Idete na IVF v júli-auguste 2020?
Dievcata, chystate sa na IVF v juli ? Auguste?
Ja zacinam stimulaciu v juli po menzese v Helios Kosice.
Pocitam okolo 7.7. Bude to moje 3 IVF.
Mam nizke AMH 0,64.
Nejake rady a tipy ? Ako sa pripravujete ?? Co beriete ??
@janie7 Ahaa, takze aj pre teba je to prve IVF. Tak super 🙂 Co som pocula o IUI, tak podla mna tak 1 % je uspesne, ja teda nepoznam nikoho, komu by to vyslo. My sme im oznamili, ze chceme urcite hned IVF. Ale IVF ti vyjde prve, tfuj tfuj tfuj 🍀
Takze ty stale nevies, kedy co a ako. No tie injekcie, ked sami zacali prekryvat a mala som uz 4 na den, uz mi bolo vela. Brucho same modriny. Teraz chvalabohu uz len Flaxiparine, to je na zriedenie krvi tusim. Ani som sa az tak velmi nepytala, len som ich zacala pichat. Nechcela som sa zbytocne pytat, na co vsetko je, verim im 🙂
Doktora mam Marsika vo Ferti, ale vsetky dobre rady daval v podstate embryolog a jeho meno si veru nepamatam 🙂
Tak jasne, ze muzi myslia...inak 😀 Ale v pohode, moj zase nie je taky hlupy, ja by som ani s hlupym byt nemohla 🙂 Ale tak pozriet sa pozrie, sak aj ja sa pozriem radsej na krasnu zenu ako na muza 😀
Ja som tiez na HO kvoli Covidu, predtym to firma zakazovala a 13.3. nas domov poslali vsetkych. Vsetkym nam zbalili stolove PC ( na objedmavanie notebookov nebol cas ) a dostali sme Nokiu 3310 ( na objednane tej s*acky cas bol 😀 ). Vies co, dnes som mala tolko roboty, ze som unavena ako kon a na nic ine som ani nemyslela, takze dnesny den rychlo ( uz skoro cely ) zbehol a uz ma caka len 9 dni do kontroly HCG 🙂
Ahojte baby, pochvalte sa, ako postupujete, v akej faze IVF ste. Dufam, ze budem citat same pozitivne veci 🙂 Vsetkym drzim palce 🍀
@hmmm71 Presne😉 Ja som si dávala IUI hlavne kvôli tomu, že vtedy mi ešte neboli zistené PCOs a keď som videla bývalú kolegyňu koľko má pri IVF tabletiek, tak sa mi do toho vôbec nechcelo ísť a to bolo aj jedno z rozhodnutí prečo som sa rozhodla pre Brno. Tu som mala predvyplnené pero Pergoveris na stimulku a už len Cetrotide na oddialenie ovulácie a Ovitrelle na uvolnenie vajíčka.
Dnes som mala konzultáciu s doktorkou genetiky, ako samozrejme vyjadrila sa neutrálne, ale nepriamo mi naznačila, že by tiež išla na našom mieste do KETu bez
PGT-A. Tak si zajtra ešte overím u koordinátorky nacenené úkony a definitívnu bodku dá nášmu rozhodovaniu doki 23.11. Takže budúci týždeň už budeme mať definitívny verdikt, ale pravdepodobne pôjdeme do Ketu až budúci rok.
Ako zase, Paľo je až prudko inteligentný, ani ja sa na neho niekedy nechytám a to je už čo povedať😀, ale keď sa dali do kopy s Danielou, tak mal asi momentálne zatmenie mozgu a nie a nie ho to pustiť😉
Inak ja som až prudko na chlapov, najmä keď majú brutálne modré oči, ako ten anesteziológ😉 Preto si na mňa môj muž dáva špecialne pozor, keďže on je hnedooký🙂
A ako sa cítiš dnes? Pohodička?
@janie7 Ja som mala presne tie iste injekcie, Pergoveris, Cetrotide a Ovitrelle. Akurat mam navyse este Flaxiparin na zrazanie krvi. A vlastne este mam nejake lieky, tusim na stitnu zlazu 🙂
Vas to cele teda asi vyjde o dost viac, ako by ste chceli, este ked ste k tomu samoplatcovia. Tak to musi vyjst! Prepac, neviem, co je PGT-A. Ale teda uz ta caka iba vklad, ostatne mas za sebou.
Raz darmo, srdcu nerozkazes - to skrz toho Pala 🙂
Ja asi budem trapna, ale pre mna je najkrajsi muz ten moj 😀 Naozaj. Aj ked vela ludi si to nemysli, lebo ma tvar aj telo same jazvy po chorobe, ktoru mal/ma. Ale pre mna je ❤
Citim sa ok. Prsia ma nebolia, ani vcera ma uz neboleli. Obcas citim nieco v maternici, mozno sa az teraz uhniezduju, citala som tu niekde, ze embrya, ktore vkladaju 3-ti den po odbere, sa zvyknu uhniezdovat na 6-ty den, co ja mam dnes. Strasne ma svrbi ruka, aby som si spravila test, ale zatial sa drzim 😀 Ale mozno cez vikend skusim, to bude cca 8-9-ty den. A bude negativny, poviem si, ze je to skoro. Ak bude pozitivny, budem sa tesit a zaroven bat, ci bude vsetko ok aj nadalej 🙂
@hmmm71 Tak toto je iná zhoda náhod s tými injekciami😉 Sranda je v tom, že som sa na ten Pergoveris pýtala môjho gynekológa, či mi ho nemôže predpísať na základe receptu z Brna a on spolupracuje s Gyn-FIVom a tam mu naštvaná lekárka odpovedala, lebo ma samozrejme stratili ako klienta, že oni Pergoverisom nestimulujú a že ho ani nepoznajú.
Čo sa týka tých peniažkov na IVF, ono nas to plus mínus vychádza rovnako v každom CAR, ale keďže toto máme 1. IVF, chceli sme mať istotu, že nás neodbijú a že si v kľude všetky možnosti vysvetlíme, čo Mudr. Koukal splnil moje naše očakávania (manžel naňho trošku žiarli 😉) , a tak citlivé vyšetrenia som v živote nezažila. Akurát poslednú dobu sa s ním niečo deje, čo nám predtým hovoril on, teraz sa odvoláva n a koordinátorku, je tichý, len urobil čo mal a zamával, že naschle. T😉ak mám 100 chutí sa ho na to na konzultácii spýtať, že hele, kde pak je ten Tom (on je Tomáš), čo sme poznali na začiatku😀 Ale tak musím si asi zahryznúť do jazyka, uvidím ako bude atmosféra.
