Idete na IVF v júli-auguste 2020?
Dievcata, chystate sa na IVF v juli ? Auguste?
Ja zacinam stimulaciu v juli po menzese v Helios Kosice.
Pocitam okolo 7.7. Bude to moje 3 IVF.
Mam nizke AMH 0,64.
Nejake rady a tipy ? Ako sa pripravujete ?? Co beriete ??
@gabinka03 wauuuu 😍 my sme s muzom spolu tiez 5 rokov a nedarilo sa, tak sme sa rozhodli pre ivf a nelutujem... nam sa podarilo oplodnit len 2, cize nemame ziadne zmrazene, verim ze bude vsetko ok.., tym ze som len na zaciatku tak ten cas sa mi strasne vlecie, pride mi ten prvy trimester ako vecnost.... pocuj ty este stale pichas nejake infekcie ci uz nie?
@janie7 No ahoj 🙂 Stastny a uspesny rok zelam! Nase vianocne prekvapenie sa vydarilo na jednicku, aj ked moj otec mi to chcel velakrat prekazit a nechapal, preco si nechcem dat domacu na privitanie, ked sme sa tak dlho nevideli 😀 Ale vyhodou bolo, ze som musela ist vecer autom maminu vyzdvihnut z prace, inac by som to neuhrala a vyslo nam to teda 🙂
No a zacal novy rok, rok 2021 a ty uz asi zacinas pomaly riesit, kedy co kde a ako 🙂 Drzim palce , tento rok bude TVOJ uspesny! 🍀
@tmonika1 Ahoj Monika, mne sa tiez podarilo IVF na prvykrat, mala som kvoli nizkemu AMH iba 3 vajicka, 2 sa oplodnili, dali sme ich obe vlozit a som teraz v 10tt + 5. Zatial sa ukazalo jedno, stale verim, ze druhe sa iba schovalo a ukaze sa neskor 🙂 Cez sviatky bola v televiznych novinach rodinka, ktora cakala babatko a v 7. mesiaci sa dozvedela, ze cakaju dvojicky a o 2 tyzdne neskor, ze dokonca trojicky ❤ 3 su prilis vela, ale dvojicky by som brala 🙂 Tiez beriem amelgen ako ty do konca 12 tt a potom este vraj mam par dni brat iba na noc, nemam s tym prestat hned, to moze byt nebezpecne..a picham Fraxiparine, to je podobne Clexanu az do porodu. Cim dalej, tym viac stipe, ale co by sme pre ten maly zazrak neurobili ❤
@hmmm71 Ahojky, ďakujem krásne a taktiež želám najúžasnejší rok 2021🍀 To ma veľmi teší, že sa prekvápko podarilo a krásne ste to celé oslávili. Mne mala podľa výpočtov naskočiť mrška včera, samozrejme kde nič tu nič, len ma prsia bolia ako šialené, tak sa asi moje telo rozhodlo, že chce mať na vklade Marcela, alebo si Tom zruší dovolenku kvôli mne a Covidu😀 Ale každopádne sa ho už neviem dočkať a čakám ako na spasenie aby mi už naskočila mrška a mohla som ísť k nemu na ULZ😉 Ako prirodzenému počatiu sa samozrejme stále nebránim, ale už tomu moc neverím.
Dnes od rána riešim problém s pripojením môjho notebooku na wifi, takže mám zabitý celý deň, aspoň, že som digital friendly a viem pracovať aj v núdzových režimoch. Budem mať asi niečo s ovládačmi, lebo pripojenie ostatných zariadení ide v pohoďke. Sa mi naposledy podarilo pripojiť až na 3 minúty, iný luxus, že😀
Ozaj, ako si spomínala, že chces zmeniť prácu po návrate z materskej, v IT oblasti si robila, či ani moc nie? Máme pár voľných miest u nás v spoločnosti.
Želám krásny dník.
