Idete na IVF v júli-auguste 2020?
Dievcata, chystate sa na IVF v juli ? Auguste?
Ja zacinam stimulaciu v juli po menzese v Helios Kosice.
Pocitam okolo 7.7. Bude to moje 3 IVF.
Mam nizke AMH 0,64.
Nejake rady a tipy ? Ako sa pripravujete ?? Co beriete ??
@janie7 tiež bol pri mojom vklade super príjemný a vôbec nič som necítila verila som že sa to podarí no ja nemám šťastie no možno na.druhý krát sa to už podarí veľmi si to prajem. Tebe moja držím moooooc palčeky nech všetko dobre dopadne aby sa malinke pekne uhniezdilo 😘😘😘😘😘
@butterfly333 Ďakujem krásne, zlatíčko😘 Neboj moja, tento rok bude náš tehuľkovský, akože ja sa volám ja😉 Ozaj pýtala si sa ma na situáciu na hraniciach: na českej strane odkláňali iba kamióny a keď sme išli do Brna, tak na slovenskej strane sme si všimli, že bol niejaky policajt- tak možno pro forma, lebo, keď sme sa vracali, tak tam nebolo ani nohy 😉
@janie7 tak to je dobre no kým mi pôjdeme do Brna sa to môže ešte zmeniť.
@hmmm71 moja snáď máš pravdu veľmi si to prajem aby sa nám to podarilo do šťastného konca. 🤝
@hmmm71
@butterfly333 Taak, už nám otlačenú ruku na monitore, ako odpoveď na "ruku na to" 😉 A verím, že keď to tak krásne začalo, musí to mať najlepší koniec😉🙏😍 Počujte dievčence, keď ste si dali robil výsledky HCG hormónu z krvi, kedy ste mali výsledky? Obdeň či ešte v ten deň?
@janie7 ja som si to nikdy nadávala takže neviem ti poradiť.
@janie7 No ja som bola na krv rano o cca 8:00 a okolo 11:00 mi uz volali s vysledkom. Ale tak ja som testovala doma uz skor samozrejme, doma si test robit nebudes? Budes cakat do 10.2.? 🙂 ja idem 11.2. na trisomy a som na prasky z toho. Kolegyna bola vo 4 mesiaci a zistili jej Trisomy 18 syndrom, tak si to nechala na koniec vziat..Ja kvoli tomu ani nespavam 🙂
@hmmm71 Ja sa to pýtam, skôr z toho plánovacieho hľadiska, keď bude test pozitívny, čo určite bude😉, tak mám ísť čo najskôr na ďalšiu várku intralipidovej infúzie, čiže rozmýšlam, že ak mi to tam spravia v Brne na počkanie a aj Tom bude rád😉, že si to dávam u nich, tak nech mi rovno pichnú aj intralipid a budem to mať 2v1. Domáci test si chcem spraviť, ale čo najbližšie k 10.2. Každopádne spýtam sa aj gynekológa tu na SR, lebo čo si pamätám, tak mi info dávali obdeň, ale asi záleží aj od času, kedy krv odoberú.😉
A kolegyňka si dávala s partnerom robiť aj genetiku? Lebo čo mi hovorila naša lekárka genetiky, k syndrómu 18 a ešte k jednému, nespomeniem si na číslo- čiže keď má vývojových buniek menej, väčšinou ide o preddispozície u jedného z partnerov. Ty sa nemusíš určite ničoho báť, neboj všetko bude najsamfasa, už len preto, že ti tvoj bojovník, tak krásne a bez problémov rastie v brušku😘
@butterfly333 Počkaj a teba Tom neposlal po vklade na test? Či už si cítila, že sa embryjko vyplavilo?