To PGT-A je predimplementačné genetické vyšetrenie, ktoré nám odporúča, lebo embryjkám ženám nad 35 rokov už môžu chýbať chromozómy alebo ich môžu mať naviac, ale samozrejme žiadne vyšetrenie nie je 100 percentné. Len väčšina kliník má tento úkon nacenený po jednom embryjku a oni ho majú v sete po 4. Čiže za 2 by sme zaplatili to isté čo za 4 embryjka. Skúsim ich ešte zlomiť, či by to nenacenili ako dodatočné, vtedy to majú po jednom a bude aj ovca celá aj vlk sýty. Potom by sme čakali ešte cca 3 týždne na výsledok z genetiky, ak nie tak pôjdeme rovno do KETu.
S tým názorom na tvojho muža nie si vôbec trápna, naopak je to krásne😍 Ani ja by som môjho nevymenila za nič na svete, a keď sa mi raz niejaký chlap páči tak to poviem😉
Ešte vydrž s tým testom, viem, že to dráždi, ale trpezlivosť ruže prináša
@janie7 Ahoj Janie 🙂 O Gin Five som este veru nepocula/necitala nic dobre 🙂
Snad sa dr. Koukal ukludni a vrati do starych kolaji, lebo pristup spravi velmi vela. Mne sa vo FC strasne pacilo, ze ked mi zaviedli embrya, tak ma potom doktor chytil za ruku, ze mi velmi drzi palce. A sestricky, tak to su podla mna najmilsie osoby na svete 🙂 A vzdy, ked som tam sla, mala som strasne dobry pocit. Hlavne, ked uz som tam bola kvoli odberu a potom kvoli vkladu, tak sa so mnou rozpravali neskutocnym sposobom, az som mala chut plakat 🙂 Naozaj ludske spravanie v tomto hra tiez velku rolu, tak nech sa dr "Pekny" laskavo spamata, povedz mu, ze mu to odkazuji 😀
Ahaaa, ta genetika, jasne. Uz som si myslela, ze po tom, co tu mam nacitane, mam vsetky skratky v malicku, ale este furt ma nejaka prekvapi. Tak nech sa to podari vybavit co najlepsie. Tak ale KET teda este stihas tento rok.
OK, pocuvnem ta a s testom vydrzim. Ale uz aj dnes rano som mala velke nutkanie, ale ked preslo iba 7 dni. Este 7 dni vydrzat. Esteze mam vela roboty! Ale test je odomna vzdialeny iba na 1 meter, tak skusam vlastnu trpezlivost, ja inac nie som velmi trpezliva, ja som skor extremistka 🙂 Napriklad ked som chcela schudnut 10 kg, tak sa mi nechcelo cakat niekolko mesiacov, ale sla som do extremu a dala to za 1,5 mesiaca 🙂 Vzdy som bola extremistka. Ale teraz sa prekonam!!! Inac mam riadne akne, ja som ani v puberte velmi nemala, to asi z tych hormonov. A citim maternicu, mam pocit, ze tam tancuju. Inokedy citim vajecniky, ale teraz uz druhy den citim maternicu. Ani nie, ze bolest, ani to neviem opisat. Proste tam tancuju 🙂
@hmmm71 Ahojky, mne GIN-FIV poradil môj gynekológ, vtedy som ešte netušila, že s nimi spolupracuje a keďže som nemala ešte nič o jednotlivých klinikách preštudované a boli pár krokov od môjho gynekológa, tak som si povedala prečo IUI neskúsiť priamo tam. A jediné čo som si odtiaľ odniesla bol negatívny pocit😒
Dosť ma ale milo prekvapil ten tvoj zážitok vo Ferticente, lebo o Maršíkovi som počula a čítala, že je dosť na peniaze a keď do niečoho nechce pacientka ísť čo on odporučí, tak je to dá patrične najavo😉 Ale, kľudne to môže byť aj o sympatiách.
Ja by som bola najradšej keby bol môj IVF doktor ten anesteziológ, akurát, že by som s ním strácajúc sa v jeho modrých očiach zo všetkým súhlasila a neviem ako by na to reagoval môj muž, lebo v momente ako ma priviedol na izbu po OPU sa ma pýtal, že kto je ten modrooky fešák (podotýkam, že môj muž si nikdy nevšíma farbu očí u chlapov, takže to je echt modra😀) čo ma priviedol na izbu😀 A ja v delíriu po anestéze, som len citíla že ma niekto pevne drží, aby som udržala rovnováhu😀
Ja mám tiež roboty vyše hlavy, ale vôbec sa mi do ničoho nechce, lebo stále myslím na ten telefonát budúci pondelok od Koukala a ktorý mám paradne nabitý: o 9tej meeting, potom kaderníčka, potom Koukal - a po tom rozhovore už na nič iné myslieť nebudem, hlavne, že po tej konzultácii pripravujem jednu spoločnosť na audit😇
Ten tehotenský test ešte pekne schovaj, nedráždi😀 A nemáš také pnutie v maternici, akoby sa ti roťahovala. Len to môže byť asi ešte skoro.
@janie7 Mne moj gynekolog neodporucal nikoho, musela som si sama poradit, tak som sa obratila na kamarata na telefone 😀 Nikdy som z Marsika nemala pocit, zeby mu slo iba o peniaze, zase, ked vie, co robi a zivi ho to, tak sa necudujem. Zijeme v takej dobe, ked sa kazdy musi obracat ako vie, ja tiez pracujem s ludmi a velmi rada im pomozem, ale tiez som velmi rada, ked z nich vytiahnem peniaze za nieco "navyse" 😀 z toho som platena, ale neznamena to, ze nie som odbornik v tom, co robim a ludia mi veria. A ja som zasa spokojna s Marsikom, ked si urobi svoju robotu dobre, tak nemam problem mu za to zaplatit, ved do CAR som sla dobrovolne 🙂 Aj ked financie som nikdy neriesila s nim, vzdy iba so sestrickami a embryologom a ti mi vzdy davali na vyber a ked nieco bolo zbytocne, co sme my este chceli navyse, tak mi to este vyhovorili, ze zbytocne budem platit. A ked ma chytil za ruku a poprial vsetko dobre, dala by som mu slfeku vsetko, co som mala v penazenke 😀
No ale muz neziarli,ci? A keby ten modrooky robil vsetko " tam dole", tak by si sa nehambila? Mojho gynekologa raz zastupoval jeden mlady, vyzeral jak jeden herec, skoro som padla na zadok a povedala, ze pred ni sa teda nevyzleciem a sla som prec, lebo aj tak bola plna cakaren, ze radsej pockam, kym sa henten vrati z dovolenky 😀
Ja som dnes mala o 9:00 jeden konferencny call a o 9 minut zacina dalsi, do toho vkuse zvoni telefon, je toho vela, ale som rada, nech to vsetko rychlo zbehne. A nech je uz stvrtok 🙂 tak v pondelok sa drz, naozaj to mas nabite 🙂
test teda este nerobim, si starsia, skusenejsia, budem pocuvat -) Moze to byt aj pnutie, alebo neviem. dr mi povedal, ze moja maternica je vacsia ako normalne. Ze to nie je problem ziaden, len aby som o tom vedela. Kedy sa ma zacat roztahovat? sak uz moze aj teraz, ci? Ked su tam 2 deti, tak sa asi chce roztiahnut poriadne.
