Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?
Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?
ahojte, chcem sa vas opytat na radu: zijem zatial mimo sk, ale planujeme vratit sa domov v juni t.r. Pokusame sa o babo dva roky, antikoncepciu vsak neberiem uz od januara 2009. Tu s nami nic moc nerobia, boli sme na spermiograme, na USG vysetreni, hormonalny profil urobeny raz ( 5. a 21.den cyklu ), viackrat ich ani nenapadlo, buduci tyzden mam termin na zistenie priechodnosti vajecnikov. Druhu slabu ciarku na teste som si nasla v oktobri a teraz v januari, s prichodom menstruacie sa ale nadej rozplynula.
Nechcem po navrate na SK stracat cas a chcela by som ist hned do niektoreho z CAR, najlepsie v Martine. Neviete, ci je mozne sa tam prihlasit hned alebo ci najprv musim absolvovat vysetrenia u obvodneho gynekologa a na jeho doporucanie ma potom posunu do CAR...
Ak tam mozem byt vedena ako gynekologicka pacientka, ako dlho trvaju cakacky na vsetky tie zakladne vysetrenia.? Tu cakam na jedno vysetrenie aj pol roka a viac. Tak na co by som sa mala na SK pripravit. Dakujem za odpovede a reakcie.
@zibi áno, išli sme s partnerom do iscare v MT prvý krát v auguste minulého roka po 2 rokoch snaženia sa o dieťa. Obaja sme mali menší problém, tak sme čakali najprv mesiac na moje výsledky z hormonálneho profilu, potom mesiac na schválenie poisťovňou a potom ešte nejaký čas na výsledky z genetických odberov. Potom som išla 18.11. na odber vajíčok, 23.11. mi urobili vklad jedného pekného embryjka a podarilo sa na prvý krát. Dodnes tomu neverím, stále sa bojím, že sa niečo stane, tak si dávam na seba veľký pozor a modlím sa, aby bolo všetko ok. Cítim sa dobre, ale aj tak... Držím palce všetkým!!! A ty si na tom ako?
@aneke aneke, pozri si moju odpoveď o dva riadky nižšie od tvojho príspevku, odpovedala som tam Zibi, tam som trošku opísala, koľko čo približne trvá, my sme mali iba odporúčanie od gynekologičky na spermiogram, všetko išlo pomerne rýchlo, nebol žiadny problém, žiadny pol rok čakania?!? Ak máš všetky tie výsledky zo zahraničia, odporúčam ti ich vziať si ich so sebou, možno ich nebudete musieť opakovať. Držím palce! Iscare Martin odporúčam!
@aneke nie tak dlho necakas..urcite nie...tu som nasla na iscare mail na dr. galla:
silvester.galo@iscare-martin.sk
tak ked tak mu napis a opytaj sa ho kedy a ako su vysetrenia co treba robit..on ti najlepsie povie..drz sa
@loriana
@zibi
@lubka0506 ahojte, babule, dakujem za odpovede, no dufam, ze sa to s nami niekam pohne po navrate na SK, je to aj jeden z hlavnych dovodov nasho navratu. Na SK kazdy vravi, ze na zapade je kvalita zdravotnictva lepsia, ale to nie je pravda. Nechaju nas trapit, desattisice eur na sukromne kliniky nemame. Tu u nas sa umele oplodnenie statom nepodporuje, takze IVF si plati clovek sam, dokopy to vyjde aj na 8-9tis. eur a cakacka je aj rok-dva.
Mozno nam nebudu moct pomoct ani na SK, ale verim lekarom v MT, ze sa budu snazit urobit vsetko, aby sme aj my mali uzlicek. Ja mam tento rok uz 33 rokov, tak naozaj nemame casu na zvys.
Pojdem v utorok na zistenie priechodnosti vajecnikov, pockam na vysledky a potom budem kontaktovat ISCARE v MT. Hadam mi daju kartu odtialto, lebo ked sme chceli s manzelom vysledky spermiogramu, povedali mi, ze to je protizakonne, ze mozeme konzultovat vysledky s lekarom osobne( cize zase sa objednat a cakat mesiac - dva na appointment ), ale ze ked vsetko v poriadku, az na jednu nizsiu hodnotu- ale stale v norme - tak ze sa nemame znepokojovat a kartu ani ziadne vysledky na papieri nepotrebujeme.
Pocitam uz mesiace, aby sme boli doma a zistili, co s nami je. Pripadne nam pomohli otehotniet...
@aneke nie nepotrebujete nic oni vam vsetko spravia nanovo ...vsetko ...stery ,, krv hornonalny..myslim ze v iscare robia poctivo vysetrenia taoho sa bat nemusis..ked som sa pytala dievcat aj z inych centeir ak nemali spravenu imunologiu, hematologiu , stutnu a tam to bezne robia a neplatis za to..cize je to super..tak sa nestresuj a potom sa mozes objednat 🙂 bude to dobre 🙂
Ahojte, chcem sa opýtať, či ste boli na predoperačnom vyšetrení, pred odberom vajíčok a pri vklade embryí?
Čo sa týka tých poisťovní, ja mám dôveru. Dnes som tam volala a povedali mi, že žiadosť ešte nie je schválená ale nevedela mi povedať, koľko budem ešte čakať. Tiež by som to chcela vedieť a mohla sa podľa toho zariadiť.
áno pred odberom vajíčok musíš mať predoperačné lebo ťa uspia a pri vkladaní embrií už nie to je jednoduchá záležitosť a ani to necítiš 🙂
babenky včera som bola na iui v Iscare v Blave a tam sa ceny nezmenili tak neviem prečo je to v Iscare v Martine zdvihli ceny 😒
@tinka9075 ako myslis ze v martine iscare zdvihli ceny? od kedy a za co?
@snazilka1983 to zdvihli ešte v decembri 😉 😉
ano zvysili ceny lebo my sme platili uz po novom este v starom roku 😒 nejak v tom case ako docent odisiel ale nezdihli az tak o vela

@gamarka za jeden mesiac som to mala schválené, zavolaj si do poisťovne a informuj sa.