icon

Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?

maja9
28. nov 2009

Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?

pempusik
7. mar 2013

@anika142 tak ako som uz pisala vyssie, iui sa odlozilo, kedze drahy si prechladil mocove cesty asi. takze je teraz na atb, nastastie teploty ani nc podobne nemal. a ani urolog nebol nutny. Galo mi napisal, ze teda v dalsom cykle iui moze byt, tak to teda asi skusime. no a ja som si naordinovala inofolic, vraj zlepsuje kvalitu vajok, tak som zvedava. tento cyklus to chcem skusit aj tak, aspon prirodzene, aj napriek tym atb, vzdy si opakujem,z e poskodena spermia vajko neoplodni, tak snad sa najde nejaka zdrava 🙂

anika142
7. mar 2013

@pempusik drzim moc palce, nech uz je aj z teba tehulka, uz by bolo nacase.

pempusik
7. mar 2013

@anika142 dakujem 🙂. po minule dni som bola taka nedobra, mi prislo viac smutno z toho, ze nemozeme ist na iui ako z toho, ze test bol predtym negativny. a predtym mi tehulky nejako nevadili, ale teraz sa citim dajak divne, ked vidim, ako okolo mna zeny rodia. ale to prejde 🙂
a ty ako tehulkujes? pozerala som na fotecku, tak uz sa ti brusko celkom nafuklo 🙂

anika142
7. mar 2013

@pempusik no to ti verim, ze ti nie je prijemne ked vydis okolo seba tehulky, poznam to velmi dobre. Neboj aj na teba dojde rad, musi. Tak ako aj na mna, rojicu tak aj ty budes tehulka urcite, musi sa to predsa uz podarit. Moje tehulkovanie je zatial OK. Vcera som sice utekala k dokimu lebo som sa zlakla, isla som z nakupu a take ine silnejsie bolesti, nastastie je vsetko OK. Este ma poslal na chirurgiu ci to nie je slepe crevo no aj tam to vyzera ok. pravdepodobne sa maternica natahuje ako moze. Tak mi dal magnesium nech maternici to ide lahsie a len s miernejsou bolestou. No ja do dnes nie som si ista ci to bola maternica alebo vajecnik. Totiz jeden mam este stale zvecseny tam kde som mala viac vajok. Tak uz poobede bolo ok aj dnes. Tak dufam ze to dopadne dobre. Ale drobcovi bije srdiecko o 106 takze som kludna. No brusko sa nafuklo, uvidime ako to pojde dalej, no bojim sa aby moc to neslo do extremnych rozmerov, meriam si obvod raz za tyzden. Tak uvidime, ako to pojde, uz som aj pribrala takze je tam aj tuk urcite ale aj drobcek.

skaredekacatko
7. mar 2013

@rojica ku svojej gynde som sla., kvoli tomu predoperacnému vyšetreniu, potrebuje internista vysledky krvi a zase v nemecko primar vysledky zo sterou, aby sa tam nehrabal, ked mam zapal alebo nieco, este v pondelok musim navstivit toho internistu a vstredu som objednana na anesteziologiu este tam ma budu skumat, a vo stvrtok uz idem na to,´@pempusik, ja som sa praveze o tom bavili s gatovou a nie galom a ta povedala, ze ked chcem tak to mam absolvovat., dufam ze to pomoze

pempusik
7. mar 2013

@anika142 no ved ty si postavou skor chuda, tak nech brusko kludne rastie ako chce 🙂. a co sa tyka tej pbolesti, mohla to byt kludne maternica. to ja ju mam posunutu troska dolava, preto ma tak zvykne pichat v lavom vajecniku, lebo mi na neho tlaci.

anika142
7. mar 2013

@pempusik aha, ano mohla to byt maternica, ale doki ma ubezpecil ze je drobec ok aj som ho videla takze som rada, maternica rastie stale tak pobolieva je to normalne, len radsej som zasla aby nebolo nahodou neskoro, mne povedal radsej prist 2x zbytocne ako raz neskoro. takze som radsej sla za nim nech ho skontroluje.
Najblizsie idem az za 3 tyzdne takze musim vydrzat,
No moja postava nebola zla akurat mam sirsie boky, ale aj tak nechcem pribrat 20kg no uvidime ako to dopadne. Chuti mi papat, takze sa snazim krotit trosku lebo niekedy tie tehu chute su sialene. 😉

rojica
7. mar 2013

@skaredekacatko a ty sa už teda chystáš na IVF keď si robíš predoperačné?.....

rojica
7. mar 2013

@pempusik ahoj moja ako sa máš?....ako sa má mladý? už mu je lepšie....

pempusik
7. mar 2013

@rojica uz vyzera, ze mu je lepsie, vyzvedav dvakrat do dna, ci ho to neboli, uz sa na mna trosku hneva 🙂.

