icon

Idete na IVF v júli-auguste 2020?

smeja1981
3. júl 2020

Dievcata, chystate sa na IVF v juli ? Auguste?
Ja zacinam stimulaciu v juli po menzese v Helios Kosice.
Pocitam okolo 7.7. Bude to moje 3 IVF.
Mam nizke AMH 0,64.
Nejake rady a tipy ? Ako sa pripravujete ?? Co beriete ??

hmmm71
8. jan 2021

@butterfly333 To ma mrzi no :-/ Ved som minule citala, co vsetko sa ti stalo, to mas tak za 5 ludi minimalne...Ale bude uz iba dobre, treba verit

butterfly333
8. jan 2021

@hmmm71 áno moja ja verím.ze bude dobre lebo všetko zlé je na niečo dobré snáď sa aj my s manželom dočkáme potomka.

hmmm71
8. jan 2021

@butterfly333 Urcite 👍

janie7
10. jan 2021

@butterfly333
@hmmm71 Ahojte dievčence, koonečne by nabehlo dnes špinenie, chcela by som Vás poprosiť o potvrdenie, už som z toho totálne zmagorená 😉ak mám dnes iba špinenie, prvý deň menštruácie sa mi ráta predpokladám až zajtra🙂 Koordinátorka mi písala, že jasné červené krvácanie do 18:00 čo by sedelo na zajtra, len sa už fakt radšej potrebujem uistiť😉 Vopred vďaka.

butterfly333
10. jan 2021

@janie7 áno presne tak ak dnes nekrvacas a zajtra začneš tak zajtra 1dc

janie7
10. jan 2021

@butterfly333 Ďakujem krásne 😉😘

hmmm71
11. jan 2021

@janie7 Tak presne tak, potvrdzujem tiez 🙂 Tak uz sa ti to teda blizi , len aby hranice nezavreli 😨

janie7
11. jan 2021

@hmmm71 Veeľka vďaka za info, no a za Tomom pôjdem aj keby som na metle mala narušiť vzdušný priestor😍 Ale verím, že na výnimky sa bude dať vždy vycestovať, teraz sa momentálne vyžaduje iba potvrdenie s konkrétnym dátumom, ak nejdeš do Čiech na viac ako 12 hodin. U teba ako? Bruško pekne rastie?

hmmm71
11. jan 2021

@janie7 No ved jasne, lekara ti zakazat nemozu. Takze ti vychadza predsa Tom?
Brusko rastie ovela viac, ako som si myslela, ze v tomto case bude 😀 Podla mna su 2, nie je mozne mat takyto obrovsky bachor v 3. mesiace. Aspon myslim. Buduci tyzden uz idem oznamit k nam na HR tuto novinku, aj mojej partii konecne, lebo buducu stredu uz zacinam 2. trimester ❤ Najviac sa tesim na vysadenie progesteronu, to mi zacina pekne liezt na nervy. No ale este prezit Fraxiparine, som sama modrina, uz neviem, kde to pichat. Stehna som vylucila, tam ma to stipalo riadne, tak striedam brucho a ruky, ale do brucha sa uz moj muz boji, aby to nepichol do babatka 😀 Vysvetlenie, ze aby sa to mohlo teraz stat, tak ihla by musela mat 30 cm, mu nestaci 😀

