icon

Inofolic - skúsenosti

sasie
11. sep 2012

Ahojte. Dostal sa ku mne liek, ktorý vraj príde na SVK až v januári. Volá sa Inofolic a je to taliansky distribútor. Vraj má tento liek úžasne výsledky ak má žena PCO. Skvalitnuje folikuly, podporuje pravidelnú menštruáciu a tak by žena mala otehotnieť spontánne. Berie ho z Vás ešte niekto alebo vie niečo zaujímavé o tomto lieku? Je to liek ako doplnková strava, neviaže sa na lekársky predpis. Obsahuje kyselinu listovú a inositol. Som veľmi zvedavá ako mi zaberie. Dám vám vedieť.

jajka1980
27. máj 2013

@sprituska A bola si na krvné testy??

sprituska
27. máj 2013

@jajka1980 nie, preco? Buduci tyzden idem znovu na folikulometriu.

jajka1980
27. máj 2013

@sprituska Tak preto, že máš bazálnu teplotu stále vysokú..a príznaky..No myslela som, že to vyšlo...tak škoda...Držím palce, aby to dobre dopadlo aspoň na tej folikulometrií... 🙂

sprituska
27. máj 2013

@jajka1980 dnes som sa na to pytala doktora a povedal, ze na teplotu sa spoliehat nemam:( ani na ovulacne testy. Tak ja uz neviem:( a ked budem mat folikulometriu tento cyklus dobru, tak uz ani tam chodit nebudem. Takze uz fakt netusim ako zistim, kedy mam ovulaciu:(

jajka1980
27. máj 2013

@sprituska Tak je to zvláštne..Mne moja gyndoška hovorila, nech si bazálku meriam pravidelne, kedže aj podľa folikulometrií som ju mala vždy presne...A vraj podľa Bt zistím aj ovulku, bez toho ,aby som chodila pravidelne každý mesiac na fol....škoda..verila som, že to vyšlo...kedže bazálka je stále hore... ☹

sprituska
27. máj 2013

@jajka1980 😒 tiez som verila, mam stale tlaky v podbrusku, neustale ma trasie zima, byvam hladnejsia ako obvykle, pritom mi je na vracanie, menia sa mi nalady, curam castejsie ako obvykle, teplota vysoka.... Ale ta mrcha ide proti mne. Dva dni som spinila na 18DC, cize 5DPO. Mozno su to priznaky inofolicu co beriem od 6DPO. Moje telo si so mnou robi co chce!

jajka1980
27. máj 2013

@sprituska škoda no...možno další cyklus bude úspešnejší...
Hoci mne to nejak neide do hlavy tá bazálna teplota...a možno blbá otázka, no neskúšala si test???
Lebo neviem, ale asi som ti písala, že poznám kočku z MK...tá po vklade začala špiniť, potom krvácať...myslela si, že nič z toho a ten zázrak je na svete...No mala rizikové tehu.

sprituska
27. máj 2013

@jajka1980 skusala som test 11DPO, negativny:( pockam na ten buduci tyzden, co uvidi doki na folikulometrii.

jajka1980
27. máj 2013

@sprituska Ved áno...možno budete obaja prekvapení...ale nechcem ti dávať zbytočné nádeje, aj ked by som ti to priala...Daj potom vedieť...Alebo skús po krvácaní testnúť ešte raz...no neviem...ale aj tak mi neide do hlavy, prečo je potom tá bazálka stále hore.. 😕

krisruska
28. máj 2013

Ahojte baby, v poslednom čase si Vás chodím len čítať, nestíham, ani prispievať, ale všetkým držím palce a tej hviezde, čo tu otravuje, želám hlavne veľa zdravíčka (predovšetkým duševného).
Tento mesiac som si zvýšila dávku Inofolicu z 1 na 2 sáčky, ale pred 3 dňami som opäť prešla k jednému, pretože už ako mi končila mrcha, začali ma pobolievať vaječníky, raz jeden potom druhý. Najprv som si myslela, že to možno ešte mrcha doznieva, ale stále to pokračovalo, potom som si myslela, že prišla skorá ovulka, ale test ani teplota to nepotvrdili. Jednoducho párkrát za deň pobolí a po chvíli to prestane. Či to môže byť tým, ako hovorila Julkina doktorka, že rastie folík, neviem 😒 a teraz zostať zostať pri jednom, alebo sa vrátiť k dvom sáčkom 😕, čo myslíte baby?

