Idete na IVF v júli-auguste 2020?
Dievcata, chystate sa na IVF v juli ? Auguste?
Ja zacinam stimulaciu v juli po menzese v Helios Kosice.
Pocitam okolo 7.7. Bude to moje 3 IVF.
Mam nizke AMH 0,64.
Nejake rady a tipy ? Ako sa pripravujete ?? Co beriete ??
@hmmm71 U mňa je to úplne jedno, či to bude chlapček alebo dievčatko, hlavne nech je to zdravé, ale už máme mená aj pre dvojičky, keďže vo vyššom veku "hrozia"😉 Už sa neviem dočkať tých tvojich dvoch srdiečok.
Ja mám veľmi rada zvieratá a deti a oni mňa, minule som išla do obchodu a rozbehol sa za mnou cudzí chlapček a že on ide so mnou lebo sa mu páčim🙂 Tak preto som rozmýšľala nad tou medicínou, prípadne veterinou😉 Inak robím v IT a som technicky zdatnetšia ako môj muž😉No a pôvodne som mala našliapnuté na herectvo, to je trojkombinácia, čo?🙂
Vy si s mojim mužom môžete ruky podať, aj on veľmi rád cestuje a chcel cestovku a robí úplne niečo iné.
Júúj, tak to by bolo úžasné, keby som už tehuľkovala s tebou a potom kľudne spolu aj kočíkovali😉
Inak, ten tvoj mega hlad začal prechádzať aj na mňa, včera som ešte o 22:00 robila palacinky a mala som také chute, že halušky, klobása, čo ja vôbec nemávam. Môj muž zo mňa nechápal 😀
Včera som ešte prezerala ten liečebný plán od Toma a on mi to hodil ešte na december, tak musím napísať koordinátorke, že je síce zlatý, že sa chce znovu stretnúť už v decembri, ale aby sa mi spustila mrška do zajtra, čo je posledný deň aby sa KET stíhal ešte v decembri je mission impossible. A ako som ti už spomínala, nechcem nič nechávať na náhodu, keby nedajbože nastali komplikácie😉
Nie, injekcie žiadne nepichám pred KETom, budem brať iba Estrofem a keď k Tomovi pôjdem na sono šupnú mi ešte intralipidovú infúziu.
Dnes sa ti ako darí? Návaly hladu pretrvávajú?
@janie7 Ved mne je to tiez jedno, co to bude. Jasne, ze zdravie je NAJ. Ale ja proste citim, ze jedna bude baba a druhy bude chalan ❤
To je teda riadna kombinacia 😀 Herectvo, medicina a IT. A herectvo kvoli comu padlo? Ved by som ta mohla teraz aj v telke vidiet 🙂
No ked pises o tej klobaske..Tak mame doma fajnove vyudene domace klobasy a ked sme si hocikedy predtym robili, tak uz mi tiekli sliny uz len z tej vone. Ja teda milujem klobasy a masooooo. No vcera vecer moj mily spravil klobasy, lebo sa nam nechcelo nic varit. Polozil ich predomna a nieco sa mi uz nezdalo. Ani nie ze smrdeli, lebo to naozaj nie, ale ked som 1 kusok ochutnala, mala som pocit, ze jem malu kravicku a nedala som to. Nakoniec som zjedla suchy rozok iba. Potom mi tak tazko ostalo, vkuse sa mi vracalo do hrdla, cakala som, ze skonci obsah zaludka na vankusi, ale preslo to. No moje chute na klobasy na teda zmenili. Som zvedava na ine pochutiny, ktore inac milujem..No a vcera moj muz doniesol cokoladovy cheesecake s malinami ( moja najoblubenejsia kombinacia ) a ten som teda sprasila hned 😀 Chute na cokoladu ostali.
Tak aj ty uz mas chute? Mozno kym pojdes na KET, podari sa prirodzene. To by bola ina supa, ked ste toho museli tolko podstupit a nakoniec netreba 🙂
Tak Tom ta asi chce vidiet co najskor 😉
Dari sa mi Ok, som leniva a pracu flakam ako sa len da. Navaly pretrvavaju, ale uz su podla mna mensie. Ja si myslim, ze coskoro sa to zmeni na nevolnost a nebudem vediet do seba dat nic. tak rychlo vsetko jem, nech mam zasoby 😀
@hmmm71 Ako som čítala tvoje riadky, normálne som si išla kúpiť klobásu. Pôvodne som chcela nechať časť môjmu mužovi, ale dala som ju celú, na pána 😀 Asi si moje telo robí zásoby na zimu, ale že až takto, to som nečakala. Inak tak ma dnes začali bolieť prsia, že najradšej by som vyskočila z kože, ale môže to byť tými hormónmi čo som mala na stimulku, počkám ešte pár dní, či sa mi spustí mrška.
A to by bola iná prča, keby som otehotnela prirodzene, Tom mi síce mesiac nariadil kľudový režim po OPU, ale môj muž je návykový, tak som to nevydržala. Čiže šance tu sú, ale moc tomu neverím.
Prečo padlo to herectvo? Pre chlapa, kedže som prudko orientovaná na nich, išli sme študovať rovnakú školu a ako som odišla na internship do USA bolo po láske😉
No keď ti bude pretrvávať tá chuť na sladké, tak máš jasný nábeh na dievčatko a keď sa ti pridružia chute aj na kyslé, tak sú to jasné dvojičky 👧👦
Včera som pozerala na FB Repogenesis a narazila som na ich vianočný večierok niekde na horách. Tom zabil echt peknú čiapku LR, za to Marcel mal čapicu ako šmolko😀 Ale zlati sú tam obaja.
Mne sa tiež nechce nič, ale mám také stavy, že včera som ešte o 23tej umývala podlahu a dnes ani zaťať😉
@janie7 Ja si dam od klobas teraz pauzu 🙂 To by bolo super, keby si teraz otehotnela! Ved vidis, co sa ti deje. Mas chute, mrcha nikde, prsia bolia..mno neviem neviem. Zajtra rano poslem sms do telerana ( aj tak som od 5:00 hore, dlhsie spavat neviem, zato o 20:00 som uz tuha ), hra sa o 19 000 eur 🙂 Ked mi zavolaju a vyhram to, tak som carodejnica a ty budes tehotna veeeeeelmi skoro 🙂 A ked mi nezavolaju, tak nevadi, aj tak budes tehotna veeeeeelmi skoro 🙂 Ale mohli by mi zavolat mno..v tej sportke zase len 8,60 eur som vyhrala. Ale vyhrala som !