janie7
11. jan 2021

@hmmm71 Takto, Tom mi vychádzal na sono tak či tak, ešte ho musím prehovoriť aby si kvôli mne zrušil dovolenku na vklad😉, keď rátam že 19. den cyklu máme 29.1.2021 a 20. deň je sobota. Však uvidíme, keďže štatisticky má veľký úspech na vklad aj Marcel😉, len vieš, on je síce zlatý, ale tú pohodičku s Tomom to nenahradí. Ale dôležité bude nech sa to embryjko hlavne dobre zahryzne a vygúľa sa zdravé až po 9. mesiacoch. Každopádne o všetkom sa chcem s Tomom porozprávať budúci utorok, keď pôjdem na sono, juj keby mi chcel intralipid pichnúť Viktor, ale predpokladám, že to bude sestrička, Viktor by predsa infúzie nepodával😉 ,ak teda sa zhodneme na tom, že to ideme podávať.
😀 Teoreticky môžeš mať v brušku potápača, čiže môžeš mať viacej vody, ale keby sa ti na ďalšom ULZ ukázalo ďalšie bábo, to by bol aký gól🙂Vidíš, akého máš zlatého a starostlivého manžela😉 A sestrička u gynekológa by ti to nemohla pichať? Či to je asi na houby tam chodiť, ale neboj, ani sa nenazdáš a budeš mať po tom, krásne ti to odsýpa. Ešte ma napadlo, do zadku sa to nemôže pichať?

hmmm71
11. jan 2021

@janie7 A to tam teraz musis ist iba raz na nejake "kontroly" a tak a potom uz iba raz na vklad, ak vsetko bude tak, ako ma byt? Nevyznam sa v tom, ked ide baba na KET. Presne tak, je dolezitejsie, aby to vydrzalo 9 mesiacov a nie to, kto ho bude vkladat 🙂 Aj ked mne Marsik povedal, ze uspesne to bude az vtedy, ked skonci vysoku skolu 😀
No ved uvidime, 21.1. idem na kontrolu, uvidime, co tam uvidime. Mozno som iba nafuknuta, ale teda riadne a dlhodobo.
Sestricka by mi to pichat mohla, ale picha sa to kazdy den medzi 18-20:00, to ich asi nebudem otravovat 😀 Ale ved jasne, prezijem to. Stoji mi to zato. Ked si predstavim, ake ma modriny a niektore aj bolestive hrce par dni, tak keby som to mala na zadku, tak by som ani sediet nemohla. To nie, to si neprosim 🙂

janie7
11. jan 2021

@hmmm71 Od zajtra začínam užívať Estrofem, na spevnenie sliznice maternice. sme sa rehotali s drahým, ze zriedkave vedlajsie ucinky su aj: zmena sexualnej tuzby🙂 Som si v momente predstavila ako ja, čo som mega prudko na chlapov, by som zrazu bola na zeny, no to ani nahodou😀 A áno, presne ako hovoris, pri KET idem na sono, kde Tom pozrie aká je sliznica maternice a zaroven, či tam nie sú iné nezrovnalosti a nasledne urci den vkladu, ktory by mal byt od 19. az 21. dna cyklu. Ale podľa coho presne to urci, ci na zaklade dlzky cyklu, to sa ho chcem spytat. No a po vklade uz len treba pockat kedy sa embryjko uhniezdi😉 Inak existuje aj tzv. ERA test, pre zeny ktore maju posunute implementacne okno, cize vklad sa musi robit bud skor alebo neskor a tato sranda stoji 1000 EUR🙂
🙂 Marsik musi byt srandista, ale to je velmi dobre, nie ako tie oduté ksichty v Gyn-Five. Fuu, no nie je to sranda s tymi injekciami, vsak ked pojdes na kontrolu tak sa mozes skusit dohodnut, ze raz za cas by ti to teda mohla aj sestricka pichat, pripadne, nech uistia manzela, ze ked bude pichat do bruska, nic sa nestane😉

hmmm71
12. jan 2021

@janie7 Nemysleli zmenu sexualnej tuzby skor to, ze nebudes sex chciet mat? Ze po nom nebudes tuzit? 🙂
1000 eur, tak to je riadny test! Ja sa ale nepamatam, ty mas iba jedno embryo? Alebo mas viac zmrazenych pre buducich surodencov?
Marsik podla mna bol srandista, ale nie kazdemu taky humor podla mna vyhovuje a teda niekomu sa vtipny nemusi zdat, ale ja som bola velmi spokojna po vsetkych strankach.
Vcera ma muz prehovoril na injekciu do stehna a vcera ma to nestipalo, tak teraz dam chvilu zabrat stehnam, aby sa brusko a ruky upokojili a aby zmizli modriny. Bude to OK, ved uz len max 29 tyzdnov, to je max 203 injekcii 😀