@janie7 Takze ty uz cakas na mrsku, no uz sa ti to pekne blizi 🙂
Ja nie som vobec digital friendly a ked nieco treba niekde nastavit, bez mojho muza som stratena 😀
IT je pre mna spanielska dedina, naozaj, ale aj keby, tak budu tie pozicie volne aj o cca 2,5 roka? 😀 Lebo teraz by sa mi uz neoplatilo menit, kedze si chcem celu dovolenku minut pred materskou, tak to vychadza, ze uz v maji by som koncila, no ani sa mi nechce verit, uz pocitam tyzdne, to zbehne ako voda, mne sa uz robit nechceeeeeeee. Ale tak este cosi nech zarobim a usetrim no 🙂
Pocas materskej by som si isto chcela spravit nejake kurzy, mozno sa naucit nejaky jazyk, mam iba anglictinu a dalsi navyse by bol super 🙂 Vidim to na taliancinu, kedze sestra zije s Talianom, ked sme minuly rok boli na Sicilii u jeo rodicov a boli tam aj jeho 4 sestry s rodinami a detmi, tak sestra musela komplet vsetko prekladat, nikto z nich po anglicky nevedel 😀 Uz jej potom dost hrabalo, tak rozmyslam, ze sa naucim a ked tam pojdeme nabuduce, tak sestru odbremenim. A este nejake kurzy isto. Ja neviem obsediet dlho na riti a na materskej sa isto budem nudit, tak sa aspon budem vzdelavat 🙂 Juuuuuj tesim sa
@tmonika1 Mozno este budu dve, mozno sa druhe schovava 🙂 Ja som tiez chcela dvojicky, ale samozrejme tesim sa comukolvek a kedze netusim, co ma caka, mozno bude nakoniec dobre, ze je iba jedno, vsetko bude tak, ako ma byt.
Byvame nedaleko BA a moj muz povedal, ze teraz v case covidu mi urcite radsej zaplati sukromku ako ist do nemocnice, takze zatial asi Kocha, ale to este mame kopu casu. Ty uz rozmyslas, kde budes rodit? 🙂 Zatial som bola iba v CAR, kde ma uz po poslednej kontrole poslali k mojmu doktorovi, kde idem az ked zacinam 13 tt a az tam mi vystavia tehotensku knizku + pisali mi, co vsetko mi budu robit, ake testy a podobne, tak som zvedava. Tusim v 13 tt sa robia aj tie testy, ci je pritomny downov syndrom, tak z toho mam trosku bobky, to by som asi psychicky nedala. Ale tak ja verim, ze vsetko bude OK. Ty uz mas tehu knizku?? Tak skoro?
@hmmm71 Čo sa týka termínu tej mojej mršky, tak nechcem nič privolávať, ale najideálnejšie by bolo keby prišla až 8meho, to mám tutovku že chytím Toma aspoň na sono, no a úplne najsamfasa by bolo keby prišla dnes, ale to nehrozi, alebo ideálne keby neprišla ďalších 9 mesiacov😀 Ale však možno si to s tou dovolenkou ešte rozmyslí, ak ju teda nemusí čerpať, ty bláho strašne som si na neho zvykla😉
Teraz k tej práci, u nás sa stále niečo nájde, keďže sa vkuse rozširujeme, už nám stavajú aj novú budovu, lebo sa do tej starej nezmestíme🙂 aj keď poloha tejto starej mi vyhovuje oveľa viac. Angličtina by ti tu úplne stačila, ja mám angličtinu, nemčinu a poľštinu a v bývalej robote boli za poľštinu tak vďační, že až. Tam by kľudne privítali ešte aj taliančinu. Mne sa taliančina veľmi páči, akurát som nemala možnosť ju študovať, ale určite by si tým Vašim pomohla😉 a do Švajčiarska by som sa presťahovala hneď, keďže zbožňujem nie len tú krajinu, ale aj Švajčiarov, ale do tých horských oblastí. Neviem, či som ti to už nespomínala, ale mala som jedného kolegu, ešte v prvej práci, Švajčiara a to bol snád jediný blonďák, pri ktorom by som sa dala ukecať, mal však snedú pokožku a modrozelené oči. Neviem, kde by som dnes bola, lebo chcel som mnou chodiť, keby som za ním išla do Švajcu😀
Ozaj a keď už si v 10 tt, nerozmýšlaš o trisomy teste a podobne, nech sa ubezpečíš, že bábo je zdravé a nemá žiadne tie syndrómy ako Downov a podobne. Mne moja lekárka spomínala, že už sa to dá krásne vyšetriť od 10tt.
