icon

Iscare Martin - cena

petra5353
11. mar 2018

Zienky, prosim vas.. ideme prvykrat s muzom na umele op.
Ja uz som taka popletena z tolkych informacii. Boli sme na 1.konzultacii, potom vybrat lieky a kratky protokol.. uz si picham Gonal, 15.3. idem na prvy ultrazvuk... potom cca po tyzdni (ak pojde vsetko podla planov) na odber oocytov...
Ale co bude dalej?? Kolko to vsetko bude stat €?
Lieky a injekcie zatial 300€
Spermiogram 30€
No po tych prispevkoch, co tu citam sa mi to len mota v hlave ;) cena zalezi od toho, kolko oocytov sa podari odobrat??? Ci?? Baby, poradte prosim, nech na to nemyslim stale,.. bo to mi nepridava na psychike ;(

evaachesa
11. máj 2018

@katharines no pekne 😁

katharines
11. máj 2018

@evaachesa a este si mozes precitat papezku encykliku Donum vitae, ktora hovori: „Ľudské zárodky, ktoré sa získali postupom in vitro umelým oplodnením v skúmavke, sú ľudské bytosti a nositelia práva: ich dôstojnosť a ich právo na život treba rešpektovať už od prvého okamihu ich existencie.....

evaachesa
11. máj 2018

@katharines no ved ok neberiem ti to ... no do dalsieho ivf pojdem kym sa nam nepodari maly zazrak 😍 esteze mame v dnesnej dobe taketo moznosti ktore pomohli vela parom k uspesnemu donoseniu babatka 😚

katharines
11. máj 2018

@evaachesa vies, problemom ivf je, ze zivot zacina po oplodneni a pocas procesu ivf sa mnohe deticky nedoziju porodu. Lepsie povedane, dozije sa len malilinky zlomok. A co tie ostatne? A co tie zamrazene? Ja ako vedec viem, co so zamrazenymi, ale nechcenymi pocatymi detickami robia a je mi z toho na vracanie.

sussy
11. máj 2018

@katharines nechajte si tie svoje mudre rady pre seba. Ano cvikmi nam narastu nove vajcovody a zazracne zmizne neplodnost. Ste normalna? Bezte sa radsej modlit. Zboznujem takychto dobrosrdecnych sektarskych fanatikov!!!!!

katharines
11. máj 2018

@sussy no zrejme sni slusnost, ako vidim.

mravcadlo
11. máj 2018

@katharines hmmm len čo v prípade keď ten čas nie je ? Na to je aká odpoved? Keď každým mesiacom šanca klesá? 🤦‍♀️

evaachesa
11. máj 2018

@katharines zamrazene embryjka je mozne aj darovat a vacsina z nich sa ani neuchyti tak ako aj pri prirodzenom pocati ... ale to tiez urcite viete ... inak zaujimalo by ma ci dokazete poradit zene ktora nema vajcovody .. tak ako vam pisala @sussy ... papat viac zeleninky?

katusikkk
11. máj 2018

@katharines
Ja som veriaca,ale ty mi prides posadnuta diablom.Ty si melies svoje.Cisty satan.😈

sussy
11. máj 2018

@katharines Praveze som slusna a velmi. Inak by som Vam naspisala uplne nieco ine!!!! To co si zasluzite!!!!!!! Ale to by som Vam radsej rovno z oci do oci patricne vysvetlila.Zboznujem takych ludi ako Vy. Pripominate mi znamu mojej znamej a jej matku. Mala presne rovnake reci ako vy. A poucovala radila cviceniami receptikmi ako sa da dojst k babatku. Samozrejme vyryvala ako vy, do zien za podstupovanie IVF. A koho mohla odradzovala recami co sa deje s embriami. Samozrejme je to hlboko veriaca mlada osoba ktora sedi kazdy den aj s maminou v kostole. A prisiel cas ked aj ona chce dieta. A ake nemile prekvapenie??? Predstavte si pan Boh aj jej nadelil presne takuto tazku cestu za babatkom. Pred par rokmi sa vyjadrovala aj s mamou o IVF velmi zle. Bola ako posadnuta ked sa dozvedela ze podstupujeme IVF. A aha momentalne hlada pomoc na klinike v Martine. Tak mila pani zhrniem Vam to. Bozie mlyny melu pomaly ale spravodlivo. Ak nemate nic k teme Iscare Martin, tak sa pani vedkina radsej poberte niekam inam.

