icon

Ide niekto tento mesiac na umelé do Nitry?

janka2810janka
14. júl 2017

Ahojte . O tyzden si mam zacat pichat prve injekcie. Bojím sa toho . Ide niektora z vas tento mesiac tiez ?

Strana
z3
erika7791
26. júl 2017

Ahojj. Tak držim palce☺️My sa tiež chystame do Gin fivu ale zatial iba na konzultaciu ale do Ba. Chodili sme najprv do Iscare. Neboj sa injekcii, da sa to zvladnut, len to musis spravne pichnut a v klude.☺️

janka2810janka
autor
27. júl 2017

@erika7791 aj my sme v Gin Fiv.
Uz mam tri za sebou. Neni to moc prijemne ale musim vydrzat ked chcem mimco 😉
A v Iscare sa vam nepodarilo ?
Ja stale verim že sa podarí na prvy krat, len dost často čítam ze na prvy krat je malo co sa podarilo

erika7791
27. júl 2017

Veď to vydržime to, predsa sme ženy a silné☺️ Chodili sme do Iscaru, no mne sa bohužial nevytvorilo od injekcií ani jedno vajíčko, a dr nam povedala, že už nevidí žiadnu šancu, že vaječniky už vôbec nefungujú. Ale ja nemam pocit, že sme spravili všetko, teraz som si chcela trocha od všetkého oddychnúť, a pojdeme po dovolenke na konzultaciu do Gin fivu a uvidime čo ďalej, ja ešte stale verim☺️A vypisali Ti kratky protokol ze 5 injekcii a hned ides na kontrolu ci sa Ti vytvorili vajička?

janka2810janka
autor
28. júl 2017

@erika7791 pokial mas ten pocit tak dobre robis , ze idete dalej. Netreba sa vzdavat . Velmi drzim palce .
Dlhý protokol mám. Vajko som mavala ked sme chodili na IUI ale potom po neuspesnych som bola na laparke a vysledok edometrioza tak hned sme zacali riesit umelé. A aky je rozdiel medzi krátkym a dlhym protokolom ?

erika7791
28. júl 2017

Dakujem Ti si milá☺️.Áno to je super, že ste išli do toho, netreba čakať zbytočne. Vieš ten kratky je otom, ze si pichaš injekcie 5, 6 dni a hned ides na kontrolu ci sa Ti vytvorili vajicka, to su velke davky hormonov, takou velkou davkou naraz chcu prebudit vajecniky, aby sa aspon nieco vytvorilo.A dlhy je, ked aj 3 mesiace si pichaš hormony az potom Ti odoberu. Možno na miesto Gin fivu rovno pojdeme do Brna, dnes som bola u jednej dr a ona mi povedala nech ideme na konzultaciu tam. Tak uvidime po dovolenke čo zvolime. Ako znášaš tie hormóny? Neboli Ta hlava a bruško? Ja som sa moc dobre necitila.

janka2810janka
autor
29. júl 2017

Na Brno som aj ja velmi dobré odporúčania počula. A uz to hradí aj poisťovňa. Tak si myslim ze ak pôjdete tam tak sa dobre rozhodnete.
Bruško bolí hlavne teraz ked mam mrchu. V pondelok mam prve sono tak uvidime .
Hlava to áno ta ma pobolieva skoro celý deň. A to som este len na začiatku...

erika7791
29. júl 2017

Mne už nehradi, v decembri som mala 39. Z tych injekcii mi este nieco hradili ale teraz uz nic. Uz sme vyhodili 1500 eur a nikde sme sa nedostali, a to neratam pripravky co som si kupila sama. Musis vela pit, to mi radila doktorka, ked som si pichala injekcie a mala som silne bolesti hlavy. Jeej, super, tak drzim palce nech je vsetko pozitivne v pondelok☺️

janka2810janka
autor
29. júl 2017

@erika7791 dakujem za radu 😉
No tieto peniaze och. Je to smutne ze tolko zato pýtajú.

erika7791
29. júl 2017

No ved to, je to pre nich obchod. A cim dalej tym viac zien ma rovnaky problem, tak je uz z toho dobry binzis. Ani sa mi nepacilo ze sme tam ako na pase a poriadne a poriadne nas nepoznali ani ked sme isli na kontrolu uz 7 krat.

