Intrauterinná inseminácia - pocity
Ahojte dievcata, mam za sebou prvu IUI a som strasne nedockava aky bude výsledok. Mali ste nejake príznaky ked vam IUI vysla, alebo ste to zistili az testom alebo krvym testom?
@skaredekacatko inak aj u nas sa hned ukazalo ako prve ze manzel nema upne dobry spermiogram, napriek tomu sme absolvovali obaja naraz vsetky vysetrenia, tak neviem, preco Vas tiez tak neposlali. Tiez sme nemali ani sajnu co vsetko a v akom poradi to obnasa
@arat321 to mi je luto ☹ ale neklesaj na duchu... ani nam nevysli 2 IUI... ale stale verim, ze je nam sudene byt rodicmi... tu na MK su baby, ktore boli aj na 4 - 5 IUI a nakoniec to vyslo, alebo boli na ivf a to vyslo... my po 2 IUI sme v podstate na zaciatku... 🙂 ale pozeram, ze super vysetrenia vam robili... vsetko mate ok? okrem toho SPG? do akeho centra chodis?
@arat321 moja gyndoska to zo sterou a uz neviem co este robila to bolo pred troma rokmi ze ja som oka poslime muza k urologovi ten mu zistil stav a moja gyndoska ze som si to myslela ze treba vymenit chlapa. No super sli sme rovno do centra a tam.mi brali krv uz neviem na co a picas toho ako sme cakali na poustovnu nas poslali na genetiku a to bolo vsetko. Ja som vtedy o tom to nevedela keby viem tak to vysetrujem moja gyndoska este asi taky problem nemala
@arat321 ja mam rovnaky postup ako ty za sebou....3x folikulometria s plan.stykom,2 neuspesne IUI a buduci rok rozmyslame o IVF.Dovtedy skusame prirodzene,aj napriek zlemu spg.......lebo raz nam to takto prirodzene vyslo,syn ma 2 roky 😉 takze nezufaj,sanca tu vzdy je..... 😉
V IUI sme mohli pokracovat,lebo este 6 pokusov sme mali schvalenych poistovnou,ale nechceme......
@arat321 IVF ti odporucia skoro vsade po neuspesnom pokuse IUI,lebo sanca na uspech je vyssia,aj nam odporucili....ja mam 36,manzel 35,vraj naco dlho cakat,no zatial mame 16.12. pripravny pohovor,tak uvidime.....u nas ma manzel zly spg.
@lina129 vdaka, co sa tyka tych vysetreni som myslela, ze to automaticky robia ako prve vsetkym, ktori bojuju s tymto problem, no vidim, ze asi nie... Ja mam vsetko ok, aj ked som myslela ze problem je vo mne, tiez beriem lieky na stitnu zlazu. Ale vysledky mam v norme. V centre nam robili AMS ten mam znizeny vzhladom na moj vek je to vraj dobre ale ovulaciu mam zatial kazdy mesiac potvrdenu. Aj som v juli otehotnela ale skoncilo to neuspesne, babo nebolo potvrdene, len nejake bunky ktore sa prestali delit. Podla lekarov teda ja som ok. Co sa tyka spermigramu tam je zrejme cely problem, spermie su rychle, je ich vela len je tam znizene percento tych co maju dobry tvar. A v tom je ten hacik, ze ta dobra spermia netrafi k vajicku. Bolo mi to takto vysvetlene. Vraj ked som otehotnela zrejme nekvalitna spermia oplodnila vajicko, spociatku sa to tvarilo ako tehotenstvo, potom vsak delenie buniek zostalo stat na mieste a muselo to ist von v 7 tyz.. Skusili sme IUI ci motyka nevystreli, pretoze tam ich vraj nejako preperu ci co, ale nevystrelila. Teda nam odporucaju IVF aj vzhladom na vek, kedze poistovna to preplaca len do 39,my uz nemame priestor na dalsie skusanie. Pokial by som bola mladsia urcite by som to este skusala pokial sa da IUI az tak umele. Inak sme z KE a chodime do Heliosu.