katusikkk
11. máj 2018

@sussy
Ja si myslim,ze
@katharines deti nema a je to stara zatrpknuta zla teta.
V kazdej teme o Ivf je ako virus.

ingelika78
11. máj 2018

@mravcadlo na to Ti ona neodpovie lebo odpoved nema. Uz som sa to pytala v inej teme. Napr. Ja Mam 39 tak aky cas?? Chodi len vyslovene provokovat do kazdej IVF temy.

mravcadlo
12. máj 2018

@ingelika78 to strašne toto Sak nech si každý Robí čo chce , keď má svoje presvedčenie nech sa páči nech si podľa neho žije keď chce. Ja mám 37 a tiež mi je dobrý každý deň .

katharines
12. máj 2018

Nebudem nikoho oznacovat, verim, ze kazda sa najde. V prvom rade mi je uplne jedno, co si o mne ktorakolvek z vas mysli. Ste na mile vzdialene od pravdy a ani netusite, cim som si presla. A nejde tu o mna, ale o vyssi princip. Ja z tychto vasich slov sytejsia nebudem, ako sa ani neznizi zavaznost ivf skutku, bez ohladu na vek a zdravotny stav. Pride mi smiesne, si mysliet, ze kazda ma rovnaky problem, ako vy osobne. Ono to stare "sudim teba, podla seba", plati vseobecne.
A co sa tyka mladej pani, co bola proti IVF a videla si ju v CAR centre, tak zial na SK je prax taka, ze spadovi gynekologovia sa neobtazuju robit vysetrenia a hladat pricinu, az na jedneho NaproTechnology doktora a par vynimiek. Namiesto toho zenu poslu na vysetrenia rovno do CAR centra, co neznamena, ze automaticky podstupi IVF. Jedina pripustna technika, ktora ako tak respektuje zazrak pocatia je za urcitych podmienok IUI. A i pary bez zdravotnych komplikacii a s excelentnymi vysledkami a ako pisu, ukazkovym zivotnym stylom, maju problem otehotniet a to aj napriek IVF. Zivot nie je narokovatelny, ale dar.
A vase reakcie hovoria len o tom, ze ani vy vnutorne nie ste o moralnosti a etickosti IVF presvedcene, ci uz IVF dopadlo uspesne, alebo neuspesne.

evaachesa
12. máj 2018

@katharines dik za osvatu a teraz je uz fakt cas aby si sla ...

katusikkk
12. máj 2018

@katharines
Ved ty nemas deti ak sa nemylim.Tebe ich boh nedoprial a nepomohlo ani tvoje pitie cajov a vseliake cary -mary.Takze ako pise
@evaachesa je uz fakt nacase aby si nechala konika konikom a isla robit osvetu inde.

janemari
12. máj 2018

Keď už náboženstvo tak je napísané budeme súdený za to čo sme neurobili a mohli sme a nie za to čo sme urobili. Keby sme d sa držali do bodky náboženstva chorí na rakovinu by sa nemohli liečiť tiež je to medicína. Kedysi som bola tiež proti ale dostala som sa do situacie, že aj ja som skončila v care. A zmenil sa môj uhol pohľadu. Človek si má svoj názor povedať ale nevnucovat ho iným. Kto je proti ivf nech tam nejde, kto ide nemá zaručený úspech. Skúsi podarí sa je šťastný nepodarí sa povie si urobil som pre to maximum.

katharines
12. máj 2018

@katusikkk zaujimava uvaha, ale len tvoja. 😉 Predstav si, mnohe pocali, dokonca aj po verdikte lekara neplodnost (s roznymi diagnozami), aj za pomoci toho, co som spominala. Ziaden postup vsak nie je univerzalny. Staci si pozriet aj diskusie tu na MK. A tiez som sa stretla so zenami, ktore svoje rozhodnutie, ze boli na ivf lutuju.