janie7
12. jan 2021

@hmmm71 No predpokladám, že to s rým Estrofemom bolo tak ako hovoríš, len mne sa automaticky vybavila zmena orientácie😉 Ja mám dvoch mrazáčikov, ale jeden je morfologicky kvalitnejší, resp. najkvalitnejši - už vyššie ako 5AA blastocysta nie je a ten druhy je 5BB, čo je norma, keďže Cčkové sa už neoplatí vkladať. Pri tomto druhom sa ale obávam, že nebude geneticky v poriadku, lebo bolo už pri PK trochu pomalé. Takže keď sa tá 5AA uchytí, čo verím že sa uchytí, tak snáď po pôrode stihnem ešte nastimulovať na súrodenca s vlastnými vajíčkami. Tom mi aj hovoril, že nech skúsime hneď ďalšiu stimuláciu aby ich bolo viac, ale to by sme zbankrorovali a tou stimuláciou sa mi narobili cysty ako som ti spomínala, takže tak či tak by som si musela dať pauzu. Ale to je ešte hudba budúcnosti😉
Inak, ako si spomínala, že v budúcnosti už bude možné stanoviť IVFkom aj pohlavie, tak už sa to dá aj teraz, neviem ako na SK, ale v ČR už áno, akurát čo česká legislatíva nepovoľuje😉
No prosím, ono sa to určite dá vydržať, len je to nepríjemné, ale dôležité je aby si ty aj bábo boli zdraví.🍀 A keď sa bruško a ruky upokoja, zase môžete pokračovať tam a ten čas ubehne coby dup.
Včera sme sa bavili aj s maželom o tom vklade, že radšej by som chcela Koukala a mu hovorím, že kebyže mi sľubi, že tam bude on, tak ho celého vybozkávam🙂 A môj muž na to, že pomaly, pomaly, odsaď podsaď musíme dodržiavať odstupy😉

hmmm71
12. jan 2021

@janie7 Aha, takze mas 2, ano, uz si spominam. A to druhe nechces ani len skusit vlozit? Rovno by si sla na dalsiu stimulaciu? Myslim pre surodenca, nie na dalsi pokus, lebo samozrejme prvy vyjde 😉
Jasne, ze tie injekcie vydrzim a skrz toho, aby som to cele nemusela absolvovat znova a znova v buduncosti 9 mesiacov pichat tieto injekcie, z toho dovodu dufam stale, ze sa to druhe baby doteraz ukryvalo, ale ze uz sa buduci tyzden ukaze.
Ale cas naozaj rychlo leti a tesi ma, ze mam narok na 25 dni dovolenky a musim ju minut do juna celu 🙂 No velmi rada ju miniem.
Som zvedava potom, kto ti vyjde nakoniec na vklad. A uz som aj zabudla, kedy to tam ides? Na to sono a kontroly?

