icon

Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?

maja9
28. nov 2009

Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?

anika142
26. feb 2013

@rojica neviem, myslim ze nie, to by som si urobila len doma test, ale netusim lebo niektore baby maju mrchu a su tehotne tak mozno radsej to dat skontrolovat, minimalne by som zavolala do centra a opytala sa. No IVF ma udavany Iscare 41 %, neviem kolko precent je pri IVF vezmi si ze mne to vyslo na 6ty krat.

poppy28
26. feb 2013

@rojica pozri ak babatko chces tvoje obavy ze to nevyjde musia ist bokom viem ze je to narocne ci psychicky alebo financne ale neskusila si vsetko tak nemozes to vzdat az ked skusis co sa da si mozes povedat ok skusila som a nejde to rozhodne mas tri pokusy IVF od poistovne a s mrazenymi tam je vela pokusov tak aspon toto si premysli skus a ked to potom nevyjde mozes to vzdat ale pred tym to je hlupost neskor to budes lutovat.

rojica
26. feb 2013

@anika142 tak je tam určite väčšia šanca 41% je dosť ale zase je to o dosť drahšie a na to pichanie injekcií moje telo ešte nie je pripravené......a popravde ja na to peniaze nemám..... ☹

poppy28
26. feb 2013

@rojica a rodicia by vam nepomohli?

rojica
26. feb 2013

@poppy28 moja ale je veľký rozdiel IVF so spermiami od partnera ako od darcu ja som si to už zisťovala tak isto je to drahšie ako pri IUI....a popravde som veľmi chcela a túžila po decku ale teraz ma to už pomaly obchádza...... 😒 .....ale počkám si ešte na verdikt že čo povie doktor a potom sa rozhodnem, že čo ďalej....či ísť alebo neísť do toho znova.....

rojica
26. feb 2013

@poppy28 tak možno že by pomohli ale ja od nich peniaze pýtam nechcem.....

poppy28
26. feb 2013

@rojica jasne si este deprimovana z toho ak sa to nahodou nepodarilo ale vzdy su moznosti ver mi a viem ze napr ferticentrum v blave nepreplaca iba lieky a cele IVF ti preplati poistovna takze by ta to vyslo o dost menej skus aj tam konzultacku nemozes to predsa vzdat ked sa nepodarilo 4 krat 😉 a myslim ze ak by vam rodicia pomohli za to mimi to stoji porozmyslaj

poppy28
26. feb 2013

@rojica a este ma napadli aj bezucelove uvery ja mam napr. z TB na 5 rokov 5000 euro a splatka 111 e mesacne pomohlo mi to ked som potrebovala a nerzuinuje ma splatka 110 eur to je tiez jedna z moznosti, samozrejme ti tym iba naznacujem ze vzdy je nejaka moznost aj ked niesu financie 😉

rojica
26. feb 2013

@poppy28 no nechám si to prejsť hlavo ale budem riadne veru uvažovať že čo ďalej spraviť.....a u mňa 4 pokusy sú už dosť aj keď jedna babenka ktorej sa podarilo otehotnieť pri 9 IUI ona ma vždy inšpirovala dodávala odvahu.....

poppy28
26. feb 2013

@rojica no vidis je to tazke ale zvladneme predsa vsetko 🙂

rojica
26. feb 2013

@poppy28 u mňa zase nerezonujú ani pôžičky ani úvery lebo ešte stále neviem že čo bude so mnou v robote som akurát vo výpovednej lehote a ak ma prepustia tak nebudeme mať poriadne ani z čoho žiť a nie to ešte vyhadzovať peniaze na dieťa......a to by som veru ani nechcela aby som ešte musela žgrlošiť ešte aj na dieťati....... ☹ to by bolo pre mňa ubijajúce.....

rojica
26. feb 2013

@poppy28 no však áno len dokedy..... 😒 ...bože prečo je tento život taký krutý a nespravodlivý k niektorým ľudom..... 😢

anika142
26. feb 2013

@rojica moja @poppy28 ma pravdu, nemozes to este vzdat, este je skoro, skus nejako este bojovat, tuzis po babatku urcite to v tebe je len teraz ta psychicky depta to cele, to chapem, no viem ze je to moc drahe a este s darcovskymi spermiami no nevzdavaj to ci uz pri iui alebo IVF, musis vstat a ist dalej, a bojovat preto aby si mohla drzat svojho drobca v naruci. Viem ze si si davala metu 35 rokov , co keby si tu metu predlzila a pozbierala zatial odvahu a korunky. Porozmyslaj nad tym.

