Inofolic - skúsenosti
Ahojte. Dostal sa ku mne liek, ktorý vraj príde na SVK až v januári. Volá sa Inofolic a je to taliansky distribútor. Vraj má tento liek úžasne výsledky ak má žena PCO. Skvalitnuje folikuly, podporuje pravidelnú menštruáciu a tak by žena mala otehotnieť spontánne. Berie ho z Vás ešte niekto alebo vie niečo zaujímavé o tomto lieku? Je to liek ako doplnková strava, neviaže sa na lekársky predpis. Obsahuje kyselinu listovú a inositol. Som veľmi zvedavá ako mi zaberie. Dám vám vedieť.
Ahojte. Chcem sa opytat, to ste si Inofolic naordinovali same? Alebo ste sa radili s lekarmi? Ja mam PCO, uz rok a pol uzivam metformin a dokonca ani len na upravu cyklu mi to nepomohlo. Mam straaaasne dlhe cykly. Snazime sa o mimi 2 roky a zatial neuspesne ☹ Myslite, ze by mi pomohl aspon na upravu cyklu?
@bambula27 ja síce PCO nemám, ale naordinovala som si ho sama a čo to tu tak sledujem, tak mnoho kočiek je na tom rovnako ako ja. No môj doky má pacientku s PCO a jej výslovne ROZKÁZAL užívať ho. Aj na web stránke Inofolicu je napísané, že je ideálny pri diagnóze PCO, hoci v podstate obsahuje len vitamíny, žiadne hormóny.
@bambula27 najlepšie by bolo spýtať sa priamo Tvojho lekára, ten pozná Tvoj zdravotný stav najlepšie (aspoň by mal). V zázračnosť Inofolicu ja osobne neverím, ak má žena väčšie zdravotné problémy, určite ju nevylieči, ale pri správne zvolenej liečbe ako podpora je určite fajn. Kyselina listová sama o sebe je potrebná pri snahe o mimi , ale i neskôr v tehotenstve, hoci ak žena má správny jedálniček, určite ju nepotrebuje (tak ako ju nepotrebovali užívať naše mamy, babky, prababky...a predsa otehotneli a vynosili zdravé deti. Inozitol, ako novoobjavený vitamín, je tiež v potravinách, preto si myslím, že všetko okolo Inofolicu je len o veľkej reklame farmaceutickej firmy so snahou zarobiť na nešťastí žien. Vedia, že žena, ktorá túži po mimi, urobí všetko, a ja tiež nie som výnimka...Druhou stranou mince je, že ak sa predávkuješ kyselinou listovou (čo je v dnešnej dobe ľahké, pridáva sa takmer všade - cereálne výrobky, energetické nápoje, dokonca aj v chlebe), zvyšuješ si riziko rakoviny 😖
@siska765 ja som testla deň pred mrchou a negativny..s mm sme sa snažili naposledy dva týždne dozadu bo bol na sluzobke..potom som šla k dokymu čo sme sa snažili ako na 13deň čo by som mala mať ovu a povedal že tam nič nevidí že este nemám ovu.a už som zúfalá ja si chcem nájsť // ciarocky..zajtra kúpim dalsi test a ked do piatka nedostanem tak sa ráno testnem..
ja uživam inofolic už vyše mesiaca no zatim nevidim daky vylsedky,,,cyklus mam aj tak 40 dnový ovu sice mam..ale inak nič take tehu nie som :-/// som zufala...mm nemal ok spg v janurai teraz ideme na kontorlu verim že budu v poriadku lebo vtedy bral ATB....uvidimeee...snažime sa cc 4 mesiace lenže som brala dufastona ten mi blokol ovu zbytočne sme sa snažili 3 mesiace...ach jaj
Dostali ste dnes pusu po ceresnou? Mozno nam aj taketo cary mary pomozu okrem Inofolicu 😎 😀 Ja mam dnes ovulku a chlap na sluzobke az do nedele 😝 No neporazi ma?
