Idete na KET v Januári/Februári 2021?
Ahojte chystáte sa niektorá na KET Januar/Február 2021? Môžeme v tom spoločne. U mňa to bude 2. Ket a verím a dúfam že úspešný. Budem rada keď sa podelíte so svojím príbehom 🙂
@andy238 Ahoj ja napríklad som na tomto prvom nebola ale len z toho dovodu že som KET stihla a podnikám čiže pracovat aj tak nemožem .Na druhé testovanie sa chystám verim že vdaka tomu testu budem moct pracovat takže tak dobrovolne-nasilu :D Ale nevidím v tom nič hrozné je to pár sekúnd potom si postojím ideálne von a je po tom 🙂 Ale tak je to asi na každom tiež keby na druhé nemusím nejdem ale len koli tomu že naozaj nechodím vobec nikde :D
@sofinkasarah tiež neuznávam, ale do roboty chodit musím aby som mohla platit hypo. a tiez aby som mohla zaplatit CAR 🙂 ale je fakt, ze u nas v dedine to mame presne podla cisla domu, cize s inymi sa ani nestretnem skoro.
@miskam333 aj ja podnikám.ale keď raz niečo je protizákonné tak to nebudem podporovať a ani deti nevystavim tomu riziku.pre mňa sú zodpovedný ty čo nejdú stať do rady,ale zostanú doma.naco sa majú testovať zdravý.moj nazor
@sofinkasarah nech sa páči nemusíte niekto vás nenúti ani neodcudzuje .Rozhodujete sa sama za seba a je to správne 🙂 Ja sa o svoje zdravie a imunitu starám už roky takže sa nebojím a budem rada ked budem moct otvorit lebo už to je viac v mínuse ako v pluse a skrachovat nechcem a ak je jediné čo možem pre zachranu salonú urobit to že mi strčia na 5 sekúnd nejaku paličku do nosa je najmenej 🙂 Takže netreba odcudzovat ani takých co sa testovat idú že su nezodpovední asi nie každný si može dovolit byt dlhsie doma bez penazí 🙂 Stačí rešpekt a starat sa o seba 🙂
@barbor120 Kyselina listová sa odporúča užívať aspoň 3 mesiace pred plánovaným tehotenstvom. Kyselina listová hrá dôležitú úlohu pri delení buniek a počas prvých týždňov tehotenstva ovplyvňuje vývoj neurálnej trubice (neurálna trubica je embryonálny základ CNS, z ktorého sa vytvorí mozog a miecha), ktorá sa uzatvára práve na začiatku tehotenstva. Hladinu folátov však nie je možné ovplyvniť a udržiavať len samotnou stravou.Poprípade komlex vitamínov pred plánovaným tehotenstvom a začiatok tehotenstva typu Femibion 1.Voľba je na tebe podľa toho koľko chceš do toho investovať.
@sirka9 Dali ti na výber či chceš prolutex inj alebo utrogestan vaginálne tabkety?
@ewridika11 ja som ju brala no asi práve 3mes pred rozhodnutím ist na umele oplodnenie som ju vysadila. V care mi otom ani nič nehovorili tak som sa nato niejak nezamerala.
@andy238 Ja taktiež beriem Medrol na potlačenie imunity. Som po KET 7 deň. Som v okrese kde sa opäť testuje. Ja som sa prihlasila elektonicky na dnes a nebolo tam živej duše. Do prace chodím normálne, nie som na PN. Včera som bola na 2hod.prechádzke. V rámci možností som aktívna ale doprajem si aj oddych s vyloženými nohami. Pomáha mi to nemyslieť na to, že som v očakávaní čo ukáže krv na HCG. Už som spomenula, že som sa otestovala na protilátky covid , ktoré mám dostatok a preto som náhradníčka pri testovaní covid počas vikendu v malej dedine( Mám vlastné ochranné pomocky) . Opatrnosť je potrebná, dávať si pozor treba. Nehejtujem žiadnu voľbu, ktorú si človek vyberie- každý nech robí tak aby bol spokojný preto všetkým Vám v očakávaní prajem trpezlivosti a dobrej energie, nech ten čas ide rýchlejšie.
@ewridika11 mala som oboje. Utrogestan som zacala 5 dni pred ET a pokracovala aj po vklade a prolutex som pichala 7 dni odo dna vkladu. Utrogestan mi druhy tyzden po vklade vymenili na amelgen. Neviem co bolo zle, asi nebol spravny cas.
Tak cawte ... Dnes 9 po Ket . a test ??? Samozrejme bes druhej / .
Ako ste na tom vy ?
@farbarka 9-ty den este nie jenic stratene 😉✊
Ale uplne chspem tvoje pocity, ja dom msla uz 6vkladov...
ivf ma uspesnost 60%, ale za predpokladu, ze je vsetko ok. Niekedy sa moze napr.aj embryo javit, ze je ok,no moze mat geneticku vadu a nikdy sa neuchyti.. to neovplyvni ani ten najlepsi lekar, zial 😔
@mikasz Vies co ? Ja viem ze je mozno je skoro 9ty den ale..
Niektore zeny maju test pozitivny uz v 7my ci 6ty den .
Ja mam za sebou treti vklad a vyzera to ze ani ten nedopadne dobre.
My sme si povedali ze tymto vkaldom definitivne koncime. Ja osobne za taky stress platit nikomu nebudem nema to zmysel uz.
Radsej budeme rozmislat o adopcii.
@farbarka Zlatko v prvom rade musíš byť ty psychicky kľudná v pohode.mozno povieš že čo sa starám.viem že si sklamaná,ale ja som tiež absolvovala pred 5 rokmi ivf a hneď na 1 šup sa ujalo a teraz som šla po mraxacika a som mala 25.1 Ket a ani si nejdem pripúšťať že by sa neujali.idem tak naladená.
@sofinkasarah Ja som po 4 potratoch a dvoch neuspesnych ivf tak preto tak reagujem..a teras bol dalsi Ket .
Ja som ok psychicky len som proste skalmana velminsom cakala dnes // 😔
@farbarka Zlatko ja mám 1 dcérku prirodzene,potom som mala mimomaternicové,kde som mala otravu krvi a vajcovod šiel preč,potom samovoľne potrat a ďalší rok zas mimomaternicové na 2 vaječníky a otrava krvi silná .2 l krvi my dali.potom sme šli na ivf,tam sa hneď ujalo a teraz som bola skúsiť mrazacika,či sa ujme.

@andy238 ja som nebola na žiadnom testovaní a ani nepôjdem.neuznavam takéto hlúposti a ani očkovať sa nedám.ja byť tebou,tak sa nejdem vystavovať riziku.a to som už po vklade ešte.