icon

Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?

maja9
28. nov 2009

Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?

rojica
26. feb 2013

@poppy28 neviem moja o žiadnych iných testoch nebola reč ale keď tam pôjdem na krv a ak pôjdem aj k dr tak sa na to určite opýtam a dám si to urobiť ak to robia budem rada a ak nie tak sa objednám u môjho gynkoša....ale bez toho už podstupovať nič nebudem......

poppy28
26. feb 2013

@rojica jasne viem ze robia nejake testy len neviem ake ale pytala som sa na to ze co sa robi ak sa vajko neujme viacej krat tak mi embryolozka hovorila ze sa potom robi nejaky test ale zabudla som ako sa vola asi nejaka genetika urcite sa opytaj na to isto sa daju robit podrobnejsie testy

skaredekacatko
26. feb 2013

@rojica, neboj raz sa nám to podarí, mne tiež nezisťovali či mám priechodné vajcovody,ale ja som už bola na ivf a tam vybrali 13 vajíčok tak určite sú priechodné, mňa sa pýtali či som nemala zápali, a operácie, tak asi vedia čo robia ja mám ešte jeden test testnem v piatok o tomto muž nevie ešte ,nechcem ho ešte trápiť, až v piatok bude vedieť.

rojica
26. feb 2013

@poppy28 no budem musieť jedine čo my vzali tak krv na AHM a tam bolo všetko v norme až na štítnu žľazu ale galo povedal že to ešte nie je v takom štádiu aby sa to riešilo......

rojica
26. feb 2013

@skaredekacatko tak neviem že či robia to čo majú ale čo už.... ☹ ......ja som bola tiež dneska v meste ale lekárne som obchádzala a nič som si nekúpila však aj na čo.......

poppy28
26. feb 2013

@rojica no rozhodne sa poinformuj aj o inych moznostiach co mozes urobit isto to nevzdavaj kolko krat ste uz na tom boli? mozno chyba bude uplna banalita ale treba to poriadne vysetrit co sa da

rojica
26. feb 2013

@poppy28 tak v Blave 3 x a v MT 1 x........ ☹ .....však práve verím tomu,že tam nejaká tá chyba bude len treba na ňu prísť.....

anika142
26. feb 2013

@rojica ahoj moja, citam ze nemas opat extra naladicku, mne robil galo hysteroskopiu tak si myslim ze aj prefuk by mohol urobit. Oni maju aj jednodnovu chirurgiu tak by to mohli urobit:
http://www.iscare.sk/pre-klientov/liecba-a-vyse...

anika142
26. feb 2013

@rojica a presne ako hovori @poppy28 nevzdavaj sa, chyba sa najde urcite, len si musis najst dr. ktoremu budes doverovat, lebo bez toho to nejde. Ja viem ze je to v dnesnej dobe tazke, ale jednoducho ked chces za tym ist, musis si najst sposob ako doverovat lekarovi.

anika142
26. feb 2013

@skaredekacatko na Ivf nepotrebujes priechodne vajcovody. A nezistuju ci su priechodne alebo nie.

rojica
26. feb 2013

@anika142 čo je hysteroskopia? no však ja sa ho na to opýtam......a koľko ste za to platili?

rojica
26. feb 2013

@anika142 presne tak moja ako vravíš je ťažké teraz niekomu dôverovať a radšej by som bola rada keby že my to urobia v MT lebo môj gynkoš mal kvôli tomu výhrady tak k nemu by som veru nešla....povedal my že čo vymýšľam však nič vážne nezistili však dobre predtým to mohlo byť v poriadku ale ako som povedala je tomu už vyše 6 rokov.....

anika142
26. feb 2013

@rojica vobec nic som neplatila vsetko platila poistovna ani som necakala na to len ma objednali v polovicke cyklu.
Hysteroskopia je pozretie do maternice kamerou a odobratie vzorky zo sliznice, aby zistil doki ci splna velkost na den cyklu kedy mi to odobral, to dali na histologiu a tam v labaku zistovali.
Ja viem ze je to nieco uplne ine, len som ti chcela povedat, ze ked robia jednodnovu chirurgiu urcite ti prefuk urobia v tom zozname je aj laparka tak podla mna nebude problem.
Ak sa rozhodnes ze este skusis iui tak skus si vybavit pred tym prefuk. Ty si si davala robit rozbor krvi na hematologii?

anika142
26. feb 2013

@rojica mne hysteroskopiu navrhla rovno Gatova lebo som s nou mala ten pohovor, a Galo to robil.

rojica
26. feb 2013

@anika142 no tak to by bolo super lebo v Blave keď som sa na to pýtala tak sa ta prefuk platí 50 eur a to sa my videlo veľa lebo to netrvá dlhšie ako polhodku......tak to je super moja potešila si ma a nepôjdem skôr na IUI pokiaľ sa to nezistí......ak je to to AHM tak my krv brali hneď na prvej konzultácii?......

