icon

Idete na KET v Januári/Februári 2021?

miskam333
6. jan 2021

Ahojte chystáte sa niektorá na KET Januar/Február 2021? Môžeme v tom spoločne. U mňa to bude 2. Ket a verím a dúfam že úspešný. Budem rada keď sa podelíte so svojím príbehom 🙂

ciarafan
27. mar 2021

@sirka9 ďakujem pekne uvidím koľko ja vydržím netestovat máš niejake pocity,príznaky?

amia87
27. mar 2021

@sirka9 gratulujem a prajem veľa štastia 🙂

amia87
27. mar 2021

ahojte baby, veľmi rada Vás čítam, lebo mám zo všetkých tých vyšetrení celkom hokej. Ja pomaly končím 10 tt, v 12 tt som objednaná na krv aj sono, ale uprimne netuším, čo mi bude všetko doktor vyšetrovať :D

evelinka9999
27. mar 2021

Ahojte chcela by som poradiť som po neuspesnom ket a chcem ísť hneď do ďalšieho,vysadila som estrofem vo štvrtok a dnes mi začal menzes,kazali mi zasa nasadiť estrofem ale neviem či prvý deň alebo druhý deň cyklu.ďakujem za odpovede 🙂

mikasz
27. mar 2021

@evelinka9999 ja som vzdy druhy den cyklu, ale teda jasneho krvacania, aby bola ms rozbehnuta

mikasz
27. mar 2021

@amia87 bude ti vysetrovat moc, tlak krvi, odvazi ta, vezme krv na zakladne parametre, vaginalne vysetrenie, sono - moja dr.meria aj NT a pritomnost NB, ale nerobia to vsetci gyn. Zmeria panvu, pripadne vezme sj cytologiu, vystavi tehu knizku

amia87
27. mar 2021

@mikasz super ďakujem pekne a napíšeš mi ešte prosím, čo je NB a NT ? a to vaginálne vyšetrenie, to je na pohlavné choroby alebo ako cytológia v rámci prehliadky ? A panva sa meria kvôli prirodzenému pôrodu ?

mikasz
27. mar 2021

@amia87 NT je sijove prejasnenie (nuchalna translucencia, ked das do google, tak ti vyhodi obrazok-je to vzadu na krku), meria sa to tusim 12-14tt a malo by byt v urcitom rozmedzi, potom sa zistuje NB (pritomnost nosovej kosticky)
Tak sa vylucuju urcite patologie
Ano berie sa cytologia a pohmatom sa kontroluje krcok maternice, to je dolezite hlavne neskor,ci sa neskracuje a predcasne neotvara, aky je tuhy
A panva takym pravitkom, kvoli prirodzenemu porodu, to sa tiez znaci do knizky

amia87
27. mar 2021

@mikasz ďakujem veľmi pekne, teraz mi pri sone lekár povedal, že šija vyzerá dobre, ale len na základe sona, nič špeciálne nerobil. A teda tie vyšetrenia nie sú bežný štandard? Mne už teraz lekár navrhol cisársky pôrod, pretože som neurologický pacient po operácii mozgu, takže prirodzený pôrod zrejme nebude.

mikasz
27. mar 2021

@amia87 ono sa to mera sonom,nie je to nic specialne, len teda nerobia to vsetci gyn, lebo lekar na to meranie musi mat certifikat a musi sa to robit v urcitom casom rozmedzi, proste su na to tabulky
Jasne, tak to sa potom tiez znaci do tehu knizky ak je indikacia ku sekcii

amia87
27. mar 2021

@mikasz ahaa, jasné rozumiem, tak sa ho na to opýtam nabuduce. Veľmi pekne ďakujem za informácie 🙂

sirka9
29. mar 2021

@ciarafan no, ja som predtým vobec netestovala, čakala som až do krvi. tentoraz som to nevydržala, mala som taký iný pocit, že niečo je iné, také ako keby sťahy v bruchu, dokonca mi tri dni po sebe bolo zle ráno, nie úplne ale nebolo to úplne ok. a keď som si ľahla na brucho, tak to bolo také divné. a to nie som z tých, čo sa sledujú. len to bolo proste úplne iné ako predtým, keď to nevyšlo. držím palčeky aj tebe🙂

ciarafan
29. mar 2021

@sirka9 a vtedy keď ti nevyšli vklady si necítila nič?ja od kedy beriem progesterón iba pred vkladom som začínala cítiť také pobolievanie,a teraz po vklade tiež aj vaječníky ako keby mi ťahalo prvý a druhý deň po vklade som mala aj pocit krížov taký slabý a teraz len to ťahanie či čo to je v oblasti vaječníkoch ale myslím že to je z toho progesterónu a iné zatiaľ nič som tretí deň po vklade

ciarafan
29. mar 2021

@sirka9 aj ja ďakujem

sirka9
29. mar 2021

@ciarafan cítila, aj nafúknuá som bola, ale to som aj teraz. to je z toho progesteronu najskor. ked nevysiel, mala som take dve bodnutia (co som si naivne myslela, ze sa uhniezdili, davali sme vtedy dve embryjka), ale iba raz a potom nič, aj prsia sa mi zvacsili (co zas ale pripisujem estrofemu). tentoraz to neboli ze bodnutia, ale take pravidelne akoby pichnutia, bolo ich viac a menej silne, vtedy to boli take ze mega, ze som sa zobudila v noci na strasnu bolest. krize som aj ja cítila. len teraz mi to brucho robilo nejake divne sťahy, ale začala som to cítiť až tak na 5-6 deň, aj preto som si urobila test až 7 deň po vklade a bolo to tam. neviem, mala som proste pocit, že to je nejaké iné než predtým.

