no ved uvidime 😀

makovicka53
20. feb 2011

@lussynka no mne moj dr odporucil CAR...a poviem ti ze ked mojmu chlapovi robili spermiogram tu v meste tak bol super a ked sme boli v car tak zistili kopu veci

makovicka53
20. feb 2011

@izzie27 este nepicham..zajtra len zacinam s proverou 🙂

helenka12
20. feb 2011

@ivankakov ahoj tak bola som na tej 2 kontrole ,bol tam dr.krajč..,spravil mi sono ,zobrali mi krv a dali mi nejaku inekcu aby tie vajicka lepsie rastli ,bola hrozne štiplava 😀 mam si zajtra zavolat kedy dalsia kontrola a ci mi zvyšia davky poregonu ,zatial beriem 150 jednotiek a potom nam DR.dohodol pohovor s embriologičkou ,mila pani vsetko nam poukazovala na obrazkoch ako vyzeraju embria,respktine akeby mali byt a ake nie.a pytala sa kolko embrii si chcem dat ,ale ze to sa este
dohodneme podla toho kolko ich bude a v akej kvalite.vies ja man 36 a premyslam ,že si dam 2 🙂 a aste mi povedali,že som hrozne vystrasena ,ze aby som bola v pohode 🙂

helenka12
20. feb 2011

@mrnous1 presne to mi povedala embriologička,ja som mala na 2 kontrole 5 🙂 ,ale iba v lavom v pravom nic nevidel ☹