Ja som tiez vyber vysky mala kvoli chlapovi 😀 Boze, ako sa my zeny vieme obetovat..No potom som sla tiez studovat na pol roka prec a tam som stretla Mexikanca, o tom som uz pisala predtym..
Milujem USA! Teda mam to pocestovane iba veeelmi malicko, skor formou dovolenky, ale chcela by som raz na 2 mesiace aspon tam ist a pocestovat, co sa bude dat 🙂 Moze mi potom naplanovat vsetko tvoj muz, ked bude mat tu cestovku.
To si mi nemala pisat, ze sa musi pridruzit chut na kysle kvoli dvojickam, lebo teraz budem nasilu jest kysle uhorky. Tento rok sme prvykrat zavarala a vysli vyborne. A zavarili sme 120 flias, taze ich mame este dost.
My tento rok teda urcite vianocny vecierok mat nebudeme, skoda, kazdy rok sme mali rozne temy a vsetci museli byt podla toho aj obleceni a bolo to vzdy super 🙂 Ale tak mohli by nam tento rok dat ako "bolestne" nejake specialne odmeny 🙂
o 23:00 ja uz pomaly vstavam 😀 A ty neupratuj v noci prosim ta..v noci sa predsa spi
@hmmm71 Ahojky, ako potvrdili sa tvoje čarodejnícke schopnosti? Vyhrala si?😉 Ja takto posielam smsky do rádia Expres, ale zatiaľ iba platím faktúry za telefón☹ Naposledy som vyhrala v kasíne v USA, 100$ ešte ako študentka a odvtedy nič.
Juuj, kiež by si mala pravdu s tým mojim tehotenstvom, to by bol najkraší predvianočný darček. 🙏 Dnes som volala s koordinátorkou, že teda KET teraz v decembri mission impossible, jedine, že by mal Tom čarodejnícke schopnosti😉 A že či by som neprišla aspoň na kontrolné sono po stimulke. A do môjho muža 1000 čertov vošlo, že "odbavovať sa tam na tebe bude, ja mu dám sono"😀
My máme jedného kamaráta, ktorý je sprievodca a je to snáď jediný pekný chlap na ktorého môj muž nežiarli, tak s ním plánujeme cestu do národných parkov USA a ja chcem vidieť Niagary z Kanadskej strany, takže to mi sľubil, že tam pôjdeme určite tiež. Ale kedy, tak to je vo hviezdach😉
A kde si bola v USA? My sme dali na motorkách polku Route 66 z Virginie po Mt. Rushmore. No a môj muž ti veľmi rád spraví kadejaké itineráre. Ja zo všetkých krajín najviac milujem Švajčiarsko a nie len preto, že mi imponovalo, keď ma chcel veľmi spoznať osobne jeden môj bývalý kolega, ktorý je fešný Švajčiar😉
U nás tiež vianočný večierok padá a to mi sľubili na tento rok Haberu😢
Ako sa máš dnes? Mne je niejako blbo od žalúdka, tak si pôjdem trochu ľahnúť, aj keď roboty mám na mrte.
@janie7 Ahoj, veru nevyhrala som, ale dovolali sa jednej babke, ktorej som to velmi priala, lebo bola strasna zlata a ze urcite to vsetko padne na dobru vec. U nas by to bolo asi skor na sebecke veci, takze vesmir sa spravne postaral 🙂 O Exprese ani nehovor, tiez som sa tam uz naposielala...
Sprav si test! Ved predsa..A potom im uz iba budes volat, ze na KET pojdes az o rok a pol 🙂
Ja som videla Niagary iba z Kanadej strany. Inac iba bezne dovolenkove destinacie - Florida, Havaj, LA, no a este 2krat v ramci work and travel som bola 2 leta na vyske makat na Aljaske. Ale je tam vela miest, kvoli ktorym sa vratim raz urcite...
Svajciarsko mam rada, chodim tam dost casto, ale iba do talianskej casti, lebo moja sestra tam zije uz cca 15 rokov. Cize iba to okolie nam poukazovala a este vlastne velmi davno som robila operku niekde na sever, okolo St. Gallen, nejaka dedina, ale na nazov si uz nespomeniem 😀
A Habera je teraz vlastne kde? Nie je v USA?
Mam sa vyborne, najem sa a hned som hladna 😀 Ale snazim sa vela pit, iba cistu vodu, to ma milimeter zasyti.
Ja mam tiez vela roboty, kedze idu sviatky a u nas to je des..robim totiz v prepravnej spolocnosti.
@hmmm71 No tak babicke to určite doprajem aj ja 😉 Len nemám nič horšieho keď sa z Expresu dovolajú ľudom, ktorí tam už minimálne raz vyhrali😠
S tým tehotenským testom chcem ešte pár dní počkať, aby som zase tisícipiaty krát nebola sklamaná, keďže ja mávam cca 7 dní pred mrškou predmenštruačný syndróm, sice nie vždy, ale mávam. Tak po pár dňoch dám echo, či sa na mne odzrkadlili tvoje čarodejnícke schopnosti😉
Wow, tak to by bol krásny sen, žiť vo Švajčiarsku. Tvojej sestre sa tam určite veľmi páči👍 My máme Švajčiarsko prebádané hlavne z tej horskej časti, keďže ja milujem hory a podľa mna je top región Jungfrau, ale všetky časti sú tam krásne.
My máme stále živý plán presťahovať sa keď odrodím do Prahy, ideálne do časti Hodkovičky a grilovať na záhrade so susedom Palim😉 On labzuje, Praha a Florida, tak netuším, kde teraz je, ale tipujem, že Praha, poďľa fotiek na sociálnej sieti😉
No teeda, že Alijaška a čo sy tam robila?
Ozaj, ty vkladáš aj tabletky ako Utrogestan alebo Progesteron, či ti nedali žiadne? Ja idem ešte mrknúť tu na MK na dávkovanie Estrofemu, lebo sa mi to zdá trošku moc, 6 tabliet denne, ale Tom asi vie čo robí keďže u nich sú to 2mg tabletky a mi máme 1mgramové.
