icon

Iscare Martin - cena

petra5353
11. mar 2018

Zienky, prosim vas.. ideme prvykrat s muzom na umele op.
Ja uz som taka popletena z tolkych informacii. Boli sme na 1.konzultacii, potom vybrat lieky a kratky protokol.. uz si picham Gonal, 15.3. idem na prvy ultrazvuk... potom cca po tyzdni (ak pojde vsetko podla planov) na odber oocytov...
Ale co bude dalej?? Kolko to vsetko bude stat €?
Lieky a injekcie zatial 300€
Spermiogram 30€
No po tych prispevkoch, co tu citam sa mi to len mota v hlave ;) cena zalezi od toho, kolko oocytov sa podari odobrat??? Ci?? Baby, poradte prosim, nech na to nemyslim stale,.. bo to mi nepridava na psychike ;(

Strana
z6
jojka83
6. aug 2018

@regina24 dávky ti budú meniť podľa toho ako budeš reagovať. Držím palce

jojka83
6. aug 2018

@vyhuelka ahoj, tak dnes som absolvovala poradňu. Dr. povedal, že zatiaľ vyzerá všetko dobre až na to, že mám vraj nízko placentu. Ale tiež povedal, že vraj je to v prvom trimestri bežné, a že by sa mala vytiahnuť hore časom. Tak verím, že to aj tak bude. Mám sa šetriť nedvíhať nič ťažké... Tiež mi povedal, že nabudúcej poradni ma pošle na genetické vyšetrenie. Vraj to absolvujú všetky po umelom oplodnení a ešte aj kvôli veku. Tak hádam bude všetko OK. Tiež mi povedal, že mám absolvovať zubnú prehliadku a prehliadku u obvodnej lekárky. Ale nepovedal, že kedy. Viem, že k zubnému treba ísť dva krát tak pôjdem teraz a niekedy pred pôrodom ale ku všeobecnej mám ísť kedy? Ty sa ako cítiš?

vyhuelka
6. aug 2018

@jojka83 ahoj tak super 🙂 hlavne na seba dávaj pozor 🙂 veľa oddychuj s nohami hore 🙂 žiadny sex 😀 keď je placenta veľmi nízko mohla by si začať špiniť 🙂 ale to sa upraví keď budeš oddychovať 🙂 a to genetické vyšetrenie to myslela asi že ti bude brať krv na tripple testy nie? mne robil iba bežné sono na nosovú kostičku a meral tú tekutinu na záhlaví a potom až v v 21tt som bola na genetickom morfo sone a tam bolo všetko ok 🙂
áno k zubárovi chod na prehliadku, kedy sa budeš cítiť choď a takisto aj k obvodnej, ona by ti mohla urobiť ekg a možno krv zobrať, neviem ako oni postupuju, ja som teraz behala po internom kvoli tlakom na hrudniku 😀
a my dobre, až na to teplo, už nech sa tieto horúčavy skončia... leze mi to na nervy 😀

regina24
6. aug 2018

Ahojte baby ,idem na IVF pripravu mam ze zacnem uzivat od 18.8.2018. Provera5mg
Potom pichat si injekcie Diphereline 0.1mg
Apotom budem pichat si Meriofert 225iu.
Povedalimi ze musim vela pit 3,4litre vody vela bielkovin mam jes chcem sa spitat pocas tich liekov a injekcii ste boli na pn .
Pocity ste mali ake od tych liekov -.

jojka83
7. aug 2018

@vyhuelka no snažím sa oddychovať keď som doma. v robote len sedím takže je to v pohode si myslím. Neviem čo to budú za genetické testy lebo mi povedal, že ma pošle na genetické testy. No tak uvidím v septembri ako bude. V pondelok idem ešte po výsledky so steru dúfam že bude všetko OK lebo v utorok letíme na dovolenku.