angelin1410
28. máj 2013

@krisruska niečo podobne mam aj ja...vaječníky ma pobolievali najskor okolo 9 DC,potom prestali, teraz som 18 DC a včera aj dnes som to cítila znova...tiež si to neviem vysvetlit...

krisruska
28. máj 2013

@angelin1410 Ako ako dlho berieš Inofolic? Minulý mesiac som mala takéto bolesti až po ovulke, ale teraz... nechápem 😒

julka82
28. máj 2013

@krisruska akurát som včera rozmýšľala ako sme sa niektoré odmlčali a tíško čakáme na ďalšiu ovulku 😀 .
@angelin1410
ešte som zabudla napísať- keď sme snažilkovali cez ovulku (1. cyklus s inofolicom) už vtedy ma poriadne bolel pravý vaječník, takže sa ani nedalo nejak úplne uvolniť (a to ja som predtým nepoznala bolesť cez ovu ani cez menzes). Ale čítala som tu, že niektoré kočky ju mávajú a aspoň vedia, že ide o správny moment keď vaječníky bolia. Takže ak sa nič nezmení tak ešte 2 cykly budem brať ten inofolic a potom uvidím 🙂

angelin1410
28. máj 2013

@krisruska beriem druhý cyklus ,ale mala som to aj ten prvý

sprituska
28. máj 2013

Baby, preco sa vlastne nemoze kava a sladene napoje s inofolicom? A ako dlho po vypiti? Dakujem.

kitulka
28. máj 2013

@sprituska tak cca hodinovy odstup si treba dat medzi vypitim kavy a uzitim. Kava zhorsuje vstrebavanie

julka82
29. máj 2013

@krisruska no takže asi zmena. Menzes teda skôr špinenie mi skončilo 5 DC. Odvtedy pohoda a dnes 9 DC opäť špinenie. Tak to som teda nemávala nikdy. Neviem veru či tie 2 sáčky denne nie sú prehnané. Ale ako som písala. Tento druhý cyklus to ešte nechám tak a tretí možno prejdem na jeden sáčok denne...uvidíme ak to nebude robiť nejaké ďalšie problémy 😒

ingris
29. máj 2013

@kraskanz1 joj dakujem bodaj by to uz vyšlo

slavomirarebecca
29. máj 2013

@sasie ahoj ja ho beriem uz 42 den ale zatial nic...stale verim aj ked muza mam na tyzdnovkach alebo dvojtyzdnovkach

bibisko
29. máj 2013

Ja som dnes bola u mojej dr a potesila ma, ze ma v ambulancii dalsie tri tehule, ktorym sa podarilo 🙂 Takze som zas pozitivne naladena na skusanie a nevzdavanie sa 😎 Uz nech som aj ja! ☹

epps
29. máj 2013

ahojte .... pred troma mesiacmi mi doktor navrhol aby som užívala inofolic, ktorý samozrejme už 3 mesiace beriem. Keď som si na internete pozerala viac info tak som narazila na túto stránku a začala pomaličky čítať čo a ako aké problémy sú a tak. No až teraz na konci ste sa bavili o tom, že vás bolia vaječníky. A to ma zaskočilo bo bolia aj mňa. Nikdy ma nebolievali ale teraz mávam mimo MC také pichavé bolesti niekoľko sekundové. Nie pravidelne ale mávam ich často na to aby som to len tak prekukla. Myslíte, že je to niečo zlé? Ešte som sa to nesnažila riešiť bo som to nepovažovala za podstatné. Ja beriem tiež 2 sáčky inofolicu ale to mi povedal doktor, že mám brať.