Vcera som poterala priatelov poslednu cast, ako sa im narodili dvojicky a straaasne som revala 😀
@hmmm71 Veď práve, ako som som spomínala, že mi je to až divné, že sú tam vo Ferticente takí zlatí. Lebo v GIN FIVe s odutými ksichtami najprv natŕčali ruku, že zaplať až potom niečo spravíme. A počula som to o viacerých našich CARoch, najmä v BA. Preto som úplne bola z Brna veďla, keď s úsmevom Koukal ešte odporúčal aby sme si niektoré vyšetrenia dali urobiť na SK, že je to lacnejšie a platí sa tam u nich na klinike všetko až po OPU😲
Môj muž by podľa mňa skôr žiarlil na toho vedúceho lekára - som k nemu mala pôvodne ísť, ale bola naňho dlhá čakačka, tak sa ma ujal Koukal😉 Sme čakali na vyšetrenie hormonálneho profilu už po konzultácii s Koukalom a Marcel - fešák a vedúci lekár v 1🙂 mal otvorené dvere na ordinácii a rozprával sa tam s jednou pacientkou a môj muž mi hovorí, že vyzerá ako Flynn Rider (z animovanej rozprávky Na vlásku) ten by ťa hneď.....😀 Ja som sa na Marcela pozrela, že porovnám, on sa zrazu pozrel na mňa a posunkom mi naznačil, že či idem k nemu. A ja, že nie. On na to, akože roní slzy🙂 a môj muž sa len za hlavu chytal🙂 Takže pri mne sa už naučil nežiarliť, ale občas ho to pochyti🙂
A inak, ja nie som hanblivá, takže ani pred ním by som nehambila, aj keď do postavy modelky mi chýba veľa, veď je to ich práca a pre mňa príjemešia alternatíva keď ma vyšetruje pekný chlap. Koukal, nie je niejaký že pekný, ale má veľmi príjemné vystupovanie a bol aj veľký sympaťak.☹ Ja by som si veľmi rada počkala na toho tvojho zastupujucého gynekológa🙂 Meno náhodou nevieš? Lebo keď sa mi nepodarí presunúť jedného z Brna do BA, tak mením gynekológa, lebo môj už upadá do stereotypu. Sestra mi radila, že chodí k jednému fešimu v Procare, tak možno skúsim jeho.
To pnutie v maternici nastáva niekoľko dní po uhniezdení, ale presne ti nepoviem, lebo je to individuálne. A hlavne nezabudni aj oddychovať!😉
@janie7 Su zlati, naozaj! Sestricky uplne na nezaplatenie, ked mi sli vlozit embryo, tak mi vsetko pekne ukazovala na obrazovke a potom ich podala doktorovi a nazyvala ich uz mojim priezviskom, ze malinke, drzte sa a ked potom mi ukazali na dalsej obrazovke, ze uz su v mojej maternici, tak sa strasne aj s doktorom tesili 🙂 Boli zlati, naozaj velmi ludski..Pre mna to vela znamena. Ako keby ma brali ako na pase, bez slov a emocii, ze dalsi..dalsi... a tak 🙂
Vsetci fesaci v Brne sli asi studovat na medicinu 🙂
Meno toho zastupujuceho si veru nespomeniem, ale ja chodim na Trnavku k Dr. Drabovi a ten je super. Toho odporucam. Procare cely ako je sa mi zhnusil pred par rokmi 😀
Oddychujem dost, v podstate v praci vkuse iba sedim a kukam do PC. A po robote si lahnem na gauc a nerobim nic 😀 Akurat sa dohodneme s muzom, kto vari veceru a dnes to vychadza na mna, fnuk 🙂
@hmmm71 Tak to je fakt veľmi milé a som rada, že aj u nás existuje klinika, kde s tebou jednajú ľudsky a nie ako s oslíkom potras sa, postavenom na bežiacom páse. Možno to bude tip do budúcna😉 A aj ja to veľmi oceňujem.
Mne sa veľmi v Brne páčila príprava na OPU, všetci nastúpení v pozore akoby čakali na kráľovnú a bola tam sestrička, ktorá ma začala pripravovať na zákrok a zároveň telefonovala a keďže anesteziológ ma poriadne nepočul, tak zahlásil, že "Tak poprosim ješte jednou" a ja som si v tom okamihu spomenula na repliku z Fontány pre Zuzanu 2, kde Haberu učili tancovať a tam ten baleťák zahlásil: Nozička na horu, pojedem ješte jednou😀 Koukal prišiel trošku neskôr, keď ma už anesteziológ začal "spracovávať", tým štýlom, že vy dvaja si už prestaňte hrkútať, ja som už tu a začal mi mávať🙂 No mala som zábavu storočia🙂
Ďakujem krásne za tip na gynekológa, prezerala a preverovala som si ich tam všetkých a mne sedí asi najviac ten Matúš Chuda, síce vyzerá ako macko Puh, ale však aj ja tak budem vyzerať keď budem tehotná😉 Ani mne Procare nesedí, ale už dávnejšie som tam mala jedného úžasného gynekológa, na ktorého nedám dopustiť, len už išiel do dôchodku a potom som dostala takú rachétľu, že som odtiaľ utekala kade ľahšie☹ Ten gynekológ čo so som myslela sa volá Matej Bohmer a vyzerá na môj ročník, tak uvidím, kde sa nakoniec presuniem.
Dúfam, že večera sa podarila najsamfasne🙂 My sme s mojim mužom dohodnutí, že ako náhle budem po vklade, tak varí už len on. Tak to som fakt zvedavá😉
@janie7 Ludsky pristup spravi vzdy z celej veci nieco pozitivnejsie 🙂 A este, ked je to vtipne, ako v tvojom pripade, tak o to lepsie 🙂 Mne vtipne pred odberom nebolo, lebo som sla prvykrat do narkozy, ale na mne sa museli riadne bavit. Sestricka mi povedala dobru noc a ja som jej povedala, este nic nerobte, ja este nespim! vsetci sa zasmiali a viac si nepamatam...
Macko PUH je nahodou super 😀 ako decko som ho zboznovala.
Veceru nakoniec varil manzel a bola skvela 😀 Ako vzdy vsetko jedlo od neho, preto som od svadby dala 20 kil hore 😀 Ale 10 z toho som uz dala aj nazad dole. A teraz je mi to jedno, som pripravena pribrat, ak naozaj budu dvojicky, tak budem ako slon a tesim sa na to.
