icon

Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?

maja9
28. nov 2009

Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?

pempusik
25. feb 2013

@poppy28 no dufam aj ja, ze sa to raz podari. dnes sa ma moj doki spytal, ci sme neuvazovali nad ivf a tak pravdu povediac ani neviem, ci mam odvahu sa do toho pustit. ale teraz na to vobec nemyslim 🙂

poppy28
25. feb 2013

@sara20 no s tym sa neda nic robit ale ono to rychlo ubehne cele IVF je o tom ze stale na nieco cakas ale cas bezi rychlo len nam sa zda ze pomaly 😉

poppy28
25. feb 2013

@pempusik no nieje to nic hrozne zalezi kolko si ochotna este absolvovat IUI ja by som zase asi nemala nervy na to 🙂 zda sa mi ze tu pri IVF je vacsia pravdepodobnost ze sa to podari rychlejsie ale ak sa na to necitis tak skusaj este toto

rojica
25. feb 2013

@poppy28 testovala som včera a samozrejne že test vyšiel negatívne však som ani nič iné nečakala.....a mne zase na pohotovosti povedali niečo iné tak lieky užívam normálne však nebudem trpieť keď nemusim......

pempusik
25. feb 2013

@poppy28 urcite je vacsia sanca pri ivf. len na mdoki najprv navrhoval, aby sme skusili prirodzene, ale s liekmi. no a to sa mi zdalo zbytocne, preto som chcela radsej hned iui. a ja sa troska obavam tej reakcie na lieky, hlavne pri mojom amh 8.

mishka27
25. feb 2013

@sara20 velmi rada.viem co prezivas.viem ze je to tazke..

rojica
25. feb 2013

@pempusik ako bolo na chate?

pempusik
25. feb 2013

@rojica nakoniec celkom dobre, jedla bolo vyse hlavy, dala som si troska cerveneho vinka, ako ja hovorim, na maternicu 😀. ale uz som rada, ze som doma a zasa pridu pokojne dni. a uz len cakam teraz na ms, dufam, ze pride skoro.

rojica
25. feb 2013

@pempusik no tak super, že si sa tak fajne odreagovala.....to k chate patrí....😀 a kedy ti má doraziť mrcha? Mne by mala prvého doraziť ak bude presná.....

pempusik
25. feb 2013

@rojica no podla ff a statistik mala dorazit v sobotu, ale ten utros mi ju zasa oddialil. a este ho mam stale v tele, tak chvilu potrva, kym pride. ale pocitam tak do stredy by sa u zmohla objavit. zajtra si pojdem zacvicit, tak snad to tam troska ponatahujem a uraci sa jej 🙂

skaredekacatko
25. feb 2013

@rojica kedy budes volat do martina na krv? Ja som dnes volala s kamoskou ona robi na gynde a vravela mi ze priznaky zatial nebivaju, ze nemam mat strach, dnes som kupila test, tak zajtra rano testnem.

sara20
25. feb 2013

@mishka27 strasne dlho to trva.aj som volala galovi,ale nebral a ani neodovefal na meilovrda

sara20
25. feb 2013

@poppy28 po schvaleni sa to rozbehne.ratam mozno v maji.len ci to schvlia

poppy28
25. feb 2013

@sara20 neni dovod aby ti to neschvalili nemusis s bat ale preco az v maji? robite este nejake vysetrenia?
@pempusik podla mna tam ziadne nejake extra ucinky vedlajsie nie su akurat ze si naladova a mne sa napr zhorsila celulitida ale pribrat som nejako nepribrala tak nemusis mat nejake obavy

poppy28
25. feb 2013

@rojica a ktory je to den? ved asi vsade povedia ine ja to rasej dodrziavam aj ked zatial nebool dovod nieco si davat 🙂 nastastie

pempusik
25. feb 2013

@poppy28 noo keby ze som pribrala od tych hormonov, tak to b som brala, hoci aj desat kil 😀.
A inak sa chcem este spytat, asi to tu uz bolo, ale nepostrehla som to. vy ste mali problem v spermiograme? lebo teda podla vysetreni v mt sme obaja ok, takze ani neviem, co by sa pisalo do ziadosti. ja sa totiz chcem vyhnut laparke a viem, ze ked sa pisalo do ziadosti, ze nespecifikovana neplodnost, tak niektore poistovne to vyzadovali. aj ked ted amy mame dokonca vyjadnrenie od urologa, ze spermiogram je na houby a doporucuje ivf.

poppy28
25. feb 2013

@pempusik ano mi sme mali spermiogram zly tak inak sa ani nedalo ale ak mate aj vy zly tak urobia dva testy po dvoch mesiacoch a supsnu to na zidost o IVF tam ked je to v spermiach tak to schvaluju hned ale treba im tie dva testy

poppy28
25. feb 2013

@pempusik ja myslim ze keby tam dali ze ste viackrat absolvovali IUI neuspesne tak by nemali robit problem

pempusik
25. feb 2013

@poppy28 no len vies jak. v mt pouzivaju tie odlahcene normy, kde im staci, aby bola patologia spermii pod 96%. no a my sme to mali presne tak. inak pocet a vsetko ostatne bolo ok. ked sme prvykrat prisli za urologom, tak sme mali patologiu najprv 99%, potom 100% a napokon 90% a na ten posledny vysledok napisal urolog, ze doporucuje ivf.
predpokladam, ze spermiogram v mt bol podobny tomu poslednemu od urologa. ale tak ked uz by sme pristupili k ziadosti, snad by sa to dalo tak dohodnut, ze by sme teda dolozili papiere od urologa.

pempusik
25. feb 2013

@poppy28 no s tym iui mas asi pravdu, myslim, ze poistovna chce 3x iui. no ale nepredpiehajme 🙂

sara20
25. feb 2013

@poppy28 este stale nemam schvalenie s 5.4este idem na kontrol.krv zo stit.zufala som stoho.

poppy28
25. feb 2013

@pempusik no ak mate spermiogramy od neho asi by to mohlo stacit ale neviem to by ti povedali oni presne
ved uvidis sama ako sa budes citit ak by to nevyslo viacej krat uz by som to asi kaslala a isla na IVF nie je to take hrozne ako sa zda a rychlo clovek zabudne na tie zle dni

poppy28
25. feb 2013

@sara20 pockaj uz ste davali ziadost a este nemate schvalenu? a kedy ste to davali?

sara20
25. feb 2013

@poppy28
@poppy28 zaciatkom febr.mam nervy,

sara20
25. feb 2013

@poppy28
@poppy28 zaciatkom febr.mam nervy,ani galo ns meil neodp.

poppy28
25. feb 2013

@sara20 no to trva tak dva mesiace tak este aspon tri tyzdne cakaj to rychlo ubehne

poppy28
25. feb 2013

@sara20 a co si chcela od neho?

sara20
25. feb 2013

@poppy28 mne vravel,ze v unione do mes.aj skor.

poppy28
25. feb 2013

@sara20 no tak to neviem ci je to ine ako inde ale z centra by ti hned volali keby im to uz prislo, inak nam druhy krat poslali ziadost z centra do poistovne az mesiac po podpise povedala mi to baba v poistovni takze tiez zalezi kedy to poslali oni

pempusik
25. feb 2013

@sara20 skus zavolat do unionu, urcite ti budu vediet povedat, kde to vazi, v akom je to stave, ci uz sa dostala na posudenie. niekedy maju vela ziadosti a nestihaju.
a galo ti urcite odpovie, aj mne odpovedal vzdy, aj ked az na dalsi den. je mozne, ze ma dovolenku alebo je mimo slovenska.