Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?
Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?
@merry1001 stella25 ti uz vlastne odpovedala 🙂
toto bolo moje 2. ivf, neviem preco ale schvalenie trvalo nieco vyse 2 mesiacov, pri 1.ivf to bolo do mesiaca. Mam VSZP, platila som za lieky a ostatne veci (isci - napichavanie vajicok, mrazenie a pod...), a co sa tyka tych liekov, ja som si vybrala umele hormony - Gonal v pere, ktore je drahsie (108 eur za jedno balenie, potrebovala som 3ks, ale uzasne jednoduche pichanie), takze aj na liekoch sa cosi da usetrit - tiez si pozri sekciu mam - nemam lieky, dievcata tam predavaju aj lacnejsie lieky. Potom platis podla poctu odobratych vajicok, ci mas predlzenu kultivaciu a pod...mam pocit, ze na stranke najdes aj cennik. Ak mam manzel dobre spermie, tak nemusis platit za isci, tam vies tiez usetrit.
Neviete mi poradit, ako je to s metodou soft v Iscare? V pohode to robia? A baby co ste to mali, kolko vas to vyslo? Preplacala nieco poistovna? Dakujem velmi pekne za odpovede. Caka ma 1 IVF a chcela by som podstupit soft metodu, len neviem na nete nic zistit....
Žienky som 3 dc a od rána začínam clostilbegyt 1-0-1 a ultrazvuk a pregnyl a naše prvé iui držte päste chodím k Dr. Gaťovej bude to naša len 4 tá návšteva centra iscare Martin držte päste neviem na kedy nám padne iui mno tento mesiac som mala clostilbegyt 1-0-1 krásne fóliky 20 mm sliznica vysoká a aj tak mrcha dorazila už čakať nechcem keďže dva a pol roka nič a v centre všetky vyšetrenia na 1* tak iui ak nič ivf 😉
@merry1001 ja som mala vtedy ivf pod vedenim doc. Tomasa, ten mi povedal len to, ze nie vzdy to vyjde. Neskumali, preco to nevyslo. Ja si myslim, ze to bolo o kvalite vajicok, mala som vtedy 4 vajicka, 3 rastli, ale zostali len dve, a neboli celkom dobrej kvality (oni na to maju tabulky...). Moje druhe ivf bol uplne iny protokol, uplne ine hormony a boli len 2 vajicka, obe od zaciatku pracovali "nadstandardne" 🙂, aj emryologicka mi vravela, ze sa na mna obe emryjka velmi tesia, ze pekne rastu 🙂 a vyslo to. Pytaj sa vsetkych co mozes spravit ty, ako tomu pomoct, su tam skveli. Mne dala emryologicka pred vkladom zopar tipov - napr. ziaden parfem (ten emryjka nemaju radi), ak si z vacsej dialky doporucuju osprchovanie pred tym, a potom aj nejake potraviny - nie rajciny, grepy, tonik ... bolo toho dost 🙂 rozpravala sa so mnou aj o piti alkoholu (cerveneho vina - ci ano, ci nie a pod) :D
@merry1001 podla toho aké ti dajú lieky a dávky mozes doplácať od 20-...... Ja som raz doplávala raz za lieky 340 eur. ISCIje napichavanie vvajíčok spermiou a tu sa platí za každé zvlášť a to môže byť tiež od 0-.... Vsatko záleží kolko máš vajíčok a či bude potrebné. Určite rataj s tým, že budeš musieť niečo doplatiť. Do predu sa nedá vypočítať kolko. Mňa každéIVF aj ked cez poistovnu stalo od 560-cca 700 eur.
@sara20 1- IVF - dlhy protokol, - Avsak mi zle urcili davky a tak som si musela dokupovat inekcie, kedze od poistovne som mala schvalene na min. davky,a nakoniec som pichala az 300 jednotiek a vies kolko stoji Gonal ☹
2-IVF - kratky protokol
3- IVF - kratky protokol - vsetko s Gonalom a Decapeptilom
Ku vsetkemu musite pripocitat ISCI - to ma kazdy par co maju horsi spermio a kedz mas napr. 5 vajicok, tak je to 315 €, ktore poistovna nepreplati.
@sara20 no ak mate kvalitne spermie, tak by to mali zvladnut same. Len ked aj tie spermie su jeden mesiac lepsie a na dalsi horsie. My sme raz mali katastrofalny spermiogram a o pol roka uplne v pohode. Ale vzdy sme mali ISCI. A presne ako vravis, je to strasne vela penazi aj napriek tomu, ze ti to poistovna preplaca.
@sara20 no to ti verim, kazdej sa nam zle setri :(, a na vela veci sa nevies ani pripravit. Koho mas embriologicku? Ja by som sa na tvojom mieste poradila s nou. Ja som mala tu starsiu a ta mi vzdy vsetko ochotne povysvetlovala bez problemov. ISCI je dobre v tom, ze ak mate nejak oslabene tie spremie, tak oni im pomozu tym napichnutim. Ale asi by som sa poradila, ked mas ten pohovor s Embriologom, tak si popis co najviac otazok, co ta priebezne napadaju a zasyp ju 🙂 Toto je dobra otazka.
Aj ked si sice myslim, kedze su to peniaze pre nich tak oni ti to ISCI poradia. A zase najmenej je tych 215 € alebo tak nejak a to je predsa len o cosi menej.
@merry1001 ja som na PN nebola, vzdy mi som si zobrala dovolenku. Ale raz mi Mudr. Galo dal doporucenie pre mojho gyn. ze aby som bola od zaciatku stimulacie, no nakonie som to vyriesila dovolenkou, lebo nechcem aby v robote vedeli ake ja mam trapenie. Iba by sa vypytovali a to ten co to neprezil tak nepochopi.
Ale ked som mala dlhy protokol, tak som chodila normalne do prace. A to asi nie je dobre, vtedy som mala strasne zle obdobie este som aj na sluzobky do zahranicia musela chodit a mozno aj to bolo pricinou neuspechu. Ono sice si horim ze klud, ale vnutornu nervozitu neodstranis. ☹
@merry1001 v centre ti daju presny rozpis toho, ktory den co pichas, lebo vacsinou je to kombinacia 2 liekov. A zaciatok sa rata vacsinou 2 den MS ale ked ju uz mas riadne spustenu, nie iba spinenie. Aku mas poistovnu? Rataj na schvalenie ziadosti radsej aj 2 mesiace, aby si nebola potom nervozna ze to dlho trva.

@amonda Ahoj, mohla by som Ta poprosit o info, kolko Ta stalo aktulne IVF pri Galovi? Za kolko Ti prisla odpoved od poistovne? Aku mas poistovnu? Vopred dakujem.