@janie7 nie ja som už vedela že sa to nepodarilo
@janie7 Ja som sa chcela testovat doma uz na 7. den, ale na tvoje odporucanie som testovala az na 11.-ty 🙂 A ako sa citis? Ja som prve dni po vklade mala bolesti podbruska ako pred mrchou a straaasne ma boleli prsia. A potom som citila "pichnutie", asi sa uhniezdilo vtedy a odvtedy nic 🙂 pohoda a trva to doteraz 🙂
Ja som sa nebavila priamo s tou kolegynou, len jej sefka je manzelova sesternica, tak ona mi to povedala. Je to este cerstve, max 2 tyzdne, takze sa jej nechcem isto nic pytat. No nemala potvrdeny ten downov, ale este su dalsie 2 , kde sa babo dozije max 1 roka zivota - edwardsov a patousov alebo tak nejak..ale ako vravis, moje bude zdrave!! Musi!!!
@hmmm71 Vieš ja sa moc radšej nesledujem a snažím sa fungovať akoby som na vklade ani nebola, ale som dosť nafúknutá, cítim také pnutie a znesiem maximálne jednu kávu, včera večer som ju ani nedopila. No a včera ako som si išla ľahnúť, tak som tesne nad pupkom dostala z vnútra takú akupunktúru (pichanie) 😀, že som musela počkať v jednej polohe, kým to prejde, ale tak verím, že to pichanie vľavo príde tiež😉
Takto, downov syndróm je chromozóm naviac a to je tuším číslo 29, takže 18 je bud ten edwardsov alebo patousov . Ale tvoje baby bude určite zdravé😉
@hmmm71 A ešte jedná vec, to som sa nad tým len tak včera večer pozastavila. Pár hodín po vklade som mala, ale fakt, že pár kvapiek hnedkastého výtoku. Som si myslela, že to je asi trošku podráždenie z KETu, ale však zase to by bol výtok ružový, len to sa mi zdá zase na uhniezďovanie trošku skoro, ale možno je to naše embryjko Speedy Gonzales😀
@janie7 Ano ano, ona mala ten edwardsov. Cez vikend nam firma zabezpecila testovanie, mame to presne na cas a pozera, ze ta kolegyna je hned za mnou, tak uvidim, v akom bude rozpolozeni a opytam sa jej viac..Ale ona mala ten Edwardsov tusim. Chcem sa jej hlavne opytat, ci nejake ine testy predtym nasvadcovali tomu, ze nieco je inac, alebo ci vsetko bolo ok, az na trisomy jej to zistili..ale naozaj vsetko zalezi od toho, ako na tom bude. Mozno sa bavit nebude chciet vobec o nicom...
No ved ked si mala uz blastocystu, to je uz ako keby skoro maly hotovy clovek, tak to sa podla mna uhniezdi skor, ale 3-dnove embryo. Verim, ze to olo uhniezdenie, comu nasvadcuje aj hnedo-ruzovy vytok a a pichnutie. Viem, o com hovoris,to pichnutie u mna trvalo chvilku, ale bolo velmi velmi intenzivne. U mna ale bez vytoku. Tak uz nech je 10.2., aby si to mala potvrdene aj z krvi 🙂 juchuuuuu, este pockame na butterfly333
• a mozeme sa vsetky 3 tesit 🙂
@hmmm71 Spýtaj sa jej, či si dali robiť s partnerom genetiku, ak nie tak nech si ju na budúce určite spraviť dajú. Ak tam budú predispozície, rozhodne potom aj genetiku embryjka, teda ak sa im na druhý pokus podarí nastimulovať dostatok folíkov.
No uvidíme, čo sa s tých mojich pocitov nakoniec vykľuje, lebo že vraj po KETe može byť hnedkasté špinenie a to pichanie bolo také divotvorné, akoby ma mačka masirovala pazúrikmi a v strede, tak možno je to rozpínanie maternice, aj keď ja mám ľavý vaječník vyššie, ako som sa samozrejme dozvedela až od Toma, lebo môj gynekológ asi nemal potrebu mi to oznámiť. Každopádne teraz musim riešiť ďalšiu vec, do seba už kávu nedostanem, dnes to bol humus, mala som po nej takú plechovú pachuť a ja mám nízky tlak, tak idem pozrieť, ktoré potraviny a nápoje zvyšujú tlak😉 Želám krásne tehuľkovanie a nech ste negatívni na testoch, čo samozrejme určite budete.😉
@janie7 No lenze ta kolegyna nebola na IVF, im sa doma podarilo, s tymto problemy nemali. Iba minuly rok mali svadbu a ked sa rozhodli, ze chcu babo, tak sa hned podarilo, len to zial zle dopadlo. ..
