Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?
Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?
@sony44 či sima zle pochopila alebo ja teba teraz budu mi robit zakrok uspia ma na 10 a potom pozeraju tie vajka nie a tak davaju vediet ako dalej postupuje či nie alebo ano ja ti poviem som zvedava či sa to podari už . ked nam dnes povedala embrijologička že vajička su take stare ako mi rastu snami
zajtra babi dojdem zatim sa majte a držim vam tieš palce . ja už idem boli ma stej iniekciji celi bok dnes ak idem odychovat
@euforia01 - ja som zažila aj tie časy pred tým aj teraz - nie je to to isté....ale kto nezažil atmosféru a prístup predtým, tak nemá s čím porovnávať iba ak tak s horším prístupom niekde inde.... myslím že tam bude chýbať prax v asistovanej reprodukcii - doktori sú mladí, jedna embyrologička tiež a ktovie koho príjmu ďalšieho - ale zas sú šikovní a musia sa na niekom "naučiť" aj ked by sme boli radi, aby sme to neboli my, na kom sa učia 😉 aj tak musia pracovať s našimi výsledkami, pretože každá reagujeme inak ( t.z..,-to čo platí pre mna nemusi pre druhú) a druhá vec je, čo na to povie príroda...už niekde som to písala...aj ked robia aj nemožné, aj tak o všetkom rozhodne tvoje telo a príroda...držím palce
helen5 ako mozu byt tvoje vajicka take stare ako ty ked sa kazdy mesiac tvoria nove?? ak som to vobec spravne pochopila co tu pises? lebo ani ja sa v tom copises dako nevyznam 🙂 🙂
@helen5 - myslím, že som Ťa pochopila - teraz stimuluješ - picháš si injekcie na rast folikulov a doktori sledujú ( sono, krv), ako rastú a akú máš hladinu hormónov, no a ked dosiahnu požadovanú veľkosť, tak ti ich vyberú (to má skratku OPU) -to sa robí v narkóze - budeš cca 10 minút spinkať a potom 2 hodiny ležať na izbe - som z tvojho textu pochopila, že ak bude všetko v poriadku, tak by ti mali vajíčka vyberať v pondelok. či som to zle pochopila? Držím palce, nech prejdete šťastne do dalšieho levelu a to je čakanie na to či sa vylovené vajká oplodnia....
@snazilka1983 helen to myslela ako tak ze vekom sa vsetko znizuje ..aj kapacita folikulov je obmezena.je to ine v 20 ke a ine ked mas pomaly 39 ..tak asi to tak myslela..
@snazilka1983 - no vajká sa netvoria - ich počet dostaneš do vienka pri narodení - to má helen pravdu a čím si staršia, tým je ich kvalita slabšia...
ako sa cítiš??? nemáš nutkanie testovať?držíím palce...
@colchicum co sa tyka dvoch embryi tak oni propaguju ako vsade len jedno..pretoze viacpocetne tehotenstvo je stale rizivoke aj pre matku aj pre dieta...ale ked po OPU dostanes papier od emryologicky..otak tak je napisane ze pacientkam do 28 rokov vkladaju jednolen a tym starsim asi viac..myslim ze to bolo ze vek 28... 🙂
a zalezi to aj od toho ze ked je embryjko slabsie tak vkladaju radsej dve..ked je jednotkove/ackove vkladaju to jedno silne a mrazia ostatne....ked su slabsie tak vkladaju dve slabsie 🙂
ale myslim ze ked im uvedies silen arguemnty rpeco chces dve embrya tak by nemal byt problem 🙂
@snazilka1983 presne tak ..ved predsa nemoze mat dievca v 20ke foliky take ako zena v zrelom veku a pred menopauzou..a tolko kolko mas geneticky dane foliky tolko ich budes mat.preto kazdy prichadza do prechodu v inom veku..a kazdy ma ine hormonalne problemy..hold..priroda je priroda a genetika nepusti..uf
ahojte baby, tak dnes 6.den po ET a test stale snehobiely... ☹ ..... 😢 a bolia ma kríže a sem tam pichne v podbrušku.... 😔
@snazilka1983 neobj kazdy cyklus je iny a mozno preto si to mala setrnejsie spravene ta to nemusi boliet 😉 a teraz si kolko dni od iui?
@zibi no setrnejsie veru neviem ci to bolo au ked mi krcok povytahoval heh ale tak uvidime no. dnes je to 6 dni od zakroku. ale ja som mala tento cyklus fakt velmi divny preto pochybujem ze sa na daco umiesi ☹
@snazilka1983 ked pojdeš do martina a budeš mat pohovor z embrijologičkou tak ti to povie to iste moja . tak nam visvetlili tak ti hovorim aj ja všetko sa dozvieš ked tam pojdeš aj ty moja nechaj sa prekvapit
ludkovia vysvetli mi niekto ako moze folikul narast za 4 dni na 16 mm? ked udajne rastie kazdy den 2 mm? ak mi toto niekto vysvetli tak potom budem vert v to ze sa moje druhe IUI podari 🙂 🙂
@snazilka1983 je pravda ze zena sa so vsetkymi vajickami uz rodi, teda sa da povedat, ze su take stare, ako zena, kazdy mesiac len niektore dozrievaju ale ziadne nove pocas zivota uz nevznikaju
@snazilka1983 mne za tri a pol dna jedno vajicko narastlo o 12 mm..... A iui sa aj kvoli tomu premeskalo
@nelinka777 a aký by si ho chcela mať na 6.deň po ET??????? 🙂 🙂 🙂 🙂 počkaj si na 12.-14.deň.Skôr to vôbec nemá význam robiť.
@snazilka1983 bohužiaľ sa to stáva,je to kôli hormónom,ktoré do seba pchápe umelo ale môj názor na to je asi taký,že to vajko nebude kvalitné ☹ .............sorry
@v555 praveze ja nejdem so ziadnymi liekmi idem na ostro bez clostylu . jedine ten pregnyl co si pichnem. a preto si myslim ze sa ten zakrok urobil proste neskoro. lebo ak narastlo za 4 dni od piatku do pondelka na 16 mm tak ked zakrok robili az stvrtok uz bolo neskoro podla mna. takze skoda penazi
@snazilka1983 a preco si chces pichat pregnyl bez clostylu? neviem ci to je dobry napad..ono skor sa clostyl berie a pregnyl nepicha..ale naopak no neivem..ono je taky protokol na to a ked neams problem s prasknutim folika tak by som si pregnyl nepichala ..a to si chces pichat ty sama? ved chod na folikumetriu bez clostylu a snazte sa a uvidis doky ti povie kedy mas ake vajko... 🙂
@zibi heh sak to oni mi dali si pichnut pregnyl 36 hodin pred zakrokom aj prvy aj druhy krat. a pregnyl sa picha len tňraz pred zakrokom pokial viem a aj vtedy ked beries clostyl pokial viem a co mi vysvetlovali. akurad mne nebolo clostyl treba lebo prvy krat ked som bola tak som uz mala vajka velke pekne a druhy krat povedali ze netreba clostyl kedze ovulaciu mavam aj bez neho.
@snazilka1983 A možno že nie 😉 ,ťažko povedať ale i napriek tomu myslím na teba a držím palce 🙂
@v555 s dvoma čiarkami ☹
@v555 dakujem 🙂
@nelinka777 to je ale ešte veeeeeľmi skoro,ja viem,že tak by si to chcela a bude to tak ale trošku pozdejšie 🙂 🙂 🙂,tak o týždeň
@snazilka1983 vieš,že nemáš za čo,sú to len slová ale úprimné 😉

@helen5 ja somm mala podobny protokol