janie7
12. jan 2021

@hmmm71 Vieš, bavili sme sa ešte na prvej konzultácii o tom vklade dvoch embryjok s Tomom a je tu veľa aspektov, ktoré hrajú proti vkladu oboch z nich v mojom prípade. Jeden dôlezitý je ten, že nie sú rovnakej kvality, čiže to menej kvalitné by mohlo stiahnuť to kvalitné a viedlo by to buď k neúspešnému KETu, alebo neskoršiemu potratu a druhý podstatný je ten, že ak by sa ujali obe, tak by to mohlo viesť k viacpočetnému tehotenstvu, ale nie dvojičkám, ale trojičky a viac. A keďže už v mojom veku nie je na to pripravený organizmus ani penaženka😉, zas by to mohlo viesť k potratu alebo biochemickému tehu. Myslím, že Tom veľmi dobre vie čo robí a k tomu ma ešte aj šetrí, keďže mi dal minulý rok mesiac pauzu, keďže u nás na SR by mi už určite naplánovali KET skôr a bolo by im jedno či mám cysty alebo nie, hlavne, že zhrabnú prašule😠 Keď sa uchytí to prvé, chcela by som poslať na genetiku to druhé aj s ďalšími nastimulovanými, prípadne ak sa u nich zmenia podmienky a bude u nich možnosť poslať na genetiku embryjka po jednom, pošlem ho tam a následne budem stimulovať.
Na to sono ideme 19.1., spomenula som to len tak, že ideme budúci týždeň, inak tak rýchlo mi Tom ešte termín nestanovil🙂. Som písala koordinátorke teraz v pondelok a do dvoch hodín som mala odpoveď aj s potvrdením na hranice😉 Sama som zvedavá čo všetko navrhne, zatiaľ mám na neho už 3 body na konzultáciu a to je len začiatok týždňa🙂
Ozaj ty keď si bola po ETe, zobrala si si dovolenku alebo PN, či v tvojom prípade nebolo treba? Ja som si prezieravo, ušetrila 4 dni dovolenky z minulého roka, tak by som ju minula keď sa vrátime z KETu.
Uvidíš po sone, či sa ti druhý mrňús 😉 nahodou v brušku ešte neobjavi, možné je všetko a máš najúžasnejší dôvod ako minúť tých 25 dni dovolenky😀

hmmm71
13. jan 2021

@janie7 No kazde CAR to berie inac. Viem, ze niekde 2 embrya naraz ani vkladat nechcu a niekde to doslova odporucaju. Marsik vklad 2 nema velmi rad, on vravel, ze najradsej by dal vzdy iba jedno, ale je to koniec koncov na klientke, ako sa rozhodne, akurat keby to z nejakeho dovodu ( vek, nejake problemy, velmi odlisne embrya.... ) nebolo OK, tak by vklad dvoch zamietol.
Koniec koncov doktori musia najlepsie vediet, ved komu uz mame v tomto verit, ak nie im.
Ale ved stvorickam by si sa nepotesila? 😀
Skoda, ze si mala na SK zlu skusenost, len bohuzial si sla do toho nespravneho centra a teraz ich ako keby hadzes do jedneho vreca, ale nie vsetkym ide o peniaze a nerobili by nieco nasilu, aby to malo znicit zdravie klientky 😉
19.1., tak to uz asi tiez pocitas dni 🙂 Drzim palce, nech nie su ziadne problemy a nech mozes vklad este v tomto cykle 🍀 Samozrejme uspesny!
Nemala som ziadnu dovolenku, iba v den odberu som uz iba lezala, ale to som bola po narkoze taka vselijaka. V den vkladu sme hned po vklade sli este na nakup a po prichode domov som zapla PC a pracovala 🙂
My sme si z minuleho roka nesmeli preniest ani 1 den dovolenky..Ostatne roky sme mohli, ale teraz to zakazali. Ale mne by sa to nikdy nemohlo stat, ja vzdy miniem vsetku dovolenku, aj 7 lekarov, aj 7 OCR 😀 Keby som mala 100 dni dovolenky, aj tak vsetko miniem 🙂
Ved potom po tom sone dam vediet, ci je nejaka zmena. Uz som v 12 tt, ani sa mi nechce verit ❤