ciarafan
29. mar 2021

@sirka9 tak to ti zo srdca gratulujem a už ti pekne ukázal na siedmi deň či len ducha?ja som zas mala po vklade také iné pocity vden vkladu aj na prvý deň po Ket tak neviem viem že to je skoro si niečo namyslat ale človek sa obáva ale stale citimvecsinou pravú stranu tak uvidíme nechcem si nič nahovárať testovať asi. Hneď najskôr 6ty deň keď nevydržím

sirka9
29. mar 2021

@ciarafan takto, na 7 deň taký slabý dušík, na 9 trošku silnejšie. teraz budem testovať na 11 a 13 deň, a na 13 deň mám ísť aj na krv. dúfam, že 1 apríl bude vydarený 🙂

ciarafan
29. mar 2021

@sirka9 krásne čiaročky a tento krát si prsia necítila?

sirka9
29. mar 2021

@ciarafan práveže vôbec, trochu narástli (stále to pripisujem tomu estrofemu, keďže to má aj v účinkoch) ale inak nič. žiadne pobolievanie, nič. až mi to je divné.

ciarafan
29. mar 2021

@sirka9 veď to ja sa toho bojím že pocit som mala že to vyšlo ale že nič také sa nedeje tak začínam mať pochibnosti aleverim stále ze to je ok

sirka9
29. mar 2021

@ciarafan treba veriť, mne sestrička hovorila, že nemusím cítiť vôbec nič. viem, že sú baby, ktoré hneď vedia, ale aj také, ktoré nič necítia. a 4 dni je ešte naozaj dosť málo. aj keď sa hovorí, že uhniezdenie je na cca 3-4 deň. mne povedali, že kľudne aj na 7. budem ti držať silno palčeky aby to vyšlo.

ciarafan
29. mar 2021

@sirka9 no tak uvidíme veď keď nič tak pôjdeme na ďalší pokus čo dúfam že nebude treba len ten čas tie mesiace ťahanie a roky to je na nervy a ďakujem aj ja tebe nech je všetko ok

rk123
29. mar 2021

@ciarafan nemusis citit vobec nic. ja som necitila nic vobec. ale ze vobec 😀 este som zacala aj trochu krvacat na 8dpt. ked som si 11dpt urobila test a tam boli 2ciarky tak mi skoro oci vypadli. takze nadej je vzdy a neostava teraz nic len cakat. drzim palce

ciarafan
29. mar 2021

@rk123 veru tak,ja dúfam a verím že to vyšlo a ďakujem

lenkajh4
30. mar 2021

@sofinkasarah to meranie býva väčšinou v 25tt,ale bol cukrovkar tak preto ma tam posiela skôr..scrining mám teraz 1.4.

miu10
30. mar 2021

Žienky, chcem Vás podporiť a podeliť sa o našu radosť 😊 Po prvom ET v januári sme v 14. týždni a všetko je v poriadku 🍀 Prajem Vám štasie a radosť ✊🏼

sofinkasarah
31. mar 2021

@lenkajh4 jaaj.tak zajtra čakám čo budeš písať.ako sa inak cítiš? Vidno to už aj bruško?

ciarafan
1. apr 2021

@miu10 gratulujem a veľa zdravia prajem

sirka9
1. apr 2021

juuuj, tak HCG 636,6 😍 krásne sviatky baby prajem a držím palce všetkým, či už pozitívnym alebo ešte negatívnym. nech všetko dobre dopadne

lenkajh4
1. apr 2021

@sofinkasarah ahoj moja,no dnes to bol des,drobec vôbec nespolupracoval🙈,najskôr sa moc hýbalo,potom sa nechcelo otočiť..začal robiť sono a nič,tak naspäť do čakárne a takto to bolo 2,5hodiny!!!! Potom ma poslal na obed a prechádzku že možno sa otočí,zbehla som k mame,ta mi dala palacinky prišla som na sono a už to išlo,tie to zachránili 🙏 dalo sa zmerať, geneticky všetko v poriadku 🙏 hrozí mi preeklemsia v neskoršom období,bude sa to musieť sledovať,ale nateraz všetko v poriadku. Brusko podľa mňa už trošku je vidieť,ale ja som silná baba tak sa to stratí asi ešte,neviem to posúdiť.ale videla som ako cmulalo palec❤️❤️❤️ ty si ako na tom??