Ja som tiez zvedava na tie tvoje pocity, ale asi je naozaj lepsie sa nesledovat 🙂
Mne kava stale chuti, kazde rano jednu vypijem. Dufam, ze to nie je u teba predzvest toho, ze budes mat nevolnosti. Snad nie!
@hmmm71 Aha, takto, tak rozhodne nech pred ďalším plánovaním tú genetiku seba a partnera skúsia, bez problémov by jej mal gynekológ žiadanku vystaviť. Ona je cca tak stará ako ty?
Veď práve, lepšie je sa nesledovať, inak tá pachuť je jedna z príznakov tehotenstva, ale ja už som tých príznakov mala toľko, že toto by už bolo moje štvrté tehotenstvo😉 Mne môže zaťažovať žalúdok aj Anopyrin, ale až po KETe mi prestáva chutiť káva. Však uvidim, čo bude ďalej. Ešte som sa pred KETom pohrávala aj s myšlienkou, že či nedať embryoglue, tak som zisťovala, že či to nie je len reklama a keď Tom zahlásil, že žiaden zázrak to nie je😀, hlavne, že tu ti to skoro v každom CAR doslova nanútia, lebo z toho majú prašule, tak som dala od toho ruky preč. No úprimne, aj keby som mala nevoľnosti, som doma, na WC to mám hneď, hlavne, že sa bude krpcovi páčit v maternici😉
@janie7 práveže po vklade sa embryo uhniezduje v ten deň alebo na druhý deň.
@butterfly333 Som fakt sama zvedavá čo to bolo, ale keď to bolo tak ako hovoríš tak si ma veeľmi potešila. A ty si po KETe v ten deň, resp. druhý deň nešpinila? Ja mám už brucho pomaly ako balón, ale neviem či to nerobia tie hormóny, tak zatiaľ ešte nič moc neriešim, ani neskúmam, len asi budem musieť viacej piť. Inak, vôbec netuším, aké by mali byť príznaky tehotenstva, každa sme iná, tak som sama zvedavá, čo mi moje telo pripraví. Neboj moja, určite sa nám to tento rok obom podarí😘
@janie7 moja ja nie ja som nič necítila ani nešpinila. No viem keď som bola naposledy tehu tak tiež hneď na začiatku to som nevedela ze som tehu tiež som mala veľké nafúknuté brucho ani rifle som nezapla takže to u teba môže byť tehu držím moooc palčeky a ja som teda z hormónov nemala nič.
@janie7 No ved oni hadam vedia a mali urcite poradene, co maju v buducnosti robit. Ja len chcem vediet, ci ked sla na testy, ta mala od nejakeho lekara z nejakeho vysetrenia podozrenie, alebo to bolo "prekvapenie"...
Ja keby som sa riadila "tehotenskymi priznakmi" iba, tak uz mam 10 deti. To ked sa par snazi, podla mna zena po tom tak strasne tuzi, ze si zacne namyslat. To sa mi tiez parkrat stalo a potom som revala do vankusa 🙂
Urcite sa krpcovi u teba pacit bude!