janie7
13. jan 2021

@hmmm71 Poviem ti úprimne, po tom telefonáte čo sme mali s Tomom, mám pocit, že by pre mňa spravil všetko, aj vložil 2 embryjka naraz, ale keďže sú okolnosti také aké sú, ja sama by som mu to nedovolila, lebo mám stále na pamäti tie jeho slová😉 A čo sa týka CAR na SK, v živote by som nemenila Brno za žiadne iné, tam si pre každého doslova vážená osoba, správajú sa k tebe ako k princeznej, chápu tvoje potreby, snažia a ti prispôsobiť po každej stránke...😉 Priala by som ti zažiť, ten ich prístup, aj keď Tom nie každej sadne, keďže on povie veci na rovinu, ale krásne to vždy zaobali🙂
Vieš, ty si šťastný človiečik, že sa ti to u nás tak krásne podarilo, ale všeobecne keď hodnotím skúsenosti a lekárov v CAR tu a to som skúmala všetko možné aj nemožné, žiadne z nich sa Brnu nevyrovná. Dokonca sa koľkokrát stalo ženám, ktoré su v mojom veku, že ich otočili od dverí, že už sú staré na IVF a to podotýkam, že boli v rôznych CAR na SK, že stratili informácie o embryjkách po PK - čiže manipulácia jak hovado 😒 a ďalej sa už nejdem radšej ani vyjadrovať, nehovoriac všeobecne o lekároch tu na SK, nebyť toho že máme znamosti, tak by som tu už nebola. A asi to nebude náhoda, keď tu baby absolvujú 5 neúspešných IVF a v Brne sa to podarí na prvý šup. Normálne som sa samona...ala😀
Na Toma sa už veľmi teším😉 a áno počítam doslova už minúty, kedy bude 19.1., len dúfam, že bude dobré počasie, nech nepôjdeme príšmykom vpred😉 a ďakujem krásne za prianie úspešného vkladu a infošky🙂
S tými dovolenkami, som presne aj ja ako ty, len teraz to tak krásne vyšlo kvôli Covidu. Určite daj po tom sone vedieť, čo a ako, som už megazvedavá🙂

hmmm71
13. jan 2021

@janie7 A ja ti zas poviem uprimne, ze som sa aj vo Ferticente citala ako princezna 🙂 To, ci vyjde IVF na prvykrat, to nezalezi od centra, ani od konkretneho lekara. Ked som pri poslednej navsteve dakovala Marsikovi, povedal mi, ze to nie je jeho zasluha, ze on postupuje podla standardnych postupov a ze si mysli, ze hocikde postupuju presne rovnako, ze to, ze to vyslo, je zasluhou jedine toho, ze vajicko bolo kvalitne a v spojeni so spermiami vytvorilo kvalitne embryo. Ze toto su veci, ktore ziaden doktor na svete nedokaze ovplyvnit. A ze ked IVF nevyjde na prvykrat, tak iba preto, ze tam bol problem s parom a kvoli tomu embyro kvalitne nebolo. Ale ze sa moze skusat a ze skor ci neskor by kvalitne byt mohlo, pokial par nema nejaky zavazny problem. Takze ja to beriem tak, ze sa nam stal zazrak, ze sa nam podarilo na prvykrat. A jasne, ze kazda chvali to CAR, kde sa im zadarilo 🙂 Ja zas poznam babu, ktora bola v Brne a tam sa nepodarilo a potom dosla na Sk a podarilo sa na prvykrat 😉 A bolo jej uplne jedno, aky pristup mali, jej zalezelo na tom, aby sa jej splnil sen a ten sa jej splnil. Asi naozaj ziaden doktor ci na SK alebo inde nedokaze toto ovplyvnit.
Ale tvoje embryo bolo kvalitne, preslo aj genetikou, tak to proste MUSI vyjst! Vyjde, uvidis. Velmi drzim palce, ja ta obdivujem uz za to, ze dokazes tak dlho cakat. Ze si nesla na vklad hned, lebo sa nedalo samozrejme a boli nutne dalsie kroky. No ja som neskutocne netrpezliva a nedokazala by som tolko cakat, ako ty 🙂 Ja som vdacna, ze som bola na ET, inac by som sa asi zblaznila 🙂
Tento tyzden ma byt este vselijako, ved nam aj nasnezilo, ale buduci ma byt uz tusim OK.

