Inofolic - skúsenosti
Ahojte. Dostal sa ku mne liek, ktorý vraj príde na SVK až v januári. Volá sa Inofolic a je to taliansky distribútor. Vraj má tento liek úžasne výsledky ak má žena PCO. Skvalitnuje folikuly, podporuje pravidelnú menštruáciu a tak by žena mala otehotnieť spontánne. Berie ho z Vás ešte niekto alebo vie niečo zaujímavé o tomto lieku? Je to liek ako doplnková strava, neviaže sa na lekársky predpis. Obsahuje kyselinu listovú a inositol. Som veľmi zvedavá ako mi zaberie. Dám vám vedieť.
Ahojte dievčatá,môže mi inofolic predpísať aj lekár?anevyjde ma to takto lacnejšie?
@ematko29 to nie je na predpis, napisat ti ho na rcept mioze ale ked si ho pojdes vybrat do lekarne oni beru ten recept len ako doporucenie a zaplatis si to aj tak cele sama. Bolo by na case aby to zacali poistovne preplacat ale uprimne to asi nenastane kedze to berie dost zien takze by to poistovnu stalo dost penazi
baby, chcem sa spýtať, koľko stojí iui a ivf? viem, že niečo prepláca aj posťovňa ak sú problémy, ďakujem
@pa_mi , no musíte to tak brať, že máločo urobí "zázraky" hneď prvý mesiac. Aj ked dá endokrinolog alebo iný lekár lieky, tak sa všetko berie dlhšie 😉
Fytosója? na MK nájdete veľa detičiek fysojojíčatok 😀 . Ja som ju tiež skúšala, ale "bála som sa jej" - kvôli možným cystám.
Vydržala by som na Inofolicu 3 mesiace a ked nepomôže, tak skúste fytosóju.
@bakajka , ja som brala iba obyčajný, myslím, že je tam viac tej včelej kašičky - a práve tá pomáha.
Ale na druhej strane fytosoja sa berie aj čistá na vaječníky - podobne funguje ako clostil - len je to proste prírodný "štarter vaječníkov".
V podstate celá "pointa" tých prípravkov sú tie FYTOESTROGENY - čiže prírodné estrogény - obsahuje ich včelia kašička a propolis a aj sója.
@bakajka dakujem tak to by bolo načase aby to preplácali.Ináčked som pozerala čo inofolic obsahuje tak vytamín B8 inozitol a kys listovu B9.Tak ma napadlo,že ak by som si kúpila ten vytamín B8 Vyt .B9 osobitne v lekárni či by to malo ten istý efekt anevyšlo by ma to lacnejšie hm?
All: No myslim si, ze tak skoro to na predpis ani nebude. Je to zatial predavane len ako vyzivovy doplnok, cakaju tusim na schvalenie alebo licenciu alebo take nieco, aby to mohlo byt predpisovane ako liek. Aj preto je to zatial len na volnopredaj a nikto Vam to nepreplati, iba ak partner, chichi
@pa_mi aj ja som tak reagovala ako ty 😀 dúfam teda, že aj u nás to bude tak nejako podobne a ďalší mesiac to už bude ok.
@pa_mi @taja27 @sarafortuna ahojte dievčatá. chcem sa spýtať, možno takú blbosť, ale aj tak sa opýtam 😀 Keď je anovulák, tak mrcha príde sama alebo budem musieť ísť na vyvolávačku?? Lebo keď som mala anovulák, tak vždy to skončilo buď vyvolávačkou alebo som brala duphaston a ten zvýšil hladinu progesteronu, ale neviem ako to bude teraz, keď duphaston už neužívam.
@kristinka9 neviem ja som este anovulak nemala. inak vcera som mala brutal bolesti vecer tak som zvedava na teplotu zajtra,ale myslim ze ovu bola asi vcera.dnes som nemerala - som prec z domu momentalne.ale ak bola vcera je to naprd lebo som mimo domu a manzela od piatku,takze nic z toho.ale som zvedava na LF,kolko bude s inofolicom - doteraz som mavala ledva 10 dni
@pa_mi juj to by bolo super, dúfam, že ozaj bola. Aj keď neskoro, ale predsa. Ja zatiaľ nič. Som 27 dc a nič. ☹ preto sa pýtam na tú vyvolávačku...
baby, zaznamenali ste nejakú zmenu v bazalnej teplote pri užívání Inofolicu?