Dnes bol v telerane Dr. Harbulak, neviem, z ktoreho CAR, ale citala som tu aj o nom na konikovi niekde a rozpraval teda o IVF. Ake skor rozpraval o tom, ze baby po 20-tke by si mali nechat odobrat a zamrazit vajicka pre buducu potrebu. V mojom veru teraz, ked sa nad tym zamyslim, ze je fajn vec, ale ked si predstavim, ked som ja mala 20, tak som teda ani zdaleka este nechcela deti...
Dnes rano ma v maternici brutalne pichlo. Trvalo to iba par sekund, no myslela som, ze odpadnem. Stale chodim na WC s malou dusickou, ci nahodou nezacnem krvacat..ja som stale cyklus mala 26-28 dni, vacsinou tych 26, takze zajtra by podla spravnosti mala dojst, co samozrejme necakam, ze dojde, NESMIE!
@hmmm71 Veď to a bohužial na vačšine našich kliník ten ľudský prístup chýba a pred narkózou si super zareagovala😉 Toto bola moja druhá narkóza, prvú som mala pri operácii slepého čreva a na CTčku po operácii som potom chytila alergiu na jodóvitú kontrastnú látku, A keď som si už líhala na kreslo pred OPU, inak také by som chcela mať doma, bolo bohovské🙂, tak sa ma anesteziológ pýtal, že či nemám strach, že ma môže držať za ruku a ja na to, že strach nemám, ale za ruku ma držať môžete🙂 Zrazu zmizol pod to kreslo, čo sa rehotal a celú dobu ma potom držal za ruku, ešte aj ihly otváral zubami🙂 Ja mu ešte hovorím, keď sme preberali alergie, že mám alergiu na tú jodovitú kontrastnú látku a on zabodol do mňa tie modré kukadlá a hovorí mi, že to sa vôbec nemusím báť. Zo mňa mala ale sestrička a môj muž prdel po anestéze, lebo ja som bola úplne mímo, mi hovorí, že ľahnite si na bok, zmerám Vám tlak a ja, že uhmm a buch ľahla som si na chrbát, tak povedala, že príde neskôr😀
My to máme v domácnosti tak, že ja varím a môj muž pečie, tak keď budem tehotná to bude fakt zaujímavé🙂
Harbulák je z GYN-FIVu, akože neublíži, ale mne nie je sympaticky. Ja keď som chodila na univerzitu, tak môj bývalý chcel už vtedy mať so mnou deti, že sa o nás postará a také tie rečičky, je odo mňa ale o 8 rokov starší. Ja som vtedy o tom nechcela ani počuť a keďže to je bývalý model, tak náš vzťah aj tak dopadol☹
To pichnutie v maternici je dobré znamenie, držím silno palce, nech zajtra mrška nepríde a ani nasledujúcich 9 mesiacov😉 Ozaj a Vy ste mali niejaký problém, keď ste išli na IVF, či len ako u nás, že sa nedarilo?
@janie7 Ja som vdakabohu narkozu nikdy predtym nemusela podstupit. Mam za sebou len plastiku usi, lebo do 18-tky som bola ako dumbo, ale to bola iba lokalka a dr mi cely cas hovoril, co robi. To bolo na tom asi najhorsie, ked mi detailne opisoval 😀
Ako sa vola ten anesteziolog? Chcem si ho vygooglit 🙂
Ja som pred mojim muzom nemala ani 1 taky vztah, v ktorom by som chcela deti. Teda 1, ale to bol iba taky polrocny ulet s mexikancom pri studiu v zahranici 🙂 Och, na neho budem spominam navdzy..Hlavne, ked sme sa lucili na letisku, obaja sme revali, povedali sme si, ako sa velmi lubime a potom kazdy nasadol do svojho lietadla a uz sme sa viac nevideli..ani sme si len napisali, ani nic. Este som ho chvilu sledovala na FB a ked tam zacal mat fotky s inou babou, tak som ho zmazala 😀
Ty si chodila s byvalym modelom? To ale muselo byt tazke..Ja som nikdy nechcela vyslovene krasavca, po ktorom by slo dalsich milion bab. To je potom tazke, naozaj. Ale ved si nasla muza, ktory sa o teba stara a aj ked nema modre oci, aspon napecie 🙂 No tak budes v tehotenstve jest iba kolace no 😀
Musim sa priznat, dnes som si so sebou na WC zobrala test, aj som ho vybabila z krabice a potom hned som ho dala nazad do krabice, ovladla som sa, som silna 😀
My sme nijaky specialny problem nemali, iba moje nizke AMH, co sme zistili vlastne az po dohode IVF. Povodne sme do toho sli s tym, ze budeme samoplatci, nakoniec sme teda nemuseli. Manzel ma ukazkove spermie a ja mam prechodne vajecniky, pravidelny cyklus, pravidelnu ovulaciu..Po roku a pol snazenia sme si povedali, ze uz sa nam nechce cakat 🙂 A mali sme nasetrene na to, tak sme si povedali, ze prirodne by sa nam mohlo v pohode zadarit, ale mozno by to trvalo aj dalsie mesiace ak nie roky...A netusila som, ze 3 tyzdne odvtedy, ako sa rozhodnem a napisem im, ze uz budem mat tie embrya aj v sebe 🙂
@hmmm71 😀 No pekne a videla si teraz nedávno išlo nové hrané spracovanie o Dumbovi. Môj ocino sa strašne smial, keď sme sa ešte dááávnejšie fotili s Lašákom na Zlatom puku na mojej sestre, lebo je dosť odstávajú uši a keď tak spolu stáli pri sebe, Janovi odstávajú, že mega🙂tak mi pošepol, že by si mohli založiť aerolinky😅
Čo sa týka toho anestezilóga, tak jeho meno by som veľmi rada chcela vedieť aj ja, ale ja som v tomto smere ako Pali, nemám vôbec pamäť na mená, tuším sa mi predstavil ako Martin, ale ruku do ohňa za to nedám☹ A to vieš, mal na sebe rúško, taku tú sterilnú čapičku a len mu tie modré oči na tvári svietili a má krásny hlas: ja nenávidím tie priteplene vykastrovance😀 Ešte viem, že mu trčali šedivé vlasy z tej čiapky, ale nevyzeral staro. Tak som googlila aj ja, ale teda fakt neviem, ktorý by to mohol byť, lebo na stránke kliniky nie je spomenutý. Skúsim sa tak premostením nepriamo spýtať Koukala, alebo koordinátorky lebo mi z hlavy nejde von😉
Ohľadne, toho môjho ex, tak ja som sa s ním dala dokopy, aby som zabudla na moju veľkú letnú lásku, jedného Moraváka😉 Pôvodne som chcela chodiť s jeho kamarátom, ale tak sa to nieako zamotalo, že som začala chodiť s tým mojim ex🙂 Ako ja tiež nechápem, čo sa takí pekni chlapi na mňa lepia, ja som krpatá a vekovo vyzerám na 30🙂 Ale tak, zase mi to imponuje. Preto aj ten anesteziológ hľadel na ten formulár, že či je ten vek vyplnený správne, a to tým štýlom, že pozrel na mňa, nechapajúc znovu na ten formulár, zase na mňa a že to vážne?😉
Tak tie zákusky sú mi už v tehotenstve predurčené. Ako môj muž, je tiež veľmi pekný, keď sme sa spoznali tak sa dosť podobal na Paľa 🙂 Len sa mu nechce cvičiť a miluje sladké, takže chytá tie pavúčie krivky😉
No nízke AMH je presne jedným z primárnych dôvodov, prečo ísť na IVF, takže ste sa veľmi dobre rozhodli a ten test odporúčam spraviť najskôr za 2 dni🙂
@janie7 Dumba som videla tak na pol oka, bolo to tusim 2 tyzdne dozadu cez vikend a hrali sme popri pozerani sipky a kedze som mala 2 dni do odberu, tak som ste chcela rychlo vyuzit sancu sa opit 😀
Ja som tiez praveze na stranku kliniky sla a veru ziadneho krasavca som tam nenasla 😀
Ja si nemyslim, zeby som bola nejaka krasna, dokonca si vacisnou myslim, ze dost vlastne dost skareda, ale na mna vzdy chlapi dost leteli, vela chlapom som zlomila srdce mojim odmietnutim 😀 No ale v 40-tke vyzerat na 30, tak to klobuk dole!