Kočky ktorej z vás inofolic predĺžil cyklus? Nie je to divné??
@bambula27 ahoj 🙂 ja som na tom rovnako ako ty. tiež beriem rok a pol metformin a tiež mi ani len ten cyklus neupravil 😠 Akú máš dávku? niektoré baby vravia, že ked nezaberá treba zvýšiť, ale ja mám už teraz dosť vysokú, 2x850 mg. a ten inofolic beriem 4 mesiace a tiež nič moc. je síce pravda, že ked som nič nebrala tak som ms nemala niekedy aj pol roka a teraz mám niekedy každé dva mesiace, niekedy každé tri......takže tak, žiadna sláva
@julka82 nie, mne sa predlzila a poriadne, ovu bola az 47 DC (predtym 20DC byvala) http://www.fertilityfriend.com/home/410535 najprv som mala hrozne bolesti vajecnikov na zaciatku tohto cyklu, ale ze fest a to obidvoch. potom to ale postupne prestalo a pri ovu som uz nemala ziadne bolesti (doteraz som ju vedela presne oznacit kedy bola lebo bolela jak slak) tak viem len podla teploty ze bola 🙂 . znacne zlepsenie som zaznamenala v poovu faze - ziadne bolesti prs, ziadna zravka, nevyzeram ako pubertiak, takze toto si urcite pochvalujem. este uvidime aka dlha bude LF (doteraz byvala 10 dni) a ak sa predlzi som naramne spokojna. verim, ze tento cyklus sa pretiahol na taky dlhy preto, ze Inofolicu trvalo tolko dni kym narobil vo vajecnikoch poriadky s tymi zlymi malymi vajickami, a ze uz to pojde v tom buducom ako hodinky 🙂
Ahojte! Spôsobil niektorej z Vás inofolic predĺženie menštruačného cyklu? Lebo ja som 34 dc, obvykle dostávam MS do 33 DC ale teraz ešte ani žiadne špinenie ani nič... Možno ste tu o tom niektorá písala, ale žiaľ tu nebývam často 🙂 možno je to aj zo stresov a tak...
@pa_mi ja inofolic beriem teraz cca 10 dni a neskutocne bolesti vajecnikov aj krizov uplne ako cez menstruaciu. Niekedy je to lepsie, niekedy horsie, hlavne tak cca hodinu po tom ako si ho dam ma riadne bolia. Tak som rada, ze mas pre mna pozitivne spravy, a ze ta bolest ustupi 🙂
@nienna si uplne moj pripad. Metformin urcite zvysovat nebudem. Pre mna je to pritazky liek. Brala som spociatku 2x850 mg, no ja som vkuse mesiac kazdy den asi 3 x denne zvracala, potom som to znizila len na 1x denne. A ked som bola v CAR, tak tam mi dr. naordinoval 3xdenne 500mg. A teraz beriem 500mg ale iba 2x, lebo to proste 3x nezladam. Je mi zle z toho, mam silne krce a proste tak. Inofolic chcem skusit....aj ked extra pomoc to asi nebude, ale uvidime. Kedze mam to PCO, skusim, uvidime. A takisto, kym som nebrala metformin, tak by som mrchu nedostala aní za 3 mesiace. Hrozne....uz si neviem rady.