janka2810janka
autor
31. júl 2017

@erika7791 no tak dnes som bola na prve sono. Poobede mi volali a zmenili mi jednotky aj lieky. Dúfam, ze vedia co robia. V protokole z prvej konzultacie mam inak napisane davkovanie aj lieky.
Tak som z toho nervózna ☹

erika7791
31. júl 2017

Toto aj mne robili, neboj sa. Mala som aj take, ze mi zvysili davku, alebo uplne zmenili injekcie. A pridali este aj lieky. U mna nevideli zmenu, tak preto zmenili. Nebooj vedia co robia ☺️ Musis byt v kludee🙂

janka2810janka
autor
31. júl 2017

@erika7791 dakujem. Trosku si mi opäť zdvihla náladu 😜

erika7791
31. júl 2017

Nebooj sa, to sa bežne robi. 🙂 Prave som kukala, ze mas iba 25 rokov, a uz ste museli ist na umele. Mas nejake vaznejsie problemy, ze Ti to odporucili?

janka2810janka
autor
31. júl 2017

@erika7791 endonetrioza a zrastene crevo o maternicu. Uz mame za sebou 3 IUI a potom som sla na laparku a vysledok takyto. Hned mi odporučili umelé

erika7791
31. júl 2017

Fúha, tak to som si myslela, ze to iba nad 30 su taketo problemy. Myslim si, ze pri umelom budes mat dost velku sancu. Pri inseminacii velka sanca neni ako som sa docitala. Moja kamoska ktora ma 30, tiez bola na troch, tiez s negativnym tak jej poradili umele, az na to ze ona ma vsetky vysledky v poriadku, vraj zdravotne je uplne v poriadku. Tiez sa chystaju do nejakeho centra v septembri. Inak mne tie hormony tak pokaslali menzes, ze som musela ist na injekciu min.tyzden, ale zatial stale nic, akurat mam silne bolesti brucha. Ale spravili mi opat hormonalny profil, tak som zvedava, ake su vysledky, po tych roznych injekciach.

janka2810janka
autor
31. júl 2017

@erika7791 no tie insem boli viac menej pre poisťovňu aby sme mohli to umelé podstúpiť. Banujem ze som skor nešla na laparku. Uz som mohla mat mozno babatko dávnejšie . Ale tak uvidime 😉 lebo moj manzel je v poriadku cize len ta endoska zlá.
Potom daj vedieť ake si mala vysledky.
A ty máš tie vajecniky zle ?

erika7791
31. júl 2017

Nevadii, tak to to malo byt, uvidis akí budete stastni na konci a na vsetko toto ostatne okolo zabudnes.🙂 Vies co u mna to bolo tak, ze minuly rok sme uz chceli babatko s partnerom, a nejako sa nam nedarilo, tak som sla ku gynekologicke, aby mi spravila hormonalny profil, nech viem ake mam sance, lebo mam po mamine tu skoru menopauzu vyzera to tak. Zrazu prisli vysledky, a doktorka mi hovori, ze je to zle, a ze uz nebudem moct mat deti. Hned nam hovorila aby sme sli do centra. A tam mi hovorili ze je dost mala sanca, kedze to tak vyzera ze uz vajecniky nepracuju, ale ze skusime s injekciami ci sa prebudia a keby sa podarilo odobrat vajicka mohli by sme ist na umele. Ale bohuzial ani s injekciami sa nepodarilo prebudit vajecniky, ani jedno vajicko sa nevytvorila, 2 cykly sme absolvovali, a nic. Takze v iscare mi povedali, ze oni uz sancu nevidia. Ale ja sa nevzdam, je to iba jeden nazor. Este ma odporuci dr k jednemu primarovi ked budem mat vysledky, tak za nim pojdem a po dovolenke pojdeme do Brna na konzultaciu, a do gin fivu, chcem poznat aj inych nazor, maju aj ine metody, nie len tie kratke protokoly ako tu. Oki, dam vediet, asi v stredu pojdem opat k dr, ked nedostanem menzes, a pichnu mi dalsiu injekciu.