@janie7 Dobre ranko 🙂
Mna minule v Exprese nasralo, ked sa dovolali jednemu a vyhral 10 000 a povedal, ze to asi vsetko prepije..
Daj vediet urcite, ako sa citis. Z hormonov to uz asi nebude, ved tie uz si kedy brala?
Sestre sa vo Svajciarsku urcite paci, len ich trosku trapia skorpiony, ktorych sa neda zbavit celkovo, iba kazdeho jedneho zvlast treba vzdy prepichnut nozom ( alebo inym ostrym predmetom ), nic ine ich nevie vyhubit..Ale nemaju ich vela 😉
Nastahujes sa do domu vedla Paliho? 😀
Na Aljaske som makala na fabrike s rybami. Kazdy den som vyfasovala cerstveho lososa a to sa teda s tymi, co sa nakoniec dostanu k nam do obchodov, ani porovnat neda. A robili nam tam rozne vylety, bolo to super, boli to najkrajsie 2 leta v mojim zivote, co sa tyka zazitkov. Podla mna je to najkrajsia krajina na svete. Este sa tam raz urcite chcem vratit. Aj los ma nahanal. Bol obrovsky, ale uz bol stary a nevladal. Keby vladal, tak tu dnes nie som 😀
Vkladam amelgen, mal by to byt progesteron. Paradoxom je, ze odkedy som tehotna, kupujem viac vloziek 😀 Lebo teda vyteka to statocne. A mala by som to brat do konca 12 tyzdna a teraz este som len 6. tyzden zacala.
@hmmm71 Ahoj, čeče ty vážne nemôžeš spávať😂
No s tým Expresom, je to na houby, ale dnes sa hrá o minimálne 15 000, tak im venujem možno jednu sms 😉
Dnes sa mi zdá, že tlak v prsiach opadá, takže to bol zrejme iba planý poplach, každopádne, ale bolia inak ako pred ms, takže naše budúce potomstvo zrejme chce, aby sa na jeho zrode podielal ujo Tom😉 A tie hormóny v tom môžu zohrať ešte svoju úlohu, najmä keď som brala konskú dávku Pergoverisu, že 250IU a to som licitovala s Tomom, lebo mi chcel dať 275IU. Brala som to v októbri a v tele môžu ostať hormóny aj niekoľko mesiacov.
Včera, ešte ako som telefonovala s koordinátorkou, tak mi spomínala, že Tom by bol ochotný ostať v práci aj dlhšie ak by sa mi mrcha spustila o 1 až dva dni neskôr ako sme plánovali. Akože chápeš toto?😲 Kde sa hrabe naše zdravotníctvo.
Fuu, že škorpióny, tak to som vo Švajci nezažila, A sestra žije niekde v oblasti Ticina?
S tou Prahou uvidíme ako to bude, ale bývať vedľa Paľa by bol aký luxus, akurát že je to trošku od ruky. Ale nikdy nehovor nikdy😉
Tak s tou Alijaškou, to museli byť zážitky storočia😉 No poviem ti aj moja prvé USA boli neopakovateľné, najmä keď som sa tam zaľubila až po uši a poviem ti úprimne, ešte stále to celkom nevyprchalo. A keď sme cestovali naprieč USA, mali sme to tak, že pol cesty motorky a pol cesty auto, ako sme stanovali v Yellowstone parku, tak ma ráno zobudil bizón, ktorý mi hľadel rovno do oči a kamarátka sa išla po... strachom. Ale keďže ja zvieratá môžem a oni mňa tiež, tak som ho pekne odlákala od nás maškrtami preč. Partia zo mňa nechápala.😉 Chceli by sme ešte prebrúsiť Škandináviu, lebo ten kamarát, čo som ti spomínala, je škandinávista. Sme si robili srandu, keďže som im hovorila, že rodiť budem kedy, keď budeme stále cestovať. A kamarát na to, že manželove porodím v Štokholme, jeho v Kodani.... a cestou naspäť ich pozbierame z pôrodnice😀
Ja keď som vkladala Progesteron po IUI, tiež som to takto mala. Som už rozmýšlala, že si začnem kupovať Papmersky. Ale pozitívne na tom je to, že si v polke😉
@janie7 Ale zato medzi 20:00 az 21:00 uz tvrdo spim, takze 8 hodin spanku mam. A tych 8 ja naozaj potrebujem.
Tym, ze som na HO, ani radio vobec nepocuvam a tak ani neviem, o kolko sa teraz vlastne hra, no 15 000 je krasna suma, tak nech ti zavolaju! tfuj tfuj! Muzova teta par rokov dozadu vyhrala, uz ani neviem kolko, ale prerobila si vtedy kompletne kuchynu 🙂
Ja som Pergoveris mala 225, ale pichala som asi len cca tyzden. Niekolko mesiacov ti to moze ostat v tele??? Fuuuuha
No tak ten Tom sa asi mozno do teba zahladel naozaj 😉
Sestra zije v Ticine, konkretne Lugano.
Ja by som sa tiez pototo ako tvoja kamoska z bizona. Bizon je teda riadny valibuk. Ja mam pred zvieratami velky respekt.
