icon

Inofolic - skúsenosti

sasie
11. sep 2012

Ahojte. Dostal sa ku mne liek, ktorý vraj príde na SVK až v januári. Volá sa Inofolic a je to taliansky distribútor. Vraj má tento liek úžasne výsledky ak má žena PCO. Skvalitnuje folikuly, podporuje pravidelnú menštruáciu a tak by žena mala otehotnieť spontánne. Berie ho z Vás ešte niekto alebo vie niečo zaujímavé o tomto lieku? Je to liek ako doplnková strava, neviaže sa na lekársky predpis. Obsahuje kyselinu listovú a inositol. Som veľmi zvedavá ako mi zaberie. Dám vám vedieť.

sarafortuna
5. mar 2013

@bibisko , no ved o tom je celý INOSITOL - teda aj Inofolic a Nosifol - znižujú cukor i tuky v krvi, čo vedie k lepšiemu fungovaniu celého organizmu a teda aj hormonalného systéme 😉 😉

sarafortuna
5. mar 2013

@eja82 , ozaj nejako čudne na teba zabral 😅 😅
brala si 2 sáčky? možno bola chyba to? 😅 😅 😅 😅
cukor sa znížil v krvi a tak si telo všetko ukladalo, lebo bolo v strese.... 😵 dobrá teória nie? 😀

ale fakt je to čudné, ved inositol sa berie na chudnutie 😅 - podľa mna to bola veľká dávka a mala opačný efekt

eja82
5. mar 2013

Doktor mi povedal ze mam brat jeden rano a jeden vecer....

pempusik
6. mar 2013

@sarafortuna nestras, ze inositol sposobuje chudnutie, ja uz teda viac schudnut naozaj nepotrebojum, to sa uz potom celkom stratim 😀

mambba
6. mar 2013

@sarafortuna
@pempusik
ja som po inofolicu tiez pribrala a aj ma na to upozornovala endokrinologicka, ze inofolic je v podstate konska davka vitaminu B, ktory sa napriklad dava ako liecba nechutenstva.. a veruze mi chutilo jedna radost..
ja som brala inofolic nejakeho 2,5 mesiaca, ale len raz denne, spolu s metforminom 2 x 850 mg. inofolic som vysadila koncom novembra a vitazny cyklus prisiel v januari na metformine a jednej tabletke clostilu

pempusik
6. mar 2013

@mambba tak ja beriem konske davky vitaminu B uz celkom dlho a furt nic. zacala som calibrum babyplan, potom femibion, samozrejme paralelne s tym aj B12. potom som brala uz len cistu kyselinu listovu a B12. no a teraz som si naordinovala inofolic 2x1, tak som zvedava.

donna11
6. mar 2013

@eja82 ahoj, len reagujem na tvoj prispevok..ja som brala cisto len inofolic a otehotnela som v druhom cykle (aj ked prvy som ho nebrala hned od zaciatku a poctivo).

ivveettaa
6. mar 2013

ahojte dievčatá, môžem sa opýtať od koľkého DC sa má začať Inofolic užívať? Dnes mi dorazil, a som 4 DC, mám počkať na 1 DC, alebo to nevadí a môžem začať hneď dnes? ďakujem

zora256
6. mar 2013

@ivveettaa Ahoj!berie sa denne,už aj dnes vpohodke môžeš začať🙂Veľa šťastia a nezabudni,že ráno a večer sa má🙂1vypiť 🙂

ivveettaa
6. mar 2013

@zora256 ďakujem za radu, len mám ešte jednu otázku, v sobotu ideme na oslavu, určite si tam nejaké vínko dám, netreba to vtedy vynechať? predsa len alkohol je svinstvo 😀

zora256
6. mar 2013

@ivveettaa Ahoj!Vôbec nie,je to len vitamín ten Inofolic🙂

ivveettaa
6. mar 2013

@zora256 ďakujem, tak idem na to, si zlatá, pekný deň 🙂

donna11
6. mar 2013

@ivveettaa ahoj, pri alkohole a káve treba min hodinový rozdiel v užití.

ivveettaa
6. mar 2013

@donna11 jéj, ďakujem za informáciu, alkohol je u mňa veľmi zriedkavý no káva to je už o inom, ale dobre vedieť, ešte raz vďaka 😉

sarafortuna
6. mar 2013

@pempusik ,ak nemáš už z čoho chudnúť, tak neschudneš.
ale písali sme tu už minule, že vraj je nejaká štúdia, že inofolic má oveľa väčší efekt u žien s nadváhou ... lebo ja tam iný význam nevidím, ako ten čo som spomínala - zníženie cukrov a tukov v krvi.

podobne funguje metformin - odburáva cukor v krvi - je to v podstate liek na cukrovku

donna11
6. mar 2013

@sarafortuna presne naopak to je,silnejší efekt je u chudych žien.