anika142
26. feb 2013

@rojica toto preco je kruty ten zivot som si kladla aj ja. a najlepsia otazka. Preco ja? ale to sa dozvieme mozno neskor. Vsetko zle je na nieco dobre a urcite to ma nejaky zmysel preco prave nas to muselo cele postihnut. Ale verim ze raz sa to cele dozviem.

poppy28
26. feb 2013

@rojica no na to asi odpoved nenajdes ale bude dobre neboj po skaredom pocasi aj tak vzdy vyjde slniecko 😉 a v praci to hadam tiez nedopadne zle 😉

rojica
26. feb 2013

@anika142
@ poppy28 ďakujem vám babenky za povzbudivé slová tak ja nad tým porozmýšľam a pouvažujem že čo ďalej. ale tá psychika robí riadne divy so mnou a vždy som s toho nesmierne smutná ale verím, že sa z toho čoskoro dostanem a pôjdeme ďalej a nechám si podariť od doktora čo povie a potom sa s mladým rozhodneme že čo podstúpime..... 🙂 čo by som ja bez vás robila babuľky..... 😉

rojica
26. feb 2013

@anika142 no tak to by som aj ja veru chcela vedieť ale neviem že či sa to aj niekedy dozviem.... 😒

rojica
26. feb 2013

@poppy28 no uvidíme ešte my bude celý marec plynúť výpovedná doba a potom sa uvidí, že čo bude ďalej.....

anika142
26. feb 2013

@rojica dala si vypoved v praci?

rojica
26. feb 2013

Dobre babenky idem sa ja pomaly chystať do nočnej aj keď sa my dva razy nechce ale nič s tým nenarobím..... ☹ ...tak ešte pekný zvyšok dňa vám želám....majte sa krásne..... 🙂

rojica
26. feb 2013

@anika142 nie oni dali mne ale ja som súhlasila s výpovednou lehotou ktorá my končí koncom marca......ale pomaly sa to u nás začína zase rozbiehať aj ľudí príjimajú naspäť tak neviem že či my výpoveď zrušia alebo ma vyhodia....ťažko povedať....

pempusik
26. feb 2013

Jaaj, baby, tak to tu cele akosi zosmutnelo :(.
@rojica hlavu hore, urcite nieco vymslite s dokim, ked tam zajdes. ono je to tazke, nikdy nerobia vysetrenia dopredu, ze co ak. az ked sa objavi podozrenie, az potom zacinaju patrat. no ale teda fakt mohli vziat od uvahy to, ze si mala zistene nepreichodne vajcovody.
A zasa to iui nie je az take uspesne. niekde som citala, ze len nejakych 15%. ako pri normalnom styku.

anika142
26. feb 2013

@rojica tak drzim palce, nech to dobre dopadne, a nech ti nocna zbehne.

rojica
26. feb 2013

@pempusik ja vám to tu celé kazím tou pochmúrnou náladou..... ☹ ale keď som z toho všetkého taká smutná....no mohli ale nezobrali ale teraz ako som povedala chcem vedieť, že kde je príčina neúspechu......

rojica
26. feb 2013

@anika142 ďakujem ti moja veľmi pekne....keby tak už bolo ráno ale to by som asi veľa chcela.... 😀

pempusik
26. feb 2013

@rojica nie nekazis nam to. ved mi sme tu preto, aby sme ta troska rozveselili, aby sme vymysleli, ako to urobit co najlepsie 🙂

rojica
26. feb 2013

@pempusik veď to že ste všetky zlaté a milé neviem čo by som si bez vás počala....a hlavne že sa navzájom podporujeme a držíme spolu...... 🙂

anika142
26. feb 2013

@rojica pamatas ako si ma ty povzbudzovala, presne taku naladu som mala ja vtedy ked som cakala na vysledok, ty aj @pempusik aj @poppy28 ste ma drzali nad vodou a tiez vam za to dakujem a pozri ako to dopadlo. Ja uvazujem ci tvoja nalada nie su len tehu hormony. Lebo ja som to nikdy namala pri ziadnom vklade embrya a teraz aha uz som v 8tt.

poppy28
26. feb 2013

@pempusik
@rojica babule vsetko bude dobre to sa raz ta smola musi prelomit 😉

skaredekacatko
26. feb 2013

@rojica hlavne to nevzdavaj. Urcite sa ti teraz budu snazit naist pricinu, preco sa to nepidarilo A nakoniec mozno si predsa, len tehotna a nic nebude treba.Ja este verim ze v piatok tam ciarka bude, urcite niejaka 😀