rojica
26. feb 2013

@anika142 no ktovie prečo to aj mne nenavrhla aby sa o tom presvedčili že či je to v poriadku a ja by som bola kľudnejšia...... ☹

anika142
26. feb 2013

@rojica no myslim ze to kazdej zas nerobia, len po x neuspesnych pokusoch, lebo u mna Galo dost vrtel hlavou na predchadzajuce pokusy, skratka mu neslo do hlavy preco to nevyslo a Gatova to iste. Ked som isla po papiere do stareho centra co som chodila do KE a sestricke som vravela ze mi idu robit hysteroskopiu tak odpoved jej bola, a naco, naco zasahovat do tela. zbytocne. A nakoniec to zbytocne nebolo lebo hned zistili ze sa nezahniezduje embryo kedze bola nizka. tak mi dal lieky a sliznica zrazu mala 15 mm co je super cislo a pozri. Som tehulka. A tu hematologiu ak nemas tak si daj urobit tiez, to je dolezite. Tam som ja dokonca nepotrebovala ani odporucaci listok ani nic som neplatila, len som si dala vysetrit krv kvoli umelemu oplodneniu, pretoze ked beries hormony alebo ked zena automaticky otehotnie tak sa jej hustne krv vdaka tym hormonom a tym ze by bola nahodou husta tak embryo sa nemoze uchytit, lebo ma slabulinke cievky, tym padom som si pichala fraxik akonahle som zacala stimulovat. Ja viem ze pri iui sa nestimuluje ale trosicka ano takze to budu tiez hormony tie tabletky a kto vie ci nemas prilis hustu krv tymi tabletkami.

rojica
26. feb 2013

@anika142 no tak ja som zvedavá, že čo my povedia že keď to nevyšlo aj keď to u nich bolo len prvý krát ale do dokopy je to už 4 x a to je jedno že kde to bolo robené.....a možno že na tom niečo aj bude lebo keď my krv brali v centre tak sestrička mala problém my ju zobrať a povedala my že ju mám dosť hustú že či som málo nepila že to môže byť z toho.....a zase teraz keď som bola na pohotovosti tak my zase nevedela nájsť žilu tak mám celú ruku modrú......a to si kde bola na hematológii?......

anika142
26. feb 2013

@rojica no ja chodim v KE mam svoju doktorku, ale Galo mi minule vravel ze aj oni to kontroluju ale neviem ci tak podrobne, pretoze mi vravel, ze im vysledky vysli OK tak neviem, ale kazal mi aby som pichala ked na hematologii vysli ine. No v piatok idem na kontrolu tak uvidim ci sa nieco zmenilo alebo nie. Lebo vysledky som mala v juni min. roku tak mozno sa daco zmenilo ale zas hematologicka hovorila ze sa to velmi menit nemoze, lebo je to v genoch, tak ja neviem, ale zas vtedy nemala po ruke kartu moju lebo bola odcestovana. Tak uvidim v piatok ci sa mohlo nieco zmenit.

rojica
26. feb 2013

@anika142 ale tak určite bude všetko v poriadku....ja to už nechám na nich že čo my povedia som strašne zvedavá, že čo my navrhnú ak ďalšie IUI tak to im hneď zavrhnem......

anika142
26. feb 2013

@rojica no tak sa spolahni na nich, vedia co robia, aj ja som zvedava ze co povedia, ale mozno ti len pogratuluju k tehotenstvu 😉

poppy28
26. feb 2013

@rojica no teraz ma este napadlo ved ked ti davali ten clostyl tak na sone by nevideli ze nemas priechodne vajcovody?

rojica
26. feb 2013

@anika142 no tak to ťažko..... ☹ ....

rojica
26. feb 2013

@poppy28 nie moja na sone nevidno, že či sú priechodné tam vidno len vaječníky...... 😒 ....čo je veru škoda.....

anika142
26. feb 2013

@rojica sanca je urcite,

rojica
26. feb 2013

@anika142 ale veľmi mizivá.... 😒

poppy28
26. feb 2013

@rojica aha no to veru je, tak pozistuj ak to zle dopadne, ale sanca hadam este je 😉

rojica
26. feb 2013

@poppy28 no ak budú nepriechodné tak šanca nebude už žiadna lebo ako som už neraz povedala ja na IVF nepôjdem.....

anika142
26. feb 2013

@rojica ale je sanca, aj ked si si robila test na 9ty den to este nic nemusi znamenat,
Horsie na tom iui je to ze je podstatne mensia sanca ze sa podari oproti IVF je to to skoro to iste ako keby si skusala prirodzene, toto je tvoj 4 ty pokus a to je ako keby si len 4 mesiace skusala prirodzene. Je to velmi takze na psychiku tam je problem, ked sa skusa a nevychadza to. No musis si to zobrat z druhej stranky ze su to akoze 4 mesiace skusania. A je mozne ze ten 4ty mesiac bude uspesny. 4 mesiace skusania nie je vela, aj ked je to narocne skusanie na psychiky.

rojica
26. feb 2013

@anika142 tak to áno že pri IUI je tam menšia šanca to my bolo povedané hneď na začiatku.....ale ani to IVF nie je žiadna sláva však ty vieš o čom hovorím nie ty si si toho tiež dosť vytrpela...... ☹ .......no však uvidíme v pondelok, ale ak príde v piatok mrcha tak aj napriek tomu musím ísť na krv?....