Takze svojho muza si si vybrala, lebo sa na Pala podobal ? 😀 On o tom vie?
Ten moj hral 18 rokov aktivne hokej, nemal ani gram tuku, vysportovany, ale to bolo predtym, ako som ho stretla 😀 Teraz ma pupok velky, ale to kvoli chorobe, ja mu uz 5 rokov picham injekcie. 5 rokov dozadu lezal na Jiske a doktori mu uz nedavali velku sancu, ale jeho chut zit bola silnejsia a utiekol doslova hrobarovi z lopaty. Vtedy nic nejedol a ked uz siel do nemocnice, bol kost a koza. Potom zacal papat viac a viac a teraz ma riadny pupok, ale mne je to jedno, hlavne, nech je zdravy. A mne sa pacia chlapi s pupkom, chlap predsa nemoze byt chudsi ako ja 😀
Ja som pred vchodom na CAR ani netusila o nejakom AMH 🙂 Moja sestra ma 38 a tvrdi, ze na deti ma este cas..ako halooooo. Ja teda jej nic nehvorim, sak je dospela, ale o tom AMH jej poviem, ked bude tehotenstvo potvrdene, inac rodina ani netusi, ze sme do toho sli. teda svokra hej, ale ta je skor kamoska ako svokra 🙂
Ok, test nerobim, aj tak o chvilu ideme prec. Ozvem sa teda az v pondelok, to uz budem aj po testovani ( spravim v pondelok rano ) a to uz budem teda aj vediet, co s mrchu, snad ma neprekvapi cez vikend. Tak pekny vikend, ked budem pisat v pondelok, uz budes mat novy uces, snad nie kvoli Koukalovi 😀 A dobre spravy v pondelok zelam.
@hmmm71 A pozerala si stránku Reprogenesisu? Lebo Koukal, ako som už spomínala, nie je fešák, on je príjemný sympaťák, ale Marcel Štelcl alias Fllynn Rider sa ti nepáči?😉
A asi som vygooglila toho anesteziológa, úplne čírou náhodou, ale meno Viktor má od Martina dosť ďaleko 😀 Akurát mi nesedí k nemu mesto, lebo som ho našla pod Hořovicami a nie pod Brnom, jedine že by sa presťahoval. Ale môj muž mi to potvrdil, že by to mal byť on so slovami "ten úhrančivý pohľad, to musí byť on" 😂 Takže meno je Viktor Dibusz, poslala by som ti aj fotku, ale neviem či by to nebola reklama a nezrušili ju, lebo google tam pod jeho menom vyhadzuje rôznych lekárov😉
Ono s tým mojim mladistvým výzorom by som ti vedela rozprávať historky ako napr. keď som v 26ke išla na Plitvické jazerá na detský lístok alebo mi tuším v 28ke nechceli predať šampus a pýtali odo mňa občiansky🙂
Áno, môj muž to vie, že som s ním začala chodiť aj preto, že sa podobal na Paliho😉, ale vždy to bral s nadhľadom a minulý rok mi dal geniálny darček, keď sme sa s Palim mohli stretnúť osobne.
Chuďatko tvoj manžel, ale viem sa plne vžiť do toho čo cítil, ja som sa mala pôvodne podľa lekárov dožiť iba 15tich rokov a za posledné roky som najzdravší človek v našej rodine. Srdečne pozdravujem manžela👍 A presne, zdravie je najdôležitejšie.
Rozhodne sa nejdem strihať kvôli Koukalovi, nejdeme mať konzultáciu cez Skype aj keď by to bolo podľa mňa praktickejšie, ale Marcel by stál za hriech😀
Želám krásny víkend a v pondelok pozitívny test 👍
@janie7 Ahoj 🙂
Stranku som pozerala, no mozno nazivo obaja vyzeraju uplne inac, ale na tych fotkach sa mi veru ani 1 nepaci 🙂 Ale ved 100 ludi, 100 chuti, kazdemu sa paci nieco ine 🙂 Ja som skor na "exoticke" tmavsie typy 🙂
V 26-tke na detsky listok 😀 Pobavila som sa. Kokos..Musis vyzerat naozaj super 🙂
Ty uz o chvilu budes mat novy uces a potom telefonat..Drzim palce!
Ozaj, aby som nezabudla, mrcha nikde a test samozrejme pozitivny 🙂 Ziaden duch, ale riadne kolajnice 😍
Vo stvrtok idem teda na potvrdenie HCG a potom budem cakat na sono a potvrdenie ❤
Manzel odchadzal dnes do prace s tym, ze si ide hladat este jednu pracu 😀
Daj vediet, ako si dopadla dnes a dobre vybav aj ten audit!
@hmmm71 Ahojky, no vidíš, ja som to tušila, že si tehotná, lebo to pichnutie znamená uhniezďovanie. Teším sa s tebou👏, už len nech HCG stúpa.👍
Inak, aj ja som na tmavých chlapov, ale Marcel má u mňa výnimku🙂 A áno, v
skutočnosti je krajší a obaja majú okolo 190 cm.
Strašne sa mi páčil, keď ešte žil, aj sme sa stretli a celú dobu vyrušovali pri odovzdávaní cien Zlatého puku, Miro Hlinka a z tých vlasáčov, keďže sa mi páčili a aj stále páčia vlasáči Marek Uram.