@hmmm71 ja som z galanty, tiez som rozmyslala nsd sukromnou klinikou lebo u nas v ga v nemocnici robia pravovnici s covidom so slabymi priznakmi, lebo by nemali personal.... mna z caru uz odovzdali gynekologicke este koncom decembra, na poradnu idem 12.1. tak uvidim ci mi da knizku.... z tych vysetreni mam obavy aj ja ale snazim sa nemysliet na nic zle 🙂
@janie7 No tak daj potom vediet, kedy mrska prisla a teda ci vobec prisla, asi si si toho Toma vysnivala 😀
No mozno si pocas materskej spravim okrem talianciny aj IT kurz, uvidime, este je to daleko, ale cim dalej tym viac som presvadcena, ze do tejto prace sa uz vratit nechcem, klienti ma vycerpavaju a ten brexit a kazdodenne otazky klientov mi uz lezu na nervy 🙂
Ja tiez casto rozmyslam, kde by som asi bola, keby som ostala s niektorym z byvalych. Ale verim tomu, ze osud to zariadil najlepsie pre mna a ze ostatne moznosti by take dobre neboli. Aj ked mojho muza mam obcas chut zadusit v spanku, bez neho by som asi bola stratena 😀
No 21. idem prvykrat v mojmu dr a budu mi robit nejake testy, neviem, co vsetko tam robia, ale jasne, ze hento si chcem dat vysetrit vsetko, nech mam istotu. Uvidim, co potom povedat, zajtra uz zacinam 11 tt ❤ Uz sa tesim, kedy to oznamim v praci a celkovo ze to budem moct vykricat do sveta 🙂 Uz len 2 tyzdne.
@tmonika1 Bude dobre uvidis. Mna z CAR chceli po prvej kontrole, kde bola akcia srdiecka, chceli poslat uz k mojmu gynekologovi, ale vraveli, ze ma musi vysetrit este v decembri a to by sa asi nestihlo, tak mi este dali oni 1 termin, 23.12.. A mas aj nejake tehotenske priznaky? Ja vobec nic, okrem toho, ze uz teraz vyzeram ako keby som sla kazdu chvilu rodit 😀 Strasne som pribrala, neskutocne. Ale to je z hormonov, z toho, ze som po 18 rokoch prestala fajcit a z toho, ze predtym som bola na tvrdej diete a jojo efekt prisiel 2-nasobne, ako to pri drastickych dietach byva, ale nevadi, potom zhodim 🙂
Ja som ale velmi ostrazita, lebo medzi sviatkami par zien v mojom okoli aj v rodine potratili :-/ Jedna v 12 tt a jedna v 7 mesiaci...Ale tiez sa snazim mysiet iba na pekne veci a tesit sa.
No to je smutne, ze musia aj pozitivni pracovat..Uz nech toto cele skonci. A ty urcite 12.1. uz knizku dostanes.
@hmmm71 priznaky nemam ziadne, teda zeby mi bolo zle a vracala tak vobec.... len som kazde 3 hodiny hladna🤣🤣 ja som zatial podla vahy pribrala 3kg ale pocitovo sa citim jak balon, no to je presne z tych hormonov.... mam aj ja obavy, hlavne tento prvy trimester uz nech je za mnou, lebo mi to pride ako vecnost.... ja som bola pred 2tyzdnami na pohotovosti lebo som mala hnedy vytok a zlakla som sa, tak pre istotu som hned letela na vysetrenie, nastastie vsetko ok... pocuj a ty na tu sukromnu kliniku Koch chces ist len rodit alebo aj chodit na poradne?
@tmonika1 To som tiez tak mala, ze som bola vkuse hladna a nie len kazde 3 hodiny, ale ja som dojedla a hned som bola hladna. Ale uz je to OK, uz zase jem normalne 3krat denne a pomedzi to ovocie, jogurt alebo nieco sladke, ale sladkemu sa snazim vyhybat 🙂
Ja uz tiez chcem mat prvy trimester za sebou, mne uz chyba iba kusok, zajtra mi zacina 11 tt .
Ja som chvalabohu problemy nemala, ale tiez by som isto utekala na pohotovost. Ja som si vzdy hovorila, ze budem normalna a nebudem to prehanat, ale aj tak takmer vsetko, co zjem alebo vypijem, tak predtym googlim, ci mozem 😀
No ja by som tam chcela iba rodit a samozrejme tam treba ist asi aj skor, ale to ma este cas. Na poradnu budem k mojmu dr chodit, kde som chodila aj predtym.
