Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?
Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?
Baby, aký je postup v MT v ISCARE pri prvej konzultacii? To tam zavolam a dohodnem mm spmg a zaroven, konzultaciu aj s lekarom?
Chvilku som vas tu čítala a moc ma nepotešilo, že v MT moc neliečia mužsku neplodnosť 😕
@maminka142 Ahoj presne tak zavoláš si na recepciu a oni ťa objednajú na konzultáciu a samozrejme aj na spermiogram.......a aký máte problém?
@rojica MM ma patologiu nad 96% a ma pomale a deformovane spermie 🙄 Som sklamana, že v car neliečia neplodnosť mužov, ale nahaňaju hned do IVF 😕
Ale tu na mk som sa dočítala o vitamínoch, ktore pomahaju dokonca aj na problem s patologiou jednej dokonca čo mala, teda jej muž patologiu 99%, tak po tych vitamínoch ma len 85 % 😉 Nepočuli ste niečo o tych vitamínoch? Jedny sa volaju tribulus a druhe Ciprofloxacín 500mg
Len sa neviem rozhodnuť s ktorymi začať 😅
@maminka142 tak môj mm má pre zmenu azoospermie a keď sme boli nedávno v centre tak mu tiež navrhli vitamíny presne ten tribulus +vitamín E sme ešte len na začiatku, ale veľmi neverím tomu, že na ten náš problém to niečo zaberie.....lebo ako som sa dočítala tak je nás tu dosť s takými problémámi.... ☹ ..čo je naozaj dosť smutné....a ešte niektoré babenky pichajú mužom na zlepšenie spermiogramu injekcie tuším sa volajú Merional a Menopur nám to tiež navrhli ale na to sme sa zatiaľ nedali.....
@maminka142 tak este stale vahas? 🙂. pozri, skus sa opbjednat, nic za to nedas, neplati sa, urobia spermiogram a uvidis, co navrhnu. aspravis si nazor sama a rozhodnes sa, ci chces pokracovat. takto som to urobila aj ja.
No ak tym vitaminom. Ten ciprofloxacin su antibiotika, moj drahy ich bral, ale po nich bral este jednu davku atb,takze neviem ti povedat, co zabralo, ale patologia klesla zo 100% na 90%.
@rojica jaj, vlastne maspravdu. ale akosi somsi to neuvedomila,lebo tuto chodime k sukromnemu urologovi a tiez sme platili za spermiogram. no a tych 12 eur to bolo za to amh a to poistovna vobec nepreplaca.
Ale inak je to vzdy lepsie ako v kosiciach, tu sa plati 100 eur za konzultaciu.
@rojica Ďakujem moc, objednam nas na tu konzultaciu a uvidím, čo sa bude dať robiť, a poradím sa aj o tom tribuluse a aj o tom druhom 😉
@pempusik A vy ste boli aj u urologa? A kde? V MT? Či po konzultacii automaticky navrhnu urologa? 😕 Jedna mi písala, že jej mužovi urolog, skor uškodil, ako pomohol, že dal taku liečbu, že na koniec nemal žiadne spermie 😕 Mam obavy z toho, čo sa tu dozvedam, aj to, že v mT moc mužov nechcu liečiť a aj dať sa do ruk nejakeho neodborníka urologa 😕
A kde si platila za konzultaciu 100 €?
@maminka142 a boli ste aj v inom centre?...či do MT idete prvý krát?.....
@rojica Ešte sme nikdy nikde neboli, teda len 2x v MT a len na spmg 😅 A bola som rozhodnuta ísť k endrologovi, ktory pomohol znamej prirodzene otehotnieť po 13 rokoch, ale bolo to ešte pred 6 rokmi, čo jej pomohol.. A chcela som sa k nemu objednať, ale ešte predtym som si tu na mk naštudovala niečo o om a strašne na neho nadavaju a same negatívne spravy o nom a ešte k tomu je moc drahy 🙄 Tak som si povedala, že tam nepôjdem a skusime ten MT 😅 A prečo MT? Lebo sme zo Žiliny a mema to najbližšie 😅 Či čo by si nam odporučila?
MM užíval 3 mesiace vitamíny Rhodiola a mierne sa mu spmg zlepšil, ale patologia zostala rovnaka 🙄
@maminka142 100 eur sa plati v jednom kosickom car. chvilu som onom uvazovala,ale nakoniec sme sa rozhodli pre mt. my sme najprv zacali chodit k urologovi a ten nam podom doporucil ivf, tak sme prisli do mt.
@maminka142 Tak treba skúšať všetko čo sa len dá aby vám to pomohlo....práveže by som Vám odporučila MT ja som tam tiež bola minulý týždeň prvý krát a bola som veľmi spokojná na rozdiel od BA to bolo naše prvé centrum a aj sme tam podstúpili 3 IUI ale boli neúspešné..... ☹ .....a keď že my máme azoospermie tak sme podstúpili darcu a aj v MT sme sa na to dali.....