jojka83
7. aug 2018

@regina24 rob presne to čo ti kázali pi veľa a jedz bielkoviny... pomôže sa ti to vyhnúť hyperstimulačnému syndromu. Ja osobne som doma nebola počas stimulácie asi by som sa bola zbláznila...dokonca po vklade som išla na športové hry, ktoré sme mali vo firme a absolovola som 6 km túru. Uvidíš ako sa budeš cítiť niektoré baby sú doma ale podľa mňa čím menej na to myslíš tým sú lepšie výsledky a keď človek nesedí doma ale je v robote tak nemá čas myslieť na kadečo 🙂

marrilyn
7. aug 2018

@regina24 ahoj, ja som pocas stimulacie (mam za sebou 2) normalne fungovala v praci. 1.krat som mala gonal a 2.krat to bol Menopur, vraj nieco podobne ako Meriofert a tiez som zacinala s davkou 225 IU ako ty, neskor mi to dvihli na 250 IU. Citila som sa akoby mierne nafuknuta, ale mam pocit, ze to bolo skor z toho mnozstva tekutin co som pila. Ako sa stimulka blizila ku koncu, tak som uz citila aj mierne tlaky vo vajecnikoch. Pri druhej stimulacii som mala aj mierny hyperstimulacny syndrom, to uz boli tie tlaky trochu horsie - den pred odberom som nemohla lezat ani na jednom boku ani na chrbte, co ma vsetko vnutri pri tej polohe tlacilo. Spala som v noci pred odberom v polosede 🙂 Nastastie ten tlak po odbere polavil. V oboch pripadoch som ale v ten den po odbere mala strasne nafuknute brucho, no na druhy den to bolo uz OK. Pri prvom odbere som uz na druhy den bola v robote a pri druhom som ostala este 1 den doma, ale potom som uz fungovala uplne v pohode. Keby mam byt doma, tak sa zblaznim. Na sebe som sama pozorovala, ze ked som mala zamestnanu mysel pracou, tak som nic z toho vyssie spominaneho nevnimala, ale ked som bola vecer doma a nemala nic na praci, tak som sa len pozorovala, ze kde ma co zaboli a pichne. Takze podla mna treba normalne fungovat, v trochu setrnejsom rezime, ale urcite neostavat cely cas doma.

regina24
7. aug 2018

@jojka83 hej to je pravda ze ked clovek aspon vtedy nemysli nayo tak uvydim ako sa budem citi s podla toho uvydim .

regina24
7. aug 2018

@marrilyn tak to je jasne ze clovek nemoze byt stale doma uvydim ako sa budem cititi a chcem sa spitat kolko folikulov ste mali na sone

marrilyn
7. aug 2018

@regina24 pri prvej stimulacii stale spominala 5 vyraznych az na poslednej kontrole mi dr.povedala, ze ich je viac a odobralo sa 5 oocytov, z toho 3 boli zrele, oplodnilo sa ale len 1, ktore to vzdalo v 5. den, ked mal byt vklad. Pri druhej stimulke na prvej kontrole takmer ziadna reakcia, zvysenie davky liekov, na druhej sa crtal 1 folikul. Bavili sme sa o tom, ze to bude asi stopka, ale na dalsej kontrole ich uz bolo vela, pocet mi dr. nepovedala, len ze ich budem mat aj na rozdavanie 🙂 tuto stimulku mi predlzili o nejake 3 dni, aby poriadne dozreli.. nakoniec odobrali 13 oocytov, 9 bolo zrelych, 8 sa oplodnilo (mali sme ICSI a MACS) predlzenu kultivaciu zvladli 3

regina24
7. aug 2018

@marrilyn hej tak to je ozaj komplikovany celi ptoces aby sa aj uchytili aj tie pocty aby noli dobre ,
Tak len dufam ze sa nam to podary kazdej zene ktora tuzi po dietatku .
A teraz ste isli na druhykrat cia ako a to odznova ste zavali pichat injekcie ci .
Nakolko precent vam Dr hovoril ze to vydi uvas
Unas hovril ccca na 70%dufam ze bude mat aj prsvdu 😀
Dakujem za info