krisruska
29. máj 2013

@angelin1410 No ja mám takéto skoré bolesti až teraz, asi sú tie dva sáčka pre mňa dosť 😒
@julka82 No ja tiež neviem, ale radšej som sa vrátila k jednému, veď i ten mi pekne zaúčinkoval, len teraz mám taký zlý vnútorný pocit, že sa mi ta ovulka posunie niekde ďaleko a len ma bude doťahovať 😠

krisruska
29. máj 2013

@julka82 Ja som sa ani tak neodmlčala, len som si tak čítala, pretože som ani prispievať nestíhala, malá mi to nedovolila 😀 . Týchto pár dní je takých divných, neviem, či je to i tým počasím. Najradšej by som zaliezla do postele a spala spala 😝

donna11
29. máj 2013

@krisruska ahoj a aj ostatne baby..mna tiez boleli veeelmi vajecniky cely cyklus, ale nevzdala som to a normalne som brala 2 sacky denne..asi na tom nieco je, ked to kazdy lekar tvrdi..aj kyselinu listovu je nutne uzivat v 2nasobnom mnozstve, ako obsahuje jeden sacok..ja by som sa asi nevzdala pri kazdej bolesti, neviem, co budete robit potom, ked budete tehu a bude sa vam maternica roztahovat, to bude denne, bolest ako pri ms (a to nielen v prvych tt)..takze hlavu hore 😉

krisruska
29. máj 2013

@donna11 Ja sa bolesti nebojím, ja som už po jednom tehu a pôrode, takže viem do čoho idem 🙂 . Len si myslím, že keď mi krásne zabral jeden sačok (tretí mesiac), mala som bolesti až po ovulke, ale pre ňou nie, preto ma to teraz metie. Ale tiež je zaujímavé to upozornenie na samotnom sáčku, že sa má brať len jeden a nesmie sa prekročiť táto dávka, ale lekári odporúčajú brať dva, trošku rozpor 😒

donna11
29. máj 2013

@krisruska jaj tak vies..ja som mala bolesti aj pred ovu..tebe dr diagnostikoval PCO al preco ho beries? ked ho nemas diagnostikovane, tak teoreticky by ti mohol ten jeden stacit, ale viem, ze komplet vsetci lekari vravia o 2 sackoch..tak neviem..mne zabral hned.. 😉

krisruska
29. máj 2013

@donna11 Ja mám PCO, diagnostikovali mi ho, keď som si dala robiť laparoskopiu. Ale ja mám asi miernu formu, pretože ms som mávala pravidelnú (nehovorím, stalo sa mi, že mi jeden cyklus vynechal, ale to tak 2x), len dlhé cykly i ovulku som mávala podľa teploty. Ja v podstate nemám ani nejaký vonkajší príznak PCO: netrpím ani obezitou, ani veľké ochlpenie.... len veľmi silná, dlhá a bolestivá mrcha a 34 dňové cykly (čo nie je v podstate také strašné). Ja som zaváhala preto, lebo som tie bolesti doteraz počas 3 mesiacov, čo som ho brala, nemala, tak som to brala ako nejaký problém.

donna11
29. máj 2013

@krisruska tak to nemas az tak strasne..ja som tiez mavala dlhsie cykly 35dnove, ale ms bola v norme, len som mala dost silny PMS, jak som vysadila HAK..a laparku som nastastie nemusela podstupit..a pred branim som nikdy nemala az take velke bolesti pocas celeho cyklu..ale pokial uz mas jedno dietatko, tak by to u teba nemal byt taky problem, asi..a co som aj citala, ze niektore baby brali 1sacok a jak chodili k dr na kontrolu, tak povedal, ze nasledovny cyklus nech uz beru 2x1..aj mne moja dr vyslovene opakovala, ze musim brat 2x1..asi na tom nieco bude..

krisruska
29. máj 2013

@donna11 No my sme mali problémy o pri prvom, dúfala som, že to druhé pôjde nejako samo, ale.... Veď uvidíme 🙂 No a teraz sa vrátiť po 4 dňoch k nemu, alebo nie, teda to je dilema 😠 😀 .

julka82
29. máj 2013

@donna11 ahojky, ja uvažujem že obmedzím tie 2 sáčky denne, lebo taktiež mám bolesti a dnes t.j. 9 DC som z ničoho nič začala špiniť. Tiež sa bolesti nebojím, len som si nie istá či to tak má byť. Navyše mi dr povedala, že je všetko oki žiadne cysty ani nič podobné. Tak neviem no. Ak sa to špinenie ustáli vydržím ešte po 2 sáčky. Mňa len napadlo, aby som si tým viac neuškodila ako pomohla, ale snáď nie 🙂