No ako ratam, tak ratam s tymi porodmi v Skandinavii, ze sa vam ten vylet predlzi minimalne na 1 rok, ked mas stihnut 2 porody od 2 roznych muzov 😀 Stokholm je najkrajsi na jesen, ale ja osobne som ho zazila iba v zime, ale tiez to bolo fajn 🙂
Anoooo, uz som v polke, nevadi, to dam, to je to najmenej 😉
@hmmm71 Tak dôležité je, že dodržuješ tých 8 hodín🙂
Ja Expres, teda iba tú sms súťaž sledujem online, takže tiež ho nepočúvam, keďže ako bývalá motorkárka, mám rada úplne iný žáner hudby: Habera je tak na hrane a aj keď ho milujem, niektoré skladby od neho nemusím a potom už len tvrdšie, ale úplný metal to zas nie. Odsať - podsať😀
Tom sa ku mne takto chová v podstate až od toho telefonátu, najmä môj muž nechápal, keď volal jemu, keďže ja som mala vipnutý zvuk na mobile😉, tak bol striktný až nasratý, môj muž ho vie perfektne napodobniť🙂, tak vážne netuším, čo je za tým aj keď mi vysvetľoval, že on bol naštvaný na koordinátorku, že či mu nedala zlé čislo. Chúďa si to musela odskákať😉
Prvé dve sedenia a kontroly bol síce milý, ale tak držal si odstup, potom len aby reč nestála, pred OPU zlaty, ale tiež moc nič nenahovoril a po OPU som ho vôbec nevnímala, keďže som bola mimo. Teraz by som si s ním najradšej potykala, ale ako chlap nie je môj typ, to radšej Viktora, keby mal Tomovu výšku😉 Ale každopádne je najlepší lekár akého som kedy stretla, zatiaľ😉 Tak dúfam, že sa to nezmení😉
Takto, googlila som zostatkové hodnoty hormónov, v ženskom tele. Clostylbegyt čo som mala pred IUI je oveľa väčšie svinstvo ako Pergoveris, ten ostáva dlhšie, Pergoveris sa vylúči po niekoľkých dňoch, takže nie je hormón ako hormón😉 Takže si môžme vydýchnuť a mňa prsia začali bolieť pred pár hodinami ešte viac ako včera, idem si dať niečo volnejšie na seba😉
Ozaj, ty si kávičkár, alebo ani nie? Ja som mávala veľmi nízky tlak, hlavne na strednej a tam som dostala vyslovene nariadené od lekára, že mám piť kávu, ak mi nerobí zle na žalúdok namiesto tabletiek a teraz vôbec netuším ako je to s kávou a otehotnením.
Lugano poznám, je tam nádherne, ale na mňa moc teplo😉
No s tým kamarátom plánujeme cestu v karaváne okolo sveta, takže čas na deti by tam bol😉, len bohatý strýko z Ameriky zatiaľ ešte neprišiel a ja ostanem plodná už len pár rokov, tak neviem😉 My sme s nim bolo cez cestovku na zájazde, že Švédsko, Dánsko, Nórsko, ale to boli väčšinou len mestá a ja milujem hlavne prírodu.
Ale on je iná maska, zneužíva dôveru môjho muža😉, sa ho spýtal či mi môže dať pusu, keď sme sa lúčili,to bolo, ešte pred Covidom, môj muž že áno a keď sa nepozeral, takého Francuzáka mi bachol, že ma úplne odrovnal😀 Až som ostala bez slov a to ja nezvyknem😀
Presne ako hovoríš, to vkladanie je minimum, to už sú oveľa krajšie starosti😉
@janie7 Ja som zase na jemne melodie 😀 Ja som celkovo taka melancholicka dusa a hlucnu hudbu nemam rada. Naopak moj muz ju miluje..
A mrcha ti kedy realna mala dojst?
No kazde moje rano za posednych xx vela rokov zacinalo kavickou a cigaretkou 🙂 Cigaretky som samozrejme vypustila, ale kazd rano si davam kapucino, kavy je tam minimum, ide mi skor o to napenene teplo mlieko, som na nom zavisla..Ale jedna kava denne by mala byt tusim Ok. Ak nie je, povedz a ja prestanem 🙂
Mne keby niekto iny okrem mojho muza dal francuzaka, tak dostane taku facku, ze NIKDY nezabudne 🙂 Odvazny chalan teda, naozaj.
Nic sa mi nechce. Nechce sa mi pracovat, uz by som najradsej sla na matersku. V robote furt nieco vymyslaju, tlacia nas do lepsich vysledkov, aj ked su stale vynikajuce. A ked robis na 200 %, tak chcu, aby si zacala na 300 % 🙂 Po materskej asi skusim uz nieco ine, uvidim..Ale uz nech to je..
@hmmm71 Takže taký Lovesong alebo Severenka od Paliho môže byť?😉 Náš manželský tanec sme tancovali na skladbu od Teamu Budem ťa chrániť a na svadbe nám hrala jeho bývala kapela😉
Páčia sa mi také tie staré dobré kapely ako Def Leppard, Metallica, White Snake a pod.
No mne sa von koncom nič nechce, začnem mať tak druhý dych od 18tej. Teraz by som si najradšej len s tebou písala😉
Čo sa týka mojej mršky, tak ja vôbec netuším ako má teraz prísť, lebo v októbri som mala dve, to dosť dobre nechápem, prvú od 2.10 a druhú 10 dní po OPU 25.10., mám cca 30 dňový cyklus a odvtedy nič. Takže stimulka mi to parádne rozladila.,
No s tou kávou sama neviem ako to je, preto sa ťa na to pýtala😀 Ja pijem tak 2 - 3 šálky denne, ale slabé, bez mlieka a cukru a kolegyňa mi vravela, že ona pila bežne toľko aj v tehotenstve, ale keď už sme do toho toľko investovali, nechcem nič podceniť.
Ja som ostala sama mimo, z toho môjho kamoša, lebo som to fakt od neho nečakala, je síce prítulný ale vždy som ho brala ako mladšieho brášku, no toto bol fakt gól,
Určite, si treba nájsť novú prácu v tvojom prípade, keďže to máš parádne hektické, ja som mala predošlú prácu takú, že som robila od 8mej ráno do 11tej večer, či piatok, či sviatok a som sa divila, že nemôžem otehotniet☹ A to som maximálny kľudas.
Teraz mám perfektnú prácu, super šéfa, sme rovnaký ročník aj rovnaké znamenie a až na jedného kolegu, ktorý mi vkuse píli uši a ktorý s nami nemá sedieť aj perfektný kolektív.Tak sme si povedali teraz je tá najvhodnejšia príležitosť investovať do bábätka. A keby sme sa presťahovali do Prahy, tak aj tam máme pobočku, čiže nie je problém pracovať aj odtiaľ.
@janie7 Lovesong urcite moze byt 👍 Z toho, co si vymenovala, som pocula iba o Metallice 😀
To je strasne, ze ani nevies, kedy mas vlastne cakat mrchu a nemozes si tym padom ani nic naplanovat..A ani nemozes tusit ani len priblizne, kedy budes mat vklad, lebo si nevies ani podla cyklu nic vyratat. No mala by si radsej byt tehotna asi uz🙂
Ved toto, ze ked sme sa uz na to dali a bolo to narocne psychicky, fyzicky aj financne, tak by som si to tiez nerada pokazila nejakou hlupostou.. Ale podla mna 1 kava je OK. 2 a viac uz by som asi nedavala radsej.
