icon

Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?

maja9
28. nov 2009

Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?

rojica
2. jan 2013

@anika142 neboj teraz to už pôjde ako po masle....nový rok a nový začiatok a verím tomu, že rok 2013 bude šťastný a úspešný..... 🙂

anika142
2. jan 2013

@rojica samozrejme, musi byt uspesny a hotovo. 🙂

rojica
2. jan 2013

@anika142 si dupneme a bude to všetko OK..... 😀

pempusik
2. jan 2013

@rojica oni su tam vsetci mili. ked som tam prisla, mala som velmi dobry pocit z lekara a povedala som si, ze sa mi oplatila cela ta 6 hodinova cesta aj kvoli tym patnastim minutam konzultacie.

pempusik
2. jan 2013

@zibi ked som bola na to hsg, bola som normalne hospitalizovana na jednodnovke. cely zakrok trval asi 15 minut, urobili mi ho okolo obeda a domov som sla o piatej poobede. ak by som nebola normalne v nemocke, ale iba niekde v sukromnom centre, tak si myslim, ze by ma poslali domov aj skor. takto som musela cakat na zaverecnu spravu az do konca dna. inak ma nic nebolelo, ani som nekrvacala ani nic. ale asi je to individualne a bola som rada, ze sa staraju,z e ma hned "nevyhodili" 🙂

rojica
2. jan 2013

@pempusik ty kokos moja ty cestuješ 6 hodín.....mne sa videlo keď som cestovala 3 hodiny....ale však treba si ísť za svojím cieľom aj na kraj sveta.... 🙂

pempusik
2. jan 2013

@rojica no hej, myslim tri hodiny tam a tri spat. a to ked sme sli prvykrat, tak drahy mal pohotovost, pracoval aj v noci a spal len ti hodiny. tak ho aj doki polutoval a potlapkal po pleci, ze je riadny pasak, ze to zvladol. takze ja uz si oh neho ani nic nepytam, len to, aby isiel so mniu do martina, ke dho poziadam.

rojica
2. jan 2013

@pempusik jáááááj tak to hej aj my sme to tak mali 3 hodiny tam a 3 späť ja som sa už zľakla že len jedna cesta vám tak dlho trvá.......ale do Martina to máme 3 hodiny dokopy tak to je o dosť rozdiel.....a dúfam, že som si dobre vybrala..... 😒

pempusik
2. jan 2013

@rojica urcute si si dobre vybrala,neolutujes 🙂

anika142
2. jan 2013

@rojica ja ked som chcela zmenit centrum a som sa rozhodovala, ze kam ist tak som dost toho pocitala aj tu na konikovy co baby hovoria atd... No a som si povedala, ze zo Slovenskych centier si myslim ze je Martin ten najjjj... Inak by som asi sla do Brna. Ale kedze som z KE tak pre mna Martin bol jednoduchsia volba. Povedala som si, ze ak mi v Martine nepomozu tak to potom skusim Brno. Ale Martin ma dost dobre referencie, takze uvidime. A zatial co som citala tak sa mi aj potvrdilo.
Ja tiez myslim ze neolutujes.

babatko2012
3. jan 2013

@stella25 ahoj mala som krátky protokol. No problém v podstate nebol žiadny. Manžel spg vraj ukážkový (v centre sa ma spýtali či nechce darovať spermie 🙂 . Ja vajcovody priechodne. Pred rokom mi síce potvrdil môj gynekolog to čo som zistila ja z ovulačných testov - že nemám ovulku ale tá sa s clostilbegytom rozbehla a aj tak sa nám vyše roka nepodarilo otehotnieťani po IUI. Takže v podstate nevieme. Asi som veľmi chcela 🙂

babatko2012
3. jan 2013

@zibi ahoj, nie toľko nás vyšlo IVF 🙂

rojica
3. jan 2013

@anika142 no ja tiež teraz o Martine čítam kadečo a zatiaľ to vyzerá že je to dobré centrum a má aj referencie dobré.... 🙂 čo ma teší....dneska skúsim okolo obeda tam zavolať, že či sa my ozvú..... 😉

rojica
3. jan 2013

@anika142 tak akurát som sa dovolala do centra a sme objednaný na utorok čo som bola dosť prekvapená že tak rýchlo ja som si myslela, že to bude niekedy v polke mesiaca...ale že tam bude tá doktorka neviem teraz presne,že ako sa volá..... 🙂 .....už ste ju tu spomínali, že ona zastupuje doktora Gala..... 🙂 ...tak sa tešíííííííííím.....

anika142
3. jan 2013

@rojica no super, ta dr. sa vola Gaťová. No uvidis ci bude ona alebo Galo. Je to v podstate jedno. A ty chces ist na druhe IVF? Uz si nepamatam prepac. Moja mrcha este nikde, ale taaaake krce. S tym decapeptylom to je akesi silnejsie. No uz by som bola rada keby som sa tam ocitla aj ja. A kto vie mozno sa tam stretneme. 😉

rojica
3. jan 2013

@anika142 no tak to by bolo super keby sme sa tam stretli.....potešilo by ma to.....objednala nás na 10.30 na spermiogram a okolo 13.00 že by mala byť konzultácia.....a ty si už bola u tej Gaťovej?......no ak sa už nebude dať podstúpiť IUI tak pôjdeme na IVF to už nechám na doktorov..... 🙂

anika142
3. jan 2013

@rojica tak drzim palce, No tak budete mat trosku cakania, no ale co uz. Hej ja som mala akurat konzultaciu s Gatovou, ale bol tam aj dr. Galo ale jemu prislo akurat zle, tak prisla ho zastupovat. Ona je perfektna keby daco, ale tusim babatko bola 31.12 na sone tak asi nebude mat problem ani v utorok. Asi uz riadne robia ked si sa vpohode dovolala.

