icon

Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?

maja9
28. nov 2009

Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?

mominko
20. jún 2013

@tanicka137 aj ja tebe 😉 a hneď daj vedieť ako si dopadla...

trulinka
20. jún 2013

@mominko
Aha, dakujem za odpoved, to ti doktor urcil, ze mas podstupit dlhy protokol? Podarilo sa vam to na prvy krat?

mominko
20. jún 2013

@trulinka áno objednala som sa na pohovor s koordinátorkou a keď sme prišli tak som mala nachystaný protokol aj recepty...trošku som to nechápala lebo mám PCO a vtedy sa dlhý protokol nedáva ale vedia čo robia a podarilo sa na prvý šup 😉 na budúci týždeň nás ešte čaký UTZ srdiečka-čok (lebo možno sú v brušku dve)...

trulinka
20. jún 2013

@mominko
Jej, tak to je super vediet, ze sa to zvykne podarit aj na prvy raz..... 🙂 a mozno aj dvojnasobne 😉 Tak ti prajem vela stastia....

mominko
20. jún 2013

@trulinka ďakujem veľmi pekne 😉 aj ja ti držím palce...

mominko
20. jún 2013

@trulinka a ešte som zabudla, cena záleží aj od počtu vajok a či dáte metódu ICSI a PK...

trulinka
20. jún 2013

@mominko
My by sme zrejme museli vyuzit ICSI, nakolko manzel ma deformovany tvar spermii, a ze take spermie su sice v poriadku, len maju poblem preniknut cez obal vajicka.....Len sa bojim ako by som reagovala na to mnozstvo hormonov, aby som nedostala hyperstim. syndrom. Ty si ako reagovala na lieky? Brala si ich vela pred zakrokom?

mominko
20. jún 2013

@trulinka áno brala aj ja som sa toho bála ale nemusíš mať obavy, kontrolujú ťa...aj môj manžel má zlý tvar spermií ale ak má dostatočné množstvo tak to nieje taký problém...ale ICSI je istejšie nám sa z 10 oplodnilo ICSI 9 a všetky pekne prežili až do konca...a IVF zo 6 sa oplodnili 2 a prežilo 1...

trulinka
20. jún 2013

@mominko
Dakujem Ti, si ma povzbudila 😉 . To si mala teda dost tych vajicok, mne sa po clostilbegyte vytvorili len tri take vacsie folikuly...

trulinka
20. jún 2013

@mominko
Co sa tyka mnozstva a pohyblivosti spermii, to ma manzel v poriadku, asi aj preto nas najprv poslali na IUI.

mominko
20. jún 2013

@trulinka aj my sme mali 2xiui ale neúspešne...koľko sa už snažíte?

amonda
20. jún 2013

Ahojte, po poslednej stimulacii mi zostal Gonal - F 900 cele neporusene balenie, prosim, ak niektora mate na predpis tento hormon, rada vam ho predam za cenu ako v lekarni (mam listok). Som zo Ziliny a okolia.

moniatko13
21. jún 2013

@mominko gratulujem,to je pekná správička a prajem ti nech ten malý bojovníček v brušku to dotiahne až do víťazného konca 🙂 🙂 🙂 A ostatným snažilkám prajem nech nezúfajú a myslia pozitívne 🙂 držím vám palce a myslím na vás,viem o čom hovorím 🙂

mominko
21. jún 2013

@moniatko13 ďakujem zlatko a tiež viem čo je to nosiť bruško v lete 😉 pri synčekovi som mala termín 27.augusta ale nakoniec išiel 24... 🙂 noooo a neviem či nemáme bojovníčkou dvoch 😀 uvidíme vo štvrtok...držkaj sa...

trulinka
21. jún 2013

@mominko
ahoj, snazime sa 1,5 roka, do Iscare chodime pol roka. Viem, nie je to velmi vela, ale ja po dietati tuzim uz roky, lenze vzdy bolo treba riesit nieco ine - dokoncit skolu, poriesit svadbu, byvanie, pracu a ked konecne sme sa mohli zacat snazit, tak sa to nedari, je to dost frustrujuce..... ☹ . Ako si to zvladala? Ten neuspech tolke roky, muselo to byt tazke......