@butterfly333
@janie7
Ja som musela tehu leginy zacat nostit hned po vklade, lebo som bola nonstop nafuknuta, uz v 5 tyzdni som vyzerala ako v 5. mesiaci 🙂 Teraz mam sice rovnako velke brucho ako vtedy, ale nafuknute uz nie 🙂 Niekd som citala, ze v 14tt uz mozem zacat citit pohyby, tak som strasne zvedava na ten zazrak 😍
A ty motylik, ked si uz tak dlho cakala a tolko nervov a penazi do toho vlozila, tak to proste musi vyjst uz teraz! Vyjde 🙏
@hmmm71 Jasne, to opýtanie som myslela v dobrom a hlavne ako radu do budúcna, ale samozrejme oni vedia najlepšie. A s tým tehotenstvom ma naposledy poslali domov ako mätúci prípad, lebo HCG som mala tesne na hrane, tak mi fukli Agolutín a že nech počkám, čo z toho bude....aaa prišla menštruácia😉 Ja som po druhom "otehotnení" prestala radšej testovať, ale veľmi som plakala minulý rok pri PK, keď mi z krásnych 4 morúľ ostala iba jedna 5 dňová blastocysta a nakoniec potom ešte aj 6 dňová. Najväčšia sranda bola tá, že ja som tie dve 2 blastocysty videla ako neúspech a Tom ako mega úspech😀
@janie7 Ved ja viem, ze si to myslela v dobrom, len ja im zase nebudem nejake rady davat, myslim, ze od okolia toho teraz mali aj tak dost 🙂
Ja som tiez 3 vajicka a nakoniec 2 embrya brala ako nieco strasne, aj ked to nakoniec dobre dopadlo. Ale ked som citala, ako tu baby maju po 10-20 vajicok a mrazia si du buducna, az mi luto prislo. Ale moj muz vtedy povedal to iste, co si mi aj ty pisala, ze nejde o kvantitu ale o kvalitu. A kvalita bola! 🙂 To mi potm aj Marsik povedal, ze som krasny priklad toho, ze pri tak nizkom AMH moze byt kvalitne embryo aj na prvykrat ❤ Velmi dakujeme Bohu 🙏
Myslim, ze na Toma budes este dlhe dlhe roky spominat 🙂
@butterfly333 Ďakujem krásne, snáď to už dotiahnem do víťazného konca. Ja som v deň vkladu už bola v takej neutrálnej až skeptickej rovine, že tak buď alebo....a vtedy ma tak Janka aj s Tomom pozitívne naladili (najmä keď Tom mi pri dohadovaní termínu prizvukoval, že to na prvý šup nemusí vyjsť - pripravoval ma proste na všetko), že by na klinike ostala aj celý deň😀
@hmmm71 Presne tak, koľkým ženám sa stalo, že nastimulovali aj 15 vajíčok a PK neprežilo ani jedno. Ty si krásny príklad toho, že to ide aj s menším počtom, doležité je, že je embryjko kvalitné. A čo sa týka Toma, tak s ním by sme veľmi radi ostali v kontakte aj naďalej, keď to teraz vyjde. Keď sme boli na klinike ohľadne dohodnutia termínu na KET, tak som u koordinátorky sondovala, že keď sa to podari, či by išla aj s Tomom s nami na kafíčko a ona na to: to on pude rád🙂

@hmmm71
@butterfly333 Ahojky dievčence tak už mám červíčka v maternici, juuj to bola rýchlovka a Tom bol neskutočný 😘 Do troch minút som mala krásavca vloženého. Tom sa neskutočne vytešoval mojmu plnému mechúru a sliznici maternici, všetko krásne okomentoval a mi ešte zdôraznil, že tak hlladko ako pri mne, mu to malokedy išlo. Minimálne 3 krát mi poďakoval za krasne naplnený mechúr😁, bola to úplna pohodička. 11:40 sme prišli na kliniku, o 12tej ma už Tom bral na sálu. Mám z toho velmi dobrý pocit😁 Veľmi nám obaja s koordinátorkou držia palce, ešte mi stihla dnes pošepnùť, že dnes bol na klinike aj Vašek - ten moodroký anesteziológ 😍, tak, že na mňa myslela a že neprichádza do úvahy aby to nevyšlo na prvý šup, že vyjde to určite🤗
10.2. mám ísť na krv ohľadne hcg, koordinátorka hovorila, že kľudne môžem ísť tu na SK, Tom mi tak jemne naznačil, že by sme hcg mohli urobiť tiež u nich, ale veľmi by boli radi, keby sme minimálne akciu srdiečka dali potvrdiť u nich🙏
Tak končím rozprávanie o užasných dojmoch z dnešnėho KETu ďakujem Vám obom za úžasnú podporu🤗