@bambula27 hmm no ja zase s tým metforminom nemám vôbec žiadne problémy, ani neviem že ho beriem. ale treba s ním postupne, ja som prvý mesiac brala len jednu tabletku, potom jeden a pol a až neskôr dve. tak možno preto mi sadol, že si telo zvyklo. ja tomu inofolicu ešte dám šancu, aj ked nebadám nejaké zmeny. len si hovorím, že ak budem náhodou brať clostyl, na ktorý sa chystám, tak možno to pomôže tá kombinácia. že budú vaječníky lepšie reagovať. tak si teda držme palce, budeme to asi potrebovať 😉
@bambula27 ahoj, ja som pred prvym tehu brala metformin.. ale zacala som uplne postupne s davkovanim a tak som hon dobre znasala...no a po dvoch mesiacoch mi pomohol v otehotneni 😉 teraz skusam len inofolic a ovulacia je krasna.. mam pocit ze teraz ked ho beriem uz skoro treti mesiac tak ucinkuje naplno.. vajecniky mam riadne nastimulovane 😅
@nienna A Inofolic ti nepomohol ani na ovulaciu??? Vobec ziadny rozdiel? Ja som Clostil mala iba jeden cyklus a vtedy som nezareagovala ☹ Teraz by som ho tiez chcela skusit. No 9.5. sme objednani do CAR v Martine, tak uvidime, co nam tam povedia. Tak veru...potrebujeme to a drzim rovnako silno palce. Nech to uz pride...nech aj nas si tie babätka vyberu za rodicov 😉
@bambi9 Uz po 2 mesiacoch: To je krasne. Ja som dufala, ze aspon k cyklom mi pomoze, ale nepomohol velmi. Predtym som mrchu dostala len po Duphastone alebo po pol roku a teraz po metformine tak 2-3 mesiace a niekedy aj viac. Som dufala, ze cykly viac skrati...a zvlast po takej dobe uzivania. Chcem skusit ten Inofolic, lebo uz neviem kam "siahnut" ....
@bambula27 vieš čo, s tou ovuláciou môžem len hádať, kedže BT si nemeriam a ani na folikulometriu nechodím, nemalo by to význam kedže nikdy neviem aký dlhý bude cyklus tak ťažko by som sa trafila do uvulky.....no ale mám pocit že, aj ked sú cykly veeeeľmi dlhé tak ovulka je. cítim pichanie vo vaječníkoch, neviem možno to vôbec nieje ono ale predtým som to nemávala. no len vždy je ovulka iný deň, kedže ms chodí vždy inokedy, taký priemer sú dva mesiace teraz. čiže v tomto to tiež pomohlo, predtým ako som už písala bolo úplne bežné ked som ms nedostala aj pol roka. vyvolávačky mi nikdy nepichali. takže tak.....a ty si akú dávku brala toho clostylu ked nezabral? to si už brala vtedy aj metformin?
@rica1 nie... doktorka ma poslala domov, ze to este neni rok a dala mi ten inofolic, nech skusim a po 3 mesiacoch ak sa nezadari, tak mam dojst. Moja dr. je totiz dost nevrla a nezhovorciva a na kazdu otazku mi odpovie, nech nestresujem, ze je to OK 😒 Ale tak zato ja mam niekedy dost velke "kospiracne teorie." resp. mam cely zivot blby pocit, ze budeme mat problem s krpcom, takze sa jej vypytujem na vselico, takze asi preto je taka.
@janedoe no ja by som tym padom riesila hned.. moj gynekolog tiez nieje ten typ co sa bude o mna zaujmat a pocitvo mi odpovedat na moje otazky ale ja som to riesila .. a nakoniec mi povedal ze ked mam 30 tak nemam cakat rok ale polroka a potom vsetky vysetrenia, ale ja som si dala spravit HP a take tie zakladne vysetrenia.. hormony u endokrinologicky, jedine co mi urobil gynekolog boli stery na chlamydie a manzela som poslala na spg , a potom sme sli aj do car a tam robili uz ostatne vysetrenia.. aspon som si v niektorych veciach istejsia a nemusim nad tym rozmyslat

@siska765 áno, v tomto ohľade patrím k tým "šťastnejším" a som vďačná, že ho mám, hoci v tom veku, keď som ho počala, som to vôbec neplánovala. Vtedy to bolo jediný raz "na ostro", aj to nedorozumením a hold, motyka vystrelila. No už dlho túžim po druhom, čas letí a ja by si nerada kazila dôchodok chodením na rodičovské združenia 😉 Mám za sebou niekoľko potratov, počať asi nie je u mňa až tak veľký problém, ale dostať sa do 2. trimestra sa mi akosi nedarí 😢