rojica
7. mar 2013

@pempusik ale neboj ono ho to prejde a však vieš aký sú tí naši chlapi niekedy precitlivený.... 🙂

mtb22
7. mar 2013

@pempusik prosim ta a kolky den cyklu ti robili IUI? mne to totiz podla vypoctov vychadza na 18. 3. pondelok ze bude 14-ty denMC a neviem ci to uz nebude neskoro, ale vikendy nerobia...takze neviem

pempusik
7. mar 2013

@rojica no to hej. dneska som uz zasa vyzvedala a vravi,z e je to uz ok, tak mu budem verit 🙂

pempusik
7. mar 2013

@mtb22 tak co viem, robia aj cez vikendy. lebo ak odbery vajok alebo vklady padnu na vikend,t ak to musia spravit. no a mne robili iui na 14dc, ale je to vzdy rozne, podla toho, ako vajko narastie. niekedy to moze byt aj skor alebo neskor 🙂. nic neboj, urcite vedia, co robia 🙂

rojica
7. mar 2013

@pempusik však jasné už to netreba riešiť keď je to ok.....

pempusik
7. mar 2013

@rojica uz len cakame, kedy mzoeme dat sexik 🙂. dnes som len 7dc, ale uz citim vajecniky. no moze to byt este z clostylu z minuleho cyklu a mozno zabera aj ten inofolic, co som si naordinovala 😀

mtb22
7. mar 2013

@pempusik joj dakujem, skusim im verit🙂

pempusik
7. mar 2013

@mtb22 a uz si teda bola na folikulometrii? ake boli foliky?

mtb22
7. mar 2013

@pempusik nie, nie dnes som len treti den cyklu takze zacinam s clostilom a objednali sme sa na 11-ty den cyklu to bude v piatok 15.3. a potom predpokladam 18.3. IUI. Inak po tom clostile a dufastone mam ale ze poriadne silnu mrchu, to som predtym nemavala-ale to je asi ok.A citala som ako pises o tehulkach, ze si smutna ked nejake nove tehulky pribudnu a ty nic--nebud smutna, ja som na tom rovnako, rovnake pocity. dokonca svagrina momentalne otehotnela tretikrat, a ja ani nemam silu sa s nou stretnut-vyhybam sa stretnutiu, viem ze by mi to neurobilo dobre...ale co uz snad aj na nas raz pride!!!musi!ja uz mam 35 takze najvyssi cas.Ale ja v podstate verim len IVF-ku.no uvidime.

rojica
7. mar 2013

@pempusik a na čo je dobrý ten inofolic?

pempusik
7. mar 2013

@mtb22 aha, tak to bude dobre. v piatok odmeraju foliky a podla toho doki uvidi. ale podla mna, ak by uz boli zrele,t ak ta objedna urcite niekedy na vikend. no a co sa tyka tej silnej mrchy, tak tonemusi byt hned zle. moze byt, ze si mala dostatocne vysoku sliznicu maternice, takze pocas menzesu sa toho celkom dost poodlupovalo. 🙂

pempusik
7. mar 2013

@rojica no ten inofolic odporucaju aj preventivne, ak chce zena otehotniet a tak isto to doporucuju ako "zazracny" liek pri pco. ale je to len kyselina listova a este nejaky vitamin B. ale vraj to posobi na kvalitu vajok.

skaredekacatko
7. mar 2013

@rojica ja som sa objednala knam na laparku a prefuky, tak preto potom mozno pojde iui lahsie gatova spomynala ze by mohlo, ze ked teda chcem nech skusim, ak to nebude potom v tomto, tak ja uz neviem, mozno su moje vajka vyberave a hocico nechcu 😀

rojica
7. mar 2013

@pempusik aha tak treba skúšať čo sa len dá moja.....ja som dosť dlho užívala gynex tak si myslím, že aj ten mal nejaký účinok.....

rojica
7. mar 2013

@skaredekacatko no tak určite moja lebo aj ja som to mala najprv prefuky a následne rok na to my robili laparku....tak to nie je zlá vec aspoň zistia príčinu a potom sa to už podarí na prvý šup..... 🙂

pempusik
7. mar 2013

@rojica ja som doteraz pila alchemilku, tiez mam pocit, ze to troska pomohlo. no a ten inofolic ma vraj podobne ucinky ako metformin. no v kazdom pripade, ak su to len vitaminy skupiny B, tak snad neuskodia 🙂

skaredekacatko
7. mar 2013

@rojica a co je to ten gynex? Ja neuzivam nic praveze, a asi by som to mala niejak podporit.

rojica
7. mar 2013

@pempusik tak určite nie ja som tiež tých vitamínov pojedla teda.....a hádam aj zabrali.... 🙂

rojica
7. mar 2013

@skaredekacatko tak mne to poradili tu babenky je to pre snažilky upravuje to menštruačný cyklus a podobné veci.....www.energy.sk....ja som si aj s tade objednala tam je dosť vitamínov tak kukni a preštuduj si to keď budeš mať čas....

pempusik
7. mar 2013

@rojica ale uz sa mi aninechce tolko toho do seba trepat. toto este skusim a uvidime.