icon

Intrauterinná inseminácia na druhýkrát - skúsenosti

dadka0110
12. nov 2014

Ahojte...tento týžden ideme na druhe IUI a chcela by som sa opýtať ake máte skúsenosti...ci je šanca vyššia ako pri prvom 🙂.....

Strana
z2
sedik
13. nov 2014

@michaela1905 díky podobne. a prosím ťa to mi musí narásť iba jeden folikul? ak ich je viac tak sa IUI neuskutoční? niečo také písala brmbola. že jej narástli 4 folikuly a IUI bolo zrušené.....

michaela1905
13. nov 2014

@sedik No mne narástol iba jeden, ale povedala, že optimum sú dva. Aj tak sme to chceli skúsiť... Keď ich je veľa, nechcú robiť zákrok, pretože je zvýšené riziko viac početného tehotenstva. Ale tak nikto Vám nemôže zakázať sa o to pokúsiť prirodzene.. 🙂

sedik
13. nov 2014

@michaela1905 ahaaaaa, už chapenzi..... díky moc.... ty si aká skúsená, už môžeš ísť aj do Centra pracovať 🙂

brmbola
13. nov 2014

@michaela1905 ja ti poviem po pravde ze sa tomu nerozumiem nevedela som co to moze sposobit... uz som v obraze 🙂 znizil mi davlu tak sna to uz bude ok

michaela1905
13. nov 2014

Ale zase nepreháňaj.. to som väčšinou vyčítala a aj ja som sa veľa pýtala aj v centre... ak mi niečo narastie, tak by sme mohli ísť 24.11 na zákrok, takže dúfame... 🙂

brmbola
13. nov 2014

@sedik presne tak 🙂 je tam riziiko viacpocetneho tehotenstva ale skusali sme prirodzene a aj tak nevyslo...

brmbola
13. nov 2014

@michaela1905 tak to verim...tak nech vam to vyjde aj bez ivf... my sme si podali ziadost a hned mi objednali injekcie a ze sup 300 evriciek strasne nieco...

michaela1905
13. nov 2014

@brmbola Mne keby nechceli urobiť zákrok, ako tebe, tak určite by som si pichla pregnyl a skúsila to prirodzene v takom čase, ako by mala byť IUI. My by sme aj chceli dvojičky 🙂

bambibam
13. nov 2014

Mne nevyšli 3 iii a 3 ivf povedali že u nás niet šance, rozhodla som sa šetriť na dovolenku a nakoniec stal sa zázrak a 2 drobcovia sú tu. Takže zázraky sa deju treba verit. Prajem vela stastia.

michaela1905
13. nov 2014

@brmbola Mňa to doteraz stálo už vyše 500 euro... hrúza... a to len za lieky si platila 300 eury?

brmbola
13. nov 2014

@michaela1905 ved mne ho pichli aj sme sa pokusali ale výsledok neuspesny...

brmbola
13. nov 2014

@michaela1905 o liekoch sme sa este nebavili len sme podali prihlasku a pritom som si mala vybrat injekcie, sice je pravda ze som si vybrala uz tie zamiesane su drahsie ale mam pred tym respekt....

michaela1905
13. nov 2014

@bambibam Si šťastná žena...dvaja? naraz alebo postupne?

michaela1905
13. nov 2014

@brmbola Tak vidíš...zbytočne robili okolo toho takú vedu..

michaela1905
13. nov 2014

@brmbola Aké zamiešané? ale platila si to v centre, či v lekárni?

brmbola
13. nov 2014

@michaela1905 dal mi na vyber bud boli este v ampulkach a musis si to miesat nieco podobne ako pregnyl alebo to mas uz vsetko zmesane a tie su drahsie... este som to neplatila ale predpokladam ze to budem platit v centre ked mi to tam objednavali

michaela1905
13. nov 2014

@brmbola A tie nezamiešané stáli koľko? Ja mám sestru, ktorá je zdravotná sestra, takže mne miešanie nevadí.. 🙂

brmbola
13. nov 2014

@michaela1905 tie stale o skoro aj polovicu menej tak to mas potom super vyhodu 🙂

michaela1905
13. nov 2014

No to áno...neviem si predstaviť, žeby mi to musel pichať niekto cudzí a vypytoval by sa, na čo to je a tak..