Ja som uz dlhsie rozmyslala nad zmenou prace. Len zacali sme cca pred 2 rokmi riesit, ze asi chceme babatko a ze naco budem menit kvoli par mesiacom, ked pojdem coskoro na matersku. Ach, aka som bola naivna, ked som si myslela, ze ked sa jedneho dna rozhodnem, ze hned otehotniem 😀 Ale tak teraz by som uz isto nemenila, ked je to naozaj uz iba na par mesiacov. Ale co bude potom, uvidim. Zase plat mam super (vyssi ako moj muz ), aj kolektov je fajn, len nejako no..uz neviem.. naozaj uvidim po 2- 3 rokoch, ze co urobim 🙂 Mozno by som aj ostala vo firme, ale uz asi na inej pozicii. Ale o tom potom 🙂
Mam viac kamosiek, ktore mali v praci stres a nedarilo sa. Potom zmenili pracu a buuum, su tehotne🙂 Stres je celkovo zly...
@hmmm71 😀Tak, ale ty si o dosť mladšia a tie kapely sú už starinky pre mňa, nie to ešte pre teba. Skús si pustiť od Teamu tú skladbu Budem ťa chrániť, že čo na to povieš. Sú tam krásne slová, Hevier sa ako textár zase raz hecol. My sme chceli pôvodne Lovesong ako manželský tanec, ale vyfúkla nám ho sesternica, tak sme mali túto skladbu a páčilo sa veľmi🙂
S Tomem sme ten môj cyklus rátali tak, že by mrška mala prísť koncom novembra, preto mi on aj spomínal, že najideálnejšie, je aby dorazila do 2.12. aby sa vklad stihol v decembri, ale že keby prišla dnes alebo zajtra, vie si posunúť dovolenku o 2 dni, ale už fakt nechcem tlačiť na pílu, nech si aj on oddýchne. Keď som to hodila do ovu kalkulačky tak mrška mala prísť 24.11. Hold, ťažko s tým mojim telom😉 Tehotná by som už bola najradšej😉
Presne, netreba riskovať s tou kávou.
Ja som sa inak veľmi zľakla, že som tehotná, keď som sa vrátila z USA, mrcha mi meškala skoro 2 mesiace a bála som sa našim priznať, lebo ja som mala gynekológa v inom meste, To som mala 20. Nakoniec som tajne išla ku kamoškinmu a tehotenstvo sa nepotvrdilo. Fukol mi vyvolávačku a rovno som sa u neho aj zaregistrovala.
Vieš čo je na tom najhoršie, že niektoré ženy sa ani rozhodnúť nemusia a už sú v tom. Potom, že kde je spravodlovosť. A to som si ani v najoršom sne nepredstavovala, že budem niekedy riešiť IVF😉
Aj ja mám plat vyšši ako môj muž, len keby sme aj toľko záväzkov nemali☹ Ale tak, čo budeme celý život škrtiť, treba aj žiť🙂 To už je vyslovene na tebe ako sa rozhodneš, keď si v tej spoločnosti spokojná, tak bohate stačí len zmeniť pozíciu.
@janie7 Jasne, ze skladbu poznam, krasna ❤ Vidim, ze lasku k Haberovi mate v rodine.
24.11., to uz je pekne pozadu. No ved uvidis, urcite ma informuj.
Ja som a zlakla, ze som tehotna v 17-tich a vtedy by ma rodicia urcite boli zabili a aj ja samu seba, lebo z toho zlaticka sa nakoniec vyklul chory psychopat, ktory ma aj zmlatil. Po dlhych rokoch mi volala jedna baba, ze jej spravil decko a ze potrebuje, aby som prisla svadcit na sud, aky on v skutocnosti je, aby dieta nebodaj nedali jemu. Ale dopadlo to dobre chvalabohu. Ale robil peklo na zemi viacerym babam este po mne..
No kamosky z mojej partie ( od skolky sa pozname ), je nas presne 7 parov, tak iba 2 z nich bli tie stastne, ze si zmysleli a uz to bolo. Ostatne sa riadne vytrapili tiez a cakali dlhe roky. Ale vsetky uz maju deticky, niektore take, ze uplne cerstve a jedna este v januari rodi. Ja som posledna z partie, ale tak aj posledna som sa vydavala, lebo predtym som bola vetroplach 😀 Neudrzal ma nikto nikde na jednom mieste dlhsie ako pol roka, striedala som krajiny. Ale uz tesim, ked im dam vsetkym vediet, ze aj my uz KONECNE prispejeme dalsim cloviecikom do partie ❤ Ale to az koncom januara, ked to aj v praci u nas oznamim. Po tom 12. tyzdni.
Mozno po tych 2-3 rokoch mi ta praca bude chybat a budem ju vnimat inac 🙂 Ked rozmyslam nad tym, na inej pozicii by som mozno tolko nezarobila, jedine na mojom oddeleni mame neobmedzene mesacne odmeny, niekedy ani neviem za co 🙂
@hmmm71 Konečne mám trošku čas, v piatok potrebujú v robote zrazu všetci niečo, strašnééé😉
To som rada, že sa ti tá skladba páči, lebo mne mega moc a to si ešte nevidela tú choreografiu čo sme na ňu mali 😀 Ono, ja som v podstate na Paľovi vyrastala, keďže som sa narodila v Brezne, ešte aj učiteľ hudobnej na základke bol z Paliho kapely, takže Držím ti miesto a Je to vo hviezdach fičali skoro každý deň.
Ja som dnes začala špiniť, tak už len čakám kedy sa spustí mrška, dala si teda načas potvora. Zrejme fakt moje telo plánuje nechať to celé už na Toma. Aspoň konečne možem zase cvičiť😉 Ale, že vraj december je najideálnejší čas na plodenie potomka, tak skúsime aspoň takto využiť tie naše HO.