mominko
21. jún 2013

@trulinka bolo to ťažké striedali sa mi obdobia kedy som si myslela, že navštívim psychológa a obdobia kedy som si povedala, že kašlem nato-ale to som si len hovorila, pretože pri pohľade na nejaké bábätko mi zovrelo hrdlo... 😢 a to som tu jedna z tých ľahších prípadov...klobúk dole pred všetkými snažilkami zo srdca každej jednej želám aby sa to podarilo...

chorucka
23. jún 2013

ahojte Prosim vas ako dlho sa caka na termin v iscare rozhodla som sa uz necakat na prirodu

mominko
23. jún 2013

@chorucka zavoláš a myslím v ten istý týždeň ideš 😉 ako ti bude vyhovovať...

trulinka
23. jún 2013

@chorucka
ahoj, my sme tiez necakali dlho, v priebehu dvoch tyzdnov nas objednali, az som bola milo prekvapena ako rychlo 🙂

trulinka
23. jún 2013

@mominko
Tak to ti verim, ja mam tiez niekedy pocit, ze este kus a budem musiet navstivit psychologa. Teraz mi aspon pomaha, ze sa mozem postazovat vam, co ste na tom podobne ako ja. Najhorsie pre mna je, ze sa o tom nemam s kym porozpravat, takmer vsetci v mojom okoli maju deti lavou zadnou, ani nevedia ako....a oni toto nase trapenie pochopit nevedia....Stale len pocuvat dookola, ze tomu treba cas, ze som prilis nedockava a pod. Kolegyne v robote si kazdy mesiac vydychnu, ze dostali menstruaciu, zato ja kazdy mesiac placem ☹ a tiez mi robi problerm pozriet sa na tehotne zeny, alebo babatka....

mumlicek7
23. jún 2013

@trulinka no tak to ti verim je to na nervy ja som sa ties len s partnerom rozpravala a dokola to iste nervozna som bola z toho ale moj pripat je to ze som to vedela len ja a on a tesne pred odberom som to povedala mojej mame tak sa mi celko aj dost ulavilo ale druhy ludia to nevedia pochopit ake to je cakat na babo a pri kazdych kramach mas pocit ze sa ti svet ruti na ruky viem a vyzdy ked jeden den mi meskali tak som si robila len plane ilizie ale nic napokom sme sli do centra par vysetreny a po ivf som bola spokojna ze mam svoju bodku tak ti drzim palce 🙂

mominko
23. jún 2013

@trulinka moja je to presne tak ako píšeš...a nik kto to nezažil to nepochopí ani ten najbližší...rodina ťa môže ľutovať a držať ti palce ale nevie čo vo vnútri prežívaš...ja keď som teraz našla // po toľkých rokoch tak som bola v šoku až teraz mi to akosi dochádza, ešte nech nám vo štvrtok potvrdia srdiečko-čka a budem prešťastná... je to inak aj dobrá skúška vzťahu, ja som každý mesiac plakala, manžel to dusil v sebe a bol nervózny, ja som už z toho bláznila atď... je to veľmi ťažké ale stojí to zato 😉 uvidíš ani sa nenazdáš a budú // 😉 a máš nás tu na MK mne toto tiež veľmi pomohlo hlavne psychicky...

tanicka137
25. jún 2013

@mumlicek7 @mominko @trulinka tak dnešný test ukázal len jednu čiarku..mám nervy :(

mominko
25. jún 2013

@tanicka137 a koľký deň po si? jedy náš ísť na krvičku?

tanicka137
25. jún 2013

dnes je to presne dva týždne, na krv idem vo štvrtok

mumlicek7
25. jún 2013

@tanicka137 neboj mozno este nemas take vysoke hcg a ked pojdes na krv tak tam sa ukaze uplny opak neboj vsetko bude dobre drzim palce 🙂

tanicka137
25. jún 2013

@mominko dnes je to presne dva týždne, na krv idem vo štvrtok

tanicka137
25. jún 2013

@mumlicek7 keby 🙂 by som bola najšťastnejšia na svete 🙂

mumlicek7
25. jún 2013

@tanicka137 neboj ja ti vo stvrtok budem drzat palce aby sa to podarilo a budem ti drzat vsetky prsti co mam aj na nohach treba len verit

tanicka137
25. jún 2013

@mumlicek7 ˇďakujem ti moc 😉