rojica
3. jan 2013

@anika142 nevadí, že budeme dlhšie čakať aspoň sa trochu oboznámime s Martinom ešte sme tam neboli.....ešte musíme najskôr nájsť centrum dúfam, že tam nebudeme blúdiť.... 😒 .....tá na recepcii my povedala, že by my už bola volala lebo ja som im aj email posielala no bola veľmi milá v telefóne...... 🙂 .....inak na začiatku tohto fóra som si všimla že veľmi chvália nejaké doktora Tomáša ten tam tiež robil?.....

babatko2012
3. jan 2013

@rojica ahoj, no je to riadna pálka tá cena, ale keď je výsledok pozitívny tak to bude stáť zato 🙂 Poisťovňa prepláca ale veľmi málo. Ty platíš doplatok za lieky a potom oplodnenie vajíčok a mrazenie a ešte za odber krvi,ale len raz nejaké špeciálne vyšetrenie, potom už nie a tiež za spg. a za prvú konzultáciu s koordinátorkou atď. Pomaly sa to nazbiera. A neboj ak budeš chcieť ešte ísť na IUI tak ťa nebudú prehovárať. Mňa sa tiež spýtal či ešte chceme skúsiť ďalšie IUI alebo chceme ísť hneď na IVF. My sme boli rozhodnutý, že ideme na IVF a on povedal potom, že s nami súhlasí, lebo že sa nezvyšuje šanca pri IUI a keď dve nevyšli, že nemáme na čo čakať. A pani doktorka Gaťová je tiež zlatá, mne robila vklad 🙂

rojica
3. jan 2013

@babatko2012 no my sme absolvolali 3 IUI tak si nemyslím, že nám ešte ponúknu aby sme skúsili IUI.....ale nechám sa prekvapiť a nechám to na odborníkov oni vedia čo robia.....a dám si poradiť, že čo bude pre nás lepšie....ak už nie IUI tak určite pôjdeme na IVF.....aj keď to veľa stojí, ale čo je v dnešnej dobe lacné....a treba si ísť za svojím cieľom až do konca.... 😉...keď že to už inak nejde u nás prirodzená cesta splodiť dieťa nie je reálna.... ☹

babatko2012
3. jan 2013

@rojica neboj ak budeš chcieť ešte jedno IUI určite nebude proti tomu, len s nimi treba prejednať či to ešte má význam, aby ste neinvestovali zbytočne. Neboj nájdete to správne riešenie 🙂

rojica
3. jan 2013

@babatko2012 no predtým by som chcela to HSG skúsiť aby to naozaj nebolo zbytočné robiť......ale nechám to už na nich.....a nevieš my náhodou povedať, že ako dlho sa môže užívať Clostil?.....

babatko2012
3. jan 2013

@rojica No to máš pravdu, ak ti robili IUI a máš náhodou nepriechodné vaječníky tak by fakt malo zmysel to preveriť. Mne robili IUi hned po laparke, takže sme vedeli, že sú priechodné a že tam problém není. No ja som niekde čítala, že 3 mesiace, niekde že 6 mesiacov. Ja som ho brala skoro rok ale mala som tam nejaké prestávky (1 cyklus keď som bola na laparke a jeden cyklus keď sme boli na dovolenke) takže asi 10 mesiacov. A aj preto som už veľmi nechcela skúšať ďalší IUi a zas sa pchať clostilom keď som ho brala tak dlho a nezabral.

rojica
3. jan 2013

@babatko2012 ja som podstúpila hádam už aj nemožné aj prefuk aj laparku a aj tak nič a ešte k tomu môj mm je neplodný tak samé super správičky.... 😢 až my bolo do plaču keď sme sa to dozvedeli.....no mne clostil vždy pomohol lebo som mávala pekné folíky ale aj tak sa to nepodarilo tak tam bude musieť byť iná chyba na ktorú treba prísť.....

babatko2012
3. jan 2013

@rojica a mm nemá vôbec žiadne spermie alebo ich má len málo?

anika142
3. jan 2013

@rojica no ked ma aj mm problem tak ti asi odporucia ivf rovno, potom ta neposlu na hsg,
ja hsg vobec nemam za sebou a ani netusim ci mam vobec priechodne vajcovody, ale to mi nik nechce odporucit pretoze pri nasom spermiograme 0.6 spermii aj to nehybnych, deformovanych, ine ako ICSI neostava.

rojica
3. jan 2013

@babatko2012 má tam zopár spermošov ale všetky sú vždy neživé lebo nemá dostatočne vyvinuté semenníky tak ich to hneď zabíja tak nám odporučili MESA TESA ale my sme to odmietli......tak že je tam 0% aby som mala dieťa od neho.... ☹

rojica
3. jan 2013

@anika142 čo je ICSI?.....no tak u vás je to niečo podobné ako u nás.....pohyblivosť je tam nulová a počet ani nehovorím.... ☹

anika142
3. jan 2013

@rojica ICSI je metoda ktorov sa jedna spermia vpravi do vajicka, my sme to mali zatial takto ale netrebalo nam MESA TESA, tam ti staci jedina spermia do jedneho vajicka. Potom preco vam odporucili iui ked nema dostatocne mnozstvo spermoskov? No sak uvidis co ti povedia v Martine.

rojica
3. jan 2013

@anika142 no neviem neviem že či by sa tam našla aj tá jedna jediná....ale však uvidíme ale neverím že by sa mu spermoše zlepšili. ☹ .....no oni nám hneď odporučili IUI s darcovskými spermiami a takomto niečo ani len slova nespomenuli.....a koľko ste za to platili? a čo všetko si užívala?...