No ty bláho, to čo bolo za chlapa čo si mala😠, tak to ten môj bol zlatíčko, ale bacha mega žiarlivý Satanista, je tiež zaujímavá kombinácia. Ale bol perfektný po tej intímnej stránke a potvora on si to aj dosť uvedomoval. A nezabásli toho tvojho, alebo sa z toho vyvliekol s podmienkou?
Prosím ťa, v 33 rokoch otehotnieť je úplne super, my sme začali riešiť bábo keď som mala 35, ale tak každý zmýšla inak, z pohľadu roznych situácií. A presne, bohate to stačí oznámiť v tom 12. tt, lebo 7-9. tt sú najkritickejšie, podľa informácie čo mám od sestry, ale on chúďa aj keď je odo mňa mladšia má protilátky proti plodu, ale do kortikoidov nechce ísť - to je už iné svinstvo.
A čo sa týka kávy, tak sa môže piť 100 - 300mg, čiže si môžes vychutnávať rannú kávu bez výčitiek.
Plánuješ niečo na vikend, či iba relax-max?
@janie7 Ahoj, ja som sa tiez dnes nezastavila..Ludom sibe strasne, ale do vianoc musim vydrzat. Neviem, ci ty mas toho viac kvoli sviatkom alebo nie 🙂
Ja som sa narodila na vychode, teda moji rodicia tam stale ziju aj cela moja spominana partia, tento rok sme ich kvoli korone videli iba raz v lete :-/ Ale ideme na vianoce tam. Pred rodicmi ale urcite neutajim nehotenstvo, lebo oni su zvyknuti, ze ked prideme, tak prve,, co robim po vystupeni z auta je, ze si zapalim cigaretku a hned ako druhe pri prichode do dveri nas caka poldecak domacej 😀 Nasim to teda povedat budem musiet...
Tak predsa mrcha dosla..Aj ked spinenie moze aj cosi ine znamenat.
Ja som vtedy tu bitku neriesila nijako, bolelo ma to skor psychicky ako fyzicky, aj ked som bola riadne modra. Nechala som to vtedy tak. Ci uz nejaka po mne nieco riesila, tak to neviem..Nic o nom neviem a ani nechcem.
Tak ranneho cappucinka sa teda nevzdavam 😉
Ideme k svokre na vikend, chodime tam kazdy druhy az kazdy treti tyzden, byvaju par dedin od nas. Vacsinou sa cely vikend hrame ( sipky, karty, party alias, clovece, rozne vedomostne a tak ). Je tam super, svokra ma iba nieco po 50-tke a jej partner ( partnerom je vyse 20 rokov, len sa nezobrali ) je len kusok starsi od teba 🙂
@hmmm71 Nazdar, nazdar, ako si dopadla u rodičov s tým tvojim úžasným oznámením? Hovor, preháňaj.....😀😉
Mne sa mrcha pustila jak ďábel, Bátorička je slabý odvar, ale môj muž to zaklincoval: Tak nebudem kupovať na Vianoce kolísku, ale kúpim najväčší baliaci papier a zabalím ti doňho Koukala ako Bambuľku😀 A to nechci vedieť ako ďalej sa ten rozhovor uberal.....proste skončili sme pri tom, že tam zabalí 4 ľudi a jedna z bude koordinátorka aby aj on bol spokojný😀
Inak, tá klinika, ma milo prekvapuje čím ďalej tým viac. Písala som koordinátorke tak pred piatou večer, ohľadne uhradenia faktúry za biopsiu embryjok a že im želáme krásne sviatky a podobne a ona mi ešte okolo 20tej odpísala naspäť😉 U nás by sa ani neunúvali odpísať, nie to ešte odpísať v ten istý deň.
My sme sa boli v sobotu v meste vychutnať si trošku pohyb a predvianočnú náladu, keďže o sviežom vzduchu sa tu hovoriť nedá a bolo tam toľko ľudí, ako keby ani žiadny Covid nebol.
To je úžasné, že máš takú úžasnú rodinu, u nás vzťahy nie sú dobré, ale nenavyberáš si. Ten môj ex je z východu, ale poviem ti piť nevedel vôbec. Asi jeden z mála😉 Ale blázon, raz keď bol na silných antibiotikách, hrkol si niečoho s kamošom, oni boli ako Pat a Mat, všade spolu, ešte aj vankúšiky mali vlastné😉 a ráno ako som už odišla na prednášku, ma hľadal, že kde v perinách som sa mu stratila😉 A môj muž nepije dokonca vôbec, teda len príležitostne.
@janie7 Ahoj, no svokra to uz vedela, ona to vedela este predtym, nez sme zacali riesit 😀 Vlastne ona robi v telke a pozna milion ludi, tak jej som dala za ulohu prezistit, do akeho centra mam ist a vybrala mi Ferticent na zaklade obrovskeho mnozstva pozitivnych ohlasov z jej okolia 🙂
Mojim rodicom sa to chystam povedat na Vianoce. vlastne im zabalime ako 1 z darcekov male hackovane papucky ( este uvidime vo stvtok, ci budeme balit 1 alebo 2 pary ). Mamina pracuje na stedry den a tatino bude musiet pre nu vecer ist autom, takze aspon nas nebudu nukat alkoholom a nic im nebude podozrive do rozbalovania darcekov. Akurat to, ze nefajcim. Ale poviem aj mojmu muzovi, ze proste musi vydrzat a nefajcit ani on, nech to nie je podozrive 🙂
Vy s muzom musite byt riadna dvojka na pohladanie 😀
Ja radsej takto medzi ludi nechodim. Ja vlastne ani nemam rada vela ludi, skor komornu atmosferu, par lud okolo seba. Mne to takto vyhovuje 🙂 A moj muz je taky isty chvalabohu, ze nepotrebuje vkuse spolocnost dalsich ludi.
Ja by som bola rada, keby moj muz pil prilezitostne 😀
@hmmm71 Jaaj, takto, no pekne si si to na Vašich naplánovala, ani ja by som to lepšie nevymyslela a to je vážne čo povedať😀 A čo? Oslavovali ste detským šampanským?😉 Ozaj, cestovanie na východ ti v tehotenstve problém nerobí? Znášaš presuny v pohode?