gerdusha
6. mar 2013

@sarafortuna

Opacne to mas,inofolic je menej ucinny u baculiek, donna ma pravdu

sarafortuna
6. mar 2013

@donna11
@gerdusha
no mne sa zdá, že sme sa tu bavili, že práve tie bacuľky 😅 , pretože PCO sa prejaví nadváhou, čiže je tam porucha metabolizmu cukrov a tukov a nábeh alebo aj potvrdené IR... chudé žienky IR nemajú, takže nepotrebujú znižovať cukry v krvi.
ale samozrejme, nemyslí sa extrém a BMI nad 30.

tiež mi ale nie je jasné, či celý ten efekt inositolu je v znižovaní toho cukru, ale napr. aj tu je to takto prezentované
http://www.lejdy.sk/pre-snazilky/brozura_inofol...

ale ako čítam, ešte to nie je JASNE ANI IM... 😀 😀 😀 hypotézy... tak dúfam, že sa nemýlia a bude to prevratný OBJAV pri liečbe neplodnosti a PCO 😵

gerdusha
6. mar 2013

@sarafortuna

Na stranach 16 a 17 sme to rozoberali

sarafortuna
6. mar 2013

@gerdusha ,
tak mne to veľmi logiku nedáva, ale bude to asi tým, že sa v tých článkoch a info veľmi točia okolo IR.
Môžeme spraviť štastistiku a uvidíme ako je to tu u nás na MK. 😉

Ale fakt sa mi nechce veriť, že ak ma niekto normálnu váhu alebo podváhu, tak potrebuje Inositol - jedine že má účinky aj INE, nie len tie na znizenie IR. Hoci je pravda, že v tej brozure pisu ze 1. znizuje IR a tým lieci neplodnost spôsobenu IR
2. pomaha k ovu a skvalitneniu oocytov (a tu IR nespominaju)

donna11
6. mar 2013

@sarafortuna baculky majú všeobecne problém otehu a preto im aj dr odporúčajú najprv schudnúť. A myslím si,že inofolic má v sebe zložky,kt su na podporu dozrievania kvalitných vajíčok a su o tom aj štúdie.ty tu radis babam volaku lacnejsiu náhradu,iba čistý inositol či čo to, no keby to postacovalo,tak to dr odporúčajú už dávno, nie? To je môj osobný názor,nie všetko lacné je dobre. Na mňa mal inofolic veľa ďalších priaznivých účinkov a tá cena mi stala zato,pomaly končím 9tt.

gerdusha
6. mar 2013

Mne sa napriklad nezda to tvrdenie,ze pri inofolicu sa chudne...ved to je listovka a bkomplex...a bkomplex sa dava na podporu do jedla pri nechutenstve a vseobecne je zname ze po beckach sa pribera...a mna teda inofolic vypasol... :((

bambi9
6. mar 2013

@sarafortuna nie je pravda ze chude nemozu mat IR .. mne pomohol metformin otehu a mala som 62kg 😉
co sa tyka ucinku inofolicu tak vraj je ucinnejsi na chudsie baby - co sa tyka otehotnenia...

donna11
6. mar 2013

@gerdusha ja som nepribrala ani kg, skôr mi nechutilo jesť.

bambi9
6. mar 2013

@donna11 mne tak isto 🙂

mauerka
6. mar 2013

Dovolim si nesuhlasit s tvrdenim "inositol či čo to, no keby to postacovalo,tak to dr odporúčajú už dávno, nie?" @donna11
Vo farmaseutickom priemysle - a zvlast pri neplodnosti - sa nikdy nebude odporucat nic, co nesmrdi ziskom.
Videli ste niekde reklamu na cisty INOSITOL? Stavim sa, ze nie. Zato na INOFOLIC sa na nas v poslednej dobe hrnie odvsadial - a kto ju zaplati? Myslim si, ze inositol s listovkou spravia rovnaky efekt ako inofolic - len za polovicne peniaze.

sarafortuna
6. mar 2013

@gerdusha , inofolic nie je B-komplex, je tam iba ten inositol a ten sa v B-komplexe nenachádza a listovka.
najviac na jedlo je B12tka, ale jasné že aj ostatné.
A inositol znižuje hladinu cukru a tukov v krvi... to je jeho najväčší vplyv na organizmus.

@bambi9 z toho IR som jelen ale väčšinou ju majú kočky s nadváhou, metformin sa dáva aj ked IR nie je potvrdená, beriem ho aj ja IR nemám, nadváhu áno.

myslím, že ako som už písala, asi sa v tom nemôžeme plne vyznať, lebo ani lekárom tieto veci nie sú ešte úplne jasné 😉

gerdusha
6. mar 2013

Ja mam tiez nadvahu a IR nemam

eja82
6. mar 2013

@gerdusha no pekne tak aspoň niesom jediná ktorá z neho pribrala....

eja82
6. mar 2013

@mauerka toto je presne aj môj názor.... zarábajú na cudzom nešťastí.... a zbytočne to predražujú.... už len to je kravina načo tlačia farebný obal na každý sáčok... aby niečo lacné vyzeralo draho....