A dnes ten telefonát s Koukalom, to bola prča ako hrča. Škoda, že sa to nedalo nahrať. Ja som si totiž neuvedomila, že mám mobil na ticho a nemala som zapnuté ani vibrovanie. Tak si ťukám do počítača a čakám: 5 minút nič, 10 minút nič....ja naštvaná, že zase zabudol, zrazu mi môj muž volá, som sa náhodou tou stranou pozrela na display, že mu volal Koukal, že mu nedvíham, pozrem do mobilu a 4 neprijaté hovory😂 Tak, že mám čakať, že za chvíľu bude volať znova: Do minúty mi zvoní Koukal a že: Ja jsem nevedel, či mi koordinátorka nedala špatné číslo, když mi to neberete🙂 Tak som mu pekne porozprávala, ako som ho "vnímala" po anestéze a on v rehote, že Žiiiš Maria to jsem netušil....., rozprávali sme jeden cez druhého a keď sme prestali, aby sme sa aj vnímali, tak ticho naraz, mi hovorí povídejte a ja naňho Vy hovorte.....😂 No ale dohodli sme sa na tom, že skúsime teda KET, so vsetkými možnými vymoženosťami cez Embryoglue, Intralipidy a podobne bez PGT-A zatiaľ. On mi hovorí, že sa to dá stihnúť aj v decembri, keď mi dobre naskočí mrška, ale už by som to asi neznásilňovala a nechala to na január, aj čo sa týka financií. Ešte som ho poprosila či by mohol robiť vklad on, maximálne tak Marcel, tak sa zasmial a že bude sa snažiť aby tam bol on, že príde kvôli mne aj keby bol nemocmý😀. Ale, že sa striedajú s Marcelom, takže jeden z nich to určite bude. Inak, má veľmi pekný hlas po telefóne a konečne som ho znovu zažila v takej tej uvoľnenej nálade, možno si niečo hrkol😅
Prípravu na audit sme nakoniec museli presunúť, lebo klient nestíhal, takže sme si s Tomášem mohli hrkútať dlhšie😉
Užívaj si prvé dni ťehuľkovania, držím silno palce nech HCG stúpa a nech budú dvojičky zdravé😘
@janie7 Dobre ranko 🙂 Uz to zacina, zacina mi byt vselijako, cakam, kedy sa dostavia ranne nevolnosti 😀 Momentalne som v stave, zeby som zjedla aj slona. Vkuse som hladna, je to mozne? Sak takymto tempom budem mat 100 kg este v prvom trimestri 😀 Okrem toho mam iba krce. Nie casto, iba parkrat za den a trvaju par sekund, ale su teda riadne silne.
Mne sa strasne paci Elyas M'Barek z F*** you pani uciteli.
No pekne, tak dlho cakas a vies aj presny datum a potom nedvihas 😀 Budes teda cakat do januara? To vydrzis? Tak snad bude robit vklad on, nech je ti prijemne 🙂 Som rada, ze si opat mala dobry pocit z neho, ako sme sa bavili, je to dolezite.
O dva dni idem teda na krv a vsade googlim, kolko ma byt to HCG,ale vsade pisu inac. Niektori pisu, ze aj 50 staci, len nech to rastie a dalsi zase pisu, ze aj 1000. A teda pri dvoch by malo byt este viac. Tak som zvedava. A hlavne sa tesim na sono a ked budem pocut srdiecko, lebo zatial si to cele az tak neuvedomujem 🙂 Ale uz som si vyratala termin porodu, 4. augusta 😀 Pri dvojkach teda asi urcite v juli, ja sa najviac tesim na posledny den v praci. Som tam 8 a pol roka. Som spokojna, bavi ma to, aj plat mi za tie roky pekne narastol, ale uz sa mi proste nechce 🙂
@hmmm71 No servus🙂 S tým jedlom sa vôbec nemusíš trápiť, však ješ min za dvoch a keď sa potvrdia dvojičky tak za troch😉 Ak by si mala veľké bolesti, kľudne si môžeš dať Paralen, ale pozor NIE Ibuprofén. Ale samozrejme, treba si to ešte overiť u lekára, ale keď sa to dá vydržať, tak ideálne bez všetkej chémie.
Ahaaa, takže ty si až takto na tmavých😀, Elyas je feši, ale na môj vkus nízky, he, mám čo hovoriť s mojimi 155 cm😉 Môj muž má 186 cm, takže sme ľahko zapamätaľní 🙂
Ten hovor s Koukalom, sa nám teda dobre vrije do pamäte, ešte v noci sme sa na tom rehotali, že aká je Koukal maska, lebo keď volal môjmu mužovi tak bol striktný až naštvaný, že čo mu nedvíham, tak ja už som sa pripravovala, ako to zahrám do outu a keď volal so mnou, tak tón hlasu milený, že Dobrýýý den, ako deduško Večerníček😉 Ono, čo sa týka toho termínu KETu, tak už keď to išlo tak pekne, tak to nechcem znásilňovať, keďže sme to s Tomem rátali tak, že do 19. decembra by bol vklad, za predpokladu, že mi mrška príde ako má, ale tá stimulka mi rozhasila cyklus, takže pochybujem, a na prelome mesiacov by som išla na krv k nemu. Ale zase vieš, keby nastali komplikácie, tak cez sviatky sa mi na pohotovosť nechce chodiť, aj keď mi môj gynekóg stále hovorí, že mám maternicu ako 30 ročná, že to ešte nevidel🙂 Ale to prečo neviem otehotnieť, to mi nepovedal☹
S tým HCG si nelám hlavu, každý píše niečo iné, ja som tuším mala raz hodnotu 45 a už vtedy mali dilemu či som tehotná alebo nie. Poslali ma domov ako mätúci prípad, nech počkám či bude stúpať😀
Keď už budeš počuť srdiečko, to už budú tie najúžasnejšie mamičkovské zážitky. Držím silno palce, pekne papaj😉 a hlavne nech budeš mať vo štvrtok najsamfasné HCG a sono😉
@janie7 No zevraj nie je dobre, ked zeny si myslia, ze musia jest za dvoch. V prvom trimestri vraj sa ma pribrat 1-2 kg 🙂 Ale vies co? Ja som stale bola na nejakych dietach a stale som sa obmedzovala a teraz jem po veeeeeelmi dlhej dobe vsetko zaradom a neviem sa dojest. Normalne by som vkuse jedla. Teraz som bola zvyknuta ranajkovat o 10:00 najskor a dnes som sa zobudila po 5:00 a myslela som, ze si odhryznem z muzovej ruky, lebo bola nablizku 😀 Neviem sa ovladat. Fakt 🙂 Toto sa mi este nestalo..