brmbola
13. nov 2014

@michaela1905 ved prave preto sme sa s manzelom zhodli na tom ze si dam tie drahsie a tolko si to uz pichnem aj sama aj ked si to zatial neviem predstavit ale zvladli to ine zvladnem to aj ja 🙂

lussya
13. nov 2014

Ahojte, tak si navzajom drzme palce.ja mam za sebou druhe iui, chodime do ferticentu. No a ak toto nevyjde, ideme uz na ivf.. 😉

michaela1905
13. nov 2014

@brmbola Tak vám držím palce... možno to ani nás neminie, ale v najbližšej dobe to určite nehrozí.. 🙂

zuzicek88
14. nov 2014

@michaela1905 jej moja,to mi je luto a skor ste nesli k lekarovi? u nas to bolo tak ja som sa vydavala v starsom veku,teraz mam 38 ,takze najvyssi cas na mimi,snazime sa uz rok a pol,preto sme isli do centra GF

michaela1905
14. nov 2014

@zuzicek88 Vieš, ja som sa vydávala ako 20-ročná. Moja doktorka stále tvrdila, že je všetko v poriadku..aj keď som to chcela riešiť, stále ma odhovárala, že som ešte mladá...potom som prišla o prácu a tak som sa nasilu pýtala na laparku...zistili, že vajcovody sú priechodné, ale mám PCO. Pri prepúšťaní z nemocnice mi doktorka povedala, že ak neotehotniem do troch mesiacov, tak vidí u nás, len CAR. Keď som to povedala mojej doktorke, tak povedala, že preháňala, že mám ešte čas, že som mladá...potom sme to nechali viac ako rok a pol na prírodu a nič...rozhodli sme sa ísť do CAR a zisťujeme, že to vôbec nie je také jednoduché a teraz ľutujem, že sme to nezačali riešiť skôr..

zuzicek88
14. nov 2014

@michaela1905 nebojkaj,uvidis bude dobre,este stale mas vela casu a vsetko sa da naporiadok. Ja ties ako som sa vydala po dvoch mesiacoch som hned utekala k mojej gyn. a som jej povedala,ze chcem nech ma vysetri,lebo chceme babo,spravila mi normalnu preventivku,dobre po asi 7 mesiacoch neuspechu som za nou bola zasa,ze sa nedari a ona ze to sa riesi az po roku,no ja som jej povedala,ze ved dobre ale kolko uz ja mam rokov,no tak na moje zelanie mi zobrala krv,aj to nie tak ako sa to ma 2-3 den ms,povedala,ze pridte hoci kedy,raz mi spravila folikulometriu,povedala,ze rastie folikul nech sa snazime,no a to bolo vsetko,takze uz som ani nemala chut ku nej chodit a vnucovat sa a isli sme do centra a tam nam povedali,ze starsim parom sa vysetrenia plodnosti robia uz po pol roku snazenia a nie po roku,aj ja banujem,ze sme nesli skor,ale ja som si myslela,ze ked nemavam zenske problemy,podari sa to aj prirodzene

dadka0110
autor
14. nov 2014

Tak asi každý alebo každá je iný "príbeh" lebo ja na prvej IUI som mala jeden folikul 14mm a hned mi pichli pregnyl a povedali ze do 24hod ma prísť ovulacia a tak hned na druhy den sme šli na zákrok.ale teda nevyšiel.zajtra ideme na ultrazvukovu kontrolu tak som zvedavá a dufam ze tento krat to vynde 🙂

vanilka83
22. jún 2016

@bojovnicka ahoj mozem sa spytat o akom doktorovi si to pisala ze bol primar heliosu a teraz je v iscare?lebo ja som teraz v iscare...ak su tam nq houby tak to chcem vediet.dakujem

vanilka83
22. jún 2016

Ahojte ja som bola teraz na inseminacii pred dvoma dnami ako to vlastne je ked sa nezadari tak potom je medzi tym druhym IUI nejaka pauza alebo nemusi byt?lebo ja som brala clostyl.vdaka.

Strana
z2