Ahojte dievcata, citala som vase prispevky a rada by som vas povzbudila. Vdaka centru ISCARE v MT som v 35 tt a tesime sa na nasho prveho drobca 🙂 Nemozem na toto centrum dopustit, nakolko sme absolvovali aj nejake konzultacie a stimulaciu v HEliose, ale pre mna je ISCARE neporovnatelne lepsi. Pisali ste tu chvaly na dr. Tomasa. Absolvovala som s nim 1 cyklus IVF bez ET, nakolko pri mojej diagnoze zvolil nevhodny protokol. Dva roky som nenasla odvahu skusit to znova. Ale cas bezi a tuzba po miminku vyhrala 🙂 Dr. Galo a Dr. Gatova hned na prvej konzultacii navrhli kratky protokol a napriek len dvom vajickam, ktore sa nam podarilo vypestovat som tehotna. Takze na odbornost personalu nedam dopustit. Skor som pri prvom IVF mala pocit, ze ide len o peniaze, lebo nam navrhli take postupy, ze sme doplacali neskutocne peniaze. Pri tomto druhom uplne zmenili vsetko. Takze drzim palce, aby ste v tomto stastnom roku drzali v naruci vytuzene miminka 🙂
@maminka142 citala som teraz tvoj prispevok ze sa chystas tedo do Martina, zatial liecba na muzsku neplodnost je IVF, preto to takto robia, keby existoval nejaky specialny liek kde by bolo vedecky dokazane ze pomoze spermoskam tak je davno na svete, resp. urologovia o tom vedia a pomaly by neexistovali centra asistovanej reprodukcie, lebo by nemali biznis. Samozrejme ludia skusaju vsetko vitaminy, lieky atd.... samozrejme moze dopomoct kade co ale celkovo na muzsku neplodnost, to extra nezmeni, pretoze je to uz v genoch a tie clovek nepremeni. Moj mm ma 100 % patologiu vzdy, ale snazim sa ako viem, sice zatial sa mi to nepodarilo, ale mam rozbehnute 3 IVF v Martine a som nadmieru spokojna, Predchadzajuce IVF som mala inde. Ale ako vravi pempusik, skus ist na konzultaciu a uvidis sama, ale najprv si nastuduj o tom najviac co mozes, je koooopec stranok na webe. Takze drzim palce nech sa rozhodnes akokolvek. 🙂
@anika142 ahoj tak mám sa celkom dobre ale priznám sa, že myslím na to že ako to všetko zajtra v robote dopadne..... 😒 .....no tak to je super moja, že tak skvelo znášať stimulku lebo tie hormóny s nami robia veru divy....ja som užívala len Clostil a musím povedať, že niekedy si to môj mm riadne odskákal aj keď nevinne...... 😀
@anika142 Ďakujem 🙂 No my sme prve dieťa počali prirodzene, tak preto mam ako taku nadej 😉 Aj ja som si myslela, že na spermošky nič nie je, ale je tu vela kočiek ktorym vela tie vitamíny aj pomohli a to aj čo sa tyka patologie... Ako tu jedna písala s patologie 99% po vitamínoch ma už len 85% a to je dosť velky uspech a čo sa tyka IVF, tak jasne že je to super, ale je to aj biznis a jasne, že nubudu liečiť neviem ako dlho vitamínmy (ktore by aj pomohli), ale hned posielaju na IVF, lebo ide viacmenej o prachy 😠
Určite pôjdeme na konzultaciu a určite skusime najskor vitamíny a uvidíme, príadne potom skusime to IVF 😉 Ale už dlho sa mi nechce čakať a chcem aby sa to pohlo vpred 😉 Tak verím, že na vianoce, už snad budem tehu 😉
hihihi som si všimla, že mame rovnake číslo 😀
@rojica no to veru ja som predchadzajuce stimulky znasala horsie, teraz je to uplna pohoda, tak sa tesim. Uz sa s mm neviem dockat na dalsiu kontrolu. Uz by som tak rada bola po punkcii aspon.. No ale uz sa to blizi, tak to uz snad zbehne. A neboj v robote to dopadne dobre. 😉 budem drzat palce.
@maminka142 no to hej az teraz som si vsimla to cislo, neuvedomila som si to pred tym 😀
Tak drzim palce, nech si do vianoc tehu.
@anika142
@rojica dievcata, ja som posledne dni taka naladova a to neberiem ziadne lieky, vobec nic. sa ma vcera spytal manzel, ze ci mam dostat kramy, bo som kusaca. Aja mu na to,ze sak len pred chvilou som mala 😀. Tak neviem, ci to ovulka so mnou tak mavala, ci co.Ani clostylsom tak neprezivala, ved som ani neregistrovala, ze ho beriem 🙂

@anika142 jeeej, tak to sa tesim, konecne tu citame nejake pozitivne spravy 🙂