janka2810janka
autor
31. júl 2017

@erika7791 presne skuste ešte. Jeden nazor je málo. A hlavne ak to ty este citis ze chces urobit ešte niečo .
Drzim palce nech sa podarí 😊

erika7791
31. júl 2017

Dakujeeem Ti ☺️ Vies urobili kopec chyb dali mi pichat injekcie ked som nemala hodnoty take ake som mala mat aby sme zacali s protokolom, mali mi najprv upravit hormony a potom si zacat pichat injekcie, takze samozrejme nebol ziadny vysledok, sama dr mi to priznala, ze sa to takto nemalo robit. Druhy krat mi uz znizili hormony ktore bolo treba, no i tak bol vysledok negativny, ale pichala som si injekcie iba 7 dni druhy krat. Ja vobec nemam pocit ze sme vsetko vyskusali. Preto sa nevzdavam a bojujeem ešte, kym sa nepovie posledne slovo, aleee ako sa poznam budem verit velmi dlho, vsetko beriem vzdy pozitivne, a snazim sa aj toto. Ved zazraky sa deju. Poznam babu ktora mala podobne vysledky ako ja, tiez sa jej nevytvorilo ani jedno vajicko, a rok potom zostala tehotna prirodnou cestou. Je to v rukach prirody a pristup je velmi dolezity☺️Nevzdavat sa.

janka2810janka
autor
1. aug 2017

@erika7791 to naše úžasné zdravotníctvo... sila ked aj doktor uzná chybu.
Juuuuuj trošku toho pozitivneho myslenia by sa aj mne zišlo. No včera ma nejak trochu opustilo.
Dnes si uz picham aj puregon.
A nad adopciou ze ako posledná možnosť neuvažujete ?

erika7791
1. aug 2017

Musis veriť, bez toho sa to neda☺️Sem tam pridu mozno prekazky, ale da sa vsetko zvladnut. Vidis ako statocne zvladas aj injekcie, toto je asi ta najneprijěnejsia vec z toho celeho...a ked toto zvladnes vsetko zrazu bude jednoduchsie☺️ Puregon som si tudim nepichala, mala som gonal, cetrotide a este nieco. To mas pero ci riadnu injekciu? Tie pera su lepsie, tie sa dali. Vies co, bavili sme sa aj o adopcii, alee zatial sme to az tak neriesili, zatial sa este snazime kym sa da, a skusame, a ked to nepojde sme otvoreni obaja. Aj pracujes alebo si teraz na Pn, ako sa citis po tych injekciach?

janka2810janka
autor
1. aug 2017

@erika7791 hej pero je to. Len uvazujem ze to ma byt v chladnicke , ze ci to môžem potom aj s perom tam dat .
Som pn. Nechcela som sa stresovat v robote . Aj dr povedala ze pn je fajn nech mam klud 😊 len sa nudim uz trošku lebo vychádzky nemam.
Zatial som v pohode picham si dypherylen a dnes ten puregon k tomu.
Strašne ti držím palce 😊 si jedina ktora sa mi aj do diskusie ozvala tak o to viac myslim na teba .

erika7791
1. aug 2017

Ano to ma byt v chladnicke, aj s tym perom som to mala cele v chladnicke. To je super, ze si doma, ja som musela chodit do prace, citila som sa vseliako ale musela som kedze som sama v kancelarii, chcela som zostat doma az od momentu ako mi vyberu vajicka a pri tom dalsom postupe, tam predsa treba lezat nech je vsetko v klude. Si zlatá, dakujeem Ti.🙂 S kamoskou sme sa akurat v ten den bavili,kedze aj ona bola v Gin five v Nitre, a spominala som jej ze sa chystame aj my, aspon na konzultaciu. Ona byva pri Nitre. A potom som videla Tvoju spravu, tak som napisala, takato podpora nam pomaha☺️ Zvacsa tu len citam diskusie, ale je to fajn ked sme sa bavili aj s kamoskou, mam este jednu ktora bola teraz na ivf v gin five v Ba, ona je zas od Novych Zamkov, s tou podporou sa to ako keby lepsie znasa, ved vsetky skoro tym istym prechadzame. 🙂