Tím lekárom v Reprogenesise sa musí parádne štikútať, lebo ja ich skoro každý deň spomínam a porovnávam nechápajúc ako takéto doslova gigantické rozdiely v lekárskych službách môžu existovať, len kúsok za hranicami😲 Máme fotky z kliniky aj z "pokojíčku"😉, kde sme boli pred a po OPU, oproti našim klinikám, je to ako 5 hviezdičkový hotel, už nám chýba len fotka s Tomem, keď som si ho tak pekne spracovala😉, ale to chceme dať až keď to vyjde, verím, že už v januári😉 Môj muž je však rozhodnutý, že si spravíme tablo, so všetkými z kliniky, ale ako to chce urobiť, to mi zatiaľ nechce prezradiť😀
Do mesta sme išli len my dvaja, takže v tomto smere sme aj my opatrní, najmä keď sestra má Covid, ale ona je na Horehroní, takže momentálne nie sme v osobnom kontakte, akurát sme včera boli šokovaní, keď sme videli v správach, že v Čechách už povolili opatrenia a chosia bez rúšoch, tak len dúfam, že mi Tom neochorie, lebo ma rovno picne. Ja som extrovert a drahý je introvert, takže krásne ladíme😉
@janie7 Som zvedava, ako to s nasimi nakoniec cele dopadne 🙂 Uz dlhe roky pocuvam, ze chcu vnuca. Vzdy som im hovorila, ze keby stacilo lusknut prstami...
No tehotna som zatial iba chvilu a sla som maximalne 20 kg zatial vkuse. Na vychode som bola naposledy v lete, takze este netusim, ako znesiem presun 400 km, uvidime 24.12. 🙂
Fuha, vy to teda riadne prezivate, ze si aj fotky robite 🙂 My zase nefotime takmer nic, z kazdej dovolenky spravime max 5 foto, aby sa nepovedalo, aj to len preto, ze moja sestra mi vkuse vypisuje, aby som nejake foto poslala 😀 No tak nech vam vyjde sa odfotit s kazdym teda.
Ja som covid sledovala riadne, ale uz ho nejak neregistrujem.Podla mna to mali/maju/budu mat uplne vsetci a niektori o tom ani nebudu vediet.
Uz by som chcela, aby bol stvrtok, nech mam potvrdene srdiecko, lebo stale neverim tomu, ze som tehotna. Uz by som chcela, aby bol aspon maj, nech mam riadny pupek a uzivam si posledne tyzdne v praci.
@hmmm71 Neboj, všetko dopadne najsamfasne. V našom prípade svokra veľmi chce vnúča, ale môj muž jej zakázal sa na to pýtať, pokiaľ s tým nezačneme my. Keď sme to rozoberali s mojou mamou, tak na začiatku hovorila, že: "Dieťa, do tejto strasnej doby?" No, keď som jej povedala, že sme začali riešiť Brno, tak svoj názor otočila o 180 stupňov😉 A teraz sa len vypytuje ako to ide ďalej, kedy budeme mať vklad a pod. Mám jednu bývalú kolegyňu, o pol roka je mladšia odo mňa, ktorá ma fakt, že veľmi v tomto smere podporuje, má zhodou okolností ten istý problém s PCOS ako ja, tak mi povedala, že keď mi to vyjde, tak ona pôjde do Brna tiež. Tak musím ísť príkladom, aby sa to podarilo na prvý šup a samozrejme ešte aj vynosiť a zdravé porodiť😉 Ty už máš ten prvy krôčik za sebou a verím, že vo štvrtok budeš počuť dve ❤
Ahaa, myslela som, že cestujete na väčšie vzdialenosti, tak to je zatiaľ fajn.
Čo sa týka toho fotografovania, tak môj muž je to maniak🙂 Máme kopec foto knižiek, kalendárov a z pár dňovej dovolenky donesieme bežne aj 3000 fotiek😉 Dokonca keď sme sa stretli minulý rok s Palim, tak môj muž vykutral taký moj veľký zošit, kde som si od mojich detských čias lepila všetky články a plagáty o Paľovi a Teame, nafotil to, pridal tam ešte fotky z koncertov kde sme boli a dal z toho spraviť foto knižku. Zobrali sme to na stretnutie s nimi, že im to dáme podpísať, Palimu od dojatia vyhrkli slzy a nechcel ju pustiť z ruky🙂 Do toho si ma na kraj zobral Dušan- leader Teamu, že či možem nechať ich manažérovi na mňa kontakt, že by radi tú knižku s Hevierom vydali😲 Keď to Pali počul, tak hovorí, že nás zoberie k jeho mame, že tam má ešte kopec plagátov pod posteľov😀. No doteraz sa ich manažér neozval. ☹Mám na neho síce kontakt aj ja, ale nechcem byť zase vtierka😉 Tak si počkáme na ďalšiu bibliotéku, kde vystavuje aj Hevier, medzitým môj muž stihol spraviť už aj foto knižku zo stretnutia a ďalších koncertov Teamu a skúsime to prediskutovať priamo s ním.
No už keď začnú bábätka v brušku rásť to už budú tie najkrajšie starosti😉
@janie7 Uz sa mi to blizi, uz zajtra idem na prvy ultrazvuk. Mne ten cas rychlo leti chvalabohu. Tesim sa, ked to povieme mojim rodicom, oni sa od radosti urcite zblaznia, moj muz povedal, ze sa urcite pose** 😀
Takze ty si pokusny kralik a ked to vyjde, pojde aj kolegyna 🙂 Tak musi to vyjst aj tebe, aj kolegyni!
Ja som bola pokusny kralik pre moju sestru,aj ked je o 4 roky starsia 🙂 Najprv cervene vlasy, o 2 tyzdne potom ona. Potom cierne vlasy, o 2 tyzdne ona. Potom blond, o 2 tyzdne ona. potom operacia usi, o mesiac ona. Uvidim, co povie, ked zisti ze som bola na umelom. No vo Svajciarsku pochybujem ze do toho pojde, to by asi museli predat vsetky auta aj dom 😀
Fuuha, musis byt teda riadna maniacka na toho Paliho, ked si si robila "poznamky" 😀 Tak to uz hej, tak snad to pan Hevier raz zverejni 😉
Ja si kazdy tyzden citam, co sa s babom deje. Teraz som v 7 tyzdni a ze uz ma koncatiny, dokonca prsty, teraz sa mu rysuju oci a ze uz moze byt aj semzitivne na svetlo. A pritom ma len 8 mm. Je to pre mna neuveritelne. Naozaj je to zazrak prirody, ze take nieco moze vzniknut...