janie7
13. jan 2021

@hmmm71 Samozrejme, že každý lekár postupuje podľa štandardných postupov, ale problém u našich je to, že idú striktne podľa šablón a nesnažia sa nájsť príčinu, keďže každá žena je iná. Keby Tom postupoval podľa toho ako zmýšľajú naši lekári, už mi nanúti darované vajíčka kvôli veku. Kamoška absolvovala 3 IVF na SR, jedno aj vo FertiCente a všetky neúspešne. Prišla do Reprofitu, Mudr. Koudelka je spravil úplne banálny zákrok na maternici a a kamoška otehotnela prirodzene. Vieš toto ma štve na našich lekároch.
A s tým, že každá žena chváli centrum, kde sa zadarilo, s tebou nesúhlasím, lebo aj keď to nevyjde, čo ale verím, že sa nestane😉, ostanem aj naďalej v tomto centre, lebo som tu maximálne spokojná a ver mi, že ja som veľký kritik lekárov, tak to už je čo povedať😉
No práveže, čo sa týka toho môjho embryjka, tak ono na genetike nebolo, kvôli cenniku ako to má nastavené laboraórium v Brne kde to posielajú, ale my sme mali genetiku ukážkovú🙂 Veľa žien to tiež risklo, a nemali všetky takú kvalitnú blastocystu ako ja a oplatilo sa🙂 Len Tom je brutálny detailista a v tomto prípade postupoval podľa štandardných postupov😉, keď mi to navrhol.

hmmm71
13. jan 2021

@janie7 Uz o tom radsej nepolemizujme, to by sa dalo na veeeeelmi dlho 🙂
Ked tu citam niektore diskusie ine, ako sa baby hejtuju a nadavaju si, to je hrozne. My sme tu predsa na to, aby se sa vzajomne podporovali a drzali si palce 😇
Ak je tvoje embryjko take super, tak sa mozno aj oplatilo cakat, ved na dobre si clovek pocka a pockaj, ja ti idem hned vyratat termin porodu 😀 Budes rodit 18.10. , na ten datum si nic neplanuj 😀 😀 😀

janie7
13. jan 2021

@hmmm71 Aale jasne, to by sme tu písali iné slohové práce😉 No to embryjko je síce najkvalitnejšie po morfoligckej stránke, len človek nikdy nevie či aj po tej genetickej, ale veríme, že bude perfektné aj po tej genetickej stránke, ale poviem ti všetko mi jedno nebolo, keď som čakala pri PK, koľko ich nakoniec prežije, najmä keď som mala 4.den 4 krásne morule v ideálnom stave a jedno trošku pomalšie, tak už som videla krásnych 5 blastocýst na 5. den a chvalabohu, že počkali ešte aj na 6ty deň aby boli dve😉 Aj keď Tom mi prizvukoval, nech nie som sklamaná, keď neprežije ani jedno a potom bol tuším ešte šťastnejší ako ja, keď prežili dve, hneď by išiel do ďalšej stimulácie kvôli genetike a o darovaných vajíčkach už nepadlo ani slovo😀 Len to by sme museli mať ďalších 4000 EUR navyše, tak verím, že risk bude zisk a tvoja predpoveď sa splní😉 ďakujem krásne, si zlatíčko😘

hmmm71
14. jan 2021

@janie7 Ja som sa tiez velmi bala, lebo pri poslednej kontrole pred odberom som mala iba 2 fulikuly. A vsade som tu citala, ako zeny maju medzi 10 - 20 vajicok a bola som strasne smutna a sklamana. Po odbere, ked povedali, ze nasli 3 vajicka, tak sme sa strasne tesili a ten dalsi den cakat, kedy zavola embryolog, to bol najdlhsi cas. Hlavne, ked povedal, ze zavola o 10 :00 a bolo uz 11:00 a nic, tak ja som uz mala v hlavne tie najhorsie scenare, ze ani jedno embryo nemame. A ked konecne zazvonil telefon, triasla som sa ako osika a ked povedal, ze mame 2 a ze o 2 dni mam prist na vklad, tak mi aj slza vysla 🙂 Potom pred vkladom si nas ebryolog zavolal k sebe do kancelarie a my zas obaja s muzom hned, ze cosi je urcite zle, ked si nas takto zavolal a on nam chcel iba povedat, ze ako su na tom a ze kolko chceme vlozit 🙂 Tolko stresov ako za tie 2 tyzdne som nemala ani pred statnicami 😀 Ale tak zase na statnice som bola naucena na 200 % a toto bolo nieco, na co sa vopred nepripravis...Stale neverim, ze to vyslo..
Ale zase pri mojom AMH mozno najblizsie uz ziadne vajka mat ani nebudem. Ty si mala ake AMH? Ja by som ale do darovanych asi nesla.
Neviem, preco niektore CAR maju radsej cerstve vklady a niektore su skor za PK.
Risk bude urcite zisk!