@kristinka9 este cakaj,aj @11miuska11 mala ovulu myslim na 35 DC.a ja som raz mala na 45DC.do kelu len ma stve to snazenie nesnazenie nase.cisty zakon schvalnosti.makame cely mesiac a pani ovula si zmysli prave vtedy ked nie su na to podmienky.ale tak nevadi,otestujeme LF jej dlzku a hura do dalsieho cyklu
Cavce baby, gyn mi odporucila nech si precitam letak o infolicu a nech sa rozhodnem, no neviem, beriem uz 3 mesiace duphaston a nasadila mi ho na dalsie 3 mesiace, o dva tyzdne mam testy na stitnu zlazu a teraz vo stvrtok na vyter...neviem sa vsak rozhodnut ci ten infolic brat alebo nie, ci pomaha?mate nejake skusenocti?
ahojte kocky, beriem inofolic od 1DC, dnes som 21DC a uz stvrty den ma boli hlava, hlavne rano je to najhorsie akoby som cele noci žurovala a chlastala.......bolieva vas z neho tiez hlava? http://www.fertilityfriend.com/home/activia
ahojte,
pridavam sa k uzivaniu inofolicu. Zacala som uzivat tretie balenie a chcem pokracovat aj dalej. Zatial som ziadne zmeny nepostrehla ale to je este velmi skoro hodnotit. Od septembra nemam ms takze nemam ani ovu a nema zmysel pokusat sa teraz o babo. Verim, ze mi inofolic pomoze nastartovat vajecniky 🙂
Neviem ake mate vy skusenosti ale neviem sa dopracovat k niekomu, kto mi spravi novy HP. Robil mi ho byvaly doktor ale tvrdil, ze on uz odbery nerobi, isla som za obvodnou, ona mi povedala, ze mi spravi odber jedine ak beriem HAK. Do tretice som sa objednala k endokrilogogicke a snad sa konecne dopracujem k novemu HP.
@pa_mi
@kristinka9
ahojte, kocky, neviem,ake mate grafy, ale urcite kaslite na vyvolavacky..to vam akurat tak privola MS a ta vam je bez ovulky na dve veci..v tomto som mala super lekara, lebo povdal, ze nevadi, ked nie je MS, ze ked si chcem pockat na prirodzenu, pokojne mozem, ze ma to nijako neohrozi. A vravel, ze keby mi aj da vyvlavacku, na dalsi cyklus mi to ovu neprivola. Raz som tiez ako pami cakala na ovu do 45 DC a potom som mala krasnu 14dnovu lutealku 🙂 oplati sa merat a cakat aspon jeden prirodzeny cyklus, aby ste vedeli, co a ako. je dolezite zistit, ci ovulacia je..je uplne jedno, ako neskoro...teda mne pomohlo to a Inofolic. Nic ine som nebrala, takze verim, ze on mi posunul ovu o 8 dni skor a urobil kvalitne vajicko 🙂 a to spm ho zacala brat 19DC a 37 DC som mala ovu 🙂 taaaak vam drzim palce, kocky 🙂
@11miuska11 áno správne si povedala - základ je mať ovuláciu. Lenže ja ju nemám vôbec. A ani tento mesiac mať nebudem, pretože 15 dc mal folikul 18 mm a do dnešného dňa ovu neprebehla, tzn. že nepraskol a urobila sa z neho cysta, ktorá odíte s ms. Takže zbytočne by som asi prirodzene čakala tento mesiac, kým príde ms.
@11miuska11 ahojte,
ja som teraz akurat po ovu alebo po par hodin po ovu a ak to nevýde tak som v dalsom cykle na clostile, a ten inofolic myslíš že by som to mala kombinovať že brat aj inofolic aj clostil? ja asi nebudem čakať a chcela by som ten clostil vyskusať a možno pojdem na IUI ak to tento mesiac nevýde a to mi bez clostilu asi neurobia neviem, ten inofolic ci brat alebo nebrat do toho ..
@kristinka9 jaaaj..ano, tak to mas ine, ked sa ti cysta vytvorila ☹ tak to urcite chod na vyvolavacku :-/ ja som mala vzdy male foliky apreto som mavala dlhe cykly, a to je ine, jasne :-/ drzim palce, silno ☹ nad inofolicom si neuvazovala?
@rica1 urcite ber aj inofolic. Mne lekar povedal, ked mi chcel nasadit clostil, ze na kvalitu vajicok je inofolic ako stvoreny, a mam to brat aj s clostylom 🙂 takze drzim palec, nech to vypali uz teraz a clostyl nemusis brat 🙂
@11miuska11 už ho užívam mesiac, to už sme si myslím písali, len v inej téme 🙂 tak uvidím, či zaberie, či nie. Zatiaľ to nevzdávam a užívam ďalej. Dúfam, že nám pomôže
@11miuska11 ja som mala včera večer po sexe také bolesti teda nie pri ale po tak ma ten pravý vajecník bolel že som sa ledva hýbala som si hovorila putuj vajko putuj 😀 ale ráno teplota nič☹ stále nízka, tak ovu ešte asi nebola a je teraz niekedy lebo aj teraz ma bolí ale nie tak ako včera, a sex bude až večer o 23hod , len neviem či to stihame no.. hrozne čo 🙂

@ennynka no ved dúfame 🙂...ja beriem utrogestan 2 ráno, 2 poobede a 2 večer....prsia ma boli, to je normálne, ale pobolieva na aj podbruško...tak neviem, či je to z utrosu, alebo sa rozťahujem maternica...ale je to bolesť ako ked má prísť mrcha...slába, ale sem tam sa ozve..dnes som 5 deň po vklade...