@hmmm71 Ten UZ máš už co by dup😉 Daj potom echo ako si dopadla, som mega zvedavá. No Vaši sa z toho Vášho prekvápka, možno vážne poto😀
Áno, ja som bola vždy tá, ktorá sa nebála ísť do ničoho nového a okrem jedného pripadu (ale to je zanedbateľné, lebo sa mi nič nestalo) to vyšlo vždy perfektne. Sestra bola vždy miláčik rodičov a my sme mali taký vzťah, že náš otec to okomentoval tak, že keby sestra vyskočila z okna, tak ja ho zavriem a poviem, že fúka😉 Preto som sa veľmi skoro osamostatnila a keď sa vrátil ex zo služobky a o tretej ráno zazvonil dole pri našom vchode, tak som si zabalila všetky saky paky a odišla som bývať k nemu. Teraz sú tie naše vzťahy oveľa lepšie, ale zase moja mama sa nemusí, ale že vôbec s mojim mužom a ja som medzi nimi doslova mostíkom. Aj z tohto hľadiska dúfam, že bábo pomože trošku zlepšiť naše vzťahy.
Pali, je moja mega láska už od 11tich, ale fakt som nečakala, že stretnutie s nim bude také perfektné😉
Mne tie dni plynú zase veľmi pomaly a v živote som tak netrpezlivo nečakala na ďalšiu mršku ako teraz, hlavne, že mi ešte táto neskončila🙂 a začinam sa čim ďalej tym častejšie zamýšlať nad myšlienkou ako dotiahnuť Koukala na SK😀
No bábätko je veľký zázrak, bohužial si to uvedomujeme často iba my, ktoré po ňom túžime a nedarí sa nám otehotnieť, ale ty už patríš do inej kategórie😉
@janie7 Akurat si citam, ze zajtra este nemusi byt vobec pocut ❤ Tak som zvedava, ako to cele nakoniec bude, snad bude tam, kde ma byt 🙂
Nemam ziadne priznaky. Nebolia ma prsia, nie som unavena, nie je mi zle. Obcas mlaa bolest v podbrusku. Akurat sa neviem stale dojest. Dojem jedlo a uz som hladna v momente 😀 Brucho mam uz teraz ako v 5-tom mesiaci, ale skor bude nafuknute, nie su to take typicke makke faldiky, ale tvrde brusko, ktore naozaj vyzera ako tehotenske. Rano mam brucho uplne ploche a vecer, ked uz idem spat, tak je obrovske.
My mame celkovo v rodine uzasne vztahy chvalabohu. Moji rodicia mojho muza miluju, bolo obdobie, ked volal moj tatino castejsie jemu ako mne a zase moja svorka je ako moja kamoska a ta, keby si mala vybrat medzi mnou a svojim synom, tak si asi vybrat nedokaze 🙂
Preco chces Koukala dotiahnut na SK? 😀
Pre mna je to tiez zazrak, zatial sa neradim do inej skupiny, aj ked si nic nepripustam, este sa moze vselico stat..ale ja verim, ze nestane...
teraz mam v hlave len kamosa ☹ poziadal dlhorocnu frajerku o ruku, stastni boli az az, kupili si nedavno spolu byt a teraz mi pisal, ze ona lezi na Jiske, mala krvacanie do mozgu..tak som si porevala a modlim sa za nu. Poznam 3 pripady, kedy ludia mali krvacanie do mozgu, iba 1 z nich prezil a to sa v 20-tke ucil nanovo chodit aj rozpravat...je mi do placu, mozno ale prave TOTO bude prvy priklad, ktory budem do buducna pouzivat ako ten pozitivny...verim 🙏
@hmmm71 Ahojky, tak ako? Už si po ultrazvuku? Hovor, preháňaj....🙂 No každá žena tehotenstvo znáša inak, každopádne u teba čo čítam, je to geniálne. Inak, tým že máš pevné nafúknuté bruško sa ti napína maternica, takže všetko je ako má byť😉
Ja som bola včera za kamoškou v banke, že nech mi zníži poplatky za účet a namiesto pôvodne plánovaných 10 minút som tam strávila vyše hodiny, lebo som im tam ešte s jednou kolegynkou čo tam mala, rozprávala zážitky z Brna. No Marcel s Viktorom zožali mega úspech a na Toma obe, že Jeeežiš, aký sympaťák😉 A od tej jej kolegynky som sa dozvedela dosť zaujímavých vecí, že napríklad ani Koch, nie je to pravé orechové na pôrod, tak cez víkend idem Googliť ako divá. Hlavne, že ešte nie som tehotná a už chcem ísť rodiť😉
He, no a prečo chcem dotiahnuť Toma na SK? Však keď nie je ešte vklad, nech je aspon vkladateľ😀 Ale nie, veľmi som s ním spokojná ako lekárom a je veľmi citlivý a precízny. Keby bol aj pôrodník, prisamvačku by som prešla k nemu. Vieš vkuse porovnávam a stále nechápem tie gigantické rozdiely medzi službami tu na SK a CR.
Držím silno palce aj ja snubenici tvojho kamoša a verím, že sa z toho dostane. Veď je pred Vianocami, tak kedy sa majú diať zázraky, ak nie teraz. Ja mám jedného kamaráta, z tej našej bývalej motorkárskej partie, ktorý tancoval v Lúčnici a ako sa raz vracal domov od rodičov, Tirák mu nedal prednosť a skončil na vozíku. Prežívala som to jeho celé zotavovanie s ním, lebo som bola jedna z mála ľudí ktorú si vtedy pustil bližšie k sebe☹
@janie7 moja tak rada čítam tvoje príspevky veľmi pekne zábavné aj náučné už nech je jar chcela by som ísť na ten vklad. No ak sa to nepodarí kašlem na to a kúpim si auto som sa rozhodla. Hotovo 😉

@hmmm71 veru ani nestimulujem lebo mesiaciky meskaju uz 9dni 😢😢😢