janie7
14. jan 2021

@hmmm71 Ja som bola tiež na prášky a nechcela som tomu veriť, aj som si poplakala a to som iný tvrďas😉, keď som sa na piaty deň PK dozvedela že mám iba jednu blastocystu v ideálnom stave a jednu pomalšiu, tak, že počkajú ešte do ďalšieho dňa na tú druhú. A oplatilo sa😉 No mne hneď v hlave preblysli hororové scenáre, že manipulácia s embryjkami a podobne, keď predošlý deň som mala 4 morule v ideálnom stave 😉 Dávali mi to vedieť každé ráno emailom, okrem 3. dňa, vtedy sú embryjka v kľudovom režime.
A s tou PK mi to Tom vysvetovaľ následovne: odporúča sa starším ženám, buď keď chcú dať embryjka na genetiku, ale aj bez nej lebo blastocysta má väčšiu šancu uchytiť sa v maternici ako trojdňové embryjko. A samozrejme aj všetkým ženám, ktoré majú dostatočnu zásobu vajíčok. Pre mladšie ženy, ale aj pre tie čo nemali predtým niekoľko MA, majú malú zásobu vajíčok je vhodný skôr ET.
Ja mám AMH 4.5 a keď mi Tom robil na prvej konzultácii sono, bez stimulky mi našiel 4 folíky, tak hneď zahodil myšlienku darovaných vajíčok. Zásobu mám síce dobrú, len už nie sú také kvalitné, preto okrem toho, že sme ich chceli poslať na genetiku, ale to by museli byť 3 alebo 4 blastocysty aby sa to finančne oplatilo, sme ich dali prejsť testom ohňom, čiže PK😉
Takto, mne môj gynekológ hovoril, že pôrodom by sa malo AMH zlepšiť, preto väčšina žien po prvom pôrode rodi ako samička králika😉 Takže netreba zúfať a presne ako hovoríš, risk je zisk🙂

hmmm71
14. jan 2021

@janie7 Ahaaa, dakujem za vysvetlenie, tak potom uz rozumiem.
To mas riadne AMH! Ja mam 0,44, teda tolko som mala pred 3 mesiacmi, neviem, ako casto a rychlo sa to meni. Ale napriklad nevadilo by mi, ze uz mam 2 deticky a hned potom menopauza 🙂 To by bolo dokonca idealne, hlavne, ked ja mavam moje dni take silne, ze dovidenia..Nonstop na liekoch a aj tak som par dni mimo.
Ale potesila si ma, ze po porode sa AMH zlepsi 🙂 No ved uvidime, mozno sa nakoniec zhodneme s manzelom na jedinacikovi, aj ked by som velmi chcela 2 deticky. Vsetko ukaze cas

janie7
14. jan 2021

@hmmm71 Za máličko😉 Ja by som tiež chcela dve detičky a kľudne by som išla hneď na ďalšiu stimuláciu, čo mi Tom navrhoval, už len kvôli tej srande a Viktorovi, v živote nepochopím, čo jeden chlap s krásnym hlasom a modrými očami môže so mnou narobiť😍 keby to nebolo tak finančne nákladné. Tak ale teraz som hlavne zvedavá aký bude ďalší proces ohľadne KETu a na infošky od Toma. Inak, môj muž vie Toma perfektne napodobniť, tak len čo ho spomeniem, už ho tu aj mám a záchvaty smiechu k tomu😉
A skúšala si na tú bolestivú mršku aj nieaké bylinky? Skús si pozrieť a nasadiť, samozrejme až po pôrode a keď ti znovu naskočí mrška Gynex, mne dosť zaberá a ja som mávala takú bolestivu mrchu, že som minimálne jeden deň musela preležať a žiadne tabletky mi nezaberali.