katharines
12. máj 2018

@janemari zaujimavy vyklad, ale mylny 😉, ked sa uz bavime o nabozenstve. Urobit predsta mozes dobre, ale i zle, ale aj nemusis.

evaachesa
12. máj 2018

@katharines tak si zaloz fanklub so zenami co to olutovali a nesnaz sa tu vnucovat tvoje nazory ...mas pocit ze to tu priamo niekoho zaujima? NIE nezaujima tak chod si citat tu tvoju papezku a pokecaj o tom s nimi.

katharines
12. máj 2018

Nie kazda je na 100% rozhodnuta podstupit ivf. Su aj zeny, co sa rozhoduju a hladaju aj rozne ine moznosti. A temy, co zeny olutovali ivf je aj tu na MK dost. Nemam potrebu zakladat dalsiu. Avsak mozno poznas vyznam slova "zlata horucka", tiez pre to ludia mnoho obetovali, avsak len malokto bol uspesny.
@evaachesa

evaachesa
12. máj 2018

@katharines no zaujimave ze som zatial nevidela cierne na bielom aby s tebou niekto tu na mk suhlasil...skor pravy opak .. takze?

katharines
12. máj 2018

@evaachesa aby sa vystavili urazlivym reakciam? Chapem ich. A najdu sa aj take, co suhlasia. 😉

evaachesa
12. máj 2018

@katharines ved ok .. ale nechapem co sa tu stale snazis vysvetlovat zenam ktore s tebou nesuhlasia a ani nebudu ... na svoju stranu ich nestiahnes. Chapes ci stale nic? 🤔

katusikkk
12. máj 2018

@katharines
Takze pila si caje,robis cary mary a dieta nemas.Ty si ta posledna co ma kazat co sa ma.Az budes bez vajcovodov a tie caje a Mojzisove metody ti pomozu,tak sa tu opat zaregistruj.Ty si ta posledna ktora ma kazat ako sa da otehotniet.Venuj sa rafsej vysadzaniu muskatov .
Ty si jedna chora zena.Nema deti a ide kazat ako ich pocat.😬
V pondelok chod smer psychiatria.Verim,ze ti pomozu 🙏

janemari
12. máj 2018

@katharines pozri nech sa akákoľvek žena rozhodla akokoľvek je to jej rozhodnutie. Jediný kto ju bude súdiť je Boh a pokiaľ viem ty ním niesi. Boh vie prečo sa tie ženy rozhodli ako sa rozhodli. A pre žiadnu to nie je ľahké rozhodnutie nakoľko ohrozuje aj seba. Každý ma slobodnú vôľu a ver, že niektoré ženy sú schopné ísť na ivf už aj kvôli tomu že ich budeš odhovárať .Ži si svoj život a nechaj žiť životy iných tak ako oni chcú.

katharines
12. máj 2018

@evaachesa pozri, nikoho presvedcit a ani odhovorit nemozem, ak sam nechce. Avsak upozornovat na nieco, co nie je v poriadku budem.

ceklis
12. máj 2018

Otázka:
kde je napísané že každé oplodnené embryo ma právo na život? Z ivf ich možno budem mat “pár” a vklad neprežije ani jedno. Toto definuješ ako vraždu? Či?
A ako viem koľko takych vrážd som spáchala nevedomo lebo síce sa “možno” oplodnilo nejaké to vajko, no neprežilo preto, že nemalo!!!
Skús si ako vedec dať dokopy všetky informácie a výhodnosť si ich tiež vedecky a nie jednostranne!!!
Štatistika nepustí. Tie zamrazené embrya v porovnani s tými, ktoré neprežili lebo nemali. Možno to pisem odveci, ale ozaj si dosť “divná”. Hlavne nechápem prečo tu provokujes v téme, kde o tvoje názory nikto nemá záujem! Máš zo seba lepší pocit? Či aký je dôvod tohoto tvojho “poucania”?

ceklis
12. máj 2018

@katharines to malo byt tebe 🙂 prajem pekný deň

katharines
12. máj 2018

@katusikkk kto chce psa bit, palicu si najde.