@stellamaris dakujem, jasne mas pravdu tak to je. Prekvapuje ma ze ste IUI mali schvalene poistovnou? ja viem tak ze tam nepotrebujes povolenie z poistovne nakolko si hradis cely zakrok s vlastneho vrecka, teda nie je to limitovane poctom, ale zrejme kazde centrum to ma inak
@skaredekacatko tak to ti nezavidim. Chvalabohu, ze ta moja neotalala. Inak ani ja som dovtedy nemala ani potuchy co vsetko to zahrna, nemas sancu to vediet kym sa ta to nezacne tykat, az ked do toho vhupnes. Tak ti drzim palce.
@arat321 dufam ze mi nieco najdu nech uz viem.preco sa to nechcr uchytit.
@arat321 dufam ze mi nieco najdu nech uz viem.preco sa to nechcr uchytit.
@skaredekacatko neboj bude dobre,ani nam sa dnes nezadarilo,aj ked mi to je divne,lebo ma obcas pobolievali vajecniky co mna nikdy aj spodok bruska a nie tak,ako na ms,tu mam dostat az v piatok,ale som priserne chora,tak neviem...
@arat321 ja som v DE.Tu poistovna schvali 8x IUI ,ktore uhradia spolovice.Polovicu sme hradlili my ,zhruba 100€.Cize sme mali 2 pokusy a 6 sme este mohli absolvovat....IVF schvalia 3 pokusy,tiez uhradia iba polovicu,podla liekov je to 1000-1500€ za IVF.
@zuzicek88 a este je len utorok ak bol test snehobiely necitala som celu diskusiu to nevadi este nezufaj niekomu ukazal test ciarky az v case ked mala prist ms
@skaredekacatko ale ja som si nerobila test,ja som dnes bola na krv a ta je negativna,ale som dost chora,mam poriadnu nadchu aj hrdlo ma boli,kto vie,ci to nemoze ovplyvnit test,ms mam dostat v piatok,ale obcas dostanem o den dva skor
@zuzicek88 aha tak to mi je luto. Ake mas dalsie plany?
@skaredekacatko ja som hned volala na recepciu GF a objednala som sa na dalsiu konzultaciu,no uz som sa objednala do nr,do ba je to 100km do nr iba 9 a objednali ma uz na pondelok,ale chceme ist uz na umele kedze mam uz 38 rokov
@zuzicek88 aha a kolko sa snazite?
@skaredekacatko rok a pol
@skaredekacatko a ako to je u vas,co dalej...?
@stellamaris aha, ale ceny su priblizne rovnake aj tu
@zuzicek88 no cakam.na vysledky potom sa uvidi ale este jedno ivf
My sa snazime uz tri roky
@arat321 myslim,ze ano 😉 ale su aj drahsie IVF,ak treba viac injekcii a liekov......
ahojte baby..my mse boli 26.11 na prvom IUI...stimulovana som bola clostyl pregnyl....dufaston....robila mi ho dr starovecká...dnes som 13 DPO test rano biely...plač zufasltvo sklamanie bolesť.... je to prvé ja viem ale ja tak....davala som nadeje do toho....
zajtra idem na krv k mojmu gynekologovi ale nedufam....i ked som čitala tu na nete že neukazali testy ani v 5 tt ženam hm...až krv...snažime sa cez 2 roky ja mam PCO manžel len zniženy počet spermii inak vraj boli dobre aj pohyb a tvar
@maminka1986 ahoj. Také pocity som mala ajja keď som si urobila test. My sme boli na drahomIUI. Keď sme boli na prvomIUI tak som sa tešila som budem tehu,ale nepodarilo sa to. Ale verím že raz sa to určite podarí a budeme šťastné ☺

@skaredekacatko trochu sa cudujem, ze ides az teraz na krvne testy. My sme to presli cele pekne po poriadku. 1/2 roka sme sa snazili a nic. Viac som necakaal kedze ja mam 38 a manzel 40. Isla som za gynekologickou a ta zacala hned konat, ze nie je naco viac cakat. Najprv sme skusili 3x planovany styk s folikulometriou, medzitym nam urobili vsetky krvne vysetrenia ( imulologia, endokrinologia, DNA integrita, protilatky, genetika atd. ) spermiogram, potom sme isli uz rovno do centra. Kedze sme vsetko mali, dorobili nam uz len mne funkciu vajecnikov, manzelovi este nejaky kvalitnejsi spermiogram a naplanovali sme IUI, potom IVF. Ked uz ani to nevyjde tak potom, uz budem musiet akceptovat fakt, ze vlastne deti nebudeme mat a pre mna dalsi krok znamema zvazit adopciu.