Aj keby som umierala od bolesti, nic si nedam 🙂 Ale nie, viem, ze Paralen je OK teoreticky, ale tak tie krce silne trvaju chvalabohu par sekund. Taky krc, ze ma az ohne celu a po chvilke je prec 🙂 Da sa to prezit
Tak musite byt pri tom rozdiele vyskovom naozaj zamapatatelni 😀
Ahaaa, no to mas pravdu, ze riesit nebodaj nejake komplikacie medzi sviatkami by nebolo moc fajn :-/ Tak naozaj radsej pockat, ved januar je tu hned. To je take "slovenske", ked ti doktor nevie povedat, co tvoje vysledky znamenaju...Ja som sa raz cela vyhadzala z orechov ( zjedla som naraz asi 2 kg vlasakov ) a to bolo strasne. Pupaky po celom tele a svrbeli jak slak. Sla som na pohotovost a doktor mi povedal, ze to si musi odfotit, ze to este nevidel...Tak ma vtedy napadlo, ze" Ak si predstavim, aky som ja inzinier, tak sa bojim ist k doktorovi...". Kto ti ma dofrasa pomoct, ak nie lekar... :-/
Vo stvrtok mam asi iba krv, sono podla mna este riesit nebudu. Som podla mojich vypoctov na zaciatku 5 tyzdna. Na sono je este skoro. Neviem teraz, ci ma uz rovno poslu k mojmu dr alebo este pridem k nim..Neviem, ako to funguje presne.
@hmmm71 Ahoj🙂Ako si dopadla na krvi, ešte asi nevieš výsledky, či? Neviem, či sa už aj sono teraz robi, no mne môj gynekológ robil sono a mrška mi meškala tuším iba 10 dní. No ale, že už ti chutí aj mužova ruka, tak to je sila😀 Sa meníš na kanibala😉
My sme si včera robili prdel s mojim mužom ohľadne toho embryoglue, že Tomovi poviem aby mi tam hodil rovno Chemoprén alebo Kanagon a môj muž na to, že len ho prosím ťa pred vkladom nerozosmievaj, lebo ako ti ho tam vrazí, tak ti rovno vypadne😅
Koukal mi zatiaľ ešte neposlal ďalši protokol, ešte sa asi nespamätal po tom našom telefonáte🙂 , ale vyhovuje mi to, keďže ďalšie úkony a tabletky by sme platili až po ďalšej výplate.
Ja keď som chodila s mojim ex, tak to bola samá dieta, fitko, hory, motorky..., lebo ma všade vláčil po kadejakých jeho meetingoch a keď mi chcel kúpiť 14 cm vysoké sandálky ku šatám, mu hovorím, daj ma dole, mne je z tej výšky zle😉 A to som mala vtedy vydretú postavu, lebo na mne vidno každý gram navyše.
A môj muž úplný pohoďak, ten je nešťastný, keď trošku schudnem, lebo už ma nemôže chytať za faldičky😀
Ja stále tvrdím, že s tými našimi lekármi, je to strašná bieda, mne operovali slepé črevo až na tretí krát, lebo sa nevedeli rozhodnúť či je to oblička, alebo slepé črevo. Normálne nado mnou stáli a hlasovali. A prvý krát, keď som bola na pohotovosti, tak ma hospitalizovali na mužskom oddelení, lebo ženské už bolo celé preplnené 😒
@janie7 Ahoj, no HCG som mala vo stvrtok 1120 🙂 Volali mi este doobeda. Len som sa strasne zlakla, ako vzdy, ked mi ma ist ihla do zily a z jednej ruky nebola ani kvapka krvi, tak musela ist do druhej a tam len strasne malicko a ani nevedeli, ci to bude stacit a ze mozno budem musiet prist na dalsi den znova 😀 Ale chvalabohu netrebalo..Sla som riadne dopichana domov, ale proste odber krvi je pre mna najhorsia vec na svete 😀
Sono nerobili, akurat ma objednali na ultrazvuk na 10.12., vtedy sa pozru, ci je vsetko ok a tam, kde ma byt a potom uz pojdem k mojmu dr. Dufam, ze buduci tyzden uz budem pocut ❤
Ten vlci hlad ma stale drzi. Ale vzdy som sa prezrala tak, ze mi az zle bolo, tak uz si radsej davam male porcie a viackrat 🙂 Stale cakam, kedy sa toto cele premeni na nevolnost, ako vsade citam 🙂
A ty uz teda mas nejake info, kedy co a ako?
Predtym som tiez mala chalana, ktory chcel, aby som bola ako modelka. Bola som naozaj vymakana, ani gram tuku a potom zacal tak ziarlit, az ma zmlatil a bol koniec rozpravky 😀 Podotykam na ziarlivost nemal ziaden dovod, ale on bol celkovo psychopat. Moj muz je tiez nestastny, ked chudnem. On nema rad vychudnute, pri nom sa stale drzim + 10 kg cca v nadvahe 😀 Raz som pri nom schudla dost a bol nestastny, ze ked este kusok schudnem, ze sa radsej mozem pobalit. Ale to je super, preco by sme mali za kazdych okolnosti vyzerat ako modelky? Dobre sme si nasli!
K slovenskemu zdravotnictvu sa vyjadrovat nechcem radsej, skoda slov.
@hmmm71 Ahoj, no vidíš, to HCG máš krásne, paráda🙂 Ozaj a bolia ťa aj prsia, či ani nie?
Moja zlatá, ty si ako môj muž, keď mu brali v Brne krv, kvôli vyšetreniu pohlavne prenosných chorôb, tak až na tretí krát sa to podarilo, ale samozrejme s úplne iným prístupom ako u nás, ešte sme to aj na srandu obrátili. Za to, ja mám ukážkové žily, ja sa ešte strašne rada na to dívam, jedinú vínimku som spravila, keď mi Viktor- ten modrooký anesteziológ, pichal injekciu proti bolesti a anestézu. Tu sme udržiavali očný kontakt ako Richard Gere s Juliou Roberts vo filme Nevesta na úteku😀 Ale poviem ti, on je iný macher, tuším, že len raz sa pozrel na žilu a potom už iba stále mne do očí😉
Inak, mne tá stimulka tak rozhádzala cyklus, že ja som vôbec tento mesiac ani menzes nedostala. Ale v októbri rovno dve, to sa mi fakt ešte nestalo. Tak dúfam, že sa mi v blízkej dobe nakopne, nech nemusím ísť na vyvolávačku.
Koordinátorka sa mi zatiaľ ešte neozvala, tak dúfam, že Koukal od smiechu z nášho telefonátu nespadol zo stoličky😉, Počkám ešte do konca tohto týždňa a potom jej skúsim brnknúť, kebyže nič. Ale my sme sa priebežne s Tomem dohodli, že skôr január prichádza do úvahy na vklad, tak mám ešte relatívne čas, len už som nastavená tak, že možno vklad bude robiť Marcel. lebo vôbec netušim ako mi vyjde vklad kvôli ms. Jedine, žeby Koukal zrušil dovolenku v januári kvôli mne😀
Inak, ja som mala vždy "šťastie" na žiarlivých chlapov, aj môj muž na mňa brutálne žiarlil, keď sme spolu začali chodiť, ale tak vtedy mal aj dôvod, lebo mi vkuse vyvolával ex, nech mu odpustím a nech sa k nemu vrátim. A žiarli stále, ale teraz tak zdravo a vždy to obrátime na srandu.