marrilyn
7. aug 2018

@regina24 doktorka nam nehovorila nic take, ze nakolko %by sme mali byt uspesni.. viem, ze nam to takto vycislila len ked sme pred tym boli na IUI. Ja som horsie reagovala na stimulaciu uz pri pokusoch o IUI, tak si mozno netrufla nejak to kvantifikovat 🙂 hej, isli sme druhykrat cely cyklus ale s inymi liekmi ako prvykrat a s vyssimi davkami.

regina24
8. aug 2018

@marrilyn hej rozumiem , a ked ste testovali po ivf na ten 7den ste mali negativne ci podla coho ste vedeli ze ne vyslo -?

marrilyn
8. aug 2018

@regina24 nemala som ziaden vklad. Pri 1.ivf sme mali len 1 embryo a v den vkladu mi volala doobeda doktorka, ze sa prestalo vyvijat, takze nemali co vlozit. A pri 2.ivf mam kvoli tomu hyperstimulacnemu syndromu vklad oddlozeny, cakaju ma v mraze 3 embrya. Teraz som 3 DC, takze buduci tyzden idem na kontrolu, ci bude vklad tento alebo az buduci cyklus. Stale len na nieco cakame..

regina24
8. aug 2018

@marrilyn jaj tak to je mi ale luto ozaj je to zdlhave ale musome vyckat aby teda bolo aj embrojko poriadku aby vedelo prezit.
Treba pozityvne mysliet chcem sa spitat vyste boli na PN od za iatku ci nie ?
Vam tie iui na kolko raz nevysli ?
Lebo aj ja som bola na iui ale 2sa nam to nepodarilo tak hovorim ze tak ide.e do ivf .

marrilyn
8. aug 2018

@regina24 nebola som PN, len v den vkladu a den po som mala dovolenku. IUI sme mali len raz, potom sme sa pokusali este 2 razy, ale nereagovala som poriadne na lieky, takze sa nekonalo. A ked mi dr.povedala, ze mozeme skusit este stimulovat na IUI injekciami, tak som si povedala, ze ked si mam pichat injekcie, tak to uz mozem ist rovno na IVF

regina24
8. aug 2018

@marrilyn hej je to tak .clovek sa musi tozhodnut sam sam to citi ako to je .
Tak ja drzim palce aby nam to vyslo.aby sa podarilo hlavne z drave dieta.

marrilyn
8. aug 2018

@regina24 joj, teraz pozeram, ze blbost som ti napisala.. nie v den vkladu, ale v den odberu som mala dovcu (ved vklad som ani nemala)..
za chvilu ti to cele zacina, tak nech ti stimulka ide podla planu az k pozitivnemu vysledku 🙂

regina24
8. aug 2018

@marrilyn jej dakujem za pozbudenie ja len dufam ze sa mi to podari este tyzden a potom zacinam tbl a neskorsie s injekciami , tie jedni injekcie sa fakt tazko natahuju sa co su pod tym tlakom . Co som bola aj vcetre tak mi to tam pekne vsetko ukazali . Budem si injekcie sama pichat.dufam ze sa nam to podari .

apolonka
3. okt 2018

Dievčatá, kto by mal záujem predám načaté pero GONAL 450 IU, použité je z neho len 112,5 jednotiek, takže v ňom ostalo 337,5 jednotiek plus nejaká rezerva aká býva v každom pere. Uskladňované v chladničke, exp. do 4/2019. Možný aj osobný odber v Banskej Štiavnici, alebo vo Zvolene. Cena 50 Eur.
A tiež predám 21 vrecúšok s práškom INOFOLIC, exp. do 1/2021, cena 10 Eur.

gabrielamodrykonik
Odpoveď bola odstránená
Strana
z6