janka2810janka
autor
1. aug 2017

@erika7791 a dobre má skúsenosti s Gin fiv v Nr ? My sme chodili pred tym do BA lebo tu v NR este nebol . No teraz je aj tu ale i tak vyber a vklad robia v BA . Takze dva krát tam pojdeme.
Doma som. Ja robim s ľuďmi a natahujem sa s tovarom . Síce tieto tyzdne ked si picham by som mohla byt v práci , ale ked mozem byt doma tak radsej chcem. Byt v klude nestresovat 😉 nech je pozitívne po tom vsetkom. Mali sme aj UREU ale liecili nas antibiotikami a robili potom aj stery a negat. Tak dufam ze sa to nevratilo. Tiez o tom citam kadečo.

erika7791
1. aug 2017

Nebola uplne spokojna, ale nebola spokojna ani v Iscare v ba. V Nitre boli na konzultaciach, chcela vediet ci moze otehotniet aj prirodnou cestou, a tam jej dr povedala ze by mala ist na umele, chceli jej esteraz spravit laparoskopiou prefuk vajecnikov aby sa pozreli, ale povedala ze jej to robili v ba, tak nepojde do toho esteraz. A do umeleho by isla, ale tam je zas iny problem ze jej partner to nechce. Ale podla mna tiez ma malu sancu prirodnou cestou, videla som jej vyśedky, kym ma este vajicka mala by ist na umele, no alee bojuju s partnerom kedze ten to nechce. No ma to tazke, podla mna on uz nechce deti. Ma z prveho manzelstva 2, uz dospele, a neverim ze este chce, inak by sli do toho, nepochopim to. Ja to fajn, ze mozes byt doma, uzivaj si klud, oddychuj vela, ta psychicka pohoda je velmi dolezita☺️ Nemyslim ze sa Ti to vrati, teraz mas mozno aj vacsiu ochranu v tele, vobec na to nemysli, niekto sa uplne vylieci a uz sa mu to ani nevrati. Ja sim na taketo nikdy netrpela, musim zaklopat.

janka2810janka
autor
1. aug 2017

@erika7791 nepoznam ho ale myslim si ze je to od neho trochu sebecke. Každopádne oni sa musia o tom rozhodnut...
Uzivam si volno lenosim len keby aspon vychádzky hlavne teraz ked je tak pekne. No musím vydrzat. A ty si odkial ?

erika7791
1. aug 2017

Tiez si to myslim, nerozumiem ked skutocne chce dieta aj s nou preco nechce ist do umeleho. Kamoska tvrdi, ze velmi chce dieta, alee ja mam iny pocit. Ked niekto nieco chce tak aj spravi preto maximum. Mal uzasnu hlasku, ze chce spravit dieta v posteli a nechce vyrobene dieta. Uz je blizko 50 ky, mozno je ovplyvneny uz stareckym hundranim😁 Mozno mensie prechadzky by si mohla mat na vecer, ked uz nie je tak teplo, lebo teraz sa to ani vydrzat neda vonku. Ja žijem v Ba uz 18-19 rokov, uz mam domov vlastne tu, no pochadzam od Šturova zo Svodina. Ty si odkial?

janka2810janka
autor
1. aug 2017

Do BA chodime casto. Muzova sesternica ma restiku v Petrzalke 😊
Ja som z NR teda kusok od v dedine.
No ono to môže byt tým vekom ze sa nato necíti .
Ale nemal by jej brániť koli tomu. Snáď sa umudri 😊

erika7791
1. aug 2017

V Petrzke byvam. No super. Na strednej som mala nejake spoluziacky z dedin od Nitry. No ved kvoli veku by uz celu situaciu mal brat inak, ale hadam sa umudri. Len kamošku lutujem, lebo sa velmi trapi. Ako som rada, ze mam partnera ktory ma podporuje a ze mame spolocne ciele, a myslim si ze aj Ty urcite☺️

janka2810janka
autor
1. aug 2017

@erika7791 ano podobne moj manžel je super v tomto 😉
Noooo ak budes mať chut na super burger vsetko z domacej výroby aj zemlicky tak zbehni Lust cafe a bistro 😊
Verim jej . Je to na prd ked nemá podporu z jeho strany . Velmi ma to mrzi ... drzim jej palce 👍

Strana
z3