@janie7 Len aby to HCG pekne rastlo 🙂 Praveze ma prsia ani moc nebolia. Prve 3 dni po vklade boleli sialene a teraz takmer vobec. Mozno minimalne.
Ze pozerat sa, ako ti beru krv 🙏 Tak to NIKDY 😀
Anesteziolog si asi velmi dobre uvedomuje, ze v jeho ociach sa zeny stracaju 😀 Mne bol anesteziolog cely cas chrbtom, iba sa ma par veci pytal, ale vsetku robotu robila jeho sestricka.
S tym cyklom no to su teda take veci, co neovplyvnime :-/ To ma mrzi, ze sa ti to takto rozhadzalo..Snad sa vsetko upravi, aby ti aj plany na vklad vysli podla tvojich predstav 😉
Ja som mala tiez vsetkych ziarlivych, ale pokial to bolo v norme, tak je to OK, sak zdrava ziarlivost je normalna, ale ked ta frajer uz nepusti ani s kamoskami na kavu, lebo vedla pri stole mozu sediet nejaki cudzi chalani, ktori ma vsetci budu chciet pretiahnut, tak to je uz cez 😀
@hmmm71 Ja verím, že ti HCG bude rásť mega rýchlo a som zvedavá či toho 10.12. budú srdiečka dve😉
Ono, ja som pôvodne chcela ísť študovať medicínu, takže tieto veci mi problém vôbec nerobia, len ako mi išla perfektne biológia, tak som nenávidela chémiu.
Ako čo sa týka toho Viktora, inak je to pán primár, takže elita😉 ak by som mala ísť niekedy ešte na OPU, verím, však, že budúci rok sa pošťastí vklad na prvý šup, tak rozhodne iba k nemu🙂
Na druhej strane som ale zvažovala, že prečo na vklad neskúsiť aj Marcela, akurát sa obávam, že pri ňom by sa mi od smiechu tak natriasala bránica, že by sa ani do matrnice nevedel trafiť, on je strašný showman. Takže ideálne ich mať na vklade oboch😀
Inak, to je také typicky slovenské, keď sa ti anesteziológ otáča chrbtom, keď s tebou komunikuje😠, ešteže tam boli tie sestričky.
Aaaa, práve mi dorazil liečebný plán, takže mám Estrofem a Utrogestan. Akurát, že tam nevidím recept od Marcela na Utrogestan. No musím im tam zajtra zavolať, že čo to tam majú za bordel😀
Maj sa krásne a udržuj pozitívny mód👍
@janie7 Mne sa toto cele uz nechce absolvovat a kedze deticky chcem 2, samozrejme babu a chalana 😀 Tak to proste teraz MUSI vyjst presne ta, ako som si naplanovala! A tak aj bude, uvidis. 10.12. ti to potvrdim.
Mas moj obdiv, ze si chcela tu medicinu dat..Ja som vlastne nikdy nemala ziaden ciel, co by ma bavilo a co by som chcela robit, mna vlastne v skole nebavilo nikdy nic 😀 Mozno zemepis, aj som cosi pocestovala. Vzdy som chcela vlastnu cestovku, ale pozri, prisla corona a cestovky krachuju..Ja som studovala nieco uuuuuuplne ine ako teraz robim. To, co som vystudovala, ani neviem, co presne by som robit mala, podla mna to bolo prilis vseobecne a 90 % profesorov boli stari dedkovia, ktori nam z uciva nehovorili nic, iba pribehy zo zivota. A prislo skuskove obdobie, dali nam testy a vsetkym nam aj rovno diktovali odpovede. Asi je to smutne, ale mne to vyhovovalo, kedze som nestudovala ziadnu medicinu, ani ziadne pravo ani nic dolezite...menovat skolu ani odbor ani mesto nebudem, este by to tu niekto videl a zobrali by vsetkym titul 😀
Jasne, ze ti vyjde prvy sup! A potom budes odomna o par tyzdnov pozadu tehotna a budes si chodit ku mne po rady 😀
To, ze bol anesteziolog chrbtom, mi bolo naozaj srdecne jedno 🙂 Ja som myslela iba na tu ihlu, co mi pichnu do zily, ze ci to prezijem 😀 Prezila som
NO, uz sa ti to hybe, ked ti uz dosiel plan 🙂 Ono to je asi pred Ketom nieco uplne ine ako pred Etom. Ale injekcie asi nepichas ziadne uz ,ze?
Pozitivna som cela zivot 🙂

@hmmm71 Tak ono v takýchto prípadoch treba mega veľkú, ak nie najväčšiu motiváciu. Toto je moje 1.IVF, tak preto radšej sondujem a preverujem všetko možné, predtým som mala iba IUI a to bolo neúspešné😉
Čo sa týka toho môjho dokiho, som aj ja na pozore, lebo buď som skeptická, alebo sa s ním vážne niečo deje. Keď sme za ním začali chodiť to bol výrečný (na prvej konzultácii sme strávili vyše dvoch hodín 🙂), ochotne so všetkým poradil, dokonca nám poradil aby sme si niektoré lekárske úkony dali urobiť na Slovensku a taktiež aby sme si kúpili niektoré injekcie tu nie u nich, lebo je to tu lacnejsie a veľmi sme sa vždy nasmiali. Dva dni pred OPU na sone bol tichý, síce ju spravil bravúrne, ale potom mi chcel nastaviť takú nasledujúcu liečbu, že som len hľadela na mail, či to myslí vážne, alebo je prepracovaný☹ Totiž, nie len, že by som mala ísť do ešte vyššej stimulácie, ešte by sme znovu platili za ďalšie injekcie, kvoli tomu aby sme nahromadili viac embryjok kvôli genetike. Tak sme si povedali, tak to pŕŕ, milej zlatej Brnenskej😉
A koho si prosím ťa mala doktora?
No Paliho, si uhádla bravúrne👏 Ja sa k Peštovej radšej nevyjadrujem, podľa mňa je blbá ako tágo, alebo minimálne tak pôsobí, keďže nevie povedať poriadne bez hmm, ani jednu súvislú vetu, takže zase sa potvrdilo to, že chlapi myslia..., no nazvime to, že inak, ako my ženy😉 Ale je to krásna žena, to sa musí nechať.
A ten Flexiparine je na sliznicu? Inak ja som sa veľmi dobre cítila, keď som si na stimulku pichala Pergoveris a ešte som z neho aj schudla🙂
Aj ja som na HO a to mi šéf povolil hlavne kvôli COVIDu. Vie, že chodím do Brna, ale nevie kvôli čomu😉