hmmm71
15. jan 2021

@janie7 Ja si dam urcite chvilu pauzu, minimalne kvoli tym injekciam, nie je to sranda pichat si to kazdy den.
No nam to zatial preplaca poistovna, takze nas to cele stalo cca 1000 eur, ak ratam uz aj lieky po zakroku.
Ja som na tu mrsku brala vzdy silne lieky, bylinky som neskusala. Uvidim, ake to bude po porode. Kamaratka mala este horsie dni ako ja a povedala, ze po porode ( ma uz 2 deti, 6 a 2 roky ), ze ani nevie, kedy pride a kedy odide, ze bolest ziadna a krv minimalne. Tak na to sa spolieham a momentalne si samozrejme uzivam, ze nechodi vobec 🙂

janie7
15. jan 2021

@butterfly333 Ahojky, ako sa darí? Dúfam, že v rámci možností stíhaš aj relaxovať😉
Dnes som volala do Repromedici ohľadne tých intralipidov a na recepcii mi povedala, že ich nepodávajú a že neklientom už vonkcom nie. Na to som povedala magické slovo Mudr.Marcel Štelcl a hneď točila inak😀 a že ma prepojí s lekárkou, že nech to skúsim prediskutovať s ňou. Avšak ona mi tiež povedala, že ich nepodávajú, no čo vo mne zarezonovalo bolo, keď povedala, že neberieme na seba to riziko. Nepamätáš si náhodou, či ti Koukal alebo kooridántorka nehovorili o vedľajších účinkoch intralipidov, lebo mna sa len v Imunovitale pýtala lekárka, či nie som alergická na sóju, každopádne to vidím na dlllhú debatu s Tomom budúci týždeň a ešte si rozmyslím či si to dám liať do seba pri tým mojich minimálnych rozdeloch NK buniek. Spýtam sa ho samozrejme aj na to či ten tvoj zápal, mohol ovplyvniť uchytenie embryjka, ale podľa mňa áno, Skúsim ešte v pondelok zavolať na jednu ďalšiu kliniku, kde viem, že ich podávaju a oni spolupracujú s Reprofitom, ale Marcel tam pred tým robil, tak možno jeho meno zarezonuje aj tu🙂 Počuj, prosím ťa tebe keď Tom vkladal embryjko, dávali ste aj embryoglue, či nie?
Maj sa krásne😉

janie7
15. jan 2021

@hmmm71 To určite, ani ja by som nešla po pôrode hneď na stimuláciu ďalších embryjok a počkám kým mi potom naskočí mrška, teda ak naskočí, lebo moja mama v mojom veku už začínala s predčasnou menopauzou ale mne gynekológ hovorí, že ja som iný prírodný úkaz a vymykám sa zo všetkých možných štatistík, v tom dobrom zmysle😉
Uvidíš, každopádne ako sa budeš cítiť po pôrode, možno sa ti to upraví ako tvojej kamoške, v čom ti držím palčáky a žiadne bylinky nebudeš musieť užívať🙂
Inak, tuším sa na mne začali prejavovať vedľajšie účinky Estrofemu a zrovna tá zmena pohlavnej túžby, ale v tom pozitívnom zmysle, tak to riešim zatiaľ horkou čokoládou😀
Pekne si užívaj tehuľkovanie a dni bez mršky😉

butterfly333
15. jan 2021

@janie7 ahoj moja mám sa fajn v rámci možností chodím behať cvičím stále no a kedy sa dostanem na vklad neviem no mne v brne o vedľajších účinkoch nič nehovorili tam mi to krásne pichli všetko ok.A pri vklade som lepidlo nemala.