@hmmm71 sme opatrnejsie mozno prave kvoli tomu celemu procesu ktorym sme si museli prejst, bezne tehotne nemsju tolko stresov ako my, najprv proces stimulacie, cakanie nervozita kolko bude vajicok, dozviem sa vysledok a googlim ci je to optimalne alebo nie, dalej neprismy stres kolko z nich sa oplodni, kolko sa ujme, a najdlhsich 10 dni kedy cakas na vysledok testu, medzi tym si spravis doma test z mocu ktory je negativny, panika, plac, zufalstvo.... no nakoniec test z krvy pozitivny.... stresy, obavy prezivame viacej 🙂 Ja som vdacna za moju pracu, ze mozem robit z domu, vstanem kedy chcem, zvycajne o pol 11 😆 spravim par online meetingov a som v klude.... nechcela by som robit niekde kde by som musela chodit fyzicky do podniku.... ty robis tiez z domu? U toho Kocha sa v 30tt objednava ak chces iba porod... ceny maju v pohode, aj recenzie, tiez to zvazujem...
@tmonika1 Ved to ano, to boli stresy..jednak to cakanie, ale napriklad pre mna aj obycajny odber krvi je nocna mora. A vsetky tie injekcie a nakroza a podobne a k tomu to cakanie, ci to vyjde a ako to bude..najvacsi stres som mala, ci vobec budem mat nejake vajicka, lebo som mala pri poslednej kontrole len 2 folikuly a potom stres, ci sa oplodnia a dopadlo to nad ocakavania, tak samozrejme stres a sledovanie je urcite na mieste 😉
ja tiez pracujem z domu, v podstate uz od marca a vyzera, ze uz sa ani nevrati, mozno na 1 tyzden, aby som namiesto seba zaucila niekoho.
Vidis, usetrila si mi jedno googlenie, dakujem 🙂 Myslim toho Kocha. My sme zvyknuti kazdy rok dat minimalne 2 dovolenky pri mori a kedze tento rok sme nikde neboli, tak mame na Kocha 😀 Poznam baby, ktore maju osobne skusenosti a tak, ze maju po 2 deti a jedno rodili v nemocnici a jedno u Kocha, tak ze to sa vobec neda porovnat...
@butterfly333 @janie7 Ahoj, vsetko dobre! Urcite to bude stastny rok, hviezdy su nam tento rok naklonene 🙂 Vsetky tri tento rok bezbolestne, bez vacsich problemov a velmi rychlo porodime zdrave babatka. Amen 🙂
🙏🙏🙏
@butterfly333 Ďakujem krásne💃 Taktiež želám všetko naj v novom roku, hlavne nech sa nám splnia tie najväčsie sny, železného Fe zdravia kopy, sila nech sa v tebe kopí a veľa štastných úsmevov bez rúšok!
@hmmm71 bodaj by si mala pravdu.
@janie7 Ahaaa, uz chapem 😀 No raz som sa pozrela na kamosku a citila som v kostiach, ze je tehotna. Oni sa ani nesnazili, ani nic a vysmiala ma vtedy. A o mesiac mi povedala, ze ako to, ze som to vedela, ze naozaj je! Ze som carodejnica. Ja som to proste tusila..A teraz tusim, ze tento rok bude urodny! A velmi 🙂
Inac aj karma je silna vec, ja napriklal vsetko zle, co sa mi stalo, tak presne viem, zaco som to mala..A prijala som to 🙂 Ale uz som karmicky, dufam, vyrovnana 😀
@hmmm71 ach dovolenky, aka nostalgia ma chytila, no my sme milovnici cestovania, pred covidom som za rok boli 6krat na dovolenke, ked nam to plati firma tak nas to bavi 😆 cestovanie v tomto obdobi mi chyba najviac, som zvazovala ze ak mi lekarka povoli letiet v 2.trimestri tak by sme niekam veruze aj sli, mam to v cieloch na rok 2021🙈 a to s tou karmou co si pisala, s tym sa uplne stotoznujem, karma je silna vec
@hmmm71 to by som aj ja chcela vedieť to zle prečo sa to deje len mne v rodine všetko zle len ja.

@tmonika1 mne sa podarilo upne 1 ivf a dokonca sme mali len jedno schopné embryo a to sa ujalo hneď et a zajtra zacinam 29tt čakáme našu vytúženú dcérku po 5 rokoch neuspechu